21/11/12

Έμμεση παραδοχή και από Τεχεράνη «Πολεμάμε με ιρανικά όπλα» παραδέχεται η Ισλαμική Τζιχάντ

Οι Fajr-5 έχουν βεληνεκές 75 χλμ.
Οι Fajr-5 έχουν βεληνεκές 75 χλμ.
Λωρίδα της Γάζας: Ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντάλα Σάλα, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του αυτό που ως σήμερα ήταν ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιούν ιρανικά όπλα στις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ. «Το σημαντικό είναι ότι οι Παλαιστίνιοι διαθέτουν όπλα για να αμυνθούν», λέει το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, αποφεύγοντας να πάρει ανοιχτά θέση.
«Τα όπλα της αντίστασης σήμερα στην Παλαιστίνη, απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα και την αλαζονεία του Ισραήλ, είναι κυρίως ιρανικής προέλευσης: πρόκειται για ιρανικά όπλα ή οπλισμό που αποκτήθηκε χάρη σε ιρανική χρηματοδότηση», είπε ο Σάλα στη συνέντευξή του στο Al Jazeera.

«Όλοι το ξέρουν. Δεν είναι μυστικό», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους οπλισμό διαθέτουν οι ένοπλες οργανώσεις, ούτε με ποιον τρόπο πέρασαν τα όπλα αυτά στη Γάζα. Είναι πάντως γνωστό ότι υπάρχουν εκατοντάδες σήραγγες ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Γάζα από τις οποίες διακινούνται πάσης φύσεως λαθραία.

Επιπλέον, ο Σάλα είπε ότι, μολονότι η οργάνωσή του διαφωνεί με το Ιράν στο θέμα της συριακής κρίσης, «είμαστε 100% με το Ιράν» όσον αφορά το παλαιστινιακό ζήτημα.

Αλλά πρόσθεσε όμως ότι «δεν είναι λογικό» ο εφοδιασμός της αντίστασης στη Γάζα να επαφίεται μόνο στο Ιράν. «Θέλουμε όπλα απ' όλους τους Άραβες οι οποίοι πρέπει να μας ανοίξουν τις αποθήκες τους προτού σκουριάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Από την περασμένη εβδομάδα, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Τελ Αβίβ και αργότερα κατά της Ιερουσαλήμ, είχε γίνει σαφές ότι είναι εξοπλισμένη με προηγμένο στρατιωτικό υλικό, προφανώς ιρανικής προέλευσης.

Οι Fajr-5 έχουν βεληνεκές 75 χλμ (πολύ μεγαλύτερο από τις αυτοσχέδιες ρουκέτες που συνήθως χρησιμοποιεί η Χαμάς) και άρα βάζουν στο στόχαστρο περίπου το μισό πληθυσμό του Ισραήλ, κυρίως στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες κατηγόρησε την Δευτέρα την Τεχεράνη ότι ενθαρρύνει τη Χαμάς να συνεχίσει το βομβαρδισμό του Ισραήλ και ότι της έχει παραδώσει πυραύλους Fajr-5.

Πάντως ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει από πού προέρχονται τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι. «Το σημαντικό είναι ότι οι Παλαιστίνιοι διαθέτουν όπλα για να αμυνθούν», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό.

«Το ερώτημα ποιος κατασκευάζει τους Fajr-5 αφορά τους ειδικούς επί στρατιωτικών θεμάτων και το πώς έφτασαν στους Παλαιστίνιους θα πρέπει να το ρωτήσετε από τους υπευθύνους των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του ιρανικού κοινοβουλίου είχε διαψεύσει το Σάββατο ότι η Τεχεράνη παρέδωσε τέτοιους πυραύλους στην παλαιστινιακή οργάνωση.

5 σχόλια:

