10/5/12

Grèce: Alexis Tsipras demande à rencontrer François Hollande

Alexis Tsipras, le chef du parti de la gauche radicale grecque Syriza, chargé de former un gouvernement de coalition depuis mardi, a demandé à rencontrer le président élu français François Hollande, a-t-on appris mercredi auprès de son parti.
"Nous avons demandé un rendez-vous avec M. Hollande jeudi ou vendredi, à l'occasion de la visite jeudi à Paris de M. Tsipras, pour s'entretenir avec le leader de la gauche radicale française Jean-Luc Mélenchon", a déclaré à l'AFP une porte-parole de Syriza, confirmant une nouvelle parue mercredi après-midi sur le site du journal français de gauche humanité.fr.
Vice-président de la Gauche européenne et hostile à l'austérité, M. Tsipras, 37 ans, a créé la surprise aux élections législatives de dimanche en Grèce arrivant en deuxième place, derrière les conservateurs de la Nouvelle-Démocratie, avec 16,7% des suffrages soit 52 députés sur les 300 du parlement grec, quadruplant son score par rapport aux législatives de 2009.
Mardi, le président de la République grecque Carolos Papoulias lui a confié un "mandat" pour former un gouvernement de coalition, en tant que deuxième parti, comme le prévoit la constitution grecque, après l'échec du chef de la droite Antonis Samaras à accomplir cette tâche, qui semble pour le moment impossible vu les divergences entre les partis grecs.
Réclamant "l'annulation" des mesures de rigueur imposées en Grèce par ses créanciers, UE et FMI, en échange de prêts internationaux, M. Tsipras a indiqué mardi qu'il excluait toute coalition avec un gouvernement soutenant l'austérité.

9 σχόλια:

