17/5/12

Ελλάδα: o νεοναζί εκλεγμένος ηγέτης αρνείται την ύπαρξη των θαλάμων αερίων

L’EXPRESS.fr
Για πρώτη φορά μετά την εκλογική επιτυχία του στις 6 Μαΐου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος. 
Ο επικεφαλής της ελληνικής νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή που μπήκε στο κοινοβούλιο  μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αρνήθηκε την ύπαρξη των θαλάμων αερίων κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, και προκάλεσε την διαμαρτυρία της κυβέρνησης σε μια χώρα όπου δεν διώκεται η άρνηση του Ολοκαυτώματος.


«Άουσβιτς, δηλαδή τι με το Άουσβιτς; Εγώ δεν πήγα εκεί. Τι συνέβη; Εσείς ήσασταν εκεί;» προσποιήθηκε να αναρωτηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος , σύμφωνα με ένα βίντεο που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από τον ιδιωτικό κανάλι Mega. 
«Δεν υπήρχαν φούρνοι ή θάλαμοι αερίων, είναι ψέμα», πρόσθεσε. Δήλωσε επίσης ότι «διάβασε πολλά βιβλία που αμφισβητούν τον αριθμό των έξι εκατομμυρίων Εβραίων» που εξοντώθηκαν από τους Ναζί.  

Ο Χίτλερ, «μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα»
Για πρώτη φορά μετά την εκλογική επιτυχία του στις 6 Μαΐου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος. 
Η Χρυσή Αυγή κατάκτησε το 6,9% του εκλογικού σώματος (21 βουλευτές), παίζοντας με την οργή των Ελλήνων κατά της λιτότητας και με τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά τους. Ο ηγέτης τους επανέλαβε ότι θεωρεί τον Χίτλερ ως «μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα του 20ου αιώνα». 
«Δεν λέω ‘Χάιλ’ επειδή είναι κάτι που το λέμε σε άτομο ζωντανό», απάντησε στο δημοσιογράφο που τον ρωτούσε αν διατηρεί την έκκληση για ναζιστικό χαιρετισμό που είχε υπογράψει το 1987.  
Ο εκπρόσωπος της απερχόμενης κυβέρνησης Παντελής Καψής, «καταδίκασε κατηγορηματικά ‘αυτές τις δηλώσεις’ που στρεβλώνουν την ιστορία και αποτελούν βάναυση παραβίαση στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος». 
Ο κ. Καψής υπενθύμιζε ότι μεταξύ αυτών των θυμάτων σκοτώθηκαν «δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι», σε μια σπάνια επίσημη αναφορά για την τύχη της κοινότητας της οποίας η εξόντωση με ποσοστό άνω του 95% από τους Ναζί δεν αναφέρεται, παρά μόνο πρόσφατα, στα σχολικά βιβλία ιστορίας.  
Το Εβραϊκό Συμβούλιο της Ελλάδας είχε νωρίτερα κάνει έκκληση προς τους «πολιτικούς ηγέτες, την κοινωνία των πολιτών, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους διανοούμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις» τύπου της «Χρυσής Αυγής». 
Με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων


23 σχόλια:

  1. Δεν μας νοιάζουν τα θύματα του ολοκαυτώματος.

    Σήμερα στην Ελλάδα δεν διώκεται η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων και δεν αναγνωρίζεται επίσημα.
    Σήμερα δεν διώκεται η άρνηση της σφαγής που έκαναν τα παιδιά του Στάλιν στην Ελλάδα στον 2ο ΠΠ και από το 1944-49, αλλά έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στην βουλή, να λένε ψέματα στα πανεπιστήμια και να διαστρέφουν τα πάντα. Και αυτό συμβαίνει ενώ σκότωσαν περισσότερους Έλληνες από τους Γερμανούς και Ιταλούς μαζί!!!