  1. Τελικά το διαφαινόμενο σχέδιο του Ισραήλ, πλην των σαφώς εμπλεκομένων(όλοι σύμμαχοι της Αμερικής), και προς αποδυνάμωση του Ιράν,
    -Φαίνεται πως είναι, ως Συμφέρουσα Λύση του Μεσανατολικού Η:
    -Σύζευξη της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο
    και η μετέπειτα
    -Σύζευξη της Δυτικής Όχθης, με την Ιορδανία
    Όπως το σχέδιο του 1949 προέβλεπε και δεδομένης της πληθυσμιακής- απαγορευτικής επικράτησης των Αράβων, στο σύνολο της Επικράτειας του Ισραήλ.
    -Κάτι για το οποίο, ως φαίνεται θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η Μουσουλμανική Αδελφότητα,
    που επιχειρεί να πάρει και τα Υνία στην Ιορδανία.
    Μοιάζουν όλα αυτά προαποφασισμένα, στον Νέο-Μεσανατολικό Χάρτη,
    Ενάντια στον Σιϊτικό Άξονα, με στόχο την Σταθεροποίηση της Μεσογείου προκειμένου να μπορέσουν -επιτέλους- να Αξιοποιηθούν και οι Υδρογονάνθακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδέποτε υπήρξε σταθεροποιητικός παράγοντας ένα σουννιτικό ισλαμιστικό καθεστώς.
    Αντιθέτως τα υπάρχοντα σιιτικά ή ψευδοσιιτικά καθεστώτα, διατηρούσαν την σταθερότητα:
    Από την επικράτηση της Χεζμπολλάχ και μετά έληξε κάθε αναταραχή στον Λίβανο. Η Συρία (κακώς θεωρείται σιιτικό ή προσωποπαγές καθεστώς και όχι κομματικό μπααθικό) διατηρούσε τις ισορροπίες και λειτούργησε ΚΑΙ στον Λίβανο σταθεροποιητικά. Το νυν καθεστώς του Ιράκ όχι μόνο λόγω αδυναμίας, αποφεύγει τις κλιμακώσεις ακόμη και στο εσωτερικό μέτωπο. Το δε Ιρἀν έχει να εμπλακεί σε πόλεμο από την εποχή του πολέμου με το Ιράκ, δηλ πε΄ριπου 20-30 χρόνια, παράλληλα τήρησε εχθρική ουδετερότητα απέναντι στις ισλαμιστικές οργανώσεις της Κεντρικής Ασίας και τους Ταλιμπάν ενώ το σουννιτικό Πακιστάν έδωσε τα ρέστα του. Η Υεμένη δεν έχει παρά εσωτερικά θέματα ενώ η μεθοριακή διαμάχη ήταν με την Σαουδαραβία την εποχή του Νάσερ.
    Από την άλλη πλευρά:
    Η Λιβύη του πάλαι διαλάμψαντος Καντάφι ενεπλάκη στο Τσαντ, το Μαρόκο και η Αλγερία στην Δυτική Σαχάρα, το Σουδάν ενεπλάκη με υποστήριξη ισλαμιστικών ομάδων στην απόσχιση της Ερυθραίας αλλά και σε άλλα θέματα της μεθορίου του, Σομαλία Αιθιοπία παλιά ιστορία, η Σαουδαραβία πολέμησε παλαιότερα ανοιχτά την Υεμένη όπου χώθηκε και η Αίγυπτος, ενώ παράγει και εξάγει μαζικά τον ισλαμισμό έως και στα Βαλκάνια, όπως και οι υπόλοιπες μοναρχίες χώθηκε στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, Βοσνίας, Αφγανιστάν και όπου μπορεί.
    Παραβλέπετε επίσης την ΚΑΘΑΡΑ ισλαμιστική Τουρκία και την στροφή της από το Αιγαίο προς την Μέση Ανατολή.
    Εν τέλει όχι απλώς σταθεροποίηση δεν επιδιώκεται αλλά το άκρως αντίθετο.
    Τέλος, δεν υπάρχουν σιίτες καμικάζι και αυτό το παραβλέπουν όλοι, καθώς επίσης δεν υπάρχουν σιιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις (ακόμη και οι κατηγορίες κατά της Χεζμπολλάχ είναι για μεμονωμένες περιπτώσεις μικρής κλίμακας και χωρίς καν ενδείξεις)
    Δεν είναι σκοπός του σχολίου μου μία φιλοσιιτική απολογία, αλλά να ξαναδούμε ορισμένα πράγματα και να φυλαγόμαστε από την σωστή μεριά.
    Δυστυχώς οι ιδεοληψίες ΗΠΑ-Ισραήλ επηρεάζουν τις ερμηνείες των ΜΜΕ (αδαείς οι περισσότεροι περί τα μεσανατολικά) με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε σεναριολογία και συνομωσιολογία.
    Οι ανωτέρω δηλώσεις είναι περισσότερο πολιτικός εκβιασμός προς τους Άραβες χρηματοδότες και στα άλλα καθεστώτα παρά ουσιώδεις ως προς την αληθή προέλευση των όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ϊσως έπρεπε να τοποθετήσω τον όρο "Σταθεροποίηση" εξ' αρχής σε εισαγωγικά, διότι καταφανώς είναι αποσταθεροποιητικός ο ρόλος τους εν τω γίγνεσθαι.
    Αυτό που βλέπω είναι η υψηλού ρίσκου χρησιμοποίησή τους προκειμένου να επαπαναχαραχθούν τα σύνορα, μέσω της αντιπαράθεσης Σουνιτών - Σιιτών κυρίως και προσβλέποντας στην κυριαρχία των Σουνιτών.
    Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί το μερίδιο του Ιράν, και του ρόλου του στο Λίβανο_μέσω Συρίας-, όπου η Χεζμπολά έχει κυριαρχίσει δια των συστηματικών δολοφονιών των Κυβερνώντων Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Χαρίρι, μέσω σαφώς τρομοκρατικών μεθόδων-αφού έγινε ρόζ σύννεφο αφήνοντας μια τρύπα ιστορικού βάθους στο σημείο της βομβιστικής ενέργειας.
    Ας μην παραλείπουμε επίσης τις στρατιές Μουτζαχεντίν-υπό Ιρανική Κυβερνητική κάλυψη, με την- καθόλου ευκαταφρόνητη απειλή, αυτοί να αποσταλούν στα Μήκη και Πλατη της Γής, της Ευρώπης περιλαμβανομένης.
    Ούτε τις Μη Ειρηνικές Απειλές τω Ιρανών πως οι Σαχάμπ Χτυπάνε ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη-Το Ισραήλ είναι ούτως ή άλλως εντός εμβέλειας-, δεδομένου πως αφορούν άμεσα την Κύπρο και την Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως πρός την Τουρκία, δεν παραβλέπω ΤΙΠΟΤΑ, ιδιαίτερα δε, διαβλέπω, την Αναβίωση του ΓερμανοΤουρκικού Άξονα που μέσω του Οικονομικού Εγκλεισμού της Ελλάδας, Τους έχει παραδοθεί ΟΛΟ το ΑΙΓΑΙΟ, με κάθετο ¨Αξονα από Την Θράκη, με συμβάσεις περί ΕΟΖ + Μαρίνες στο Αιγαίο + Αδειασμα Νήσων από Κατοίκους κάτω των 150! (Χωρίς να τίθεται ως Όριο).
    -Ο Όρος λέει Επενδυτές.
    -Έτσι κατονομάζεται σήμερα η Υποδούλωση.
    -Με το βλέμμα στραμμένο στην Κύπρο και την Αξίωση της Τρόικα περί απόθεσης του Φυσικού Αερίου στα χέρια της.
    -Το παιχνίδι είναι Στημένο και εμείς δικηγορούμε περί των συμφερόντων των Άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά βρίσκω εντελώς ακατανόητη την συμπερίληψη Ελλάδος Κύπρου στην πυραυλική εμβέλεια του Ιράν και ο σκοπός μόνο ως πονηρών προθέσεων ερμηνεύεται συνεπώς η αναπαραγωγή του χρειάζεται επιφυλάξεις. Άρα επανερχόμαστε σε αυτό που έγραψα παραπάνω ότι πρέπει να φυλαγόμαστε από εκεί που πρέπει και όχι από εκί που δεν χρειάζεται.
    Με δεδομένη την απόσταση Ιράν-Ελλάδος, θεωρώ ότι ακόμη και με πολύ απλούστερα μέσα παρατήρησης σε τέτοια απίθανη περίπτωση και για όσους πυραύλους θα μπορούσαν να φτάσουν με ακρίβεια σε ελληνικό-κυπριακό έδαφος, η αναχαίτηση θα ήταν εύκολη και έγκαιρη.
    Ωστόσο δεν βλέπω κάποιο νόημα στο να βληθεί η ελληνική επικράτεια (Τα περί βάσεων Σούδας κλπ είναι αστεία, δεν μπαίνω καν στον κόπο να επιχειρηματολογήσω περαιτέρω).

