12/4/14

Πολιτικός παραλογισμός ή εκβαρβαρισμός; Το πρόβλημα (Χ.Α.) και οι επεμβάσεις που το διαιωνίζουν!

Ο φαύλος κύκλος της δημιουργίας του προβλήματος και των επεμβάσεων που το διαιωνίζουν και δικαιολογούν τη συνέχισή τους
Του Σάββα Καλεντερίδη
Με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στο λεγόμενο πολιτικό σκηνικό επιδεινώνεται και σταδιακά η πατρίδα μας διολισθαίνει σε έναν πολιτικό εκβαρβαρισμό.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια που διαρκεί η κρίση, η κοινωνία παρακολουθεί έντρομη την οικονομική της καταστροφή, τη διάλυση εργασιακών σχέσεων, την κατάρρευση εταιρειών, την απαξίωση περιουσιών και την εξαέρωση οικονομιών μιας ολόκληρης ζωής. Η κατάσταση αυτή γεμίζει οργή την κοινωνία, οι πολίτες της οποίας εντοπίζουν τις αιτίες της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας κυρίως στη διαφθορά και την οικογενειοκρατία που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα, παράγοντες που τρέφονται ο ένας από τον άλλο.
Αυτή η αντικειμενική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  η ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, όργωσαν και λίπαναν το χωράφι, πάνω στο οποίο φύτρωσαν τα «άνθη του κακού» ή πιο εύστοχα ίσως τα «σταφύλια της οργής, μια που το θέμα του διηγήματος του Στάινμπεγκ είναι πιο κοντά στην περίπτωσή μας, από αυτό της ποιητικής συλλογής του Μπωντλέρ.
Η κατάσταση αυτή επηρέασε καθοριστικά το πολιτικό σκηνικό, πλήττοντας δραστικά τις παρατάξεις της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, που εκφράζονταν παραδοσιακά μέσω του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Η κατάσταση αυτή ήταν που μετέτρεψε το ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα που βρισκόταν για χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας -γύρω στο όριο του 3%-  σε κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι η ιδεολογική του φυσιογνωμία, η πολιτική πρόταση, η σοβαρότητα και η πολιτική επάρκεια των στελεχών του.
Η κατάσταση αυτή ήταν που οδήγησε στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, που από ένα κίνημα που κινιόταν κάτω από το 0,5%, έφθασε να πιάνει δημοσκοπικά διψήφια ποσοστά και σε ορισμένες περιοχές να φλερτάρει ακόμα και με τη δεύτερη θέση.
Ενώ λοιπόν η Ελλάδα ήταν ήδη σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, με τους δανειστές και την Τρόικα να διαλύουν το Σύνταγμα της Ελλάδος και την εθνική μας κυριαρχία, η γιγάντωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε έναν επί πλέον παράγοντα που «δικαιολογούσε» την ανάμειξη κι άλλων παραγόντων στα εσωτερικά της χώρας μας, ανάμειξη που στην αρχή έγινε με σχετικά ευγενικό τρόπο στον κ. Ρουπακιώτη, όπως ομολόγησε ο ίδιος, και συνεχίζεται με αναιδή και απροκάλυπτο τρόπο στις μέρες μας.
Το περίεργο δε σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά μας για το συγκεκριμένο θέμα και οι συνεπακόλουθες ενέργειες από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, αντί να λύνουν, γιγαντώνουν το πρόβλημα, γεγονός που δημιουργεί στον απλό και αντικειμενικό παρατηρητή την απορία αν οι επεμβάσεις γίνονται ακριβώς για να συνεχίσει να υπάρχει το «πρόβλημα» και να δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε εθνοθρησκευτικό σύλλογο ή οργάνωση που θεωρεί ότι θίγεται ή πλήττεται, να επεμβαίνει απροκάλυπτα στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας και να εκθέτει βάναυσα τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Επίσης το περίεργο είναι το πώς αυτές οι οργανώσεις, που διασυνδέονται με δεξαμενές σκέψης και πανίσχυρους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις απροκάλυπτες δημόσιες δηλώσεις και επεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας, δίνουν τα επιχειρήματα που ίσως λείπουν από τη Χρυσή Αυγή, για να συνεχίσει να είναι ίσως ο πιο σταθερός πολιτικός παράγοντας στην Ελλάδα, παρά τις διώξεις και τα μέτρα που λαμβάνονται, φαινομενικά για να περιορίσουν την εκλογική της επιρροή.
Να υπογραμμίσουμε ότι ένα από τα πιο «βαριά» επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής είναι ότι η δράση των σιωνιστικών κύκλων και η ανάμειξή τους στα εσωτερικά ξένων χωρών, μέσω της χειραγώγησης των κυβερνήσεων, αποσκοπεί στην υποδούλωση των λαών και την παγκόσμια κυριαρχία των σιωνιστών.
Οι πρώτοι που γνωρίζουν αυτό το επιχείρημα είναι οι εβραϊκοί κύκλοι και οι πανίσχυρες οργανώσεις τους και πραγματικά είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί με τις ενέργειές τους, όπως οι δημόσιες επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας, αντί να αποδυναμώνουν ισχυροποιούν τα επιχειρήματα αυτά αλλά και την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν ένα πολιτικό παράδοξο, που κινείται στα όρια του παραλογισμού. Στην ίδια γραμμή κινούνται και τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα για το ίδιο θέμα, τα οποία, μάλιστα, λαμβάνουν διαστάσεις πολιτικού εκβαρβαρισμού, όπως αποδείχτηκε με την περίπτωση της ανθρωποφαγίας που υπέστη ο Φαήλος Κρανιδιώτης από στοιχεία που είτε είναι βουτηγμένα οικογενειακώς στη διαφθορά είτε δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις σταλινικές τους καταβολές, όσο κι αν ενδύονται την προβιά του προοδευτικού.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