  1. Καποια στιγμη θα προσπαθησω να απαντησω στην "Λυση Μαρκεζινη" που δεν απορριπτω αλλα εχω ενδιασμους που υπερβαινουν το προσωπο αυτο.Πριν ομως απο αυτο διαβαστε την καποια ανταλλαγη σκεψεων που εγιναν για να υπαρξει μια....συνεχεια και να μη φανουν "ξεκαρφωτα" αυτα που θα γραψω αλλα να συνδεονται με αυτα που γραφτηκαν=
    Λύση Μαρκεζίνη! http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/blog-post_5260.html
    Και το παρακατω ειναι η σε αναμονη για δημοσιευση απαντηση μου στον κ.Ηφαιστο=
    Κυριε Καθηγητα.Επειδη προσωπικα παντα τιμουσα οιοδηποτε "τεχνοκρατη" που η επιστημη του εχει αφιερωθει στο καλο και στην συνεχεια της Πατριδας μας,θα σας απαντησω σε νεωτερο σχολιο μου ,και με πιο προσφατη ημερομηνια ,πιο εκτενως για να μπορεσουν να το διαβασουν και οι λοιποι φιλοι του ιστολογιου.Και τοτε θα κατανοησετε οτι οι προσωπικοι μου ενδιασμοι ειναι πολυ βαθυτεροι απο το να αντιτιθεμαι στην συμμετοχη αυτου του αξιου ακαδημαικου που ακουει στο ονομα Μαρκεζινης.Υπερβαινουν το προσωπο αυτου του αξιου ακαδημαικου προσωπου και ακουμπανε περισσοτερο ,εστω γραφοντας σαν αιθεροβαμων,στην Ιστορια,Ελευθερια και στην πρωτοπορεια αυτου του Εθνους που λεγεται Ελληνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μεχρι να αποφασισω να απαντησω (αν τελικα εχει και νοημα αυτο) κανω εκκληση στους συν-Ελληνες.Προσοχη στις παγιδες διοτι η εφαρμογη σχεδιων εχει πολλα μονοπατια.Προσοχη στην ακροδεξια και ναζιστικη ελλαδικη "Χεζμπολαχ" που αυτοτιτλοφορειται "Χρυση Αυγη" ενω ουτε μια τριχα απο τα τετοια της Αγγλικης Χ.Α. δεν ειναι.Κακεκτυπο σε χαρτι υγειας εκτυπωμενο ειναι και βαζει την μαφια της νυχτας στο παιχνιδι για να υπαρξει μια ακομα "Βορεια Αφρικη".
    Προσοχη στα γεγονοτα και στενη παρακολουθηση με κουραγιο,αισιοδοξια,ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ,οχι κολπα που θα οδηγησουν σε αιματοχυσια και γρηγορες μεσω αυτων "λυσεις" αλυσοδεσηματος μας στο παρων και στο μελλον.Οχι συναισθημα χυδην αλλα ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ αναλογα με τα τρεχοντα.Μη φοβαστε να περνατε απο την μια ακρη στην αλλη στις τοποθετησεις σας αναλογα τι παιζει,τι προσδοκαται,και τι συμφερει στην Πατριδα σε καθε στιγμη που μπορει να εναλλασεται καθε στιγμη.Με πληρη ελαστικοτητα και το βλεμμα καρφωμμενο στο μελλον που οραματιζεστε για την Πατριδα.Εδω δεν υπαρχουν ουτε σχηματα πολιτικα,ουτε χρωματα,ουτε ιδεολογιες.Υπαρχει μονο η Πατριδα και τα υπολοιπα μονο για αλλες χρονικες περιοδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διοτι τα μεγαλα ποσοστα του κοινωνικου φαινομενου στην Ευρωπη που αυτοαποκαλουνται στις διαφορες χωρες σαν "Χρυση Αυγη" ειναι ενδιαμεσα σταδια καλο- η κακοφτιαγμενα για να περασει με την βια η επιβολη καταστολης στους ανθρωπους και να τους προετοιμασει για την μελλοντικη πληρη υποταγη στα κελευσματα της Παγκοσμιας δια-Κυβερνησης.Και αυτα περι εθνικων ιδεωδων απο τα αλανια- νυχτοβιους μπραβους και πορτιερηδες -ειναι μονο σαλτσα η για κακοφτιαγμενο φαγητο φτιαγμενη σαλτσα στα μαγειρια των μυστικων υπηρεσιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΑΓΓΛΙΑ ΕΒΥΘΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ ΑΙΜΑΤΗΡΟΝ ΑΙΣΧΟΣ
    ΑΠΗΓΧΟΝΙΣΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
    ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ ΘΡΗΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΙΝ
    ΕΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΝΤΗΧΕΙ: «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!»
    4 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 164 ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΙ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΧΘΕΣΙΝΑΣ ΒΙΑΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

    Με αυτόν τον πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα «ΤΑ ΝΕΑ» της 10ης Μαΐου 1956, λίγες ώρες μετά τον απαγχονισμό των Πρωτομαρτύρων του Αγώνα για Λευτεριά και Ένωση, του ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και του ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΟΛΗ.

    Αποβραδίς οι βάρβαροι έστησαν στο προαύλιο των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας την αγχόνη τους και τα ξημερώματα οδήγησαν στην Αθανασία τους δύο Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α..
    Κανείς κρατούμενος δεν κοιμήθηκε εκείνη τη νύχτα· η φυλακή των βαρβάρων σείονταν συθέμελα από πατριωτικά τραγούδια και τον Εθνικό Ύμνο.
    Οι Πρωτομάρτυρες του Αγώνα στάθηκαν με ελληνική ψυχή μπροστά στο θάνατο.