    Κατά τα άλλα οι ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ επιθέσεις της Χεζμπολλάχ κατά αντιπάλων στον Λίβανο (στο βαθμό που μπορεί και να ισχύουν) ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ως τρομοκρατικές αλλά ως συνέχεια εμφύλιας διαμάχης.

    Πραγματικά θυμώνω όταν υποχρεώνομαι να γίνομαι απολογητής ισλαμιστικών οργανώσεων, αλλά από την άλλη η εξίσωση ρητορικών απειλών και βεβιασμένων ενδείξεων και υποβολιμιαίας προπαγάνδας με ευθείες επιθέσεις και σφαγές είναι απλώς απαράδεκτη και μας γυρίζει πίσω σε αποικιοκρατικές θεωρίες απαρτχάιτ κλπ όμορφα ρατσιστικά.
    Επειδή η απερισκεψία και ο οππορτουνισμός στην πολιτική έχουν φτάσει το αποκορύφωμά τους στον 20ό-21ο αι. και έχουν αναχθεί υπό το φύλλο συκής κάποιου δήθεν πολιτικού ρεαλισμού σε αποδεκτή μεθοδολογία, όταν θα έρθει η ώρα να πάρουν άλλες δυνάμεις (ως συνήθως απρόβλεπτες) την εξουσία και να ασκήσουν αντίστοιχες πολιτικές καταπίεσης και διωγμών και σφαγών, δεν θα έχει μείνει κανένα επιχείρημα υπεράσπισης του δικαίου και της ανθρωπιάς.
    Ειδικά για το Ισραήλ που ζεί σε ένα παραλήρημα μεγαλείου και όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, ακόμη και εάν εκτοπίσει όλους τους Παλαιστινίους, η δημογραφία είναι αμείλικτη.

    Κλείνοντας:
    Η Γερμανία (παραδοσιακά με μηδενικής αξίας διπλωματία πλην του Μπίσμαρκ) έχει διεισδύσει στον ισλαμικό κόσμο τα τελευταία χρόνια αθόρυβα αλλά αθρόα, με χρήματα, ιδρύματα κλπ. Η πολιτική επανασύνδεσης με το Ισλάμ που φθάνει πριν τον Α ΠΠ για λόγους που δεν είναι της παρούσης έχει ενταθεί εις βάρος των συμφερόντων και της υπόλοιπης Δύσης, σε σημείο που Μορφωτικός ακόλουθος της Γερμανίας πχ στο Ιράν να είναι Τούρκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.