    Σήμερα στην Ελλάδα ο Μάο και ο Στάλιν θεωρούνται Άγιοι άνθρωποι και θα μας πειράξει ο Χίτλερ;
    Η ΕΕ μαζί με τα παιδιά του Στάλιν είναι υπεύθυνοι για τον αφανισμό όλων των φυσιολογικών πατριωτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
    Αυτοί με τις ακρότητες τους και τις εμμονές ως συνεχιστές και άμεσοι απόγονοι των σφαγέων του συμμοριτοπόλεμου, μας έσπρωξαν στην αγκαλιά του Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή συνάδελφε, εν όπλοις, Σάββα εγώ που δεν πιστεύω στο ολοκαύτωμα ή εν πάση περιπτώσει βρίσκω υπερβολικό τον αριθμό των έξι εκατομμυρίων θανατωθέντων Εβραίων από τους ΝΑΖΙ, θεωρώ τον Χίτλερ φυσιογνωμία του περασμένου αιώνα και επίσης θεωρώ εχθρό μου, σαν Έλληνας, τον σιωνισμό... υπάρχει περίπτωση να θεωρηθώ ναζιστής; Πολύ ευαίσθητοι αυτοί οι Εβραίοι που δεν βλέπουν ότι ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ έιναι φασίστας όπως και τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι Ισραηλινοί στους γείτονές τους. Ή μήπως υποκριτές δεδομένου ότι η τακτική του Χίτλερ ήταν αυτή που τους βοήθησε να ξαναφτιάξουν το κράτος τους; Τώρα τι επιδιώκουν οι βρωμοσιωνιστές του κερατά διατηρώντας τον μύθο του κυνηγημένου; Την παγκόσμια κυριαρχία; Οδυσσεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι μεν και οι δε κατακριταιοι . Πρεπει να διαλεξω θεση σε ενα απο τα ακρα; Δεν μπορω να τους καταδικασω ολους και να ειμαι ΜΟΝΟ με τον Ελληνισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τὸ θέμα εἶναι ὅτι ὄντως ἐξοντώθηκαν 6 ἑκατομμύρια ἄνθρωποι στὰ στρατόπεδα συγκεντρώσεως, δὲν ἦταν ὅμως ὅλοι ἑβραῖοι, ἦταν καὶ ἑκατομμύρια σλάβοι, τοὺς ὁποίους οἱ γερμανοὶ θεωροῦσαν ὑπανθρώπους.

    Τώρα ἐὰν ὁ Χίτλερ ἦταν μικρὸς ἢ μεγάλος ἡγέτης εἶναι ἄνευ σημασίας ἐμπρὸς σ' αὐτὰ ποὺ προεκάλεσε.

    Δὲν ἔχει νόημα ἡ ποινικοποίησις τοῦ ὁλοκαυτώματος, οἱ ἰδέες καὶ ἀπόψεις δὲν ποινικοποιοῦνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>Δηλαδή συνάδελφε, εν όπλοις, Σάββα εγώ που δεν πιστεύω στο ολοκαύτωμα ή εν πάση περιπτώσει βρίσκω υπερβολικό τον αριθμό των έξι εκατομμυρίων θανατωθέντων Εβραίων από τους ΝΑΖΙ, θεωρώ τον Χίτλερ φυσιογνωμία του περασμένου αιώνα και επίσης θεωρώ εχθρό μου, σαν Έλληνας, τον σιωνισμό... υπάρχει περίπτωση να θεωρηθώ ναζιστής;... Οδυσσεύς
    17 Μαΐου 2012 12:33 μ.μ.<<

    Μαλλον - και στο ιδιο κρεβατι, μαζι με τους προοδευτικους Μουτζαχεντιν των Αριστεροφασιστων.

    Εχει κοστος η ηλιθιοτητα!

    Καλο ξημερωμα!

