27/8/14

Αντιρατσιστικό: Στηρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά ζητά να περιλαμβάνει και τις Γενοκτονίες

arxiepiskopi_1_627005347.jpg
Να συμπεριληφθεί «η άρνηση των γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας» αξιώνει, εκφράζοντας πάντως τη στήριξή της στο νομοσχέδιο. 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρονται τα εξής: 
«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας».
Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα».
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής». Επιπλέον, «διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον “άλλον”, όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά –πολύ περισσότερο– την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον». 
Η ανακοίνωση αποτελεί «απάντηση» και στη στάση πέντε μητροπολιτών που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. Πρόκειται για τους Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, Κυθήρων Σεραφείμ και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.

22 σχόλια:

  1. Ἡ Ἐκκλησία μας δλδ ταΐζει αὐτοὺς ποὺ αὔριο θὰ σταυρώνη Ἕλληνες Ὀρθοδόξους ἤ θὰ τοὺς ἀποκεφαλίζη,καὶ θὰ ἀποκεφαλίση πρῶτα τοὺς ἱερεῖς.
    Δὲν γνωρίζω πράγματι ἄν θὰ στεναχωρηθῶ σὲ τέτοια περίπτωσι.

    Ὄχι δὲν συμφωνῶ μὲ αὐτὰ ποὺ κάνει ἡ Ἐκκλησία,διότι Ὀρθόδοξη εἶμαι ἀλλὰ δὲν εἶμαι ἀνόητη νὰ δυναμώνω τὸν ἐχθρό μου γιὰ νὰ μοῦ πάρη τὸ κεφὰλι καὶ νὰ ἐποικίση τὴν πατρίδα μου.

    Ἀγάπη στὸν πλησίον δὲν ὑπάρχει καὶ νὰ μὴ λέμε ἀνοησίες.
    Δὲν εἶναι δυνατὸν ἡ θρησκεία μας νὰ μᾶς θέλει πρόβατα.
    Ἴσως γι᾿αὐτὸ μᾶς λέει ποίμνιο.
    Ἐγώ τὸ ἀρνοῦμαι.
    Δικαιοσύνη εἶναι τὸ ζητούμενο.
    Ἀγάπη μόνο γιὰ τοὺς δικοὺς σου,διαφορετικὰ εἶσαι ἕνα ἀνθρωπάκι χαζοχαρούμενο ποὺ σὲ πατᾶ ὁ κάθε Εὐρωπαῖος καὶ Ἱσλαμιστής.

    Μεταξὺ τῶν πέντε μητροπολιτῶν ΔΕΝ εἶναι ὁ Νικόλαος Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς.
    Λυποῦμαι διότι τὸν ἄκουγα μὲ εὐχαρίστησι.
    Δὲν θὰ τὸν ξανακούσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επισημαίνει επίσης ότι προσφέρει φιλανθρωπικό έργο περιθάλποντας «χιλιάδες νόμιμους και παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής»"

    Ναι, το κάνει αυτό η Εκκλησία, αλλά κατά πόσον είναι φιλανθρωπικό, δεν γνωρίζω. Διότι, περιθάλποντας λαθρομετανάστες (δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα, εκτός ελαχίστων, που είχαν προσκληθεί παλαιότερα), γίνεται κράχτης, εις βάρος του τόπου και του λαού του.

    Επίσης, πολλοί απ' αυτούς είναι απατεώνες, οι οποίοι όχι μόνον δεν έχουν ανάγκη βοηθείας, αλλά την έχουν κάνει και επάγγελμα.

    Σπείρα Αλβανών πηγαίνει σε σπίτια απόρων, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τον λ/σμό της ΔΕΗ. Αναλαμβάνουν αυτοί να τον "τακτοποιήσουν", έναντι αμοιβής 10 - 20%. Παίρνουν τον απλήρωτο λ/σμό, πηγαίνουν στην ενορία, ή την επισκοπή, κλαίγονται ως άποροι "πρόσφυγες", η Εκκλησία αναλαμβάνει την εξόφληση και ο Αλβανός εισπράττει την αμοιβή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι η εκκλησια, η εκκλησια έβγαλε τη σωστή ανακοίνωση.