14 σχόλια:

  1. Νομίζω πως ένα κομμάτι, το οποιο θα μας έδινε ένα μέρος κατανόησης του όλου προβλήματος δεν έχει αναλυθεί όσο ίσως θα έπρεπε. Πριν μερικές μέρες διάβασα εδώ στο ιστολογιο ένα ωραίο άρθρο που παρουσίαζε όλους αυτούς, οι οποιοι διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας ως αποφοιτους του κολεγίου Αθηνών. Εκτος από το προφανές ότι όλοι οι φίλοι και γνωστοί διαιωνίζουν τις θέσεις τους μέσω των παιδιών τους και οποιος καινούριος έρχεται περνάει από το φίλτρο του κολεγίου Αθηνών, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, κάτι πολύ σημαντικό βεβαίως και ενδεικτικό για το τι συμβαίνει, είναι αδύνατο να καταλάβει κανεις τι σημαίνει κολλεγίο Αθηνών, αν δεν γνωρίσει κάποιον που έχει φοιτήσει εκεί προσωπικά.

    Σαν το διάολο λοιπόν το σαββατοκύριακο εκεί που περπατούσα στην αγορά τυχαίνει και βλέπω έναν Έλληνα που είχα πολύ καιρό να τον δω και καθόταν για καφέ με μια κοπέλα, μου λέει κάθισε για καφέ. Η κοπέλα λοιπόν έκανε εδώ κάποιο μεταπτυχιακό, είχε φοιτήσει στο κολέγιο Αθηνών! Η κοπέλα όπως αυτή περιέγραφε τον εαυτό της δεν έκανε πολύ παρέα με τα παιδιά από εκεί, γιατί τα παιδιά ήταν πλουσιόπαιδα, κακομαθημένα και τα λοιπά, έλεγε για το ποσο την προσέλκυαν τα πιο αναρχικά άτομα και όλα αυτά τα χαρούμενα της πολύ νέας ηλικίας. Ωστόσο, η κοπέλα αυτή ήταν σαν να ανήκει σε άλλον κόσμο εντελώς, σαν να μην είχαμε μεγαλώσει στην ίδια χωρα, ειλικρινά και μου έκανε τεραστια εντύπωση. Είχα μείνει πραγματικά έκπληκτος με αυτά που μου έλεγε όταν συζητούσαμε και κάποια στιγμή κοίταξα το άλλο το παιδί με τρόπο "τι λέει αυτή ρε φιλε" και το παιδί το κατάλαβε και μου λέει, "φιλε τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει αλλου".

