17/11/12

Γερμανοί στρατιώτες στα τουρκο-συριακά σύνορα

Εκατόν εβδομήντα Γερμανοί στρατιώτες πρόκειται να εγκατασταθούν στα τουρκοσυριακά σύνορα, μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να αποστείλει συστοιχίες κατευθυνομένων βλημάτων εδάφους αέρος ΠΑΤΡΙΟΤ, μετά από σχετικό αίτημα της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, για την αποστολή των 170 Γερμανών στρατιωτικών που θα συνοδεύουν και θα χειρίζονται του ΠΑΤΡΙΟΤ, θα απαιτηθεί ειδική άδεια του Γερμανικού Κοινοβουλίου.
Η Τουρκία απέστειλε σχετικό γραπτό αίτημα προς το ΝΑΤΟ για ενίσχυση της αεράμυνάς της με συστήματα ΠΑΤΡΙΟΤ, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει ο Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Ευρώπη, στρατηγός Τζέιμς Σταυρίδης.

2 σχόλια:

  1. Επι τελους! Η Βερμαχτ κινειται κατα μηκος του γεωοπολιτικού αξονος Βερολινο-Ισταμπουλ-Βαγδατη, με τα ματια στραμενα στο Κιρκουκ. Βεβαια, μεσα μου μενει παντα το ερωτηματικό γιατι δεν περασαν μεσα απο τη Τουρκια τον Ιουνιο του 41 (αμεσως νετα την καταληψη της Κρητης) για να ξεδιψασουν ενεργειακά, αλλά αντιθετα επεχειρησαν κατά της Ρωσίας.......

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη χάσουνε πια και δεν εξυπηρετήσουν την Τουρκία!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.