26/11/12

Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί

 Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα (1)


Η υποταγή της Κύπρου στο μνημόνιο είναι γεγονός. Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων που υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τη ληστεία εις βάρος του λαού μας μας επιτρέπει να τους δούμε επιτέλους ως αυτό που πραγματικά είναι.
Πίσω από την προβιά των ΔΗΣΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ του Καρεκλογιάν αλλά και όλων των πολιτικών σχηματισμών που ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, πίσω από όλους τους παλαιοκομματικούς παραγοντίσκους που ξερογλείφονται για ένα κόκκαλο εξουσίας κρύβονται ληστές άρπαγες.
Όσοι αγκαλιάζουν το μνημόνιο και το προωθούν ως σωσίβιο σωτηρίας για το λαό μας το πράττουν για να κρύψουν τη δική τους ανεπάρκεια και την αισχρή τους διαπλοκή με τις τράπεζες και το Κεφάλαιο.
Ηγετίσκοι "δεξιοί" κι "αριστεροί", όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Τα κόμματα και οι ηγεσίες τους αποκαλύπτονται στο λαό γι αυτό που πραγματικά είναι:

Υπάλληλοι του διεθνούς και τοπικού κεφαλαίου και υποτακτικοί της νέας τάξης πραγμάτων. Στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν πολιτικά συνασπίζονται σε μια ανίερη συμμαχία που στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και των καρεκλών τους.
Βαφτίζουν το ανοσιούργημα τους "εθνική" ανάγκη και αλληλοσυγχαίρονται την ίδια στιγμή που λεν ψέματα στο λαό. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρόκειται να φέρει ρευστό στην αγορά. (2) Αντίθετα θα φέρει μεγαλύτερη φτώχεια και ύφεση, μεγαλύτερη δυστυχία.
Οι τραπεζίτες έπαιξαν με τα χρήματα του λαού και τις καταθέσεις τους. Δείτε πως κανέναν από τα δύο μεγάλα κόμματα δε μιλά για τιμωρία των ενόχων. Το ΔΗΣΑΚΕΛ και το "επίσημο" ΔΗΚΟ συμμετέχουν στη συγκάλυψη του εγκλήματος ακριβώς όπως έπραξαν και πράττουν και για την έκρηξη στο Μαρί. Οι διαφωνίες τους είναι μόνο σε επίπεδο θεατρικής παράστασης.
Τα κόμματα διαπλέκονται με τις τράπεζες για δεκαετίες.
Συγκαλύπτουν αυτή τη διαπλοκή μέσω της άρνησης των να θεσμοθετήσουν το "πόθεν έσχες". Θα το πράξουν μόνο μετά που κάλυψαν τα ίχνη τους.
Τα πολιτικά πρόσωπα διαπλέκονται με τις τράπεζες.
Πόσοι άραγε πολιτικοί, υπουργοί και βουλευτές , πόσα κομματικά στελέχη έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα από το έγκλημα του χρηματιστηρίου; Πόσοι έλαβαν ως "δώρο" μετοχές των δύο μεγάλων τραπεζών μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως και μετά τις πούλησαν εξασφαλίζοντας εκατομμύρια;
Γιατί άραγε ουδέποτε έγινε έρευνα για τα ποσά που διακίνησαν πολιτικά πρόσωπα μέσα στη φούσκα του χρηματιστηρίου;
Κόρακος κοράκου μάτι δε βγάζει.
Είναι γι αυτό το λόγο που τα διαπλεκόμενα κόμματα της εξουσίας προτιμούν να βάλουν το λαό να πληρώσει τα σπασμένα ενώ οι ίδιοι δεν παραιτούνται από τα υπερπρονόμια που τους παρέχει το δοτό σύνταγμα της αποικιοκρατίας.
Οι οχτροί είναι μέσα στην πόλη. Και είναι οι πολιτικάντηδες που το παίζουν δικοί μας, που το παίζουν  λαϊκοί άνθρωποι και που ντύνονται το μανδύα του εθνάρχη. Αυτοί έχουν "ενώσει δυνάμεις" για να κυβερνήσουν έτσι ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο. Δεν τους ενδιαφέρουμε καθόλου.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να άρχουν. Με οποιοδήποτε κόστος.
Η μοναδική μέθοδος που γνωρίζουν για να το κάνουν είναι να σπέρνουν τη διχόνοια και έτσι να επιπλέουν σαν φελλοί κενοί περιεχομένου.
Μας χωρίζουν σε δεξιούς και αριστερούς ενώ εκείνοι δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί.
Μας χωρίζουν σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους τη στιγμή που οι ίδιοι είναι δημόσιοι υπαλληλοι και πληρώνονται από την τσέπη μας.
Μας χωρίζουν σε έχοντες και κατέχοντες ενώ οι ίδιοι μόνο κατέχουν.
Μας χωρίζουν σε κομμουνιστές και εοκαβητατζήδες την ίδια στιγμή που γελούν εις βάρος μας και φιλιούνται χαριεντιζόμενοι.

Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μας γεμίσουν ενοχές:
Μας κατηγορούν ότι δεν εργαζόμαστε, ότι είμαστε τεμπέληδες.
Μας κατηγορούν ότι είμαστε κομμουνιστές, μας κατηγορούν ότι είμαστε εθνικιστές.
Μας κατηγορούν ως ακραίους, μας κατηγορούν ως κοιμισμένους.

Σύντομα θα μας κατηγορήσουν και αυτοί ότι μαζί τα φάγαμε.
Αυτοί τα έφαγαν, αυτοί τα τρώνε και αυτοί θέλουν να συνεχίσουν να τα τρώνε μαζί με τα κομματόσκυλα τους και τους παρατρεχάμενους τους.
Χρειάζεται πια να αντισταθούμε στην προσπάθεια τους να μας χωρίσουν.
"Μεγάλωσαν τα γένια μας η ψυχή μας αλλιώτεψε
αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας" (3)

Οι οχτροί αδέλφια είναι πια εντός των πυλών και έχουν αποκαλυφθεί. Ας σταματήσουμε πια να στοχεύουμε ο ένας τον άλλο και ας στοχεύσουμε αυτούς τους καραγκιόζηδες που μας καταδυναστεύουν. Αυτοί οι ξετσίπωτοι οδήγησαν την οικονομία μας εδώ, αυτοί τα έφαγαν πάνω στις πλάτες όλων μας.

Για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία της δημοκρατίας μας απειλείται κάθε κατάχτηση του μαρτυρικού μας λαού. Η κρατική μας κυριαρχία, τα εργασιακά δικαιώματα, οι φυσικοί πόροι της πατρίδας μας και το μέλλον των επερχόμενων γενιών θυσιάζονται στο βωμό της κομματικής φεουδαρχίας.

Για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και τα υπερπρονόμια τους, για να σώσουν τους τραπεζίτες φίλους τους και για να συγκαλύψουν τη διαπλοκή τους μας θυσιάζουν όλους.
Ας αντισταθούμε στον εμφύλιο που θέλουν να μας σύρουν.
Ο αγώνας μας είναι πραγματικά εθνικός. Παλεύουμε πλέον για τη σωτηρία του τόπου μας και της επιβίωσης του ελληνισμού στην πατρίδα μας.
Ο αγώνας μας είναι αληθινά ταξικός. Παλεύουμε για να ξεφορτωθούμε την άρχουσα τάξη των κομματικών φεουδαρχών που τρων τζιαι σπάζουν ενώ ο λαός ήδη έχει αρχίσει να πεινά.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Παλεύουμε για να έρθει η κάθαρση στο νησί μας και να στείλουμε τους ενόχους στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή.
Αδέλφια στώμεν καλώς. Η μόνη ορθή στάσις πλέον είναι η αντίστασις.
Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~

Πηγές - Σημειώσεις
--------------------------

1. Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
http://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM

2. Ο Δούρειος Ίππος της Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών
http://cyprus.indymedia.org/node/4780

3. Χίλια μύρια κύματα μακριά τ' Αϊβαλί
Στίχοι: Κ.Χ Μύρης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος


 

Πηγή

15 σχόλια:

  1. ...Λαϊκισμός είναιμια αβαθής ιδεολογία (thin-centered ideology) που θεωρεί ότι οι κοινωνίες είναι πλήρως διαχωρισμένες σε δύο ομοιογενή και ανταγωνιστικά σύνολα, τον ‘αγνό λαό’ εναντίον των ‘διεφθαρμένων ελίτ’, και η οποία υποστηρίζει ότι η πολιτική θα έπρεπε να είναι η έκφραση της γενικής θέλησης (volonté générale) του λαού»[5].