    Τα τελευταία τους λόγια είναι παρακαταθήκη για κάθε Έλληνα, οποιασδήποτε εποχής και ιδιαίτερης πατρίδας:
    «Λυπούμαι που δε θα δω την Κύπρο μας ελεύθερη. Όμως δε με φοβίζει ο θάνατος, γιατί η ζωή είναι περιττή μέσα στη σκλαβιά!» ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    «Εμένα δεν πρέπει να με λυπάστε... Εφ' όσον εγώ δε βρίσκω λόγο για να κλαίω τον εαυτό μου, ούτε και οι δικοί μου δεν πρέπει να με κλαιν!» ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΟΛΗΣ
    http://www.facebook.com/pages/%CE%94EN-%CE%9EEXN%CE%A9/247295425001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -1-
    Aιτία δημιουργίας «απεχθούς χρέους».
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;
    Χθες, Τρίτη (8/5/2012), ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μεταξύ άλλων, θέτει και τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος. Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε τελικά πόσο χρωστάμε, να μάθουμε σε ποιους τα χρωστάμε, να μάθουμε πόσα από αυτά κατέληξαν σε τσέπες κυβερνητικών ημετέρων, να μάθουμε πόσα πήγαν στις τράπεζες, να μάθουμε πόσα πήγαν για έργα, για την Ολυμπιάδα, για την παιδεία, για την υγεία, ή όπου αλλού. Πόσα πήγαν για αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία, την Αμερική, τη Γαλλία, τη … Με ποιούς όρους, επιτόκια, αντισταθμιστικά, μεσάζοντες, κλπ.
    Από την πλούσια βιβλιογραφία και πρακτική γύρω από το λογιστικό έλεγχο κρατικού χρέους μαθαίνουμε πότε ένα χρέος είναι «απεχθές». Για παράδειγμα αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση παραχαράξει τη λαϊκή εντολή και προβεί σε μη νόμιμες ενέργειες κατά το δανεισμό (όπως φαινόμενα διαφθοράς, προσωπικού πλουτισμού, δόλιες πράξεις, αγορά όπλων που χρησιμοποιούνται στην καταπίεση του λαού, υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα, συμμετοχή σε επιθετι­κούς πολέμους, δημιουργία υποδομών που ωφελούν μικρές μειοψηφίες, κ.ά.), μπορεί να γίνει αιτία δημιουργίας «απεχθούς χρέους».
    Δείτε το βίντεο, ένα απόσπασμα από το DEBTOCRACY του Άρη Χατζηστεφάνου, που παρουσιάζει το αποτέλεσμα του λογιστικού ελέγχου του χρέους του Ισημερινού.
    http://youtu.be/VymrRJJjvog
    Πρόσφατο παράδειγμα λογιστικού έλεγχου χρέους και έμπρακτη εφαρμογή των αποτελεσμάτων του στις διεθνείς σχέσεις αποτέλεσε η περίπτωση του χρέους του Ισημερινού το 2008. Ο σημερινός πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, το 2007 κάλεσε το ΔΝΤ για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Δεν προχώρησε αμέσως σε άρνηση πληρωμής αλλά πρώτα άνοιξε τη διαδικασία του διεθνούς λογιστικού ελέγχου του χρέους (audit).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -2-
    Συγκρότησε διακομματική επιτροπή, υπό το γενικό εισαγγελέα της χώρας, σε συνεργασία με την Επιτροπή για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), ξένους οικονομολόγους και νομικούς μεγάλου κύρους. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο Κορέα, επικαλούμενος συγκεκριμένες σκανδαλώδεις συμβάσεις, κήρυξε στάση πληρωμών το Δεκέμβριο του 2008. Απευθύνθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία τον υποστήριξε στην επιλογή του, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της χώρας να μη πληρώσει χρέη που δημιούργησαν προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Οι πιστωτές αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν, με τελικό αποτέλεσμα να δεχτούν μόλις 35 σεντς για κάθε δολάριο που χρωστούσε η χώρα.Η προσπάθεια του Ισημερινού στέφθηκε από επιτυχία. Ο Ισημερινός διέγραψε μονομερώς – ως παράνομο («απεχθές» ή «επαχθές») – μέρους του χρέους του. Παρά την πίεση των αγορών, οι συνέπειες για τον Ισημερινό δεν υπήρξαν καταστροφικές. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ανάπτυξη, το 2010 αναπτύχθηκε κατά 3,7% και για το 2011 η ανάπτυξη πλησιάζει το 5%.
    Όσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αντίδραση του Ελληνικού λαού βοηθάει στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο αγώνας των λαών (Ισπανών, Ιρλανδών, Πορτογάλων, Ιταλών, Γάλλων, Ρουμάνων …) θα διαμορφώσει μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, της ευημερίας των λαών, και όχι των αγορών του κεφαλαίου των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.Στη χώρα μας η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές πολιτών για να ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους. Υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία, επιστήμονες κύρους και πιστοποιημένης τεχνικής επάρκειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους οδηγεί σε έναν διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό προς όφελος του λαού.
    Πανπαν
    http://olympia.gr/2012/05/10/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%85%CF%83/#more-151062

