26/3/14

Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;

Νίκος Δήμου  

Η εκκλησία πολέμησε τον αγώνα, οι Ελληνες έκαναν θηριωδίες

Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα.
Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.

Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε.  Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον».

Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).

Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει:«πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς».
Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο. Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση).

Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουνπως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος).

Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα,  που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.

protagon

16 σχόλια:

  1. Αυτοι οι ανθρωποι μου βγαζουν εναν αρρωστημενο ψυχισμο κατα τον οποιο στην επιμμονη προσπαθεια τους να αποδειξουν οτι δεν εχουν complex, προβαλλουν ενα ακομα πιο τεραστιο complex.

    Στο σχολειο ειχα ανα συμμαθητη, ο οποιος γκομενα δεν εβγαζε, τα κοριτσια γελαγαν μαζι του, αλλα οταν τον ρωταγες "τι θα κανεις αποψε βρε Προκοπη" τραβαγε απο την τσεπη ενα καταλογο, τον ξεφυλλιζε και μας ανακοινωνε οτι "αποψε θα εβγαινε με την Μαρια!!!"

    Κατι τετοιο,

    Πιστευω οτι τετοιους ανθρωπους δεν πρεπει να τους αντιμετωπιζουμε με λογικα επιχειρηματα, αλλα να τους συστηνουμε εναν καλο ψυχολογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την η,έρα που διάβασα σε ένα αρθρίδιο του ανθρώπου αυτού, ότι όταν σπούδαζε στην Γερμανία, οι νέοι συμφοιτητές του Γερμανοί, Τούρκοι Έλληνες και άλλοι, είχαν γίνει "ένα"!

    Από εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι ο άνθρωπος δεν κατώρθωσε να εισέλθη στην πραγματική Γερμανική κοινωνία.

    Διότι εάν το είχε επιτύχει, τότε θα είχε ακούσει ότι - δεν είναι πολιτισμένο πράγμα να θεωρεί κανείς Γερμανός φίλο του έναν Αλλοδαπό - !

    Αυτό που σας γράφω, το άκουσα εγώ, τελειόφοιτος Διπλ. Μηχανικός τότε και ένας θείος μου Ιατρός Επιμελητής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Βιέννης όπου έκανε Διδακτορική Διατριβή. Και οι δύο μας με ΑΡΙΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και καλές γνώσεις των συνηθειών και τρόπων ζωής του τόπου!

    Για να είναι κανείς μορφωμένος, οφείλει να γνωρίζει Ιστορία!

    Είναι προφανές, πως ο άνθρωπος αυτός, έχει στρατευθεί υπέρ άλλων σκοπών, αγνοεί δε ηθελημένα τόσο τις διάφορες ιστορικές πηγές όσο και αυτήν καθ΄εαυτήν την Ιστορία της Πατρίδος του την οποία διαστρεβλώνει συστηματικά και ηθελημένα!

    Φιλικά

    Ευμενης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω κουραστεί υπερβολικά από τα ψέματα του Κυριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαια Κρίση Δύσκολες εποχές, μερικοί δεν αντέχουν πρέπει κάπως να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη, δεν χωρά όλο το κείμενο ως σχόλιο, γι' αυτό παρακαλώ επισκεφθείτε τον εξής υπερσύνδεσμο (ελπίζω να δουλέψει):

    https://www.facebook.com/ioannis.chatzidakis/posts/10152785109479782

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Like everything Greek, this is just another myth, right? That makes us more intellectually accepted and more cosmopolitan.

    Homer´s Troy, Knossos, Deukalion, Minoan discoveries beyond the Atlantic and 1821 -just to add something more recent- ALL lies. We never even existed.

    But at the same time, we admire the Jewish people for sticking together behind the biggest identity fraud in history OR we hate the Skopjans for stealing someone else´s identity.

    WE REALLY NEED TO WAKE UP. Dear Mr. Demou, what u know, or believe is not necessarilly the truth.

