14/5/12

Το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ΕΥΡΩ ούτε η ΔΡΑΧΜΗ αλλά η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!



Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι πως το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή. Το ζήτημα είναι πολύ πιο απλό και συμπυκνώνεται σε τέσσερις μόλις λέξεις.

Δ ε ν  μ π ο ρ ο ύ ν  τ α  π α λ λ η κ ά ρ ι α.

του Στρατή Μαζίδη
Κυβέρνησαν 40 χρόνια, κρατικοποίησαν εταιρείες-πρότυπα για να τις μπουκώσουν κόσμο και να κάνουν έπειτα πειράματα στέλνοντάς μας το λογαριασμό όπως η Ολυμπιακή (λέτε να το έκαναν κι επίτηδες για να τις ξεπουλήσουν;), διόρισαν, μίζαραν, μιζαρίστηκαν, αποσάθρωσαν, διέλυσαν την παιδεία, κατέστρεψαν την υγεία, διοργάνωσαν αχρείαστους αγώνες και μας έφεραν ως εδώ. Αυτοί θα μας σώσουν;

Κι έπειτα συμφώνησαν ένα Μνημόνιο γιατί είχαν ανάγκη ενός εξωτερικού μπαμπούλα προς εσωτερική κατανάλωση. Δε φταίμε εμείς, οι κακοί ξένοι τα κάνουν όλα! Το συμφώνησαν, το ψήφισαν αλλά ουδέποτε το διάβασαν και φυσικά δεν το εφήρμοσαν στην ουσία του, δηλαδή στον περιορισμό των δαπανών και του κράτους. Αντί το κράτος να κλείσει και να φροντίζει τη δική του ανοικτή πληγή, βολεύτηκε να κόβει και να ρουφάει το αίμα των αθώων για να συνεχίζει να σε ζει σε βάρος τους. Και γιατί όχι άλλωστε; Οι κουτόφραγκοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν, δε τους συμφέρει να πράξουν διαφορετικά…σκέφτηκαν. Με λίγες οριζόντιες περικοπές εντός συνόρων θα τα καταφέρουμε.
Αμ δε! Και έτσι πήγαμε από το κακό στο χειρότερο. Οι περικοπές εξελίχθηκαν σε συνέχειες και οι Έλληνες πήραν το γεμάτο όπλο του Γιώργου το έστρεψαν στο κεφάλι τους και άρχισαν να σωριάζονται στα πάρκα και τις πλατείες. Κι όπως ήταν λογικό, ο κόσμος όρθωσε ανάστημα, φώναξε ΣΤΟΠ αλλά το σύστημα πελαγοδρομεί κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ευρωπαίοι μας απειλούν. Βλέπουν την αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.
Όταν παρατηρείς έναν πρωθυπουργό να διασύρει τη χώρα του, τον εμπιστεύεσαι;
Όταν ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πηδάει από τη μια πλευρά στην άλλη τον εμπιστεύεσαι;
Όταν συμφωνείς κάτι και ο συνομιλητής σου το θέτει αμέσως μετά σε δημοψήφισμα, τον εμπιστεύεσαι;
Όταν συμφωνείς κάτι και ο συμβαλλόμενος ούτε καν το διαβάζει, τον εμπιστεύεσαι; Γιατί δεν είναι μόνο ο Χρυσοχοΐδης που δεν το διάβασε.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μακρύνει ο κατάλογος των ερωτημάτων για να αντιληφθεί κάποιος γιατί δε μας λαμβάνει κανείς στα σοβαρά σε αντίθεση με την Ιρλανδία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία που επέβαλλαν κάποιους όρους. Εμείς δώσαμε δείγματα αναξιοπιστίας.
Ποια σοβαρή διαρθρωτική αλλαγή έλαβε χώρα στα δύο χρόνια του μνημονίου; Έκλεισαν οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ; Όχι. Ο ΟΣΕ συνεχίζει να μας βάζει 1 δις ευρώ το χρόνο μέσα. Ταξί να πληρώναμε στους επιβάτες, λιγότερο θα μας στοίχιζε. Περιορίσαμε όμως τους συμβασιούχους σε θέσεις κλειδιά (π.χ. παιδικοί σταθμοί) και το κοινωνικό κράτος που σε πολλές εκδοχές του ήταν αποτελεσματικό, παρέλυσε. Αντί για απολύσεις στο δημόσιο όταν έπρεπε και όταν θα μπορούσαμε να τους στηρίξουμε, προτιμήσαμε 1.500.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα με το αποτυχημένο πείραμα της εφεδρείας πολλά άξια και ικανά στελέχη αποχώρησαν άρον άρον ενώ πλέον θα εκδιωχθούν πολύ περισσότεροι.
Άνοιξαν τα κλειστά επαγγέλματα; Ούτε. Βιώσαμε όμως τις συνέπειες των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων ωσάν να είναι ορθάνοιχτα.
Ακόμη κι αν το Μνημόνιο είναι η λύση, θα το εφαρμόσουν αυτοί; Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ; Και θα το εφαρμόσουν τώρα που πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια;
Το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή. Το πρόβλημά μας είναι ότι πρέπει να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Να το καθαρίσουμε, να αξιοποιήσουμε ότι τυχόν έχει παραπέσει, να τοποθετήσουμε κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν αντί για το σωστό σε λάθος σημείο, και ναι, να πετάξουμε ότι δε μας χρειάζεται όπως θα έκανε μια καλή νοικοκυρά. Και φυσικά χρειάζεται παράλληλα να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε ελεύθερα με τη στήριξη και όχι το φόβο του κράτους.
Διαφορετικά, και τα χρέη να μας χαρίσουν πάλι θα τα δημιουργήσουμε από την αρχή.
Το ζήτημα όμως είναι, ποιος θα νοικοκυρέψει; Ποιος θα δουλέψει; Ποιος θα τολμήσει; Οι ανίκανοι; Οι απόγονοι; Οι άεργοι; Οι άπειροι; Τα φυτεμένα φυντάνια που πατρονάρονται από το σύστημα και τους μηχανισμούς; Τα κομματικά στρατιωτάκια ανεξαρτήτως χρώματος που δεν μπορούν να δουν τίποτε πέρα από ότι τους έμαθαν να λένε; Οι δειλοί; Οι φοβισμένοι; Αυτοί που ο αρχηγός θα βάλει πρώτους στη λίστα; Ποιοι;

