21/10/13

Συρία: Υψηλόβαθμο αξιωματικό που είχε αυτομολήσει στους αντάρτες σκότωσε ο στρατός

Είχε υπάρξει διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού
REUTERS/MALEK ALSHEMALI
Ο δολοφονηθείς είχε υπάρξει διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου του ΕΣΣ και τελευταία διοικούσε ταξιαρχία των ανταρτών στην Νταράα (φωτογραφία αρχείου).

Υψηλόβαθμο αξιωματικό του συριακού στρατού ο οποίος είχε αυτομολήσει στους αντάρτες σκότωσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας και επιβεβαιώνουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Ο Γιάσερ Αλ Αμπούντ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στην πόλη Ταφάς της νότιας συριακής επαρχίας Νταράα, σημείωσε ο Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν, εκ μέρους του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Αλ Ιχμπαρίγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.
Ο Αλ Αμπούντ ήταν ένας από τους πρώτους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του συριακού στρατού ο οποίος αυτομόλησε ανοικτά στο πλευρό της αντιπολίτευσης και ενεπλάκη ενεργά στις μάχες με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Οι περισσότεροι αυτόμολοι του στρατού ήταν στρατιωτικοί χαμηλής και μεσαίας βαθμίδας, οι οποίοι δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ).
Ο δολοφονηθείς είχε υπάρξει διοικητής του στρατιωτικού συμβουλίου του ΕΣΣ και τελευταία διοικούσε ταξιαρχία των ανταρτών στην Νταράα.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.