6/4/14

Στρατό στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά την Κριμαία…

Επανέρχεται μια αμερικανική ταξιαρχία στην Ευρώπη, μετά τα γεγονότα της Κριμαίας, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ. Οι Αμερικανοί, το 2012, απέσυραν από την Ευρώπη τις δύο από τις τέσσερις συνολικά ταξιαρχίες που είχαν ανεπτυγμένες στα εδάφη των συμμάχων χωρών του ΝΑΤΟ.
Τα γεγονότα της Κριμαίας όμως φαίνεται πως ξύπνησαν την ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου, η οποία αποφάσισε την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Το πιθανότερο είναι η αμερικανική ταξιαρχία, δυνάμεως 5.000 ανδρών και γυναικών να σταθμεύσει στην Πολωνία, καθώς η χώρα αυτή έχει ήδη υποβάλει αίτημα στο ΝΑΤΟ ζητώντας τη συνδρομή 10.000 ανδρών της συμμαχίας, έναντι πιθανής ρωσικής επιβουλής.
Η απομάκρυνση αφρικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη σχετιζόταν με την αλλαγή του στρατηγικού προσανατολισμού των ΗΠΑ, με επίκεντρο πλέον την Ασία. Τώρα όμως οι ΗΠΑ, παρά τις οικονομικές τους δυσχέρειες, είναι υποχρεωμένες να σηκώσουν το οικονομικό βάρος ανάπτυξης δυνάμεων τους και στην Ευρώπη και στον Ειρηνικό.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Μάλιστα, με τους δίδυμους στείλαν τους μισθοφόρους τους σ΄ Αφγανιστάν και Ιρακ, συνδιάζοντας την αξία της ύπαρξής τους με τη τιμή του δολαρίου, και τη πίστη του θεού προς αυτό, δεν τους έκατσε όμως γιατί εκεί πιστεύουν σ΄ ἀλλο θεό, γι΄αυτό γρήγορα το αντικατέστησαν το εμπόριό του δολαρίου με την ηρωίνη, τώρα το ίδιο θα εφαρμόσουν και στην Ευρώπη ανοίγοντας καινούργιο πεδίο διακήνησης τους, μια και τους κλείσαν τα σύνορα στην ανατολική Ουκρανία.

    Από την άλλη το είπε κι ο Ομπάμα, τώρα θα πουλάμε προστασία! όπου και η προστασία διακίνησης εμπορευμάτων.

    Βρε τι οσφρήσεις ηρωικού όζοντος έχει να απολαύση η γιαγιά Ευρώπη, θα ευωδιάσουν και την αποπνυκτική ατμόσφαιρα σε Παρίση και Λονδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.