φωτο: pentapostagma.gr

11 σχόλια:

  1. Το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ΕΥΡΩ ούτε η ΔΡΑΧΜΗ αλλά η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

    Τα έσοδα απ’ τη φορολογία τριπλάσια απ’ το κόστος μισθών-συντάξεων (προσέξτε τους δύο άλλους συνδέσμους στο κάτω μέρος του άρθρου).

    Νομίζω ότι αξίζει να αναρτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * Το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε το ΕΥΡΩ ούτε η ΔΡΑΧΜΗ αλλά η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

    Na prostheso: Kai h ellipsi evaisthisias ton politikon mas !!!!!

    Stin Bestfalia exase stis ekloges to kybernitiko komma monon 8% pososto arketo gia na paraitithi o arxikos tou apo tin thesi tou.
    Stin Ellada exasan ta dyo megala kommata panw apo 50% ton psifoforon tous kai kaneis
    den efyge apo tin karekla tou.

    Dioti an o k. Samaras dilone paraitisi os apotyxon na ftasei tous stoxous pou ethese gia tis
    ekloges, tha allaze to skiniko parauta, giati o kosmos katapsyfise stin ousia afton gia tis
    kolotoumpes tou kai oxi to komma tou, opote tha epestrefan Anex Ellines kai isos Ntora, Drasi
    klp kai den tha xreiazotan na proskiname ton Xaotiko k. Tsipra na synnenaisei se nea kybernisi.

    H efthiksia tous leipei. Meionane tis Syntakseis, alla den meionane ton arithmo ton Yporgon.
    Se poio kratos tou Kosmou yparxei kybernisi me 49 Ypourgous, tin stigmi pou trexei o laos
    trexei sta laika sysitia gia na min pethanei apo tin peina??

    Alla fysika gia ola ftaine oi alloi, emeis pote kai gia tipote.

    Xenokrates apo Bienni

    Y.G Sygnomi gia ta grecklish alla to systima den diathetei ellhnika stoixeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Y.G Sygnomi gia ta grecklish alla to systima den diathetei ellhnika stoixeia. "

    Συγγνώμη, Ξενοκράτη, αλλά υπάρχουν και οι μετατροπείς. Πολύς κόσμος κάνει μ' αυτούς την δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * Nativist

    Efxaristo gia tin ypodeiksi, alla
    den ta katafera, par olo pou kapoios mou esteile ellinika stoixeia.

