14/4/14

Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά για τα κοιτάσματα ο Σόλων Κασίνης!

Ο Σόλων Κασίνης ορίστηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, σύμβουλος του πρωθυπουργού, αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής. Ο κ. Κασίνης έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός και κατέχει πτυχίο Business Studies και δίπλωμα Marketing.
ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr/
Για περισσότερα από 35 χρόνια, ο κ. Κασίνης ασχολήθηκε με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, συνεισέφερε στις διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες.

Μέσω των θέσεων που κατείχε στο υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου εξειδικεύθηκε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΟ «defence-point.gr»: Ο ορισμός του Σόλωνα Κασίνη ως πρωθυπουργικού συμβούλου αποτελεί κίνηση «ματ» για το Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας και διεθνούς κύρους, ο αξιωματούχος που όταν αυτός μιλούσε για τα πλούσια κοιτάσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε γίνει στόχος ειρωνικών σχολίων από διάφορες πλευρές.

Κάτι παρόμοιο έχει γίνει και στην Ελλάδα. Η χώρα μας πάντα κινείται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, για λόγους που άπτονται ισχυρότατων συμφερόντων. Ας ελπίσουμε, ότι η έλευση του Σόλωνα Κασίνη θα δώσει τη λύση κι εδώ, έστω και με αυτήν τη μεγάλη καθυστέρηση.
Ελπίζουμε, η παρασκηνιακή κομματική «μάχη» για τον έλεγχο του αρμοδίου υπουργείου (εξηγήσεις υπάρχουν…) να μην «καταπιεί» και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο. Ας το επιχειρήσουν εάν θέλουν, να θυμούνται όμως πάντα ότι δεν δίστασε να μιλήσει δημοσίως.
Και να θυμούνται όλοι ότι από μια μικρή λεπτομέρεια ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων σε άλλες υποθέσεις και βγήκαν στην επιφάνεια λωποδύτες και απατεώνες.

Πηγή

5 σχόλια:

  1. Νόμιζα ότι η κυβέρνηση είχε ξεχάσει την ΑΟΖ. Τώρα που μπήκε στου Μαξίμου ο πατέρας της Κυπριακής ΑΟΖ αισθάνομαι πολύ καλύτερα.
    Όπως έγραψε ο Δρ. Γεώργιος Παμπορίδης, «Η επιμονή και η προσήλωση του Σόλωνα Κασίνη επέτρεψε στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία να αντιληφτεί, πότε με το καλό και πότε με το άγριο, τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται για κάθε Κύπριο από τον τομέα των υδρογονανθράκων.»
    Εάν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος τον αφήσουν να κάνει ότι έκανε για την Κύπρο, τότε ο δρόμος θα ανοίξει για μια διαφορετική και ελπιδοφόρα Ελλάδα.
    Καλή τύχη φίλε Σόλωνα.
    Θεόδωρος Καρυώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Epitelous mia sosti kinisi apo tin Ellada. Euge alli mia fora. O katalilos anthropos gia tin katalili thesi. Etsi kaneis Busines oxi me logia kai fanfares.
    (x)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή η προσπάθεια που έκανε και κάνει ο κ. Ν. Λυγερός τόσα χρόνια οργώνοντας και ενημερώνοντας το λαό της Ελλάδας και Κύπρου σχετικά με την ΑΟΖ δεν ήταν αρκετά για να ενημερωθεί ο κ. Σαμαρά;

    Αλλά το κύριο πρόβλημα παραμένει:

    Θα παραμείνει το κέρδος από την ΑΟΖ στον Ελληνικό λαό ή θα μας το "φάνε" οι επιτήδιοι Έλληνες και ξένοι σύμμαχοι-εταίροι-προστάτες, όπως έγινε και γίνεται με τον χρυσό κ.λ.π. και τα αρχαία μας;

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια προεκλογική κίνηση, εγώ δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να δουλέψει, είναι θέμα χρονου να παραιτηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως θα πρέπει να ανατρεξετε λιγο πίσω στο πόσα χρόνια και πως εργάστηκε ο Σόλων Κασίνης για την Κυπριακή ΑΟΖ πως και γιατί "απομακρύνθηκε" απο την Κύπρο. Μην δείχνετε τόσο μεμψιμοιρία εκτός αν έχετε λόγους να λυπάστε για ότι καλο στην πατρίδα σας και αν όσο και κάποιοι αλλοι εχετε αναγαγει το Εγω σας ως θεότητα πάνω και πέρα απο όλους και όλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.