17/11/12

Η Τουρκία στο top 10 της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Σύσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τον τουρισμό, στο Haliç Congress Center της Κωνσταντινούπολης,  ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Εμπορίου και Αγαθών (TOBB), Rifat Hisarcıklıoğlu, δήλωσε ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται πλέον στις 10 κορυφαίες χώρες – σε παγκόσμιο επίπεδο – στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού τόσο η ΤΟΒΒ, όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας. Οι συμμετέχοντες ανήλθαν σε περίπου 1.200, εκ των οποίων 300 και πλέον ήταν αλλοδαποί από 55 χώρες, νούμερα που δείχνουν ότι περίπου το 91% των χωρών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο παγκοσμίως έλαβαν μέρος στο γεγονός. Ο Hisarcıklıoğlu, αιτιολογώντας τη «νέα» θέση της χώρας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ετήσια αύξηση του 10% που είχε ο κλάδος, συγκρινόμενη με το παγκόσμιο μέσο όρο του 3%,. Συνέχισε λέγοντας, ότι η συνολική αύξηση σε όλη την υφήλιο μπορεί να φέρει έσοδα που να ξεπερνούν τα $300 δις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.Από τη μεριά του, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertuğrul Günay, ανέφερε ότι η χώρα του δραστηριοποιείται στον κλάδο εδώ και 25 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το μέλλον, λέγοντας ότι «ο τουρισμός θα είναι ένας από τους βασικούς τομείς της τουρκικής οικονομίας στον 21ο αιώνα».Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Η Τουρκία στέφτηκε σε 14 βραβεία στο τουριστικό κλάδο..


ΟΣΚΑΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣΗ Τουρκία στέφθηκε με βραβεία σε 14 κλάδους του τουρισμού στην τελετή απονομής βραβείων «οι Καλύτεροι της Ευρώπης». Η Τουρκία ήταν υποψήφια ακριβώς σε 29 κλάδους στην σημαντική αυτή διοργάνωση World Travel Awards 2012, που αποτελεί από τα πιο αξιέπαινα βραβεία της κατηγορίας του. Για τα βραβεία αυτά στην κούρσα συναγωνιστήκαν ακριβώς 35 χώρες και ψήφισαν περίπου 1 εκτ. 700 χιλ τουρίστες. Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού απόσπασε το καλύτερο βραβείο της τουριστικής οργάνωσης παράλληλα απονεμηθήκαν βραβεία σε πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και αεροπορικές εταιρίες. Η Σμύρνη  για δεύτερη συνεχή χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση στον κλάδο του τουρισμού πλοίων στον συναγωνισμό της με την Βενετία, το Οσλο , Ελσίνκι και το Ντουμπρόβνικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.