18/10/13

Ενταλμα σύλληψης του Αναστάσιου Πάλλη - Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί κοντέϊνερ - οπλοστάσια

Την Δευτέρα απολογείται ο επιστάτης του επιχειρηματία
Παπαδάκου Γιάννα 
Ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Αν.Πάλλη εκδόθηκε την Πέμπτη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο «μουσείο» όπλων του στο Κορωπί. Εν τω μεταξύ, άκαρπες είναι και οι ώς τώρα έρευνες για τον εντοπισμό του ίδιου του επιχειρηματία.
Ο επιστάτης και βοηθός του Αναστάσιου Πάλλη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα για τα βαριά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο «μουσείο» όπλων του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, στο Κορωπί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί κοντέινερ με όπλα, αλλά δεν διευκρινίζεται, μέχρι στιγμής, από την Αστυνομία εάν έχουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.

Οι αστυνομικοί ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος - μουσείου του επιχειρηματία, έκτασης 4.000 στρεμμάτων.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν εντοπίσει είκοσι πέντε κοντέινερ, τα οποία και περιέχουν πολεμικά τυφέκια και εξαρτήματα από αυτόματα όπλα, τύπου G3, αλλά και πιστόλια Γκλοκ και Ζάσταβα, ενώ υπάρχουν και τρία κιβώτια τα οποία παραμένουν σφραγισμένα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κοντέινερ ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ. 

Η έρευνα αναμένεται να είναι χρονοβόρα, αφού για κάθε ένα από τα όπλα θα γίνει λεπτομερής έλεγχος των παραστατικών, εφόσον βρεθούν τέτοια. Οι αστυνομικοί θα τα ελέγξουν ένας προς ένα για το αν είναι λειτουργικά ή όχι, πότε ήρθαν στην Ελλάδα και φυσικά αν είναι παράνομα.

Οι εξελίξεις από το βράδυ της Τετάρτης

Αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος διενήργησε και την σχετική έρευνα, άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργηματική διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς και απλή οπλοκατοχή τόσο εναντίον του επιχειρηματία - ο οποίος ήδη προτού βρεθεί το οπλοστάσιό του, διέφευγε τη σύλληψη για άλλο, οικονομικό, έγκλημα - όσο και εναντίον του επιστάτη και βοηθού του, ο οποίος συνελήφθη.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εξέδωσε συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους 52χρονου Πάλλη, ο οποίος εκτός των άλλων φαίνεται να εμφανίζει και περίεργες διασυνδέσεις με τις αρχές. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λακαφώσης έδωσε εντολή να διαταχθεί έρευνα και σε βάρος του διοικητή της Αστυνομίας, ο οποίος χορηγούσε στον καταζητούμενο σήμερα επιχειρηματία άδειες οπλοκατοχής για όπλα που εμφανίζονταν ως κυνηγετικά, αλλά στην πραγματικά ήταν βαριά και καθόλα ενεργά πυροβόλα όπλα.

Πηγές της ανάκρισης αναφέρουν ότι στην έκθεση κατασχέσεως από τα σπίτια του Πάλλη καταγράφονται όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από δολοφονικές ομάδες στη Νιγηρία και την Σομαλία.

Στη δικογραφία περιέχεται και η κατάθεση του βρετανού απόστρατου, πρώην συνεργάτη του, ο οποίος υποστηρίζει ότι είδε σε κοντέινερ, το οποίο ανήκε στον Πάλλη, χιλιάδες πυροβόλα όπλα, διαφόρων ειδών. Μάλιστα, με κάποια από αυτά στα χέρια, όπως υποστηρίζει, φωτογραφίζονταν τόσο ο ίδιος ο Πάλλης όσο και τα παιδιά του. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν, πάντως, δεν αποτυπώνουν αυτά τα όπλα, αλλά άλλα συλλεκτικά.

Αντίγραφα της δικογραφίας διαβίβασε ο κ. Λακαφώσης και στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα που πραγματοποιείται από την εισαγγελία Εφετών με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη για τυχόν σχέση των όπλων του Αναστάσιου Πάλλη με αυτά που αναζητούνται από το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.