17/11/12

Η μεταμόρφωση του Ερντογάν: Από "δημοκρατική περιστερά" σε γκρίζο λύκο

Του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο φαινόμενο Ερντογάν και στις ελπίδες που στήριξαν σ’ αυτόν όλοι οι κατατρεγμένοι λαοί και θρησκευτικές ομάδες της Τουρκίας και μαζί μ’ αυτούς οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και η Ελλάδα.
Έχουμε επίσης παραδεχτεί ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις τις έκανε στην Τουρκία, μόνο που αυτές περιορίστηκαν και σταμάτησαν σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που εξουδετέρωσαν ε μεγάλο βαθμό το κεμαλικό βαθύ κράτος, που αποτελούσε ζωτική απειλή για τον ίδιο και για το κόμμα του.
Από τη στιγμή που εξουδετέρωσε τις απειλές, ο Ερντογάν επιστρέφει μέρα με τη μέρα στον παλιό καλό του εαυτό, που σφυρηλατήθηκε στα κουράν κουρσού (σχολεία εκμάθησης κορανίου) και στις αυλές των ισλαμικών σεχτών, που είναι ό,τι εθνικιστικό πιο σκοταδιστικό έχει να επιδείξει η γειτονική χώρα.
Όσοι έχουν ζήσει από κοντά και έχουν αναλύσει την ισλαμική κοινωνία στην Τουρκία, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις βαθύτατες επιδράσεις που έχει στο χαρακτήρα ενός παιδιού το περιβάλλον των κουράν κουρσού και των ισλαμικών σεχτών, όπου από την ηλικία των έξι-επτά ετών υποχρεώνεσαι να φοράς στο κεφάλι το ισλαμικό κάλυμα κεφαλής και κουνώντας μπρος πίσω το κεφάλι να διαβάζεις ημερόνυχτα και επί χρόνια το κοράνι στα αραβικά, μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις, προσπαθώντας να φθάσεις στη θέωση μέσω της ...μαγείας της αραβικής γλώσσας!
Όπως είχε την ευκαιρία να μελετήσει και να διαπιστώσει ο γράφων, τα παιδιά που περνούν αυτήν τη δοκιμασία, στην κυριολεξία χάνουν την παιδική τους ηλικία και ελάχιστα είναι εκείνα που μπορούν να εισέλθουν ομαλά στην εφηβία και την ενηλικίωση, για να έχουν έναν φυσιολογικό βίο. Οι περισσότεροι συγκροτούν έναν ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα απέναντι σε οτιδήποτε μη ισλαμικό και τουρκικό, ενώ ταυτόχρονα πλάθουν έναν δικό τους κόσμο, όπου το Ισλάμ και ο Τουρκισμός είναι οι υπέρτατες αξίες, ενώ όλοι οι άλλοι, που δεν έχουν το "πακέτο" Τούρκος και μουσουλμάνος, είναι κατώτερα όντα, που, για ιερούς λόγους, επιβάλλεται να πεθάνουν όταν απειλείται το ένα ή το άλλο. Όλα τα παραπάνω, δε, τα υποστηρίζουν με έναν ιδιαίτερο φανατισμό, εξ ου και οι πράξεις βάρβαρης βίας εναντίον απίστων, που πολύ καλά γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου εσχάτως. Ευχόμαστε να μην την γνωρίσουν οι Έλληνες της ελληνικής Θράκης, και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου τα επόμενα χρόνια, που η πατρίδα μας θα συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση, τη στιγμή που η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός των Τούρκων συνεχίζεται ακάθεκτος με εντολές του ίδιου του Ερντογάν και προς τον τουρκικό στρατό, παρά τη νεοοθωμανική προβιά.
Τέτοια παιδικά χρόνια και σε τέτοιο περιβάλλον μεγάλωσαν ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και άλλοι αστέρες της τουρκικής πολιτικής σκηνής, που εργάζονται απολύτως συντονισμένα, και πολύ πιο επιθετικά από τους κεμαλιστές στρατηγούς, για τον εκτουρκισμό των Κούρδων και για την τουρκοποίηση της Θράκης και εσχάτως της Ρόδου και της Κω. Για να γίνει δε αντιληπτός ο τρόπος της σκέψης τους, όπως αυτός διαμορφώθηκε στο ισλαμικό βαθύ σκοτάδι, τα δικαιώματα που υποστηρίζουν με φανατισμό ότι πρέπει να παραχωρήσει η Ελλάδα στους μουσουλμάνους της Θράκης, όχι μόνο αρνούνται οι ίδιοι να παραχωρήσουν ακόμα και το 5% από αυτά στους Κούρδους της Τουρκίας, αλλά σκέφτονται να επαναφέρουν ακόμα και τη θανατική ποινή, για να τιμωρήσουν εκείνους που τα διεκδικούν, όπως ομολόγησε προσφάτως ο εκδυθείς την προβιά του δημοκράτη, Ερντογάν.
Είναι δε τόση η σκληρότητα του ερντογανικού κράτους εναντίον των Κούρδων, που τη στιγμή που τα ενεργούμενά του στη Θράκη αλωνίζουν, παραβιάζοντας ανοιχτά και με θράσος τη νομιμότητα, έχει φυλακίσει περισσότερους από 10.000 Κούρδους πολιτικούς, 700 από τους οποίους κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου, η οποία έχει ήδη εισέλθει στην 67η ημέρα. Είναι δε τόση η σκληρότητα του ίδιου του Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι το θέμα δεν τον ενδιαφέρει το θέμα και ότι οι απεργοί μάλλον αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν ...δίαιτα.
Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει βγάλει την προβιά του δημοκράτη και έχει μετατραπεί πλέον σε έναν σκληρό γκρίζο λύκο, κάτι που θα πρέπει να επεξεργαστεί και να απασχολήσει πολύ σοβαρά την Ελλάδα και όχι μόνο.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

