2/4/13

Δημογέροντος Σκέψεις Εβδομαδιαίο Newsletter υπ' αρ. 26



Δημογέροντος Σκέψεις

Εβδομαδιαίο Newsletter #26

για εγγραφή και πληροφορίες: dimokratiaideon@gmail.com

Σύγχρονος του Αριστοτέλη, ο Δημογέροντας Ιδεών ξεκίνησε την πορεία του στην φιλοσοφία και πολιτική στην Αρχαία Ελλάδα. 

Αφού θεωρήθηκε ιδιαίτερα προοδευτικός για την εποχή του (λόγω ιδεολογίας αλλά και ενδυμασίας!), δεν κατάφερε δυστυχώς ποτέ να μπει στο κλίμα και να μάθει πως να εκφράζεται ώστε να γίνεται κατανοητός από τους σύγχρονούς του. Γι'αυτό, παραμένει μέχρι και σήμερα ένας απο τους αφανείς "σπουδαίους" εκείνης της εποχής.
Ωστόσο, και παρά τις δυσκολίες, ο Δημογέροντας Ιδεων αποφάσισε να μην εγκαταλείψει την προσφορά του στην Ελλάδα. Περπατώντας μέσα στις εποχές κατέφθασε επιτέλους στην σημερινή μας Ελλάδα.
Έτοιμος όσο ποτέ, σχολιάζει την επικαιρότητα και μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες του, κάνοντας τα πάντα για να βοηθήσει την Ελλάδα. 
"Άρα θα πρέπει να πούμε, πως η Πολιτεία δεν είναι απλά μια κοινωνία σε κοινό τόπο, με σκοπό την ασφάλεια και τη συμβίωση. Η Πολιτική Κοινωνία δεν έχει ως σκοπό την απλή συντροφιά των πολιτών, αλλά την επιδίωξη υψηλών επιτευγμάτων"

Αριστοτέλης, Έλληνας φιλόσοφος
Ο πολιτικός οργανισμός

Η Δημοκρατία Ιδεών είναι ένας πολιτικός οργανισμός με συγκεκριμένες θέσεις για τη χώρα, υπεράνω πολιτικών χρωμάτων, κομμάτων, και taboo