    Ακριβώς λόγω της ρηχότητάς της, σε σύγκριση με άλλες συγκροτημένες ιδεολογίες, όπως ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός, ή ο συντηρητισμός, η ιδεολογία του λαϊκισμού έχει χαρακτηριστεί ως ένα αδειανό μπουκάλι: Μπορεί να το γεμίσει κανείς με ό,τι περιεχόμενο θέλει, είτε αριστερό, είτε δεξιό. Αυτό, έχει οδηγήσει πολλούς μελετητές να επισημάνουν ότι ο λαϊκισμός είναι μια ιδεολογία με χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα [6].

    -Ποιά πολιτική προτείνει ο ανωτέρφω αρθρογράφος;
    -Πως ορίζει τον πρωτοποριακό ιστορικό ρόλο του λαού εξω απο τον ρηχό καταγγελτικό λόγο;
    -Πως αντιλαμβάνεται τον ηθικό κια πολιτικό ξεπεσμό όχι μόνο των ελίτ;

    ..Το επόμενο συμπέρασμα είναι πως η σωτηρία σε συνθήκες κρίσης, έρχεται όταν η θεωρητική πρωτοπορία της πολιτικής ηγεσίας έναντι του λαού, αντιστρέφεται. Αν η μερίδα της πολιτικής που συντηρεί τον λαϊκισμό, καταφέρει να τον κρατήσει αιχμάλωτο σε έναν αδιέξοδο και στείρο θυμό, τότε η καταστροφή είναι αναπόφευκτη. Αν όμως η άλλη μερίδα – που πάντα υπάρχει – του δώσει σχέδιο και προοπτική, τότε και ο λαός, η πλειοψηφία, έχει την πιθανότητα να ενεργήσει ως πρωτοπόρος, να πιέσει και να διορθώσει τις δυσκαμψίες της ηγεσίας του....

    Γιατί πρατράβηξε η ιστορία με τους τζάμπα "αριστερούς μάγκες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ακρίτα
    «Γιατί παρατράβηξε η ιστορία με τους τζάμπα "αριστερούς μάγκες"»
    Και ποία η λύση;
    - Λογοκρισία;
    - Να αρκεστούν οι «τζάμπα αριστεροί μάγκες» να ακούσουν τους καρτεσιανούς λόγους του Άδωνη Γεωργιάδη που πουλά μνημόνια όπως πούλαγε βιβλία για την εισβολή των Αρειανών;
    - Και μετά, για να συνέλθουν, να απολαμβάνουν τα γ@@ του Σουλεϊμάν;

    Προς θεού, μη μας βρίζουν το αγαπημένο ΔΝΤ μας. Άκου, βλασφημία!, να το παραλληλίσουν με τους Οχτρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελουμε και τα παθαινουμε, απο την στιγμη που ψηφιζουμε τους προοδευτικους μας Αριστερο-Φασιστες και αλλους Ανανιστες.

    Ξεσκεπαζεται ο καμουφλαρισμενος Νεο-Γενιτσαρος Αληταρας, Κριτων Αρσενης (επιλογη του ξευτιλισμενου ΓΑΠ), απο τον παντα καταπληκτικο Θαναση Μαυριδη (4:10, 7:35):

    Enikos.gr AΡΣΕΝΗΣ
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9f1f-mq_gFA

    - (41:00)
    http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=234286

    - Κρίτων Αρσένης, ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ που ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο γιατί ενοχλούνται οι φάλαινες
    http://www.iefimerida.gr/node/76731#ixzz2CUF7PdQM

    - Κριτων Αρσενης,
    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/3a720aeb-e455-4a93-8066-3ce66e2e9ff5

    Εδω και η "δημοσιογραφικη" υποστηριξη των Νεο-Γενιτσαρων:
    - "Αυτά τα κοσμήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (!) Προσωπικές αιχμές και γελοία υπονοούμενα, λάιβ στον ΣΚΑΪ"
    http://www.lifo.gr/team/readersdigest/33859

    Και μετα αναρωτιωμαστε μιξοκλαμενοι, τι μας φταιει για τα χαλια μας.