    Αυτή η κοπέλα λοιπόν, η οποια προερχόταν από μια μέση ελληνική οικογένεια της Ελλάδος, της οποιας η οικογένεια αποφάσισε να πληρώσει για να εισέλθει η κόρη τους στα σαλόνια, αυτή η κοπέλα ήταν σαν να έχει μεγαλώσει στη χωρα των θαυμάτων ειλικρινά, φανταστείτε τα ποσο μακριά από την πραγματικότητα είναι τα παιδιά εκείνα που και στο σπίτι τους ζούσαν σε αυτό το matrix. Δεν το πίστευα, αλλα τώρα το πιστεύω. Είναι αδύνατον να αντιληφθούν τον χτύπο της ελληνικής κοινωνίας, είναι αδύνατο να αντιληφθούν πως λειτουργεί η χωρα στο πιο απλό πράγμα, με τι έρχεται αντιμέτωπος κάθε μέρα ο πολίτης. Οποια εικόνα έχουν πρέπει να είναι από τις εφημερίδες που διαβάζουν στο γραφείο τους, σαν να διαβάζουν για κάποια μακρινή χωρα και από ο,τι τους λέει ο κάθε γλείφτης που θέλει να κρατήσει τον μισθουλάκο του και τη θεσούλα διπλα στον Υπουργό η τον Πρωθυπουργό!

    Ακόμα και αν θέλουν πραγματικά να βελτιώσουν τα πράγματα, που ούτε αυτό συμβαίνει, απλά δουλεύουν για να αλληλοβοηθούνται οι συμμαθητές και οι οικογένειες τους, αλλα ακόμα και αν βρεθεί ένας που να θέλει να αλλάξει τα πράγματα, θα είναι καταπληκτικά δύσκολο να τα καταφέρει! Πως είναι δυνατόν να βοηθήσει κάποιος "οποιαδηποτα" χωρα αν δεν έχει πάρει το λεωφορείο της η το metro της, αν δεν έχει πάει στο supermarket αν δεν έχει παίξει σε μια φτωχογειτονιά αν δεν έχει πάει στις δημόσιες υπηρεσίες της ως πελάτης η στο δημόσιο νοσοκομείο ως κοινός πελάτης. Είναι παντελώς αδύνατο!

    Για αυτό συμβαίνουν και όσα συμβαίνουν με τη Χρυσή Αυγή και τον Σύρριζα, ειδικά οι πρώτοι είναι το εντελώς αντίθετο και εκμεταλλεύονται τα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας, οι κυβερνώντες απέχοντας ολοκληρωτικά από την ελληνική κοινωνία είναι αδύνατον να πιάσουν τον παλμό της σε αυτή την τραγική στιγμή που παίρναμε και μάλλον δε θέλουν κιόλας, αφού διαχειρίζονται τα πάντα ως πρώην σοβιετικοί μεγαλοολιγαρχες, άλλωστε δεν είναι και τυχαίο το ότι ο τρόπος που μοιράστηκε η περιουσια των πρώην κομμουνιστικών κρατών, ο ίδιος τρόπος εφαρμόζεται και στην εδώ μοιρασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα αυτα τα χρονια που παρακολουθω αυτο το Blog υπάρχουν στιγμες που εκπλυσομαι απο ορισμένους αρθρογράφους για την ευρυτητα του πνευματος και της σκέψης τους. Και το λέω εν τιμή χωρίς ίχνος ειρωνείας ! άλλες φορές ορισμένοι με άποψη φυσικα στην προσπάθειά τους να επιχειρηματολογήσουν είτε πετάνε ένα τσιτατο απο κάπου που διαβάσανε που εχει άλλο νόημα αν τα διαβάσης με τα συμφραζόμενα, και άλλο αν το απομονόσης. τακτικά το τελευταίο καιρό με το παραμικρό πετάνε και μια ταμπέλα στον άλλο και του την κολάνε ,πχ. του τύπου έισαι συριζαίος κομμουνιστής ,νεοκομμουνιστής , εμεις οι πατριώτες , η άλλοι τρώνε χάπια δηλαδη ..κλπ, κλπ.... και ξεμπερδευουνε. ! Και αναφέρουμε ΚΑΙ στον κυριο Κρανιδιώτη , ένα εξαιρετικά έξυπνο άνθρωπο , με άποψη και γνώση. Και θελω να ρωτησω ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ! στο αλβανικο μέτωπο η σφαίρα ξεχώριζε αριστερό η δεξιό ; Για να μην τρελλαθούμε δηλαδή.Φτασαμε στο σημεια παντου τηλεοραση μπλοκς κλπ, αυτος που στριγγλιζει η ουρλιαζει είναι περισσότερο πατριωτης απο τον άλλο. Και επειδη άλλο είναι πατριώτης αυτός που κατοικεί σε μια εδαφική περιοχή και την οποία υπερασπ'ιζεται απο έξωθεν επιβουλή , άλλο είναι εθνικός και άλλο εθνικιστής για να μιλάμε με όρους. ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ .Αλλιώς δεν φτανουμε απο μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Traist Trais