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μια ελαχιστη αρχη για τους ενδιασμους μου που προανεφερα και δεν θα συνεχισω σε λεπτομερειες γιατι δεν μου επιτρεπεται αλλα η Πατριδα ειναι πανω απο οιονδηποτε απο ολους εμας=Αλλο ΚΟΡΕΑ,σχετικα αλλο ΤΣΙΠΡΑΣ και εκ διαμετρου αλλο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαριο Μοντι,ισοδυναμο του Παπαδημου(υπαλληλοι της Γερμανιας η των Κεντρων που μαγειρευουν και ταυτοχρονα κερδοσκοπουνε μεσω της Επισημης Γερμανιας)
    ------------------------------
    Ο βετεράνος τεχνοκράτης, που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Ιταλία, αποτελούσε εξαρχής επιλογή της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Το τελευταίο διάστημα κράτησε αποστάσεις από το Βερολίνο, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης ως αυτονόητου ισοδύναμου της λιτότητας.
    Στην ουσία ωστόσο, περισσότερο ακουγόταν ως… ηχώ της Άνγκελα Μέρκελ, ως η απενοχοποίηση του αδιάλλακτου προσώπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Χθες, στη συνεδρίαση του EFSF, που αφορούσε στην εκταμίευση της δόσης των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, τρεις ήταν οι χώρες που επεδίωκαν να μπλοκάρει το σύνολο του ποσού. Η Γερμανία, λογικό…, η Ολλανδία, επίσης λογικό… και η Ιταλία. Του Μάριο Μόντι.
    Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα πολιτική πραγματικότητα της Ευρώπης. Με τον διάδοχο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποδεικνύει ότι η Γερμανία έχει κάνει σοβαρή δουλειά στο παρασκήνιο. Και εις βάθος. Ώστε να ανακυκλώνει τους συμμάχους της. Και να παραμένει η ίδια στον αφρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριο Μοντι,ισοδυναμο του Παπαδημου(υπαλληλοι της Γερμανιας η των Κεντρων που μαγειρευουν και ταυτοχρονα κερδοσκοπουνε μεσω της Επισημης Γερμανιας)
    ------------------------------
    Ο βετεράνος τεχνοκράτης, που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Ιταλία, αποτελούσε εξαρχής επιλογή της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Το τελευταίο διάστημα κράτησε αποστάσεις από το Βερολίνο, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης ως αυτονόητου ισοδύναμου της λιτότητας.
    Στην ουσία ωστόσο, περισσότερο ακουγόταν ως… ηχώ της Άνγκελα Μέρκελ, ως η απενοχοποίηση του αδιάλλακτου προσώπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Χθες, στη συνεδρίαση του EFSF, που αφορούσε στην εκταμίευση της δόσης των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, τρεις ήταν οι χώρες που επεδίωκαν να μπλοκάρει το σύνολο του ποσού. Η Γερμανία, λογικό…, η Ολλανδία, επίσης λογικό… και η Ιταλία. Του Μάριο Μόντι.
    Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα πολιτική πραγματικότητα της Ευρώπης. Με τον διάδοχο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποδεικνύει ότι η Γερμανία έχει κάνει σοβαρή δουλειά στο παρασκήνιο. Και εις βάθος. Ώστε να ανακυκλώνει τους συμμάχους της. Και να παραμένει η ίδια στον αφρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.