21/5/12

ΛΙΒΑΝΟΣ –ΦΟΒΟΣ ΕΜΦΥΛΙΑΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ Ο εφιάλτης της περιοχής, η Συρία..

Φόβοι μετάδοσης των συγκρούσεων στην Συρία και στις γειτονικές χώρες..Στο Λίβανο αυξάνεται η έντασης ανάμεσα στους οπαδούς και μη, της διοίκησης του Ασαντ.Στην Βηρυτό στις συγκρούσεις που ξέσπασαν τελευταία σκοτώθηκαν 2 άτομα.Αυτόματα όπλα και όλμοι πρωταγωνίστησαν στις διενέξεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο φόβος ενός νέου εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο.Στην χώρα αυτή οι διαδογματικές συρράξεις πολλές φορές φθάνουν στο ζενίθ .(

Νεκροί στο Λίβανο σε διαδήλωση κατά του Άσαντ
Λιβανέζοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μέλη μιας συμμαχίας που τάσσεται εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στο βόρειο Λίβανο, δήλωσαν πηγές ασφαλείας, ένα περιστατικό που προκαλεί φόβους ότι η αναταραχή στη Συρία επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα στο εσωτερικό της γειτονικής της χώρας.

Ο σουνίτης κληρικός Άχμεντ Αμπντούλ Ουάχιντ και ο Μοχάμεντ Χουσέιν Μιράμπ, μέλη και οι δύο της πολιτικής συμμαχίας "14 Μαρτίου" με έδρα το Λίβανο, πυροβολήθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους καθώς περνούσαν αναπτύσσοντας ταχύτητα από ένα σημείο ελέγχου του λιβανικού στρατού χωρίς να σταματήσουν, είπαν οι πηγές.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορέιο, κάτοικοι της βόρειας περιοχής Ακάρ απέκλεισαν δρόμους και έκαψαν λάστιχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους. Ο κύριος παραλιακός αυτοκινητόδρομος καθώς και δρόμοι στην πρωτεύουσα Βηρυτό αποκλείστηκαν επίσης από οργισμένους κατοίκους.

Πολοί σουνίτες στο βόρειο Λίβανο διάκεινται φιλικά προς την υπό την ηγεσία των σουνιτών εξέγερση εναντίον του Άσαντ και λένε πως ο στρατός του Λιβάνου παίρνει εντολές από τη Δαμασκό.

Ο στρατός του Λιβάνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει τους θανάτους αλλά δεν δίνει οποιαδήποτε πληροφορία για το ποιος ήταν υπεύθυνος ή τι οδήγησε στους πυροβολισμούς.

"Η ηγεσία του στρατού εκφράζει βαθιά λύπη για το θάνατο των δύο ανθρώπων... Θα συστήσει αμέσως διερευνητική επιτροπή που θα αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς και τη στρατονομία υπό τη σχετική εντολή", ανέφερε η δήλωση.

TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
http://www.real.gr/

Ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι προσπάθησε να καταβάλει τις αυξανόμενες εντάσεις. "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναλαμβάνει τις εθνικές ευθύνες της στο μέσον αυτής της κρίσιμης περιόδου στο Λίβανο και στην περιοχή και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διατηρήσει την πολιτική ειρήνη", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.