    Φιλε μου ο Κρανιδιώτης δε σχολιάζει εμενα και σένα, σχολιάζει τη συμπεριφορά των ηγεσιών και είναι άστοχος, γιατί στο κάτω κάτω η Αριστερά έχει ηγεσία διαχρονικά σταθερή στην ιδεολογία της! Αντίθετα η ηγεσία της Κεντρώας και της δεξιάς παράταξης άλλαξαν ιδεολογία!

    Ο απλός κόσμος φιλε δε διαμορφώνει ideologies και πολύ αμφιβάλλω αν ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος έχει ελαχιστη γνώση του ιδεολογικού υποβαθρου των παρατάξεων και τι υποστηρίζουν. Χαρακτηριστικό για παράδειγμα είναι ότι αν ρωτήσεις είτε μέσο δεξιό η αριστερό ψηφοφόρο δεν καταλαβαίνει ακριβώς το ποσο σοβαρές είναι οι αντεθνικές ideologies και των δυο.

    Δεν μπορεί ένας εθνικιστής η εθνιστής για να μιλάμε με τη θετική έννοια του ορου, να μην είναι πατριώτης, η ένας πατριώτης να μην είναι εθνιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα αναφερόμενα είναι κατανοητά.

    Εκείνο που δεν είναι κατανοητό είναι γιατί το άρθρο προβληματίζεται για την τύχη ενός λακέ του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού απατεώνα.

    Διότι ο ξερόλας αερολόγος ή πιστεύει σ΄ αυτά που γράφει οπότε τι δουλειά έχει και γλύφει τον Αντωνάκη ή αφού είναι λάκες του πράκτορα των Αμερικάνων και των Σιωνιστών τότε να μην αναφερθεί ξανά σε θέματα πατριωτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθισα και άκουσα τον χαιρετισμό της Merkel στους νέους επιχειρηματίες. Αναρωτιέμαι αν ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί έχουν διαφορετική μετάφραση από αυτήν που έχουμε εμείς.

    Ήρθε ο αυτοκράτορας να επιβλέψει την επαρχία της. Μας είπε ότι είμαστε μια αντίστοιχη περίπτωση με την Ανατολική Γερμανία και δεν ξέρω τι είναι πιο προσβλητικό ότι συγκρίνει την Ελλάδα με την Ανατολική Γερμανία ως πρώην κομμουνιστική χωρα η ως χωρα που τη βλέπει όπως την Ανατολική Γερμανία, επαρχία της Δυτικής Γερμανίας δηλαδή!

    Μας είπε για τα start ups, τον τουρισμό και την Γεωργία, ούτε που της πέρασε από το μυαλό για τη βιομηχανία και την ενέργεια, αυτά προφανώς να συμπεριέλαβε στα αχρείαστα πλέον επαγγέλματα για την επαρχία μας!

    Η καθιερωμένη αοριστολογία όσον αφορά τη "φτωχοποιηση" και την ανεργία, ευχολόγια για να περάσει η ώρα και επί του προκειμενου τίποτα!

    Κρίμα τίποτα άλλο δεν έχω να πω κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ"

    Ζητω το Τσυριζαβγανελ, και τα μυαλα στα καγκελα!

    Και βεβαια, μας φταινε η σιονιστο-μερκελιστες για την προοδευτικη μας χρεοκοπια.

    - Σ. Κασιματης, Οι θυσίες μας ανάμεσα στα δύο άκρα
    http://www.kathimerini.gr/762251/opinion/epikairothta/politikh/oi-8ysies-mas-anamesa-sta-dyo-akra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημόκριτε
    δεν είναι ανάγκη να καταφεύγουμε στα όντως ωραία και εύστοχα άρθρα του Κασιμάτη.
    Η ανάρτηση μιλά για επεμβάσεις μιας εθνοθρησκευτικής οργάνωσης στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους.
    Σκέψου να έκανε απρεπή επέμβαση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων επειδή σφιχταγκαλιαζόταν με τους γενοκτόνους κεμαλιστές Τούρκους μέχρι προχθές και να επέβαλε με αναίδεια στον πρωθυπουργό του Ισραήλ τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει μέσα στην ίδια του τη χώρα.
    Σκέψου τι θα είχε γίνει.
    Οπότε, καλό είναι να αφήσουμε κατά μέρος αυτά περί σιωνιστο-μερκελιστών και να δούμε με θάρρος και ειλικρίνεια την ψυχρή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ XA δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μέσο διαιώνισης του προβλήματος.

