18/7/14

Κύπρος: Έντονοι προβληματισμοί για το θέμα των κοριών στο ΓΕΕΦ

Κυριάκος Πενηνταέξ
Έντονους προβληματισμούς φαίνεται δημιουργεί το θέμα των κοριών στο ΓΕΕΦ, το οποίο αναμένεται να χειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.
Σιγή ιχθύος τηρούν μέχρι στιγμής τα Υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης, όπως και το Προεδρικό, στο θέμα που δημιουργήθηκε χθες με την ενδεχόμενη ύπαρξη κοριών στο ΓΕΕΦ.
Ωστόσο, η κατάσταση, ενδεχομένως, να αλλάξει αύριο με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Νίκος Αναστασιάδης που είναι ήδη γνώστης του περιστατικού, αναμένεται να τύχει εκτενέστερης ενημέρωσης με την άφιξή του.

Από χθες έχουν δημιουργηθεί  έντονοι προβληματισμοί κυρίως για το ότι ένα Ανώτατο στέλεχος του ΓΕΕΦ και συγκεκριμένα ο υπαρχηγός Ανδρέας Παπαπαύλου φέρεται να εκφράζει υπόνοιες για τυχόν παρακολούθηση του τηλεφώνου ή του γραφείου του. Τίθεται, δηλαδή, γενικότερο θέμα ασφάλειας στο ΓΕΕΦ και κατά πόσον ο υπαρχηγός της εθνικής φρουράς, είναι ευάλωτος στις παρακολουθήσεις και την κατασκοπεία.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον έλεγχο που διενήργησαν με ειδικές συσκευές τα δυο στελέχη των Βρετανικών Βάσεων στο γραφείο του υπαρχηγού, δεν  εντοπίστηκαν κοριοί ή κρυφές κάμερες. Έγκυρες πηγές, μας διευκρίνισαν πως οι υπόνοιες που εκφράζει ο υπαρχηγός δεν αγγίζουν την ΚΥΠ και αφορούν άλλα πρόσωπα.

Ένα από κυριότερα ερωτήματα που οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι, είναι παραβιάστηκαν  κανονισμοί, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες ότι ο Υπαρχηγός επέτρεψε σε δυο στελέχη των Βρετανικών Βάσεων, δηλαδή μιας άλλης χώρας, να εισέλθουν και να διενεργήσουν ένα τέτοιον έλεγχο στο ΓΕΕΦ. Πάντως, η επιβολή τυχόν πειθαρχικών κυρώσεων είναι στο χέρι της κύβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα που συνέβη το περιστατικό, δηλαδή χθες, οι δυο Ελληνοκύπριοι, στελέχη των βρετανικών βάσεων, αφού ανακρίθηκαν στο ΤΑΕ Αρχηγείου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημερινή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.