14/10/13

Επιστολή "Αδούλωτης Κερύνειας" στον ΔΗΣΥ για τις δηλώσεις του Νίκου Τορναρίδη

AK330/2013                                                                  
Κον Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρο ΔΗΣΥ
Τους άλλους Αξιωματούχους του ΔΗΣΥ
Και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Λευκωσία
Φαξ.
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ ΔΕΝ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ
«Δεν θα κοροιδεύω…κύριε Κυπριανού τον Κερυνειώτη και δεν έχω καμία πρόθεση…ΟΧΙ…Δυστυχώς δεν θα πάει σπίτι του και δεν θα πάει ΠΟΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ , είτε μείνει διχοτομημένη η Κύπρος είτε όχι και δεν θα πήγαινε με κανένα σχέδιο και με κανένα πολιτικό. Ούτε και ο πιο θερμός οπαδός του ενιαίου κράτους …που λέει ο λόγος …δεν θα έλεγε στον Κερυνειώτη ότι θα πάει σπίτι του,αλλά εγώ θεωρώ και η παράταξη μου το ίδιο. Σαφέστατα στην όποια λύση, πρέπει να υπάρχει απόδοση της Αμμοχώστου, η απόδοση της Μόρφου, η απόδοση δεκάδων Κοινοτήτων και βεβαίως…εεεεεε…δεν υπάρχει οποιαδήποτε διάθεση εδώ πέρα να αναλύσουμε το όποιο σχέδιο γιατί δεν υπάρχει το όποιο σχέδιο, γι΄αυτό σας λέω ότι με …………..».

Τα πιο πάνω δήλωσε σε πρωϊνό τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής του Κόμματός σας κ. Νίκος Τορναρίδης.

Η Αδούλωτη Κερύνεια συμφωνεί με τον κ. Τορναρίδη ότι οι Κερυνειώτες δεν επιστρέφουν με λύση ΔΔΟ στο Κυπριακό. Αυτό είναι που φωνάζει η Αδούλωτη Κερύνεια για 40 χρόνια και ζητεί απομάκρυνση απο αυτό τον στόχο. Αυτή μας τη θέση η Ηγεσία του  ΔΗΣΥ τη  χλευαζε αποδίδοντας  μάλιστα και  απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στο Σωματείο μας. Ενώ γνωρίζατε ότι είχαμε δίκαιο, όπως το παραδέχθηκε στο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κ. Τορναρίδης, εδίδατε υποσχέσεις επιστροφής  στους Κερυνειώτες, «κλέβοντας»  τις ψήφους τους στις εκλογές. Γιατί  τώρα,  μετα απο 40 χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων  θημηθήκατε ότι πρέπει να λεχθούν αλήθειες; Μήπως τώρα αφού βοηθήθηκε η κατοχή να εδραιώσει τα κατοχικά δεδομένα  η ωμή αλήθεια να έχει άραγε στόχο το   ηθικό και το φρόνημα των Κερυνειωτών , ώστε να γίνουν εύκολη λεία των επερχομένων εξελίξεων κλεισίματος του Κυπριακού χωρίς επιστροφή;

Οι Κερυνειώτες δεν χάνουν το ηθικό τους. Το πάθος για επιστροφή είναι καθολικό και τώρα που η αλήθεια πλέον θα λάμψει θα κάνουν το χρέος τους προς την πατρίδα. Η Κερύνεια με την τρισχιλιετή Ελληνική ιστορία της, δεν είναι για  ξεπούλημα και  δεν δώσαμε σε κανένα το δικαίωμα να την παζαρεύει. Οι Κερυνειώτες θα ορθώσουν το ανάστημά τους και θα αντισταθούν στο ξεπούλημα.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση της Αδούλωτης Κερύνειας πως δεν πρέπει να εμπλακούμε σε νέες Δικοινοτικές συνομιλίες και σίγουρα οχι για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Υπο το φώς των νέων δεδομένων θα πρέπει να γίνει επανατοποθέτηση. Η ανεύρεση του Φυσικού αερίου αποτελεί το τελευταίο χαρτί με το οποίο έχουμε να «παίξουμε» και πρέπει να το αξιοποιήσουμε σωστά ως βάση της επανατοποθέτησης σε συνδυασμό και με τα εμπλεκόμενα στρατηγικά συμφέροντα γειτονικών χωρών όσο και της Ευρώπης και των άλλων μεγάλων δυνάμεων.
Θα πρέπει να επιμείνουμε στον ΟΗΕ και τα άλλα Διεθνή Φόρουμ να αποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο που κατάφωρα παραβιάζεται στην Κύπρο απο την Τουρκία.  Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ υπαγορεύει και τη στρατηγική που μπορεί  να ακολουθηθεί  για επίτευξη του πιο πάνω στόχου.

Είμαστε σίγουροι πως ο Συναγερμικός κόσμος αυτό είναι που θέλει και γιαυτό στήριζε τον ΔΗΣΥ με ψηλά ποσοστά όταν συνθηματολογούσε υπέρ της επιστροφής.  Γιαυτό, καλούμε την Ηγεσία του ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει τη θέση της, ευελπιστώντας ότι θα αναλάβει την ιστορική της ευθύνη έναντι του τόπου και του Κυπριακού Ελληνισμού  καταγγέλλοντας την πορεία προς λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας  και καλώντας σε συστράτευση όλους, για μια νέα αρχή με καθαρά αντικατοχικό περιεχόμενο. Αυτό επιβάλλεται να γίνει τώρα πριν αρχίσουν νέες συνομιλίες.


Με εκτίμηση
Για το Σωματείο



Κλεάνθης Σολέας                                                                           Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος                                                                                       Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.