17/7/14

Ουκρανία: τι θα κάνει η Ρωσία;

Jean-Michel Vernochet  (Γαλλία)                    (μτφ. Κριστιάν)
Τέλος φόρμας
Βομβαρδίζοντας υπερβολικά τις πόλεις και τα χωριά, με το πρόσχημα της εκδίωξης των οπαδών της ανεξαρτητοποίησης , ο στόχος του Κιέβου είναι ξεκάθαρος: να εκδιώξει τον πληθυσμό, κυρίως προς την άλλη πλευρά των συνόρων με τη Ρωσία.

Έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης που δεν τολμά να πει το όνομά της, και αυτό συντελείται με την συνολική φίμωση των μέσων ενημέρωσης. 

Δευτερεύον σκοπός, να προκαλέσουν τη Ρωσία, να την ωθήσουν σε σφάλμα με θανατηφόρα πυρά που πληγούν τα μεθοριακά χωριά. 
Αν η Μόσχα έπεφτε στην παγίδα και αντιδρούσε, θα ήταν δυνατό στο Κίεβο να καταφύγει στο ΝΑΤΟ. 

Δυτικά της Ρωσίας, όπου την υποτιμούν συστηματικά ή την δαιμονοποιούν, η μάχη της κοινής γνώμης έχει ήδη κερδηθεί. 
Στη ζεστασιά του Αυγούστου, μια σύντομη, αλλά βάναυση σύγκρουση θα μπορούσε πραγματικά να περάσει σχεδόν απαρατήρητη. 
Η Μόσχα τότε, ενώπιον της διεθνούς κατακραυγής και η Ουκρανία απαλλαγμένη από τους Ρώσους της,  θα μπορούσε να συνάψει συμβόλαιο συμβίωσης με κάθε σιγουριά ... με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Αν ο Πούτιν υποχωρεί μπρόστα από αυτή τη στημένη παγίδα, είναι καταδικασμένος σε κατευνασμό και να είναι θεατής της σφαγής των αγωνιστών της Δημοκρατίας της Ντόνετσκ -προπύργιο της αντίστασης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων- χωρίς την εξωτερική βοήθεια που περιμένουν απεγνωσμένα . Αλλά θα ήταν μια φοβερή απώλεια εμπιστοσύνης για τον Πούτιν!

Τελικά (in fine), μεταξύ της παρεμβατικής δράσης, του αδιαμφισβήτητου casus belli  και της μη-δράσης, υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ... ο οποίος δανείστηκε πολλές φορές από τους Δυτικούς, ο δρόμος των στοχευμένων επιθέσεων. 
Καμία χερσαία επέμβαση, αλλά σοβαρά πλήγματα, προειδοποιητικές βολές, σύντομα ισχυρά σήματα σε όσους πιστεύουν ότι είναι απρόσιτοι, επειδή είναι μέλη της  καταναγκαστικής δύναμης του ευρω-ατλαντικού χώρου. 
Αυτόν τον δρόμο φαίνεται ότι ακολούθησε το Κρεμλίνο στις 14 Ιουλίου, καταρρίπτοντας σε μεγάλο υψόμετρο ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό της Ουκρανίας. Γεγονός αδύνατο από πυραύλους εδάφους-αέρος.

Η Μόσχα εξάλλου δεν ενοχλείται καθόλου να δηλώσει ότι, αν στο Ισραήλ αναγνωρίζεται το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του καταστρέφοντας τη Γάζα, η Ρωσία μπορεί να κάνει το ίδιο! 
Και με αυτό το επιχείρημα, ίσως να άλλαξε πλευρά ο φόβος…


6 σχόλια:

