14/10/13

Η "Αδούλωτη Κερύνεια" προειδοποιεί με επιστολή τον κ. Βενιζέλο, για κίνδυνο αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος!

AK322/2013      
Κον Ευάγγελο Βενιζέλο
Ελληνα Υπουργόν Εξωτερικών
Μέσω Ελληνικής Πρεσβείας
Λευκωσία
Φαξ. 22680649
Κύριε Υπουργέ,
Εχει περιέλθει σε γνώση μας η πιο κάτω ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι προτεραιότητες της επικείμενης ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα, η προοπτική των διμερών σχέσεων, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή».
Εφόσον αυτή η ανακοίνωση ευσταθεί, η αποδοχή των ηγετών του Κοσσόβου ως Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών  αντίστοιχα, δημιουργεί το επικίνδυνο προηγούμενο μεταχείρισης του παράνομου Καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο με τον ίδιο τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες για την Κύπρο στην περίπτωση που άλλες χώρες που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχουν παρόμοιες συναντήσεις με τους εκπροσώπους του παράνομου Καθεστώτος στην Κύπρο, αναγνωρίζοντας π.χ. τον Ερογλου ως πρόεδρο του παράνομου Καθεστώτος. Ως πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κύπρο επηρεαζόμαστε άμεσα από τυχόν αναγνώριση του παράνομου Καθεστώτος και θεωρούμε ότι το προηγούμενο που δημιουργείται  υπονομεύει και πλήττει τον αγώνα μας για απελευθέρωση και επιστροφή. Αναμένουμε από την Ελλάδα σοφότερες Διπλωματικές ενέργειες,  προστατευτικές των Δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού.
Με το ίδιο σκεπτικό διαφωνούμε και με τη συμφωνία που έγινε ώστε η Ελληνική Κυβέρνηση να έχει συναντήσεις και συνομιλίες με τον κ. Ερογλου ως εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας και εκπρόσωπο του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμενα. Αυτή η συμφωνία σφραγίζει το Δικοινοτικό χαρακτήρα που η Αγκυρα και οι ξένοι συνοδοιπόροι της έχουν καταφέρει να προσδώσουν στο Κυπριακό.  Με τέτοιους ελιγμούς κρατούν δέσμια την Ελληνική και Κυπριακή Διπλωματία  με συνέπεια να  αποτρέπεται διαχείριση  του  Κυπριακού στην ουσία του, ως θέμα εισβολής και κατοχής που είναι.  Γι' αυτό σας καλούμε να επανεξετάσετε τέτοιες ενέργειες οι οποίες επαναλαμβάνουμε επηρεάζουν αρνητικά τα νόμιμα συμφέροντα των προσφύγων μας και του Κυπριακού Ελληνισμού γενικότερα.
Επιθυμούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας για να καταθέσουμε τις απόψεις μας ως πρόσφυγες των οποίων τα δικαιώματα και έννομα συμφέροντα επηρεάζονται άμεσα από τις διάφορες Διπλωματικές ενέργειες. Είμαστε μέρος της Κοινωνίας των πολιτών και έχουμε άποψη.
Με εκτίμηση
Για το Σωματείο


Κλεάνθης Σολέας                                                                          Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Πρόεδρος                                                                                      Γραμματέας





3 σχόλια:

  1. Αυτή ειναι σοβαρή έκκληση
    Είμαι περίεργος να δώ την αντίδραση της ελληνικής πλευράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοντά στον νού και η γνώση.. Η "Αδούλωτη Κυρήνεια" είπε τα αυτονόητα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.