    Η ΧΑ εξυπηρετεί τη συσπείρωση των πολιτών στο δίλημμα
    "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ή ΝΑΙ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ";
    =
    "ΚΚΕυρώπης ή ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;"
    το οποίο είναι ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ: του εθνομηδενισμού.

    Η ΝΔ δεν διαφέρει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ. Σε επίπεδο πολιτικών επιλογών = σε ψηφοφορίες, η ΔΗΜΑΡ της Ρεπούση είναι ρεζέρβα υλοποίησης εθνομηδενιστικού προγράμματος της εργαλειοθήκης Σημίτη/ΙΟΒΕ/ΕΛΙΑΜΕΠ, η οποία είναι και πρόγραμμα της ΝΔ του Κρανιδιώτη.

    Η ΧΑ δεν θα υπήρχε ως θέμα συζήτησης ούτε για ιστορικούς ή κοινωνιολογικούς λόγους αν υπήρχε μη εθνομηδενιστική = πατριωτική επιλογή σε επίπεδο κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>Ο/Η skal είπε...
    Δημόκριτε
    δεν είναι ανάγκη να καταφεύγουμε στα όντως ωραία και εύστοχα άρθρα του Κασιμάτη.
    Η ανάρτηση μιλά για επεμβάσεις μιας εθνοθρησκευτικής οργάνωσης στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους.<<

    Αυτοι την δουλεια τους προσπαθουν να κανουν, οσο και να ητανε "απρεπη" η "επεμβαση", η οχι.

    Εμεις τι κανουμε;

    >>Σκέψου να έκανε απρεπή επέμβαση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων επειδή σφιχταγκαλιαζόταν με τους γενοκτόνους κεμαλιστές Τούρκους μέχρι προχθές και να επέβαλε με αναίδεια στον πρωθυπουργό του Ισραήλ τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει μέσα στην ίδια του τη χώρα.
    Σκέψου τι θα είχε γίνει.<<

    Μακαρι να ειχαμε την σοφια και τα κοτσια. Η Ομοσπονδια Ποντιακων Σωματειων εχει ζητησει επισημα απο το Ισραηλινο κρατος και τον πρωθυπουργο τους, την αναγνωριση της Γενοκτονιας;

    Ο καθε Ρουπακιωτης που ητανε και ειναι σε αυτο το ζητημα;

    >>Οπότε, καλό είναι να αφήσουμε κατά μέρος αυτά περί σιωνιστο-μερκελιστών και να δούμε με θάρρος και ειλικρίνεια την ψυχρή πραγματικότητα.
    11 Απριλίου 2014 - 7:02 μ.μ.<<