    Ειμαστε αξιοι των αυτοκαταστροφικων επιλογων μας - μια ζωη τσαμπα-μαγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kριστιάν ο Αδωνης δεν είναι βουλευτης της Κύπρου,σε οτι αφορά τον Σουλειμάν δεν με αφορά είναι εκτός πεδίου πνευματικών μου αναζητήσεων

    Η κριτική στο άρθρο γίνεται κατά απο οριστερική οπτική και με αριστερούς όρους

    Δεν υπερασπίζομαι κανένα, όσο εχθρό θεωρώ το ΔΝΤ όσο εχθρό θεωρώ τον ξενο βαρβαρο-κατακτητη λεηλάτη και τον Ξένο Προστάτη άλλο τόσο θεωρώ τους "αριστερούς σαλτιμπάγκους" και δυστυχώς η σκέψη αυτή έχει επαληθευτεί διαχρονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Η απάντηση σου δεν με ικανοποιεί και με εξέπληξε ταυτόχρονα, λες και δεν κατάλαβες τι έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -
    Μας χωρίζουν σε κομμουνιστές και εοκαβητατζήδες την ίδια στιγμή που γελούν εις βάρος μας και φιλιούνται χαριεντιζόμενοι.-
    Απο αυτο τι κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ακρίτα
    Υπονοεί ότι υπάρχει διαπλοκή μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτός ο Σόλων αντάρτης είναι ένας μαλακας από την ελλαδα που δουλεύει για το υπουργείο παιδείας στην κυπρο (ελπίζω να μην είναι δάσκαλος) και είναι δηλωμένος αναρχικός, γράφει στο ιντιμεντια της Κύπρου. Μιλάμε για ξεφτιλισμένο άτομο. Ουτε μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ με αυτά που έγραψε.
    Αν δεν με πιστεύετε δείτε την σελίδα του στο facebook.

    facebook.com/solon.antartis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειναι και αλλοι σολωνες ανταρτες στο facebook, για αποφυγη παρεξηγησεων μιλω για τον πιο κατω

    Solon Antartis
    Worked at Ministry of Education CyprusStudied at Paedagogical Academy of CyprusLives in Lefkosia, Nicosia, Cyprus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπηκα στον κοπο και διαβασα το αρθρο. Να και μια φορα που συμφωνω με τον Ακριτα.

    Ο αρθρογραφος ειναι κυβερνητικός υπαλληλος, καλοπληρωμένος και αναρχικος.

    είναι λαικιστης και γραφει επιφανειακά με ακατάσχετη συνθηματολογία. ουτε καν αναφερει το σχεδιο αναν, ολοι αυτοι οι αριστεριστές ηταν με το ναι στο σχεδιο αναν και είναι τουρκοφιλοι.

    Δειτε πως γραφει για αριστερούς και δεξιούς αποκρύπτοντας το γεγονος ότι στην κυπρο παντα υπηρχε το πατριωτικό κέντρο που σταθηκε με εθνικη αξιοπρέπεια σε ολες τις προκλήσεις και ωφέλησε περισσότερο από ολους την οικονομία (Μακαριος, Σ.Κυπριανου, Τ.Παπαδοπουλος, Β.Λυσσαριδης, Ν.Κουτσου) και συνεχίζει να δίνει τον αγωνα του με τον Λιλικα.
    είναι και ψευτης γιατι αναφερει εθνικο αγωνα ενώ οι αναρχικοι και πολλοι αριστεροι δεν δεχονται ότι υπάρχουν εθνη.

    Τα αλλα που γραφει είναι επιφανειακές ασυναρτησίες και δεν υπαρχει λογος να τα σχολιασω.

    παντος αυτον τον σωλον τον εχω δει σε φορουμ με κατι χοντρες να γραφουν από τον καναπε τους για αγωνα και αυτοδικια εναντια στην κρατικη αδικια. Δεν ειδα αν εχουν κανει και like την σελιδα του κουφοντινα στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (κριστιαν δεν εχω τιποτα μαζι σου, ειμαι fan σου κατ ακριβιαν, ιδικα στα αρθρα που βαζεις σχετικα με το ισλαμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Στέλιο
    Χρόνια πολλά, να είσαι πάντα καλά.
    Για την ανάρτηση και το αντικείμενο, μη ξεχάσετε ότι οι θέσεις που αναπτύσονται στα άρθρα που αναρτούνται δεν αντιπροσεύει τη γνώμη του διαχειριστή που τα αναρτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και περι του Γεωργιαδη, εδω η συνεχεια του ξεμπροστιασματος των προοδευτικων μας Τσαρλατανων - Παρασκευοπουλος, Δελλατολας, Ευαγγελατος και αλλοι.

    Ευγε και παλι Α. Γεωργιαδη!

    - Άδωνις - Safe Mode & ''Μπλόφες'' 26.11.12
    http://www.youtube.com/watch?v=7PxsvY10yHY&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακριβώς Ακρίτα, επειδή ο λαικισμός έχει τα χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα, μπορεί να γίνεται και εργαλείο χειραγώγησης των μαζών.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.