    You don´t need a 100% approval to have a revolution. Look around you. AND the central government (Ottoman) doesn´t get mobilized because 2 guys decided to have a BBQ. Finally, if Greeks or Armenians had no real identity that united them, how and why were they prosecuted?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δήμου είναι ο ορισμός του αρνησιπάτρη, εθνομηδενιστή, υποκριτή και ψεύτη.
    Αυτό φαίνεται με μία απλή ανάγνωση.
    Ψέμα 1ο: "Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα..."
    Δηλαδή ήρθαν οι φιλήσυχοι έμποροι αστοί που δεν είχαν πολεμήσει ποτέ τους και πολέμησαν τους τουρκαλβανούς, και τα εμπειροπόλεμα ένοπλα σώματα, αρματολοί και κλέφτες, απλά κοιοτύσαν;
    Θα μας τρελάνει αυτός ο Δήμου
    Ψέμα 2ο: "Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά..."
    Οι Αρβανίτες είναι Ελληνικό φύλο. Διάβασε το τελευταίο βιβλίο των εκδόσεων Ινφογνώμων καθώς και άλλα βιβλία για να ξεστραβωθείς.
    Ψέμα 3ο:"... Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος)...."
    Ο Μαυροκορδάτος μιλούσε σε αρχαιοπρεπή καθαρεύουσα. Πως να καταλάβουν;
    Ψέμα 4ο: "..Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία..."
    Ο Ιμπραήμ ηττήθηκε από τον Υψηλάντη στους Μύλους του Άργους τον Ιούνιο του 1825 και όλη η Αργοναυπλία παρέμεινε ελεύθερη.
    Ακόμη τον ιούλιο του 1826 απέτυχε να καταλάβει την Μάνη.
    Ήτνα επίσης ελεύθερα και τα νησιά που πρωτοστάτησαν στον αγώνα.
    Ο δε Κολοκοτρώνης που είχε εν τω μεταξύ βγεί από την φυλακή του προξενούσε μεγάλες ζημιές με τον κλεφτοπόλεμο.
    Ψέμα 5ο: "...Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας)...."
    Θα μας πεσουν τα μαλλιά με τις μπαρούφες του Δήμου.
    Δηλαδή οι Εγγλέζοι, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι, που είχαν αιματοκυλίσει την Ευρώπη, λίγο πριν με τους Ναπολεόντειους πολέμους έγιναν ξαφνικά ανθρωπιστές.
    Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια, γιατί έγινε η επέμβασή τους στο Ναυαρίνο.
    Ένας πιθανός λόγος ήταν ότι η Επανάσταση δεν εστάθη δυαντό να καταπνιγεί.
    Αλλος ότι τα συμφέροντά τους άλλαξαν.
    Και ο τρίτος και ο πλέον πιθανός ότι ήταν τυχαίο γεγονός, τουλάχιστον από την πλευρά των Άγγλων. Για να επικοινωνήσουν τότε οι Ναύαρχοι με τα Αρχηγεία τους, έπρεπε να περάσουν πολλές μέρες.
    Απόδειξη γι' αυτό είναι ότι ο Άγγλος Ναύαρχος πέρασε στρατοδικείο όταν επέστρεψε στην Αγγλία, ακριβώς επειδή συμμετείχε στην ναυμαχία.

    ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ:
    "Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο..."
    Έχει ακούσει τίποτε ο Δήμου για το παιδομάζωμα, για την σφαγή της Χίου, για την σφαγή των Ελλήνων στην Πόλη λόγω της επανάστασης, για το Μεσολόγγι και τόσες άλλες πράξεις θηριωδίας, αυτών που προσκυνάει;
    Έχει ακούσει για την τακτική των Εβραίων που πήγαιναν και άρπαζαν για ένα κομμάτι ψωμί, τις περιουσίες των Ελλήνων, ότνα γινόντουσαν διωγμοι;
    Γιατί στέκεται μόνο στην σφαγή της Τριπολιτσάς, η οποία έσει ως αιτία την δικαιολογημένη εκδικητικότητα των Ελλήνων;
    Συμπέρασμα:
    Υπάρχουν τρείς πιθανότητες
    1. Ο Δήμου και οι σύν αυτώ, να παίρνουν τίποτε ληγμένα.
    2. Ο Δήμου και οι σύν αυτώ, να είναι βαλτοί, στημένοι δηλαδή.
    3. Ο Δήμου και οι σύν αυτώ, να είναι άτομα μειωμένης αντιλήψεως.
    Ότι και να συμβαίνει, καλόν είναι να μην ασχολούμαστε μαζί τους.
    Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία γι' αυτούς.
    Άλλωστε έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΤΩ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟΥ! ΘΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ (ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ..). ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΟΥ : 400 ΧΡΟΝΙΑ / 250 ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ = ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και λοιπον, κυριε Δημου;

    Μακαρι να ειχαμε την γνωση, την σοφια και τα κοτσια για να εξαφανισουμε παντοτινα και απο ολα τα πατροπαραδοτα εδαφη, τον Γενοκτονο Τουρκο και το απανθρωπο death-cult του βαρβαρου Μοαμεθανισμου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ναυμαχια του Ναυαρινου εγινε εντελως τυχαια.
    Υπαρχουν απειρες αποδειξεις οτι ξεκινησε απο ενα τυχαιο γεγονος και οτι ουτε οι Αγγλοι-Γαλλοι-Ρωσοι ουτε οι ΤουκοΑιγυπτιοι την επεδιωξαν εστω και ελαχιστα.