    - X. Γιανναρας, "Οχι μισόλογα για τον φασισμό"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/06/2008_274112
    - Στεφανος Κασσιματης, "Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθούν όπλα"
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/12/2011_465815
    - Μ. Μελετόπουλος 2012, "Γενοκτονία"
    http://www.antibaro.gr/node/3713

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο που από το καλάζ λείπει ο στρατηγικός ΣΥΜΜΑΧΟΣ των ΑΕΡΙΩΝ της ΑΟΖ, Ελλάδας και Κύπρου, της δημοκρατίας των ερπυστριοφόρων, ο Νετανιάχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο Ινφογνωμονονας ήταν όντως Blog με ορθές πατριωτικές ευαισθησίες καταρχήν δεν θα είχε κάθε μέρα το εξώφυλλο της "δημοκρατίας", μίας εφημερίδας απροκάλυπτα όργανο της ΝΔ.
    Εκτός και ο κ.Σάββας νιώθει τους εβραίους ως (πραγματικά) συμπάσχοντες από γενοκτονίες που έχουν υποστεί επειδή κατάγεται από τον Πόντο τον καταλαβαίνω. Όμως ως Έλληνας και Χριστιανός θα έπρεπε να δείχνει λιγότερη ζέση στην υπεράσπιση των εβραίων. Ο Μιχαλολιάκος είναι κατά των σιωνιστών και όχι κατά των εβραίων, των οποίων το κράτος θαυμάζει για την επιμονή του να επιβιώνει ανάμεσα σε εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φανταζομαι στην δημοκρατια μας...μπορει καποιος να αμφισβητει κομματια ιστοριας οπως παρουσιαζονται.Εκτος αν το δικαιωμα αυτο ανηκει αποκλειστικα στη...Ρεπουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αυτές οι βιομηχανίες στο Άουσβιτς, Νταχάου και αλλού τι παρήγαγαν άραγε? ΑρχαιοΕλληνικά Εθνικά & Ανθρωπιστικά Ιδεώδη;
    Και γιατί οι μόνοι που επαναστάτησαν μέσα στο Άουσβιτς Ήταν Έλληνες;
    Θα ανήκαν μάλλον σε αυτούς τους εκφυλισμένους που βρωμούσε το δέρμα τους και αφού δεν πλένονταν ας γίνονταν σαπούνι να προσφέρουν στην ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ του κόσμου, ή ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ Λαμπατέρ να μεταδίδουν το φώς ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ.
    Και οι στάχτες που αποτέφρωσαν όλόκληρο έλος δίπλα στο Άουσβιτς ήταν Ηφαιστειογενούς προελεύσεως;
    ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ...
    ΣΤΟΝ ΑΔΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλες οι γενοκτονίες πρέπει να υπάγονται στο ίδιο δίκαιο και να εξετάζονται κάτω από κοινό πρίσμα.
    Η Άρνηση της μίας συνεπάγεται αυτομάτως την αμφισβήτηση των άλλων.
    Δεν είναι υποκειμενική υπόθεση.
    Οι γενοκτονίες των Ναζί συνδέονται ΑΜΕΣΑ με τις γενοκτονίες των Χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας, οι οποίες ήταν καθοδηγούμενες από Γερμανούς αξιωματούχους και όταν ήρθε η ώρα των "άλλων" ο Χίτλερ το θυμήθηκε και καταγράφηκε με την περιβόητη φράση του που αποτέλεσε την έναρξη της "ΤΕΛΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ":
    ΧΙΤΛΕΡ: ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τους Πόντιους τον ρώτησαν τίποτε;

    Για τον Κεμάλ; αν έχει προσκυνήσει το μνημείο του ; Για τον συνωστισμό της Σμύρνης;

