16/10/13

Σκληρή απάντηση Στυλιανίδη σε Τούρκο για την ΑΟΖ

Σκληρή απάντηση Στυλιανίδη σε Τούρκο για την ΑΟΖ
Συνεδρίασε η κοινοβουλευτική σύνοδος του ΝΑΤΟ στο  Ντουμπρόβνικ της Κροατίας , έχοντας ως θέματα της ζητήματα που αφορούν την  περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάντως, έλαβε χώρα ένα σκληρό επεισόδιο  μεταξύ του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη  Στυλιανίδη και Τούρκου εμπειρογνώμονα, ο οποίος  τοποθετήθηκε αμφισβητώντας τα όρια της ΑΟΖ μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, το κατά  πόσο το Καστελόριζο εντάσσεται στην ελληνική ΑΟΖ αλλά και την πρόσφατη  ενεργειακή συμφωνία Σαμαρά – Νετανιάχου για το διάδρομο του φυσικού  αερίου.

Άμεση και αφοπλιστική ήταν η απάντηση Στυλιανίδη, ο οποίος τόνισε πως  συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο εντάσσουν το Καστελόριζο στο νησιωτικό  σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων αναγνωρίζουν  το δικαίωμα των νησιών να έχουν ΑΟΖ αλλά και τον κάλεσε δημόσια να απολογηθεί  γιατί η χώρα του δεν έχει ακόμα κυρώσει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως τόσες χώρες  του κόσμου.
Βρετανίδα βουλευτής πάντως που ήταν παρούσα στο διαξιφισμό, τόνισε πως  η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιες τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για να  αναγνωριστούν τα δικαιώματα της.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/358028/skliri-apantisi-stylianidi-se-toyrko-gia-tin-aoz#ixzz2hrDhQyF1

3 σχόλια:

  1. Ειναι ευγενής η υπεράσπιση της πατριδος , παρόλο ότι αναγνωρίζω ότι ο τούρκος γάιδαρος δεν παίρνει από λόγια. εύγε Ευριπιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλὰ τὰ λόγια, ἀλλὰ ὅταν ἔλθη ἡ ὥρα τῶν ἔργων τότε τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AKOMA ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ GREECE H HELLAS ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.