    Το αντιθετο. Θα αναφερω μια μονο χαρακτηριστικη αποδειξη, αφου θα μπορουσε καποιος να γραψει βιβλιο για την ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ναυμαχια που εγινε ποτε!!!
    Ο νικητης Edward Codrington ηδη ηρωας απο την ναυμαχια του Trafalgar και θριαμβευτης της ναυμαχιας του Ναυαρινου, καθαιρεθηκε πρωσωρινα ως τιμωρια που ενεπλακει σε αυτην!


    Οσο για την πραγματικη αιτια της παρουσιας των 3 στολων προς υπερασπιση των επαναστατημενων Ελληνων, θα μου επιτρεψετε να αποκλεισω εντελως την ανθρωπιστικη εκδοχη. Απλα δεν γινονται αυτα τα πραγματα ουτε σημερα ουτε πολυ περισσοτερο, 200 χρονια πριν.
    Οποιος το πιστευει ειναι απλα ανοητος, αφελης ή κατι πολυ χειροτερο...

    Κατα την ταπεινη μου αποψη η πραγματικη μα και λανθανουσα αιτια της παρουσιας των στολων στον ορμο της Πυλου ηταν να πιεσθουν οι Τουρκοι ωστε με καποιο τροπο να αποζημειωθουν οι τραπεζες των Rothchilds για τα δανεια που ειχαν παρασχει στους επαναστατημενους Ελληνες πριν οι τελευταιοι καουν στην πυρα.

    Απλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτός μου θυμίζει κάποιον που το παίζει συγγραφέας και έχει γράψει ένα βιβλίο που λέει για τη δυστυχία να σε παρουσιάζουν τσουκάλι επειδή έχεις παντρευτεί τις κατσαρόλες ενώ είσαι τενεκές ξεγάνωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Δημόκριτε,

    Όντως είναι άκρως ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Κρανιδιώτη.

    Θέλω να ξέρω που τα βρίσκει. Έχει δικό του στιλ έκφρασης!

    σε ευχαριστώ για τα φιλικά Σου λόγια, αλλά δεν νομίζω να εκφράζω κάτι άλλο από όσα και Εσύ πιστεύεις.

    Φιλικά

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποιος θα πρέπει επιτέλους να αναφερθεί για την στρατιγικη του Γέρου και πως η αποφάσεις του όχι απλά επηρέασαν αλλά κατευθηναν τις εξελίξεις από την άλωση ή σφαγή της Τριπολιτσας όπως επιθυμείτε την διαβάζεται ή την θυμάστε. μας έβαλε στον δρόμο χωρίς γυρισμό επέβαλε και στον τελευταίο Έλληνα να λάβει μέρος στον αγώνα ανεξάρτητα από κοινωνική θέση ή το συμφέρον του έναν αγωνα που δεν είχε επιστροφή ή συγχώρεση.
    Δεν ηταν εκδικηση ηταν απόλυτη λογική!Αποτροπαιο ναι αναγκαίο συγουρα τιποτα δεν θα γινόταν όπως το μάθαμε.Αξίζει κάποιος να αρθρογραφισει για την τακτική και την στρατιγικη του Στρατηγού,κάποιοι αυτά τα διδάσκονται γιατί εμείς να τα δικαιολογουμε ως εκδίκηση ή παρορμιση.. Διεβηκε τον Ρουβικωνα τότε ο Γέρος εμείς τώρα δεν μπορούμε ούτε να σκεφτούμε πώς υπάρχει και αυτή η λογική.Παρακαλώ αναπτυξτε το θέμα και συγκρίνεται το θα βγουν πολλά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο δήμου γράφει για θέματα που ΔΕΝ ξέρει και αυτό ειναι πασιφανές..εμείς τώρα γιατί θα "πρέπει"να ασχολούμεθα μς ενα ΜΗΔΕΝΙΚΟ σαν και αυτόν;To @dmnatio memriae@ είναι ότι του αξίζςει,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.