    Σε ιστορική εκπομπή είχε παρευρεθεί; Να τον ρωτήσετε και για το 1821 να είναι και Τατσόπουλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διόρθωση: Οι στάχτες που ΑΠΟΞΗΡΑΝΑΝ το έλος -όχι αποτέφρωσαν (συνειρμική παραδρομή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα πω κι εγώ μια άποψη, χωρίς να έχω διάθεση υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, είναι αστείο κανεις να αρνείται το ολοκαύτωμα, ασχέτως του αριθμού των νεκρών, δηλαδή τα 1, 2, 3, 4. 5 εκατομμύρια δεν συντελούν γενοκτονία? Η "αδικία"όσον αφορά το ολοκαύτωμα είναι πως δεν έχουν symperilfthei και οι υπόλοιπη λαοί θύματα του Hitler. καθώς και οι εκτελεσθέντες έξω από τους φούρνους, θαλάμους αεριων η δεν ξέρω κι εγώ τι, αυτοί που εκτελούνταν δεν ήταν θύματα, ο τρόπος μετράει?
    Στη συνεχεια λοιπόν, θα ήθελα να κατακρίνω εν μέρει τον δημοσιογράφο, ποτε δεν exe δει δημοσιογράφο να ρωτάει γιατί δεν αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Ποντιων, της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, των Αρμενιων, των Ασσυρίων, δεν έχω δει κανέναν δημοσιογράφο να ρωτάει, πως ανέχεται Έλληνας Πρωθυπουργός να βάζει στεφάνι στο Άγαλμα του Κεμάλ, του μεγαλυτερου σφαγέα των Ελλήνων, δεν έχω δει δημοσιογράφο να ρωτάει κανέναν κουμμουνιστή, για την άποψη που πάνω στις γενοκτονίες που έχει διαπράξει ο Stalin, για το κυνήγημα σε όλες τις εθνικότητες και θρησκείες και την φυλάκιση των διαφωνούντων στη Σιβηρία, όπου τους καταδίκαζε σε αργό θάνατο, αλλα ακόμα και στις δολοφονίες του Stalin και εν καιρώ πολεμου, ακόμα και στρατιωτών, κάτι που ούτε ο Hitler δεν το έκανε και κάτι που ήταν και συνήθεια όλων των "κουμμουνιστικων" παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Ευρώπη και δεν έχω δει κανέναν δημοσιογράφο να ρωτούν γιατί αριστερά κόμματα δεν καταδικάζουν άμεσα και απερίφραστα τρομοκρατικέςενέργειες αλλα και επιθέσεις βίας, οι οποιες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και όχι μονο εναντίον των πολιτικών αλλα και εναντίον απλών ανθρώπων όπως έγινε στη Marfin! επίσης, δεν έχω δει να ρωτάνε ποιοι τηλεφωνούν για να αποφυλακιστούν οι κάθε λογής κουκουλοφόροι τρομοκράτες.
    Μήπως ασκείται σκληρή δημοσιογραφία όπου είναι εφικτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟ 1944-45 ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΗΤΑΝΕ 2 ΕΚ. ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚ. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΤΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΑΝ ΘΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ FBI, ΟΛΗ Η ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΜΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου υπήρξαν όντως, όπως και το σχέδιο εξόντωσης των Εβραίων (ολοκαύτωμα), για τους φούρνους όμως γιατί τόσος θόρυβος και έκπληξη, τι άλλο θα μπορούσαν να γίνουν άραγε τόσοι νεκροί, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει υιοθετηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο η καύση των νεκρών;
    Έγκλημα δεν ήταν οι φούρνοι, έγκλημα ήταν ο πόλεμος με ότι αυτό συνεπάγεται, εκτός και αν κάποιος μπορεί να μου δείξει κάποιον ''αναμάρτητο'' πόλεμο στη διεθνή ιστορία.
    Σε ότι αφορά τον αριθμό των Εβραίων που εξαφανίστηκαν-εκτελέσθηκαν, έχω να πω ότι, οι Εβραίοι με την υπερβολή τους κατάφεραν να φανούν τα μοναδικά τραγικά θύματα, μετά από έναν πόλεμο που μάτωσε όλος ο κόσμος και με τον τρόπο αυτό έπεισαν την ανθρωπότητα για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας κράτους, το οποίο βεβαίως δεν διστάζει να μας δείχνει καθημερινά τα αισθήματά του για την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν πρόκειται να μπω στο κυρίως θέμα τής ανάρτησης. Έτσι κι αλλοιώς την άποψή μου για τούς συμβολισμούς στους οποίους παραπέμπει η Χρυσή Αυγή (διάφοροι χαιρετισμοί κλπ) την έχω εκθέσει σε άλλη σχετική ανάρτηση. Άλλο είναι όμως αυτό που παρατηρώ. Και συγκεκριμένα το κλίμα που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ (ελληνικά και ξένα...) το τελευταίο διάστημα.

