9/4/14

Και ...με το νόμο υποψήφιος ο Γ.Μπουτάρης

Ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να είναι... και με το νόμο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς χθες η Βουλή "ξερίζωσε" τον σκόπελο που βρέθηκε στον δρόμο του.

Με διόρθωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ήρθη το ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης Δημάρχου ή υποψηφίου Δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Κι αυτό διότι η υποψηφιότητα Μπουτάρη παρολίγον να σκοντάψει στο γεγονός ότι τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011,  θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013 – και όχι 18 μήνες πριν από τις εκλογές, όπως όριζε ο νόμος.

Επιχείρηση απεμπλοκής από το ΠΑΣΟΚ

Όπως σημείωνε χθες το Capital.gr, ο κ. Μπουτάρης δήλωνε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς "εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου", όπως ανέφερε.

Προς αποφυγήν παρερμηνειών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, εισηγήθηκε στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία, δε θα ισχύει το ασυμβίβαστο για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου. Όπερ ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης.

Όπως κι έγινε.
Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

  1. Τώρα φαίνεται η χρησιμότητα ενός βλάκα και αμίλητου υποψηφίου εκ μέρους της παράγκας του Αντωνάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα πουλάκι μου τιτίβησε ότι στην θέση αυτή (του προέδρου) μπήκε αφού έπεσε το μαχαίρι στις απολαβές των δημάρχων και έτσι η πασοκάρα ανέλαβε να του το συμπληρώσει.
    Βλέπω ότι και ο συνπασόκος Σαμαράς στηρίζει με χέρια και με πόδια τα νόμιμα και ηθικά των προκατόχων του κατεβάζοντας νόμο έκτρωμα.
    Η απόλυτη σιωπή που ακούγεται είναι απο την Κουμουνδούρου εντωμεταξύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.