8/10/12

Στόχος οι υπεράκτιες πλατφόρμες Nέες κυβερνοεπιθέσεις υποστηρίζει ότι δέχεται το Ιράν

Στόχος της επίθεσης φέρεται να είναι οι ιρανικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και αερίου.
Στόχος της επίθεσης φέρεται να είναι οι ιρανικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και αερίου.
Τεχεράνη: Τις τελευταίες εβδομάδες οι ιρανικές υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου και αερίου βρίσκονται στο στόχαστρο ισραηλινών χάκερ, των οποίων όμως οι επιθέσεις αποκρούστηκαν, υποστήριξε τη Δευτέρα η Τεχεράνη.Στόχος της κυβερνοεπίθεσης φέρεται να ήταν τα δίκτυα επικοινωνίας των εγκαταστάσεων, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Η επίθεση αυτή σχεδιάστηκε από το καθεστώς που έχει στην κατοχή του την Ιερουσαλήμ [δηλαδή από το Ισραήλ] και ορισμένες άλλες χώρες» δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο Mehr ο Μοχάμαντ Ρέζα Γκολσάνι, επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής στην Ιρανική Εταιρεία Υπεράκτιου πετρελαίου.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα συστήματα τηλεφωνίας λειτουργούν κανονικά τόσο στις υπεράκτιες πλατφόρμες όσο και στις ιρανικές πετρελαιοπηγές στον Περσικό Κόλπο.

Το Ιράν, πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγκάστηκε να ενισχύσει τις υποδομές κυβερνοασφάλειας το 2010, όταν ο διαβόητος ιός Stuxnet βρέθηκε να σαμποτάρει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Το Stuxnet πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ισραήλ και ήταν ειδικά σχεδιασμένο να σαμποτάρει συσκευές φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Το Ισραήλ, πάντως, αρνείται να σχολιάσει δημοσιεύματα για τη νέα κυβερνοεπίθεση ή για οποιαδήποτε άλλη μυστική δραστηριότητα. Έχει πάντως απειλήσει με στρατιωτική δράση κατά του Ιράν αν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Δύση στον τραπεζικό και πετρελαϊκό τομέα της Τεχεράνης δεν την πείσουν να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι χάκερ είχαν βάλει στόχο εταιρείες επικοινωνίας και τις πετρελαϊκές υποδομές, προκαλώντας προβλήματα στη χρήση του Διαδικτύου σε όλη τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι το Ιράν είναι προετοιμασμένο να αμυνθεί στην περίπτωση κυβερνοπολέμου, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο από μια πραγματική σύρραξη.

Τον Απρίλιο, ένας ιός παραπλήσιος με τον Stuxnet βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της νήσου Χαργκ, ενός μεγάλου τερματικού σταθμό μέσω του οποίου εξάγεται το μεγαλύτερο μέρος του ιρανικού πετρελαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.