    Ύστερα από τις εκλογές και το ισχυρό μήνυμά τους, έχουμε συνέχεια εκπομπές και (αρνητικά) αφιερώματα στη Χρυσή Αυγή (παρεμπιπτόντως, ο Μιχαλολιάκος έχει σταθεί πολύ πιο ψύχραιμα όλο αυτό το διάστημα, τόσο από τον Σαμαρά όσο και από τον Βενιζέλο). Έχουμε υπερπροβολή και αναλύσεις επί αναλύσεων για το non paper κι αν ήταν τού Καμμένου ή όχι. Έχουμε ανάλυση 1:1000 με το μικροσκόπιο για το τι είπε ο τελευταίος βλαχοδήμαρχος τού ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι ορκίστηκαν σήμερα στη Βουλή από τούς ΣΥΡΙΖΑίους, αν έβηχε κανένας τους εκείνη την ώρα, αν προσκύνησε ο Τσίπρας τον παπά κλπ. Ότι νά 'ναι.

    Έχω ξαναπεί ότι για μένα δεν υπάρχει Μιχαλολιάκος, δεν υπάρχει Καμμένος, δεν υπάρχει Τσίπρας, απλά και μόνο γιατί αυτοί είναι 3 άτομα. Αυτό που υπάρχει και τάραξε όλο το σάπιο σύστημα είναι τα 3.000.000 Ελλήνων που έφτυσε κατάμουτρα τα κόμματα τής διαπλοκής, τού μνημονίου και τής καταστροφής τής πατρίδας. Από αυτούς η μερίδα τού λέοντος πήγε στη Χρυσή Αυγή, στούς Ανεξάρτητους Έλληνες και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το ζουμί.

    Παιδιά, είναι τεράστια τα γεωπολιτικά συμφέροντα που παίζονται. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για 400.000.000.000 Ευρώ. Μιλάμε για το μεγάλο πείραμα τής Νέας Τάξης. Μιλάμε για το πειραματόζωο που θα χρησιμεύσει σαν υπόδειγμα και για τα άλλα ζωάκια που έχουν στοχοποιηθεί και περιμένουν στη σειρά. Μιλάμε για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα και τη φεουδοποίηση τού πιο όμορφου και νευραλγικού οικοπέδου στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, στο σταυροδρόμι Ευρώπης - Αφρικής, Ευρώπης - Ασίας, Εύξεινου Πόντου - Μεσογείου και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα.

    Κι εκεί που νόμιζαν ότι όλα πήγαιναν πρίμα και σύμφωνα με τον "ανώτερο σχεδιασμό", βρέθηκαν 3.000.000 ατίθασσοι και απείθαρχοι ιθαγενείς και διέλυσαν τα κόμματα - βραχίονες (και αγωγούς) τού ξένου σχεδίου στην πατρίδα μας. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι στην τύχη του. Να είσαστε λοιπόν σίγουροι (και προετοιμασμένοι) ότι το σύστημα που ταρακουνήθηκε άσχημα θα ρίξει όλα τα όπλα του στη μάχη οπισθοφυλακής μέχρι τις 17/6. Απ' όλα θα έχει το μενού, και Χίτλερ και Στάλιν και Γεωργαλά και ότι άλλο θέλετε. Απ' το πρωΐ μέχρι το βράδυ. Πρέπει όσα περισσότερα πρόβατα γίνεται να επιστρέψουν στο ελεγχόμενο μαντρί τής Νέας Πασοκρατίας (και τού Φώτη επίσης, καθόλου δεν τούς ενοχλεί).

