21/5/12

Έκπληξη στη Σερβία: Ο λαϊκιστής Τόμισλαβ Νίκολιτς εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δραματική τροπή των γεγονότων στη Σερβία: ο εθνικιστής υποψήφιος Τόμισλαβ Νίκολιτς κέρδισε, την Κυριακή 20 Μαΐου τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 49,8% των ψήφων, νικώντας τον νυν Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς (47%), ένθερμο υποστηρικτή της εισόδου της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την νίκη του οποίου όλοι περίμεναν. 

Ένας «πρόεδρος» με μεταπτυχιακό» παίρνει τα ηνία της χώρας, ειρωνεύεται η εφημερίδα  Blic προ-Τάντιτς , αναφερόμενη στο πτυχίο μάνατζμεντ που έλαβε πρόσφατα ο επικεφαλής του Κόμματος της Προόδου από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ίβιτσα Ντάτσιτς   -ο οποίος είχε κάνει συμφωνία με το κόμμα του Τάντιτς-  η έκβαση αυτής της εκλογής «δημιουργεί νέα δεδομένα στη σερβική πολιτική σκηνή»  και «τα πάντα θα είναι πλέον πιο περίπλοκα από ό, τι πριν».
Ο Ντάτσιτς θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός.


5 σχόλια:

  1. @ Πιγκουίνο,
    Λες να διαβάσουν Ινφογνώμονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλάκα είναι ότι μόλις προχθές έβλεπα σε ένα κεντρικό δελτίο να θεωρούν σχεδόν βέβαιη την επανεκλογή Τάντιτς,και μάλιστα με ποσοστό πάνω απο 50%.

    Μα τόση εγκυρότητα πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. («Λαϊκιστής» ἔ; )
    Ξύπνησαν καὶ οἱ Σέρβοι;
    Ἐπὶ τέλους ἔπεσε ὁ προδότης Τάντιτς. Ὁ ἰούδας ποὺ παρέδωσε σιδηροδέσμιους τοὺς ἥρωες τοῦ σερβικοῦ λαοῦ Ράντοβαν Κάρατζιτς καὶ Ράτκο Μλάντιτς γιὰ λίγα εὐραργύρια. Ἄντε, καὶ ἐκτελεστικὸ ἀπόσπασμα, καὶ οἱ δικοί τους καὶ οἱ δικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.