    Οσο δεν πραττουμε τα αυτονοητα, οπως την απαγορευση του Νεοναζικου κομματος, δεν προκειται κανεις να μας παρει στα σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προταρχικά θα έπρεπε ο καθένας να ασχοληθεί με την χρηματοδότηση και την κατασκευή "Κομμάτων". Ως δεύτερον καλό θα ήταν να συλλογιστή τι σημαίνει Προπαγάνδα και πώς εκτελήτε η σημερινή "μοντέρνα προπαγάνδα". Τρίτον βασικό να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει δεξιά και τι αριστερά, κι αν υπάρχει ο "ακρο-δεξιός" γιατί κανείς δέν μιλάει για έναν "ακρο-αριστερό"? Τέταρτον, ο λαός έχει το δικαίωμα ως ελεύθερο άτομο να είναι δεξιός, γιατί θεωρήτε "αμάρτημα" αυτό, αλλά όταν κάποιος είναι αριστερός είναι "καλός"? Ποιός βάζει σε σύγκριση πολιτικά κόμματα με παρελθόντες χρόνους, που ούτε τοπικά, γλωσσικά ή εθνικά στέκουν?? Κι όμως το ένα τμήμα λαού κρίνη ένα άλλο τμήμα λαού!! Πόσο άρρωστο κυριολεκτικά μπορεί κάτι τέτοιο να είναι, που διαμορφώνετε τελικά από το Σύστημα (το τάχα δημοκρτικό)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από συστασεως του ελληνικού κράτους η λειτουργία του γινότανε πάντα με εξωθεν παρεμβασεις.Επιπλεον ίσως παγκοσμίως να είμαστε οι μόνοι που είχαμε κόμματα εξουσίας προσθδεμενα σε εξωτερικά κέντρα-θυμίζω γαλλοφιλο,αγγλοφιλο,ρώσοφίλο κλπ.Απλα άλλοτε γινότανε με πιο τακτ και άλλοτε πιο αδρά αυτή η παρέμβαση...στην ουσία όμως ο έλληνας δεν έμαθε ποτέ να..συλλογιατε λευτερα..και πάντα μας ετοιμαζανε την -δική τους-εναλλακτική πρόταση ως λύση σε μια πιθανή κατάρρευση των μπροσταρηδων τους.Η πολιτική και οι πολιτικοί ειναι σαν την εκκλησία που ενώ όλοι μπορούν να μπούνε μέσα ,στο ιερό μόνο οι λίγοι και προσθέτω εγώ οι επιλεγμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Πολύμορφη και πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αποτελεί απόρροια βαθιάς ιστορικής διεργασίας, η κρίση στον οικονομικό τομέα - διττή κρίση χρέους σε συνδυασμό με τα δομικά και διαρθρωτικά της Ελληνικής οικονομίας- αποτελεί μια μόνο πτυχή της .

    Η δε κοινωνική ανισότητα και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού έλαβε ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της διεθνούς οικονομική ύφεσης όμως προϋπήρχαν ως δομικά στοιχεία μιας καχεκτικής δημοκρατίας όπου ο πλούτος και η ισχύς συγκεντρώνονταν στα χέρια ορισμένων ελίτ .

    Η Δεξιά επικράτησε στον εσωτερικό ιδεολογικό πόλεμο ή εμφύλιο σε στρατιωτικό επίπεδο. Σε επίπεδο Κοινωνίας δεν διέθετε ποτέ την απαιτούμενη Ηγεμονία, βασίστηκε λοιπόν στην εκτροπή της λαϊκής εντολής μέσω παρακρατικών μηχανισμών όπου το Νεοφασιστικό κίνημα δέσποζε.

    Κατά συνέπεια προκειμένου δεξιές ελίτ να διατηρήσουν τα προνόμια τους πέτυχαν την οικοδόμηση υπόγειων διαδρομών επικοινωνίας μεταξύ Ακροδεξιάς-Νεοφασιστικού κινήματος και σκληροπυρηνικής δεξιάς. Προκειμένου να μείνει η συνεργασία αυτή σε λανθάνουσα μορφή εφευρέθηκαν διάφορες υπερπατριωτικές και υπερεθνικές πολιτικές και κοινωνικές στάσεις και συμπεριφορές.

    Το γεγονός πως η εξουσία μεταβιβάστηκε απο την δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελληνική Δεξιά προκειμένου ο Αμερικανο-Αγγλικός παράγοντας να μην απωλέσει την Ελλάδα ως χώρα προτεκτοράτο και μαζί και ότι πιο σαθρό είχε παράγει η μεταμφυλιακή Ελλάδα, το γεγονός πως ο επαρχιωτισμός της Ελληνικής Δεξιάς ματαίωσε εν την γενέσει την προσπάθεια εξευρωπαϊσμού της, έφεραν τον λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου στην Εξουσία ο οποίος και εξέφρασε μια κοινωνία δυναστευόμενη σε όλα τα επίπεδα της. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην συνέχεια έπραξαν τα όσα ήταν αναγκαία για να έρθει η κοινωνία μας σήμερασο χείλος του γκρεμού και πριμοδότησαν με το κλίμα αγανάκτησης τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Ιστορία του Νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα που χάνεται στις σχέσεις με το Ιταλικό Νεοφασιστικό Κίνημα ,στην Κόκκινη Προβιά έχει δείξει πως το μόρφωμα της απο εκτελεστικός της βραχίονας γίνεται αιχμή του δόρατος μέχρι να ανακληθεί όταν πλέον καταστεί επικίνδυνο εξαιτίας της αυτονόμησης του.Επαλήθευση του κανόνα και απο το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και όχι Χρυσή Αυγή ή σοβαρός πολιτικός χώρος όπως ορισμένοι διατείνονται.

