8/10/13

Λαβρόφ- Κέρι: Μέσα στον Νοέμβριο η «Γενεύη ΙΙ» για την ειρήνευση στη Συρία

Μόσχα και Ουάσινγκτον στοχεύουν στην διοργάνωση της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία, στα μέσα Νοεμβρίου στην Γενεύη. Αυτό δήλωσαν από κοινού οι υπουργοί εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης κορυφής των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Η πολυαναμενόμενη ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, έχει ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάιο, όμως έχει επανειλημμένως αναβληθεί, με σημαντικότερο εμπόδιο την άρνηση της συριακής αντιπολίτευσης να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το καθεστώς Ασαντ.

«Υποστηρίζουμε την διεξαγωγή της ειρηνευτικής διάσκεψης μέσα στον Νοέμβριο» τόνισε από το Μπαλί ο Σεργκέι Λαβρόφ καθώς «έχουν εξασφαλιστεί οι όροι με τους οποίους θα συμμετάσχουν τόσο η συριακή κυβέρνηση, όσο και η συριακή αντιπολίτευση».

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε πως η διάσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από την συνεργασία της κυβέρνησης της Δαμασκού με τους διεθνείς εμπειρογνώμονες επί των χημικών όπλων που πρόκειται να αφοπλίσουν το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 27 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ( OPCW ), ενέκρινε το ρωσοαμερικανικό σχέδιο εξάλειψης των χημικών όπλων στη Συρία , ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα υποστήριξης του σχεδίου. Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο χημικού αφοπλισμού της Συρίας από χθες, Κυριακή.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ 
Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.