    Kai epeidi gnorizo oti me ta greeklish den me diabazete,kai
    griniazete, stamatisa edo kai mines na sxoliazo anartiseis, par olo pou tha ithela poly na to kano.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξενοκράτη, δεν πειράζει ας διαβάζονται λίγο δυσκολότερα λόγω greeklish.
    Δεν είναι καιρός να χάνονται φωνές Ελλήνων για λόγους απλά τεχνικούς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξενοκράτη,

    Γιατί δεν χρησιμοποιείς τον μετατροπέα που σου υπέδειξα; Έβαλα το παραπάνω κείμενό σου και κοίτα πώς το έβγαλε:

    _______________________

    Ευχάριστο για την υπόδειξη, αλλα
    δεν τα κατάφερα, παρ όλο που κάποιος μου έστειλε ελληνικά στοιχεια.

    Και επειδή γνωρίζω ότι με τα greeklish δεν με διαβάζετε,και
    γκρινιάζετε, σταμάτησα εδώ και μήνες να σχολιάζω αναρτήσεις, παρ όλο που θα ήθελα πολύ να το κάνω.

    Ξενοκράτες από Βιέννη

    _____________________

    Σχεδόν τέλειο. Απλό είναι. Η Ελίνα έχει δίκιο, αλλά εγώ προσπερνώ τα greeklish, διότι κουράζομαι να τα διαβάζω. Ο μετατροπέας είναι τυφλοσούρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξενοκράτη,

    Στο σχόλιό σου 10:44 π.μ., έρχεσαι ίσως στα λόγια μου, πριν μερικούς μήνες, όταν σου έλεγα ότι ο Σαμαράς δεν τραβά. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι. Είχε φαγωθεί να κάνει εκλογές. Στις πέντε λέξεις που έλεγε, οι τρεις ήταν εκλογές. Κάποιοι τον είχαν πείσει ότι είναι φαβορί κι έσπασε τα μούτρα του. Ο άνθρωπος είναι άσχετος από πολιτική, με λόγο ξύλινο, τεριμμένο και χωρίς ουσιαστικές ιδέες. Το κακό είναι ότι με τις εκλογές, που τόσο επεδίωκε, αναδείχθηκε ο Τσίπρας και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την Ελλάδα.

    Ευαισθησία να παραιτηθεί; Μα τι λες τώρα, αυτός φαγώθηκε να γίνει πρόεδρος κόμματος και δη μεγάλου, με απώτερο στόχο την πρωθυπουργία. Φοβούμαι ότι ακόμη πιστεύει ότι θα τον ψηφίσουν.

    Και η τελευταία σημερινή απόπειρα συμβιβασμού και εξευρέσεως κάποιας φόρμουλας απέτυχε και τώρα πάμε για εκλογές (μάλλον 17 Ιουνίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά, η επανάληψη εκλογών ποιόν λέτε ότι βολεύει περισσότερο;
    Οποιος το βρεί, κερδίζει παγωτό!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * Nativist

    Bebaios thymame ton dialogo mas, alla pisteva oti os organomeno komma kai me osa eixe pei o k. Samaras sthn ekthesi tis Thessalonikis kai meta sto Zapeio I kai II oti eitan i sosti diadoxos katastasi kai to mono pou mporouse na frenarei to PAKOK, meta hlthan dystyxos oi kolotoumpes

    Den ennoo na paraitithei monon o Samaras. Prota apo olla o Benizelos fysika me olo to epiteleio tou. Alla afta eipame ginontai monon se alles xores, alla oxi stin Ellada.

    Xenokrates apo Bienni

    Y.G
    Sygnomi gia ton = metatropaia =, alla den ta katafera tote, minos sou einai efkolo na mou ton ksanasteileis me kapoia epeksigisi kai na prospatheiso pali ?
    Efxarisro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξενοκράτη,

    Συμφωνούμε απολύτως.

    Ο μετατροπέα είναι πανεύκολη δουλειά. Πήγαινε στο σχόλιό μου 11:41 π.μ. και κάνε κλικ στην λέξη "μετατροπείς". Θα σου ανοίξει η σελίδα "Υπηρεσία Greeklish to Greek!"

    Γράψε greeklish το κείμενό σου στο κουτάκι, εκεί που λέει "Βάλτε το κείμενό σας. Όταν τελειώσεις, πάτα κάτω εκεί που λέει "Μετατροπή". Το κείμενό σου θα γίνει σε ελληνικούς χαρακτήρες.

    Κάνε το copy και paste στο ιστολόγιο εδώ.

    ΥΓ: Βεβαιώσου μονάχα ότι ο μετατροπέας είναι στην θέση "Greeklish σε Ελληνικά" και όχι ανάποδα. Αυτό θα το δεις στο κάτω μέρος του κουτιού, αριστερά από το κουμπί "Μετατροπή".

    Για ό,τι άλλο χρειαστείς, πάντα στην διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.