    Για τα σενάρια ανάμειξης του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην καταστολή της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής έχω να αντιπαρατάξω την εύλογη απορία; Έπρεπε να υπάρξει ξένη παρέμβαση για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος ή οι ιδιοκτήτες με τρόπο εύσχημο απέσυραν τους υπαλλήλους τους από την διατεταγμένη υπηρεσία; Τα όσα συνέβησαν με την Γκλάντιο και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, τα όσα συνέβησαν στον ακροδεξιό και νεοφασιστικό πολιτικό χώρο στην μεταπολίτευση και μετά, με κάνουν ιδιαίτερα υποψιασμένο για το δεύτερο σενάριο.

    Φυσικά δεν θα περίμενα να δώ γραμμένο το πολιτικό ήθος και ύφος Μπαλτάκου ο οποίος συνεχίζει με αποκαλύψεις να εμπλέκει και άλλους πολιτικούς αστέρες της Ν.Δ. σε υπόγειες διαπραγματεύσεις. Είναι μια πολιτική ντρίπλα η ανάσυρση Ρουπακιώτη προκειμένου να περάσει στα ψιλά ή ιστοράία αυτή.

    Σε μια κοινωνία ως η Ελληνική σήμερα, σταθερός πολιτικός παράγοντας και χώρος δεν υφίσταται άλλωστε η Ν.Δ. στις πρώτες βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 έλαβε ποσοστό 20% και συγκυβερνά σήμερα με το ΠΑΣΟΚ διαθέτοντας ποσοστό κάτω του 40% και ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην το ξεχνάμε και έπονται τα καλύτερα. Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει Ηγεμονία της Ν.Δ. και να αποτυπωθεί σε εκλογικό επίπεδο φρόνιμο θα είναι να σχοληθούν οι όποιοι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ πρώτιστα με το πως θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του Ελληνικού λαού, πως θα ξεπληρωθεί το εξωτερικό χρέος, πως θα υπάρξει ένα νέο παραγωγικό οικονομικό μοντέλο και πως θα θωρακιστεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα με την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Drolapas

    Φίλε Ακρίτα,

    Στο σχόλιό σου πέτυχες ακριβώς την αιτία της κρίσης. Με το που ξεκίνησες να μιλάς για δεξιά όλα όσα έγραψες είναι κομμουνιστική ιδεολογική προπαγάνδα, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα! Δεν είναι διαχωρισμένη η Αριστερά από το σύστημα που περιγράφεις, αλλά είναι συνειδητά μέρος του συστήματος.

    Στον εμφύλιο ηττήθηκε το στρατιωτικό κομμάτι του ΚΚΕ, το οποίο δεν είχε καμία κοινωνική αποδοχή. Ο Κομμουνισμός επίσης, δεν είχε καμία αποδοχή στην ελληνική κοινωνία. Αυτό που έγινε όμως ήταν και ειδικά μετά τη δικτατορία, η πλήρης νομιμοποίηση του ΚΚΕ και της κομμουνιστικής ιδεολογίας αυτούσιων και χωρίς καμιά μετατροπή, ένα φαινόμενο μοναδικό στον μη Σοβιετικό κόσμο.

    Γράφεις για δεξιές ελίτ, μα ποιες είναι αυτές οι δεξιές ελίτ, ο Κόκκαλης και ο Λαμπράκης ή μήπως ο Μπόμπολας; Αν δεις τη λίστα του κολλεγίου Αθηνών θα καταλάβεις πως πολλοί αριστεροί "επαναστάτες" έχουν υπάρξει μαθητές του.