10 σχόλια:

  1. Μοναχά μην ξυπνήσει ο Σουλτάνος (και αυτόκλητος Χαλίφης του Ισλάμ) με ειδήσεις για τον θάνατο Κούρδων πολιτικών κρατουμένων που εκτελούν απεργία πείνας. Πολύ φοβάμαι πως τότε θα έχει ένα άσχημο ξύπνημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο Αρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη
    ...Σε ανύποπτο χρόνο (αρχές δεκαετίας 1950) ένας άλλος Ισραηλινός, διπλωμάτης τούτη τη φορά, υπογράμμιζε προς τους προϊσταμένους του στο Τελ Αβίβ, από την Άγκυρα όπου υπηρετούσε, τα εξής: «Πάνω από όλα, αυτοί (οι Τούρκοι) σέβονται τη δύναμη και όσο πιο απροκάλυπτα αυτή εκδηλώνεται, τόσο περισσότερο τους αρέσει, την εκτιμούν, και την κατανοούν». Αυτή είναι και η γλώσσα των Τούρκων και του πολιτικού Ισλάμ. Την ακούμε από τον Ερντογάν. Τη βλέπουμε καθημερινά στη Συρία...

    Τρία ακόμα σημαντικά στοιχεία
    -Ο ρόλος του Μόρτον Αμπράμοβιτς
    στη ανακάλυψη Ερντογάν
    -Φωτογραφία της δεκαετίας του 1970 με τον τότε εικοσάχρονο και σημερινό «Σουλτάνου» της Τουρκίας, τον Ταγίπ Ερντογάν, να κάθεται στα πόδια του πνευματικού του πατέρα Ν. Ερμπακάν με τα χέρια απλωμένα σε στάση ικέτη.
    -Το φαινόμενο Ερντογάν φαίνεται να χάνει την αίγλη του.Πίσω απο αυτό το Ισλαμικό Τάγμα Γκιουλέν προωθεί τις θέσεις του, την θεωρία του τα στελέχη του.Ο ρόλος των Ισλαμικών ταγμάτων στην Μέση Ανατολή κα ιστην Τουρκία (όπως και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) καταλυτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όλα αυτά με την ευγενική αρωγή-χορηγία, μίας κάστας πολιτικών της Ουάσιγκτον, της Ρωσίας(συνεργασία για πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας),των "φίλων" μας Ευρωπαίων(η Γερμανία είναι ο καλύτερος επενδυτής στη Τουρκία απ΄όλα τα κράτη της Ευρώπης!).Το πώς θα καταφέρουμε να πείσουμε όλους αυτούς, τουλάχιστον για τη μή μετάδοση πυρηνικών-απο άποψη τεχνογνωσίας/τεχνολογίας και υλικού, είναι το στοίχημα για τα επόμενα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα, ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις. Τι υπονοείς όμως? Πως το Τάγμα Γκιουλέν εγκαταλείπει τον Ερντογάν επειδή ο Ερντογάν απεδείχθη αδύναμος ή ανυπάκουος? Εγώ πιστεύω πως με τις εμμονές από τις οποίες υποφέρει ο Ερντογάν και τις εξωτερικεύει συχνά-πυκνά, θα οδηγήσει την Τουρκία μια ώρα αρχύτερα στην ομοσπονδιοποίηση --μια καμουφλαρισμένη λέξη για την σταδιακή διάλυσή της σε συνιστώσα κράτη Κούρδων, Τουρκων κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που αφορά εμάς, είναι η Αποδοχή της Έλλειψης-Απάλειψης, ή Σκόπιμης Σκέδασης της Συλλογικής μας Συνείδησης.
    Έστω χάριν στοιχειώδους Αίσθησης Επιβίωσης, κάτι θα διατηρούσαμε από τα κάτωθι, που θα παραθέσω

    -Έχουμε, στρεβλά, μεταθέσει το αυτονόητο δικαίωμα της συνέχειας της ύπαρξης μας, αντιπαραβάλοντας το -σκοπίμως- με το Λυκοειδές των εκφραζόμενων Τουρκικών πολιτικών.

