10/10/12

Οι "Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ" καταθέτουν προσφυγή σε βάρος του ΟΗΕ στο ΕΔΑΔ

Μέλη της οργάνωσης «Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ» θα καταθέσουν προσφυγή εναντίον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή θεωρούν ότι ο διεθνής οργανισμός είναι συνυπεύθυνος για τη γενοκτονία σε βάρος των Βόσνιων Μουσουλμάνων τον Ιούλιο του 1995 στη Σρεμπρένιτσα που διαπράχθηκε από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας.
Η πρόεδρος της οργάνωσης, Μουνίρα Σούμπατσιτς και άλλα μέλη αναχώρησαν σήμερα από τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη για το Στρασβούργο ανακοινώνοντας ότι η προσφυγή θα παραδοθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 11 Οκτωβρίου.

«Είμαστε μάρτυρες της γενοκτονίας που διαπράχθηκε στη Σρεμπρένιτσα το 1995 υπό τη σημαία του ΟΗΕ» τόνισε η κ. Σούμπατσιτς σημειώνοντας ότι Ολλανδοί στρατιώτες των δυνάμεων προστασίας του ΟΗΕ (UNPROFOR) δεν εμπόδισαν την επίθεση στη Σρεμπρένιτσα, ούτε προσπάθησαν να προστατεύσουν τον πληθυσμό, αν και αυτή ήταν η αποστολή τους.

Τον Ιούλιο του 1995, οι δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας εισβάλοντας στη Σρεμπρένιτσα, που είχε κηρυχτεί από τον ΟΗΕ ασφαλής ζώνη, εκτέλεσαν περισσότερους από 8.000 άμαχους άντρες και έφηβους Βόσνιους Μουσουλμάνους.

Τις «Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ» θα εκπροσωπήσουν συνήγοροι από τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και την Ολλανδία.

   Κ.Γ.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.