Σκοπός της είναι να δημιουργήσει μία εναλλακτική πολιτική λύση, η οποία δεν θα αποτελεί κόμμα, αλλά έναν ζωντανό πολιτικό οργανισμό, ανοιχτό στην κοινωνία με δυνατότητες:
  • Επιρροής πολιτικής
  • Ενημέρωσης της κοινής γνώμης
  • Πολιτικής συμμετοχής, εκπαίδευσης, ενημέρωσης και έκφρασης για όλους.
Οι αντι-Ευρωπαίοι
Κάθε φορά που κάποιος Πολίτης μου μιλάει και προβληματίζεται θετικά για το Κ.Κ.Ε. προσγειώνεται απότομα όταν τον ενημερώνω για τις ουσιαστικές πολιτικές θέσεις του κόμματος και ουσιαστικά τις αξίες του.
Με δηλώσεις της, η αιώνια γραμματέας του Κ.Κ.Ε. κ. Α. Παπαρήγα πρότεινε για πολλοστή φορά την "απαλλαγή από τον ευρωμονόδρομο" και την "αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο τέλος της πολιτικής αυτής παραφροσύνης δήλωσε πως "η Ε.Ε. δεν διορθώνεται, ανατρέπεται με την πάλη των λαών στο εθνικό επίπεδο." Να σας υπενθυμίσω πως η ανατροπή ενός διακρατικού διεθνούς οργανισμού ανήκει στη σφαίρα του ιμπεριαλισμού που φαίνεται ή τουλάχιστον λέτε πως αντιμάχεστε. Η πρόταση γιααποδέσμευση από την ένωση είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την επίφοβη και τρομακτική σας πρόταση για ανατροπή.
Δυστυχώς όμως το εν λόγω κόμμα δεν είναι το μοναδικό. Οι πρεσβευτές του οπισθοδρομισμού και οι πολέμιοι της Ηπείρου με το Ελληνικό όνομα είναι πολλοί, όπως η Χ.Α., ο κ. Αλαβάνος, κτλ.
Σε μια Δημοκρατία: δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα που πρεσβεύουν αντιδημοκρατικό πολίτευμα (π.χ. κομμουνισμό, ναζισμό, κτλ.) ή που λειτουργούν αντιδημοκρατικά. Υπάρχουν όμως φορείς, οργανισμοί και ιδρύματα που ενημερώνουν την κοινή γνώμη και πρεσβεύουν πολιτειακές αλλαγές.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Περι δημοψηφίσματος
Ο κ. Α. Τσίπρας πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κύπρο σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.
Κάλεσε δηλαδή με άλλα λόγια, την πολιτική ελίτ της Κύπρου να διεξάγει υπό τις δικές της συνθήκες και όρους ένα δημοψήφισμα-καπέλωμα για τους Πολίτες. Να θυμίσω σε όλους το μονοδιάστατο δημοψήφισμα, με τις προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις, που ο ΓΑΠ προσπάθησε ματαίως να διεξάγει λίγο πριν εκπνεύσει η σαθρή του κυβέρνηση. Δυστυχώς σήμερα οι Έλληνες έχουμε ξεχάσει τη φύση, το χαρακτήρα και τη μορφή του δημοψηφίσματος. Το αντιδημοκρατικό μας σύνταγμα είναι αυτό που καταπνίγει τις φωνές των Πολιτών μιας και αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν δημοκρατικά να ξεκινήσουν την διαδικασία για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και όχι η Κακιστοκρατία κάθε χώρας που διαχειρίζεται και διαστρεβλώνει τις ερωτήσεις που τίθενται, την πληροφόρηση για τις επιλογές που παρουσιάζονται, και την επιρροή που ασκεί με Μέσα και χειραγώγηση.
Αναμείνατε τη πλήρη Συνταγματική πρόταση της Δημοκρατίας Ιδεών για περισσότερα.
Σε μια Δημοκρατία: η Εξουσία ανήκει στους Πολίτες, όχι στους βουλευτές (ή τους δυνάστες) τους. Η δυνατότητα προκήρυξης δημοψηφίσματος ανήκει αποκλειστικά στους Πολίτες και ξεκινά με την πρωτοβουλία αυτών.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Η πολιτική διαφθορά της Κύπρου
Πολύ μπορεί να εκπλαγήκατε με τις αποκαλύψεις από το νησί της Κύπρου μας για διαφθορά πολιτικών και τη διαγραφή δανείων(!) βουλευτών από τις δύο κυπριακές τράπεζες.
Αλλά δυστυχώς για όσους συνομιλούν με κατοίκους της Κύπρου τα νέα ήταν αναμενόμενα. Όπως είναι επίσης προφανής και ο λόγος της πολιτικής έκπτωσης του νησιού, ακριβώς όπως ισχύει και στον υπόλοιπο Ελληνικό κόσμο. Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πολιτειακό και συνταγματικό. Απαιτείται διαχωρισμός και αυτοδυναμία των τριών Εξουσιών (Εκτελεστική, Νομοθετική, Δικαστική), άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών δίχως μεσάζοντες (Δημοκρατικό δημοψήφισμα, νομοθετική πρωτοβουλία πολιτών, μομφή κατά αξιωματούχων και νόμων, κτλ.)
