6/11/12

10.000 Κούρδοι φυλακισμένοι αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτοί Απεργία Πείνας

Η κατάσταση στην Τουρκία σε ότι αφορά την απεργία πείνας των Κούρδων  Κρατουμένων στις  τουρκικές φυλακές φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης  Μπουλέντ Αρίντς καλούσε τους απεργούς να σταματήσουν την κινητοποίηση τους ο Βουλευτής του φιλοκουρδικού  Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας BDP Sabahat Tuncel  σε δήλωση του ανέφερε πως πάνω από 10000 Κούρδοι Κρατούμενοι  αναμένεται και αυτοί να ξεκινήσουν απεργία πείνας συμπαραστεκόμενοι στους περί τους 700 απεργούς και με τα ίδια αιτήματα ( απαιτούν άρση της απομόνωσης του Εθνικού Ηγέτη των Κούρδων Αμπτουλλάχ Οτσαλάν, ζητούν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους στα τουρκικά δικαστήρια στην μητρική τους γλώσσα, την κουρδική γλώσσα, και απαιτούν βελτίωση των συνθηκών κράτησης.) Στην θέση του  Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν πως  οι Κούρδοι απεργοί πείνας εκβιάζουν απαντά ο Sabahat Tuncel ο εκείνος είναι εκβιαστής καθώς σε πρόσφατη δήλωση του  ο Ερντογάν ανέφερε πώς οι  Τούρκοι πολίτες ζητούν την εφαρμογή της θανατικής ποινής, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η εκτέλεση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ως  ανακούφιση του πόνου των συγγενών των θυμάτων"


Στην αναφορά  του Ερντογάν στα δικαιώματα του Κουρδου Εθνικού Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ( Τα μέλη της οικογένειας και οι συγγενείς του, ορούν να τον δουν εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο σε αυτό. Όμως το θέμα του δικηγόρου αποτελεί ένα ξεχωριστό ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά) απάντησε λέγοντας πώς η εικόνα που έρχεται από την επαφή τους με τους απεργούς πείνας είναι πως υπάρχει πρόθεση να σταματήσουν την κινητοποίηση τους αν χαλαρώσει η απομόνωση του Ηγέτη τους  και επιτραπεί η τακτική επαφή δικηγόρων και συγγενών μαζί του



2 σχόλια:

  1. Aυτό δυστυχώς που δεν έχουν καταλάβει πολλοί Έλληνες (Ιστότοποι,Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) οι οποίοι ασχολούνται με την ενημέρωση του Ελληνικού Λαού είναι ότι η κινητοποίηση αυτή αποτελεί ηχηρό ράπισμα στο "πρόσωπο της χώρα προτύπου για τις υπόλοιπες Αραβικές χώρες".Σε ππερίπτωση δε θανάτων απεργών πείνας το τουρκο-ιλσαμιστικό μόρφωμα θα βρεθεί υπόλογο απέναντι στην διεθνή κοινή γνώμη την ίδια ώρα ίπου στο εσωτερικό του η εξέγερση του Κουρδικού Λαού ίσως αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα Η σιωπή η αδιαφορία αποτελεί προκλητική αποδοχή της κατασταλτικής πολιτικής και της προπαγάνδας του Τουρκικού καθεστώτος απέναντι σε Εναν Περήφανο Λαό του οποίου η Ιστορικότητα είναι αδιαμφισβήτητη.Με λύπη επισημαίνω ότι εκτός του ΑΚΕΛ κανένα Ελληνικό ή Κυπριακό Κόμμα δεν έχει εχει εκφράσει δημόσια την θέση του αν πάλι κάνω λάθος συγχωρέστε με .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν ευαισθητοποιεί τίποτα τους βρωμότουρκους. Ο Θεός μαζί σας παλληκάρια.
    Ακρίτα εξ όσων γνωρίζω κι εγώ μόνο το ΑΚΕΛ. Επίσης αντιπροσωπεία Κούρδων είχε συνάντηση με τον Τίτο Υφυπουργό παρά τω Προέδρω.
    Κανονικά έπρεπε η κυβέρνηση αλλά και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα να στηρίξουν δημοσίως και εντόνως τον Κουρδικό αγώνα, ειδικότερα τώρα που είμαστε προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε.
    Αλλά τι να λέμε τώρα. Σήμερα το British Council Κύπρου διοργάνωσε πανεπιστημιακή έκθεση στα κατεχόμενα με την συμμετοχή 29 αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (αρχικά θα συμμέτειχαν 32 αλλά προς τιμήν τους τα πανεπιστήμια University of Lancaster, City University London και το Swansea University απεσύρθηκαν μετά από αντιδράσεις αυτόνομων Ελλήνων Κυπρίων πατριωτών φοιτητών τους). Η Κυπριακή Δημοκρατία, τα ΜΜΕ (στην συντριπτική τους πλειοψηφία), και η πρεσβεία μας στο Λονδίνο τήρησαν εγκληματική-προδοτική σιγή ιχθύος.

    ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.