9/4/14

Reuters: Έκδοση πενταετούς ομολόγου 2,5 δισ. την Πέμπτη από την Ελλάδα

Την Πέμπτη τοποθετεί το Reuters την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, έπειτα από τέσσερα χρόνια.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα θα προχωρήσει αύριο στην έκδοση πενταετούς ομολόγου για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ.
Η Αθήνα αναμένει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση και είναι αισιόδοξη για την επιτυχία της, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα είναι μεγάλο κατόρθωμα αν το κουπόνι διαμορφωθεί κάτω του 5,3%.

Bloomberg: Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου
Αύριο αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, διαψεύδοντας εμμέσως τις διαρροές περί της έναρξης των προσφορών σήμερα.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδόσει ομόλογο 5ετούς διάρκειας με ιδιωτική τοποθέτηση, ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια σε περίπτωση που η ζήτηση είναι αυξημένη.

Σημειώνεται εδώ ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται σήμερα στο 6,16%, από 6,12% χτες, επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2012 η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν στο 44,21%.

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές σήμερα σύμφωνα με τη WSJ και το Dow Jones
Η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετών τίτλων αξίας 2 δισ. ευρώ, αν οι συνθήκες είναι ομαλές σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου, αναμένει η Wall Street Journal και το πρακτορείο Dow Jones ^DJI+0,06% Newswires να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για δανεισμό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα δύο ΜΜΕ, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετών τίτλων αξίας 2 δισ. ευρώ, αν οι συνθήκες είναι ομαλές. Την έκδοση έχουν αναλάβει η Deutsche Bank και η J.P. Morgan.

Η Wall Street Journal επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο της έως τον Ιούνιο, αν και υπογραμμίζει ότι αυτή η έξοδος μπορεί να γίνει και νωρίτερα.


Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έπειτα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, συνδυάζεται με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, εξέλιξη που αποτελεί ενα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα έχει σταματήσει να αντιμετωπίζεται ως ένα χρεοκοπημένο κράτος.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.