    Κυρίως Πάψαμε να έχουμε Αυτοαναφορά, γινόμενοι ο Καθρέφτης των επιθυμούντων τον αφανισμό μας.
    Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι:

    -Μετά την Αποκοπή του Δεξιού Πνεύμονος των Ιώνων και Ποντίων,
    -Μετά την Μεσοβέζικη Άρνηση των Βορειο-Ηπειρωτών
    -Μετά την Εθνοκάθαρση των Κωνσταντινοπολιτών -Ιμβρίων-Τενεδίων
    -Μετά την Επαίσχυντη Κατοχή της Κύπρου,
    και την επιβουλή των Σκοπίων...

    ... Ώστε να Κλείνουμε τα΄Ώτα και τα Μάτια στην Εμπεδωμένη Πλέον Απώλεια του Κυρίως Σώματος της Μητέρας Πατρίδας,
    ως εκ των Μνημονίων προέκυψε και δια της ψήφου και των Πολιτικών μας Επισφραγίσθηκε.

    -Είμαστε σε Υπαρξιακή Απώλεια και δεν φταίει ο Ερντογάν, ο οποίος ενδεχομένως και μάλλον θα αποζημιωθεί για την αλλαζονεία του με το Λουκούμι της Θράκης και Αιγαίου.
    Το οποίο εμείς παραχωρήσαμε Ευκόλως αν θυμηθούμε και τα Ίμια.

    Όπως αναφέρει ο Ακρίτας
    «Πάνω από όλα, αυτοί (οι Τούρκοι) σέβονται τη δύναμη και όσο πιο απροκάλυπτα αυτή εκδηλώνεται, τόσο περισσότερο τους αρέσει, την εκτιμούν, και την κατανοούν».

    Το οποίο είναι Αυτονόητο, γνωρίζοντας τα υφιστάμενα Πάθη μας- -Δεν έχτισαν πόλεις, τις κατέκτησαν.
    -Είναι γνωστός ο Εχθρός, αλλά εμείς προτιμάμε Πλυντήρια Μνήμης Σουλεϊμάν -ή τουλάχιστον η Κυρίαρχη Ιδεολογία Επιβάλλει εκ Των Άνω.

    - ΑΛΛΑ Δεν καθίσταται Αυτονόητη η στάση μας απέναντι στις Δεδομένες ορέξεις, που με αίμα πληρώσαμε.
    -Θα την δεχθώ ως Αυτονόητη, όταν μόνον ευθαρσώς δηλώσουμε το Απύθμενο Μέγεθος της Αυτοκαταστροφικότητάς μας.

    Θλίβομαι-de profundis- για όσους έχυσαν το αίμα τους και θυσιάστηκαν για να γεννηθεί αυτό το Εξάμβλωμα που υποκαθιστά σήμερα το όνομα Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαινόμενα πολύ συνηθισμένα για την Τουρκία που ανέκαθεν έδινε στον εαυτό της απεριόριστα δικαιώματα και τα στερούσε από τους άλλους.
    Να τη χαίρονται και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι,.. μη τη χάσουνε από πελάτισσα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Πάνω από όλα, αυτοί (οι Τούρκοι) σέβονται τη δύναμη και όσο πιο απροκάλυπτα αυτή εκδηλώνεται, τόσο περισσότερο τους αρέσει, την εκτιμούν, και την κατανοούν».

    Λέγεται ότι όταν ο Ε. Βενιζέλος επρόκειτο να συναντήσει τους Τούρκους στην Λωζάνη, θέλησε να συμβουλευθή έναν Έλληνα Μικρασιάτη, βαθύ γνώστη της τουρκικής νοοτροπίας.

    Εκείνος του είπε ότι:
    "'Οτα δείχνεις στους Τούρκους το οπίσθιο μέρος του σώματός σου ..., αυτοί σου δείχνουν το εμπρόσθιο μέρος του σώματός τους. Όταν τους δείχνεις το εμπρόσθιο μέρος του σώματός σου, τότε αυτοί σου δείχνουν ......το οπίσθιο μέρος του σώματός τους....

