17/8/13

«Πατρίδα, αξιοκρατία και άλλα φανταστικά και ανύπαρκτα»

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Ο εκλεκτός φίλος Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, σχολιάζει με τον πάντα αιχμηρό τρόπο του, πρόσφατη ανάλυσή μου. Γράφει: «Σε άρθρο σου στη στήλη σου "Αντιστάσεις", με τίτλο "Οι ξένοι τιμούν Κυπρίους που αγνοεί η αχάριστη πατρίδα…", αναφέρεσαι στον άξιο συμπατριώτη και συμμαθητή σου, Σίμο Συμεωνίδη, όπως και στον άλλο πανάξιο συμπατριώτη μας, Σόλωνα Κασίνη, και διεκτραγωδείς τη συμπεριφορά της κομματοκρατίας απέναντί τους. Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου σου ρωτάς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη: "Γιατί παραμέρισε τον Σ. Κασίνη και αγνοεί τόσους άλλους άξιους και ικανούς Κυπρίους;". Και απαντάς πολύ σωστά:
"Επειδή δεν είναι κομματόσκυλα και δεν ανήκουν στον Αναν-ικό εσμό, που τον περιβάλλει". Και καταλήγεις: "Η Κύπρος δεν θα γίνει ποτέ ευρωπαϊκό κράτος με τέτοιες σκουριασμένες, μίζερες, γελοίες και στείρες νοοτροπίες". Σαν άνθρωπος που παρακολουθώ καθημερινά, εδώ και χρόνια, την αρθρογραφία σου και την σχολιάζω κιόλας, μπορώ να πω χωρίς να πέφτω έξω, πως ακριβώς παρόμοια ερωτήματα υπέβαλες σε όλους της κομματοκρατίας. Έλαβες ποτέ απάντηση; Διέκρινες να ιδρώνει κανενός το αφτί για όσα τους καταμαρτυρείς; Είμαι σίγουρος για την απάντηση.

»Νιώθουν τόσο σίγουροι και σιδεροκέφαλοι για τις θέσεις και τα κεκτημένα τους, που απαξιούν να ακούσουν οποιαδήποτε άλλη γνώμη. Όσο δε για την κριτική, την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Γιατί, εξάλλου, να ανησυχήσει ο σημερινός Πρόεδρος; Δοκίμασε τον κυπριακό λαό και έβγαλε τα συμπεράσματά του. Τον γνωρίζει μέσα-έξω και είναι απόλυτα σίγουρος πως δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό ό,τι και να μας κάνει. Συμμετείχε, υποστήριξε ή ήταν ο κύριος παράγοντας σε δύο απόπειρες διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όχι μόνο δεν υπέστη την παραμικρή κύρωση ή τιμωρία αλλά, τουναντίον, πέτυχε και το αδιανόητο: Έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας που, επανειλημμένα, αποπειράθηκε να διαλύσει! Παρόλο που η πρώτη και άμεσή του ενέργεια, μόλις ανέλαβε την προεδρία αυτού του κράτους, ήταν να διαλύσει και οικονομικά τους πολίτες του, όχι μόνο δεν ντρέπεται, ούτε και κρύβεται, αλλά αντίθετα παρουσιάζεται και σε διάφορες κομματικές συνάξεις και καταχειροκροτείται από τον νοήμονα κυπριακό λαό.
»Προσωπικά δεν έμεινε, ούτε σε μένα, η παραμικρή αμφιβολία τι μας επιφυλάσσει ο Ν. Αναστασιάδης. Δεν θα είναι καθόλου καλό. Για τον κ. Αναστασιάδη θα είναι πολύ απλό: Θα επιστρατεύσει τους επικοινωνιολόγους του να βρουν τον τρόπο όχι μόνο να το δεχτεί ο νοήμων Κύπριος, αλλά να θεοποιήσει και τον κ. Αναστασιάδη σαν τον σωτήρα μας. Βέβαια, "ύστερα θα φέρει ο φούρνος την πυράν", αλλά, τότε, άντε ν’ ανατραπεί το οτιδήποτε! Ανατράπηκαν ή υπάρχει τρόπος να ανατραπούν τα όσα επισώρευσε στον τόπο ο Χριστόφιας; Το μόνο που συμβαίνει, είναι που το κόμμα του προσβλέπει στον χρόνο, που θα ρίξει τη λησμονιά πάνω στα πεπραγμένα του και η καθημερινή ακατάσχετη μπουρδολογία των κομματικών του, που αποπειρώνται να κάνουν το μαύρο, άσπρο.

»Μήπως είδαμε κάποια ομαδική φυγή οπαδών από το ΑΚΕΛ; Και να δούμε, αυτή θα είναι σύντομης διάρκειας! Όπως δεν είδαμε ούτε από τον ΔΗΣΥ ούτε από το ΔΗΚΟ! Γιατί; Επειδή οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν καταγεγραμμένες τις εκδουλεύσεις, που παρείχαν, και με αυτές θα πειθαναγκάσουν τους φευγάτους να επιστρέψουν. Ο κυπριακός λαός πείσθηκε πλέον, πως, "το κόμμαν ναν' καλά"! Κράτος μπορεί να μη μας μείνει, αλλά το κόμμαν θα ζει και θα βασιλεύει. Είτε υπό Κυπριακή Δημοκρατία είτε υπό τουρκοκρατία. Και εμείς γυρεύουμε ψύλλους στ’ άχυρα. Πατρίδα, αξιοκρατία και άλλα φανταστικά και ανύπαρκτα. Κούνια που μας κούναγε!..».
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.