Αναλυτικότερα, στη νέα έκδοση της Δημοκρατίας Ιδεών.
Σε μια Δημοκρατία: οι Πολίτες έχουν τη δύναμη να καθαιρούν τους διεφθαρμένους αξιωματούχους (πρόταση μομφής πολιτών), και η Δικαστική αρχή είναι ανεξάρτητη από την Εκτελεστική με αποτέλεσμα να διώκει ποινικά τους παρανομούντες πολιτικούς. Με πολιτική έκπτωση και ποινική δίωξη η Δημοκρατία ελέγχει, περιορίζει και τιμωρεί τη διαφθορά.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Σκηνοθετημένη βία - βία και τρομοκρατία
Επίθεση δέχθηκε το σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κεδίκογλου (για δεύτερη φορά) και έφερε στο προσκήνιο τις απόψεις των κομμάτων για τη βία.
Τα κόμματα που έχουν κάποιο ρολάκι στην κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) έσπευσαν να καταδικάσουν το γεγονός, ενώ η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κράτησε επιφυλάξεις.
Η αλήθεια δεν είναι ανήκει σε κανένα από τα δύο στρατόπεδα. Ούτε βρίσκεται κάπου στη μέση. Η μεν αντιπολίτευση είναι πράγματι και για χρόνια η πολιτική συγκάλυψη της τρομοκρατικής βίας (φοιτητικοί στρατοί, αναρχικοί τρομοκράτες, κτλ), ενώ η δε κυβέρνηση (ιδιαίτερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έχει γράψει το βιβλίο της κρατική βίας και δεν θα δίσταζε η ίδια να οργανώσει την επίθεση κατά του αδερφού του εκπροσώπου της (με ή χωρίς τη γνώση αυτού) για την πολιτική συσπείρωση και την δημιουργία γενικότερου κλίματος φόβου.
Σε μια Δημοκρατία: η βία πατάσσεται. Απαγορεύονται οι κομματικοί στρατοί και η κρατική τρομοκρατία αντιμετωπίζεται ως μία μορφή προδοσίας κατά του Δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος και τιμωρείται αυστηρά.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Πολιτική κατά της εισαγωγής όπλων
Δεν υπάρχει κάποια πολιτική κατά της εισαγωγής όπλων στην πατρίδα μας. Αν και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Ν. Δένδιας παραδέχθηκε ότι "η χώρα είναι γεμάτη καλάσνικοφ" αποδεικνύεται παρατηρητής και όχι προστάτης της Ελλάδος όπως θα όφειλε να είναι.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πως μπήκαν όλα αυτά τα όπλα στην Ελλάδα, απάντησε πως "η χώρα έχει ατελείωτα σύνορα...άρα το θέμα δεν είναι πως μπήκαν. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να δούμε πως αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται"............
Όχι Νίκο. Το θέμα δεν είναι το πως χρησιμοποιούνται και λυπάμαι που αποδεικνύεις τον εαυτό σου ακατάλληλο για ακόμη μια φορά. Το ζήτημα πρέπει να ξεκινάει από την πρόβλεψη και την προστασία από την εισαγωγή των όπλων, κάτι που όπως ο ίδιος δηλώνεις έχεις εγκαταλείψει λόγω ανικανότητας.
Σε μια Δημοκρατία: οι πολιτικοί θωρακίζουν και κάνουν τα πάντα για να προστατεύουν την πατρίδα, δεν αποδέχονται ως παρατηρητές τις δυσκολίες και εκπονούν στατιστικές και μελέτες πάνω σε αυτές.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
Συνταγματογνωσία, τα πρώτα βήματα
Μιας και το θέμα της αλλαγής του πολιτεύματός μας σε ένα νέο και επιτέλους Δημοκρατικόείναι σύγχρονο και επίκαιρο όσο ποτέ, θα δημοσιεύω σχετικές, ιδέες και προτάσεις σας που μου στέλνετε στο dimogerontasideon@gmail.com.
Συνταγματογνωσία είναι ο τίτλος ενός μικρού άρθρου που αξίζει να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας

Ιστοσελίδα Δημοκρατίας Ιδεών: http://dimokratiaideon.com/home.html

1 σχόλιο:

  1. Πρόκειται για ένα έξυπνο Newsletter που δίνει εύστοχα και εύληπτα την εικόνα της κακιστοκρατίας, παραθέτοντας ταυτόχρονα, τα σημεία που πρέπει να διορθωθούν.
    Βασικά πιστεύω ότι σε μια δημοκρατία, το πρώτο που πρέπει να διασφαλίζεται, είναι οι αρχες του Συντάγματος, οι οποίες πρέπει να είναι απαραβίαστες και ξεκάθαρες.
    Ετσι αισθάνεται ασφαλής και ο πολίτης, ο οποίος σ΄αυτή τη φάση, έχει ζαλιστεί από τις συνεχείς ανατροπές.
    Πάντως μπράβο στους δημιουργούς του "Δημογέροντα" για την ωραία ιδέα τους.
    Ελίνα
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.