24/10/13

Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Ατατούρκ

Vartholomaios Kemal
Επίσκεψη στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
 
Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του.

«Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο κ. Βαρθολομαίος.
 
http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/19840-2013-10-24-16-32-08

6 σχόλια:

  1. Πολλοί Ελληνες πατριώτες στοιχηματίζω , ότι έχουν μπερδευτεί λιγάκι με το πως ένας αρχηγός της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας δίνει ευχές για την ανάπαυση της ψυχής ενός διαβολου δολοφονου .
    Θα μοιραστώ τη γνώμη μου και μόνον πάνω σε αυτό το θέμα .
    Ο βαρθολομαιος ειναι τούρκος υπήκοος και ζη σε έδαφος κατεχόμενο από τη τουρκια.
    Το επίδομα που παίρνει για να συντηρήσει τον εαυτό του προέρχεται από την τουρκική κυβέρνηση
    Δεν ειναι σε θέση να μίληση την αλήθεια , ούτε και αν ξέρει πια ειναι αυτή . Και δεν ειναι ήρωας .
    Καταλαβαίνω ότι θέλει να ζήσει και μην βρεθεί εκτελεσμένος από κάποια τουρκική υπηρεσία .
    Καταλαβαινω τον φόβο του .
    Όμως από την άλλη μεριά έχω βαρεθεί να βλέπω το προσκύνημα του φονιά των Ελλήνων μέσα στην ίδια την πατρίδα μου.
    Θα συνιστούσα να αλλάξουμε την έδρα του Πατριαρχείου και να την μεταφέρουμε σε ελληνικό έδαφος . Επίσης συνιστώ το κλείσιμο του γελοίου μουσείου . Και κλείνοντας το σχόλιο, νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να τιμωρήσουμε τους προδότες υπεύθυνους για αυτό το μουσείο
    Όχι μόνον να μην τους ξανά ψηφίσουμε αλλά παραδειγματικά να Τιμωρήσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά φάνηκε ο λόγος που έκανε την επίσκεψη ο Πατριάρχης στην Θεσσαλονίκη.

    Εμφάνιση που εξυπηρετεί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

    Είναι καιρός να πλέον να τεθεί το θέμα της μετακίνησης του Πατριαρχείου στο Ελληνικό έδαφος, για να τελειώνουμε μία με καλή με το στραγγάλισμα αυτής της ιδέας από τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα παρακαλουσα τους αγαπητους αναγνώστες αυτης της είδησης να ζυγίσουν πολυ σωστα την θεση τους οταν αναφέρονται στις δυσκολες, οπως και να το δεις, σχέσεις μας με την Τουρκία. Ζουμε και θα ζουμε διπλα-διπλα σαν γείτονες. Δεν βοηθουν οι αλυτρωτικές κορώνες. Αλλά και δεν ξεχναμε βέβαια. Ομως, να ειμαστε πιο ρεαλιστές. Και να βλέπουμε τα βήματα που δειλά-δειλά γινονται και απο τις 2 πλευρές για να έχουμε ένα διάλογο και μια κατανόηση. Εκείνοι άνοιξαν πολλές εκκλησίες μας για λειτουργία και προσκύνημα. Εμεις ανοιξαμε το προξενείο. Θα γίνουν και άλλα βήματα και από τις 2 πλευρές. Δεν είναι ασχημα. Θετικά ειναι. Ο Πατριάρχης γνωρίζει πολύ καλά τα βήματα που κανει. Να του έχουμε εμπιστοσύνη και να τον περιβάλουμε με σεβασμό. Ιδέες για αλλαγή έδρας του Πατριαρχείου ειναι αστείες. Η Κωνσταντινούποπλη ειναι και θα ειναι η φωτεινή, οικουμενική έδρα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιανναράς αποθανέτω!
    Ζήτω η νέα φωνή των νεοφαναριωτών, το νέον αγλάισμα του νεο-οθωμανισμού,
    το νέον φρούτον της ελλαδικής "real politik" και του τουρκικού ιμπεριαλισμού, Στέλιος Λογοθέτης!
    Καλοφάγωτο το μπαγιόκο από τον τούρκο υπολοχαγό Στελλάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Αν ήθελε το Πατριαρχείο να είναι Οικουμενικό πραγματικά και να στηρίζει τις ορθόδοξες υποθέσεις θα έπρεπε από αιώνες, (αλλά ποτέ δεν είν' αργά, αρκεί να βρεθούν κοχόνες), να κυρήξει εαυτό διωκόμενο και αντιστεκόμενο, να αλλάξει έδρα να πάει σε κάποιο ελεύθερο ορθόδοξο χώμα και να κυρήξει ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ για την απελευθέρωση των ΑΓΙΩΝ μας ΤΟΠΩΝ, γιατί Άγιοι Τόποι δεν είναι μόνο οι γνωστοί...
    Αλλά δεν πάνε πουθενά, βολεύτηκαν τώρα 500 τόσα χρόνια και μια χαρά όλα. Θέλουν να μας κρατάνε ναρκωμένους και τουρκοεξαρτώμενους και έχουμε και επισκέψεις και τιμές στο Μουσείο Ατατούρκ από τον πνευματικό, υποτίθεται, πατέρα των Ορθοδόξων στον σφαγέα των Χριστιανών της Ανατολής. Δεν με αντιπροσωπεύει αυτό το Πατριαρχείο. Δεν είναι δικό μου. Μια οθωμανικομπίνα είναι. Δεν νοείται σκλαβωμένο Πατριαρχείο. Συνεχίζεται η προδοσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Stelios Logothetis

    Ανάμεσα στις άλλες ανοησίες που γράφεις, γράφεις και μία, που σπάει καρύδια:

    "Εκείνοι άνοιξαν πολλές εκκλησίες μας για λειτουργία και προσκύνημα. Εμεις ανοιξαμε το προξενείο."

    Στην διπλωματία ισχύει η αμοιβαιότης: Μία πρεσβεία η Ελλάδα στην Άγκυρα, μία πρεσβεία η Τουρκία στην Αθήνα. Ένα γενικό προξενείο η Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη, ένα η Τουρκία στην Θ/νίκη. Ένα προξενείο η Ελλάδα στην Σμύρνη, ένα η Τουρκία στην Κομοτηνή.

    Πού ξανά 'δες να ανοίγονται προξενεία έναντι εκκλησιών;

    Τα υπόλοιπα καταγέλαστα είναι ανάξια σχολιασμού.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.