    Ετοιμαστείτε λοιπόν για την πιο άγρια ψυχολογική επιχείρηση και πλύση εγκεφάλου για τις επόμενες 30 μέρες. Ότι κι αν σάς σερβίρουν, να έχετε πάντα τη μεγάλη εικόνα στο μυαλό σας, όσο κι αν προσπαθήσουν να εκτρέψουν την προσοχή σας από αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «πολύ μεγάλες». Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μαιζιέρε σε πρόσφατες δηλώσεις του στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η γερμανική εφημερίδα "Die Welt", με τις πάντα έγκυρες διασυνδέσεις της με παράγοντες του τομέα της άμυνας και της ασφάλειας της Ελλάδας, επικαλούμενη τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, θεωρεί τον σημερινό αριθμό βαρέων αρμάτων μάχης του Ελληνικού Στρατού ως υπέρογκο και κάνει παράπονα ότι η Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης παρήγγειλε από την Γαλλία 60 καινούρια μαχητικά αεροσκάφη - Rafale!

    Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Βερολίνου δίνει και συμβουλές προς την ελληνική πλευρά: Εάν μια χώρα έχει υπερμέγεθος σε κύρια οπλικά συστήματα, είναι τώρα αναγκασμένη να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις. «Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η επιτακτική ανάγκη»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πιγκουίνε έχουμε κατά νου τη μεγάλη εικόνα εδώ και καιρό και είμαστε προετοιμασμένοι για όσα λές, είναι αναμενόμενα.
    Πρέπει όμως στο διάστημα αυτό να υπάρξει στοιχειώδης σύγκληση των κομμάτων ως προς τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό και φυσικά να μπούνε και όρια.
    Όσο για το πειραματόζωο Ελλάδα, δεν υπήρξε απλά το όχημα αλλά ήταν και αυτοτελής στόχος, για τους λόγους που εκθέτεις και για κάποιους άλλους που μοιάζουν με αυτούς που προκάλεσαν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δρομολογημένα από τα ίδια κέντρα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΑΦΕΡΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Georgia (12:53πμ): "...για τους λόγους που εκθέτεις και για κάποιους άλλους που μοιάζουν με αυτούς που προκάλεσαν την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δρομολογημένα από τα ίδια κέντρα εξουσίας."

    Ναι, έτσι ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πιγκουίνε, σε πρώτη φάση, έχεις δίκιο για τα ΜΜΕ.
    Ομως εγώ πιστεύω ότι γενικά, επιδιώκεται σύγχυση και διχασμός στην ελληνική κοινωνία. Η μάλλον αποκορύφωση σύγχυσης και διχασμού, εν όψει των δεύτερων εκλογών.
    Ενδεχομένως να τεθούμε όλοι προ σκληρότατων διλημμάτων, ίσως πολύ σκληρότερων απ΄όσο φανταζόμαστε.
    Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις το ξέρουν καλά; Είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, αλλά πραγματικά έτοιμες; Το κοινό τους διακύβευμα είναι στ΄αλήθεια η ΠΑΤΡΙΔΑ και ο λαός, και πόσο δυνατά το νιώθουν για να παρακάμψουν τις διαφορές τους και να σμίξουν όλοι μαζί υπέρ αυτής;
    Γιατί για τους συρόμενους από τους δανειστές μας, δεν χρειάζεται να ρωτάμε...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελίνα (7:35μμ): "...και πόσο δυνατά το νιώθουν για να παρακάμψουν τις διαφορές τους και να σμίξουν όλοι μαζί υπέρ αυτής;"

    Προσωπικά, αμφιβάλλω (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.