  1. Η Ρωσία επέλεξε για αρχηγό της τον άνθρωπο που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Γιέλτσιν και του έσωζε τη ζωή συνεχώς. Ο άνθρωπος αυτός δεν πήρε ούτε μια πεντάρα πίσω από τα κλεμένα της οικογένειας Γιέλτσιν, και της κλίκας τους. Βουτηγμένος στη διαφθορά και ο ίδιος, έφτιαξε άρον άρον τη δική του βίλα με κομμάτια από τις σάρκες της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Πούτιν έχει στενή συνεργασία με αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες μάλιστα του έστειλαν και τον Σνόουντεν για τα μάτια του κόσμου. Αμερικανικό κλιμάκιο προσφέρει ασφάλεια στο Σνόουντεν εντός της Ρωσίας, και ο κόσμος βλέπει μπροστά του απλά ένα θέατρο. Από τις πρώτες μέρες της κρίσης έδωσα εδώ την άποψή μου ότι το παιχνίδι στην Ουκρανία είναι στημένο. Έγινε μοιρασιά εδώ και πολύ καιρό, όπως έγινε και στη Συρία. Κάποτε στα πλαίσια μιας τέτοιας μοιρασιάς, ενώ ο Στάλιν είχε στα χέρια του όλη την Ελλάδα, την παρέδωσε με αντάλαγμα την Πολωνία. Μέχρι να καταλάβει ο λαός μας τι έγινε, είχαμε δύο εμφύλιους μάταια. Και ακόμα ιστορία δεν έχουμε μάθει.
    Η μόνη λύση για Ρωσία και Κίνα είναι ο πυρηνικός πόλεμος. Όσο δεν τον αρχίζουν πρώτοι, απλά περιμένουν να τους ρίξουν άλλοι τις βόμβες. Ρωσία και Κίνα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε υποδούλωση ή πόλεμο, αυτά νομίζω. Αν και οι δύο χώρες αυτές δεν χτυπήσουν τη εσωτερική διαφθορά με όλες τους τις δυνάμεις, ή θα πέσουν εκ των έσω ή θα πάθουν στρατιωτική πανωλεθρία. Μόνο όποιος κάνει μελετημένη χρήση των όπλων του έχει πιθανότητες να επιβιώσει. Όποιος οπισθοχωρεί συνεχώς, όπως η Ρωσία εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγε από το Αφγανιστάν, δεν έχει καλές πιθανότητες. Το γερμανόριζο ΝΑΤΟ δεν θα σεβαστεί καμία γλώσσα πλην αυτή της δύναμης. Οι Κινέζοι βαδίζουν και αυτοί προς μια απίστευστη κατάρρευση. Αν δεν ενωθούν άμεσα με τους Ρώσους και δεν εξελίξουν άμμεσα και μαζικά επιθετικά όπλα, θα ζήσουν πάλι σκηνές παρόμοιες με αυτές της κατοχής τους από τους Ιάπωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Γεώργιε,

    μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει πυρηνικός πόλεμος. Αν αυτή είναι η λύση για την ανθρωπότητα, τότε έχει τελείως τρελλαθεί (η ανθρωπότητα). Ο Πούτιν είναι μεγάλος διπλωμάτης. Ξέρει να περιμένει. Αν κάποιος βγει κερδισμένος από τους καιρούς μας, τότε θα είναι αυτός.

    Αν όχι την έχουμε όλοι βαμμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κριστιαν κάνεις που κάνεις την μετάφραση, κάνε και μια σωστή σύνταξη!! βγάλαμε τα μάτια μας!!!

    ange-ta συμφωνώ. Ο Πούτιν δεν θα πιαστεί εύκολα κώτσος!! Πέρα από τα στοχευμένα χτυπήματα ετοιμάζει και κάτι άλλο. Στο κάτω κάτω από την στιγμή που η Ουκρανία έφυγε από την ομοσπονδία τα δωράκια που της είχαν γίνει (νοτια και ανατολική Ουκρανία) πρέπει να επιστραφούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Νίκο Λ.
    Εε! Άσε με να βγάλω κ'εγω κάτι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Σιδηρούντιο

    > Όποιος οπισθοχωρεί συνεχώς, όπως η Ρωσία εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγε από το Αφγανιστάν, δεν έχει καλές πιθανότητες<

    Εγώ δεν είδα να οπισθοχωρεί ούτε στην Γεωργία, ούτε τώρα στην Ουκρανία.

    Τα υπόλοιπα ατεκμηρίωτα και παλαβά (πυρηνικός πόλεμος!), που γράφεις, δεν θα τα σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πούτιν προσπαθεί πολύ με δπλωματικούς τρόπους, δεν διαφωνώ. Όταν όμως έχεις να κάνεις με αντιπάλους οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως ιερό και όσιο, όταν χρηματοδοτούν Ναζιστές και Ισλαμιστές για να κάνουν σφαγές, όταν αυτοί είναι πίσω από παγκόσμιους πολέμους στο παρελθόν, περίμενε τα χειρότερα. Οι άνθρωποι αυτοί τιμούν τη δήλωση του Φινέα στην Παλαιά Διαθήκη ο οποίος το λέιε καθαρά: το να σφάξεις άπιστο είναι θυσία στο Θεό. Για αυτούς το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας είναι απλά ένας κιμάς. Με αυτούς στην ηγεσία το μέλλον της ανθρωπότητας είναι να γίνει κιμάς. Αν θέλουν να επιβιώσουν Ρωσία και Κίνα δεν πρέπει να διστάσουν να κάνουν πρώτοι αυτοί αυτό που κατ΄εμέ σίγουρα θα τους κάνει το ΝΑΤΟ μια μέρα. Οι δειλοί του τώρα είναι οι δούλοι και ο κιμάς του αύριο. Μόνο με πυρηνικό ολοκάυτωμα μπορεί να απαντηθεί η πολιτική όσων στηρίζουν Ναζισμό και Ισλαμισμό. Δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα, είναι εντελώς απάνθρωποι, πως το λένε, κτήνοι. ΞΥΠΝΑΤΕ από την ανατολικοχριστιανική μαλθακοσύνη και υποταγή στους Ναζιστοισλαμιστές και τα αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.