    Στην Ελλάδα το ΚΚΕ αφέθηκε απολύτως ελεύθερο να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα. Μεθοδικά οργανώθηκε ώστε να αθωώσει την κομμουνιστική ιδεολογία ενώ βέβαια το ότι ο Στάλιν ήταν με τους νικητές είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί να κρύβει τα τεράστια εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του όπως και αυτό στην Κίνα. Στη συνέχεια κατέλαβε κάθε μέσο ενημέρωσης και όλη την πνευματική ζωή της χώρας είτε περιθωριοποιώντας είτε καπηλεύοντας το όνομα πολλών διανοούμενων. Μίλησε στο συναίσθημα της χώρας ενώ το ΠΑΣΟΚ υπήρξε όργανο του ΚΚΕ για να αποκτήσει την εξουσία για 30 χρόνια, μιας και μέσω του ΠΑΣΟΚ απέκτησαν οι κομμουνιστικές ελίτ πρόσβαση στην εξουσία χρησιμοποιώντας το προσωπείο του κεντρώου και εκμεταλλευόμενοι την ψήφο των κεντρώων και ουσιαστικά διαλύοντας οριστικά και αμετάκλητα την εκπροσώπηση του κέντρου παραταξιακά!
    Το μίσος ωστόσο παρέμεινε, όλη η συνθηματολογία, φρασεολογία του ΚΚΕ, είναι διχαστική και μίσους εναντίον όλων, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, άρα μιλάμε για αριστερό φασισμό!
    Η διαστρέβλωση της ιστορίας, η αγιοποίηση του ΕΛΑΣ και η ενοχοποίηση όλων των υπολοίπων συνεχίστηκε με την συγκατάθεση των δεξιών ελίτ όπως αναφέρεις, γιατί έτσι κουκούλωνε τις δικές τους δουλειές και κέρδιζαν και τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ πλέον, το οποίο τους έδινε επίσης ψίχουλα ενώ οι δεξιές κυβερνήσεις, δεν είχαν ποτέ το θάρρος να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί τα μέσα είχαν ήδη κατακτηθεί από την Αριστερά. Έτσι δημιουργήθηκε η συμμαχία κοσμοπολιτών και διεθνιστών, η οποία πλέον έχει μπει στην τελική φάση της, η οποία έχει ως στόχο την μετατροπή της Ελλάδας σε επαρχία της ΕΕ, κάτι που θα εξασφαλίσει τη διαιώνιση της εξουσίας των ελίτ της Διεθνιστικής τάξης και της κοσμοπολίτικης επίσης!
    Δεν είναι τυχαίο ότι όποια φωνή μιλάει για πατρίδα, ακόμα και από την Αριστερά περιθωριοποιείται άμεσα!
    Η ΧΑ ήταν ένα τίποτα, ήταν άλλο ένα όργανο ελεγχόμενο από την εξουσία, όπως ξεκάθαρα είναι και οι λεγόμενοι αναρχικοί, αλλά αυτοί κατάφεραν και κέρδισαν ερείσματα στην κοινωνία εκμεταλλευόμενοι τις καταστάσεις. Είναι σίγουρο δε πως η προώθησή τους ήταν σχεδιασμένη από το σύστημα, γιατί από το πουθενά ξαφνικά έγιναν πρώτη είδηση στα μέσα. Όμως όλα αυτά έγιναν για να τρομάξει ο κόσμος για να καθίσει ήσυχα, που να ήξεραν ότι ο κόσμος είχε τρομάξει πιο πολύ από τους αναρχοκοσμοπολιτοδιεθνιστές! Εκεί την πάτησαν! Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα με ιδεολογία ελληνική, είναι και αυτοί φιλοναζιστές, όπως οι κομμουνιστές και οι κοσμοπολίτες φιλοαμερικανοί πλέον, είναι όλοι κάτι άλλο, όπως ήταν πάντα στο νεο-ελληνικό κρατίδιο. Αν ήταν γνήσια εθνικιστικό κίνημα θα είχαν καταλάβει την εξουσία ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Alexandros οταν έρθει η ώρα για τις ευθυνες του ΚΚΕ και της Αριστεράς γενικότερα θα επαναλαβω όσα εχω πεί πολυ καθαρά. Ξέρεις δεν αποτελεσα στρατευμενη σκέψη ποτέ. Αριστερός είμαι όμως Είμαι Πρωτα Ελληνας , το Ιδεολογικό δεν ξεπερασε ποτε το Εθνικό . Δεν θα απαντησω στο σχόλιο σου , θεωρω πως κατεθεσες την αποψη σου, την οποια και σεβομαι στο απόλυτο είτε συμφνωνω είτε διαφωνω

    Μονο ενα θα σε παρακαλεσω να στοιχειοθετείς πιο καλύτερα τα όσα υποστηριζεις αποφεύγοντας τις γενικότητες , θα είναι προς όφελος και δικό σου και όλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.