    Ο Βενιζέλος πήγε λοιπόν πλήρως ενημερωμένος και όταν οι αξιώσεις των Τούρκων έγιναν πολύ θρασείες, τότε .... τους έδειξε το εμπρόσθιο μέρος του σώματός του, ήγουν τους απείλησε πως θα διατάξη τον αναγεννημένο Ελληνικό Στρατό των 100.000 πολεμιστών να προχωρήσει και να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη.

    Οι Τούρκοι αμέσως υπεχωρησαν, άλλως τε είχαν ήδη οφεληθή τα μέγιστα.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή κυρία Γαληνού,

    Ο αείμνηστος Ιστορικός Ι. Πικρός στο βιβλίο του «Τουρκικός Επεκτατισμός» αναφέρει το θράσος αυτό των Τούρκων ως «Droit de Turk» (1) ήγουν «Το δίκαιο του Τούρκου», ο οποίος τούρκος ως γνήσιος ανατολίτης και ως μιγάς Ελλήνων και πολλών άλλων φυλών (αυτές τις μέρες διαβάζω την μελέτη του Αντιστρατήγου Δρ. Φραγκούλη Φράγκου «Ποια Τουρκία. Ποίοι Τούρκοι», όπου επαληθεύονται πλήρως με επιστημονικούς όρους οι απόψεις του εν Όπλοις Συναδέλφου μου αείμνηστού Εφέδρου Λοχαγού Μηχανικού Πασχάλη Ντώνια) επιχειρεί πάντοτε να επιβάλει τους δικούς του όρους και ότι βγάλει.

    Όσο για τους Ευρωπαίους, ας μην υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τις απόψεις των.

    Θεωρούν την Τουρκία μεγάλο κράτος και γιατί όχι.

    Αφ’ ενός μεν είναι μεγάλη και πλούσια η Μικρά Ασία, αφ’ εταίρου σήμερα η Τουρκία έχει 70 εκατομμύρια κατοίκους και το 2050 θα έχει 100 και πλέον.

    Αυτά όταν η Ελλάδα μας είχε το 1939 7,5 και η Τουρκία 13 εκατομμύρια.

    Θα μπορούσε άνετα η Ελλάδα, με την ορθή και εύνομουμενη διακυβέρνηση της χώρας να έχει 22 εκατομμύρια κατοίκους. Αλλά άλλες οι βουλές των ανθρώπων και άλλες των θεών!

    Εκτός αυτού οι Τούρκοι γνωρίζουν πως να προστατεύουν τα συμφέροντά των και είναι φανατικοί πατριώτες - χωρίς Ρεπούση, Δραγώνα και Γιωργάκηδες κ.τ.λ. τους οποίους στέλνουν συνήθως στο πυρ το εξώτερον!

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Ίσως η ορθογραφία μου στα γαλλικά να χρήζει βοηθείας του Φίλου Κριστιάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Ευμένη μου, πάντα με συγκινεί που μνημονεύεις τον θείο μου Γιάννη Πικρό και τα έργα του. Ομως σχετικά με το "άλλαι βουλαί ανθρώπων...", ας αφήσουμε τους θεούς ήσυχους. Διότι "συν Αθηνά και χείρα κίνει..".
    Κατά τα άλλα, όπως τα λές είναι. Αλλά η Τουρκία έχει χρήμα και είναι μεγάλη χώρα που σημαίνει πολλές δυνατότητες. Αυτοί που την υπολογίζουν όμως, ξέρουν και πόσα σοβαρά προβλήματα έχει;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή κυρία Γαληνού,

    Αναφέρομαι συχνά στον Ιστορικό Ιωάννη Πικρό, επειδή είχε το σθένος να συγγράψει ένα ιστορικό πόνημα που περιέχει πολλές αλήθειες.

    Αυτά τα οποία συνέβησαν σε εποχή που πολλοί λίγοι θα τολμούσαν να αναφερθούν σε αυτά τα πραγματικά γεγονότα, επικίνδυνα για τον γράφοντα, αλλά αληθινά!

    Την εποχή μας έχει γεμίσει ο τόπος από "ιστορικούς".

    Δοθείσης της ευκαιρίας θα προπσαθήσω να κατεβάσω από το Διαδίκτυο την Διατριβή της λαίδης Ρεπούση .... για να διαπιστώσω ο ίδιος τις ανακρίβειες της εργασίας της.

    Το βιβλίο του Αντιστρατήγου Δρ. Φράγκου είναι φοβερό!

    Αναφέρει, στηριζόμεος σε πληθώρα πραγματικών εγκύρων πηγών, κυρίως ξένων, τα φρικώδη εγκλήματα των Τούρκων, εμπρός στα οποία αυτά που έπραξαν οι Εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ είναι ... σαν αφελέστατα παιδάκια!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.