    Από εκεί και μετά και με αφορμή το καθυστερημένο εδώ και μια δεκαετία άρθρο του Κυριου Βερέμη, που διάβασα χτες, ίσως επιτέλους ήρθε η ώρα να μπει η Ισλαμική απειλή στη σωστή τη διάσταση! Οι εικόνες που βλέπουμε στους δρόμους μας δεν μπορεί να είναι από το μέλλον παρα μονο από το παρόν, το μέλλον διαγράφεται τρομακτικά δυσοίωνο σε όλη την Ευρώπη, εφόσον συνεχίσουμε να μην κοιτάμε τα κοινωνικά προβλήματα κατάματα και να συνεχίσουμε να συντηρούμε μια "ψευτοελευθερι" κοινωνία, η οποια είναι κατά βάση ασύδοτη και όχι ελεύθερη!

    Υπάρχει ένα σοβαρό και σημαντικό ζήτημα στην Ευρώπη, το οποιο θα πρέπει να λυθεί όπως στην Australia, είναι ο μοναδικός τρόπος για να νικηθούν οι εξτρεμιστές Ισλαμιστές, οι οποιοι τείνουν να κυριαρχήσουν στους κοινωνικούς ιστούς του Islam ολοκληρωτικά!

    Η διαφορα με το μεταναστευτικό κύμα, που ζει η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με αυτά στην Αμερική για παράδειγμα, που υπήρξαν παλαιότερα αλλα και υπάρχουν και σήμερα ειδικά από το Mexico, έχουν μια μεγάλη διαφορα! Το μεταναστευτικό κύμα του Islam είναι κατακτητικό, μοιάζει δηλαδή με εκείνα του Αττίλα και των Μογγόλων και των Αράβων! Παρα πολλοί από αυτούς, που μεταναστεύουν προς την Ευρώπη, δεν έρχονται να ενταχθούν στην κοινωνία και να βρούν μια καλύτερη ζωή, έρχονται για να κατακτήσουν την κοινωνία και να δημιουργήσουν νέες ισλαμικές πατρίδες! Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί και όχι το αν έρχονται νόμιμα η παράνομα! Το εξτρεμιστικό Islam έχει επικρατήσει σε όλες τις Ισλαμικές χώρες και στις περισσότερες έχει καταλάβει και την εξουσία! Σαουδική Arabia, Κατάρ, Iran, Αίγυπτος, παρα το ότι την εξουσία την έχουν στρατιωτικοί, κοινωνικά οι ισλαμιστές έχουν επικρατήσει, Λιβύη, Iraq. Με εξαίρεση τη Syria, η οποια αντιστέκεται πεισματικά και την Τυνησία, η οποια κατόρθωσε να ξεφύγει από τη λαίλαπα, θα δούμε για ποσο, το "εξτρεμσιτικο" Islam έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά! Πολλοί από αυτούς που έρχονται ως μετανάστες δεν έρχονται στην Ευρώπη ως κυνηγημένοι, αλλα ως κατακτητές, έρχονται με στόχο να οργανώσουν τους εδώ Ισλαμιστές και να τους εξαναγκάσουν να ακολουθήσουν το εξτρεμιστικό Islam, ώστε να αλλάξουν τις δομές της κοινωνίας μας και να οργανώσουν Ισλαμικά χαλιφάτα μέσα στην Ευρώπη με βάση τη Σαρία!

    Πολλοί φίλοι της ασυδοσίας, τις παραπάνω σκέψεις τις περιγραφουν ως Ισλαμοφοβία, αλλα μάλλον αυτοί φοβούνται να δουν την πραγματικότητα κατάματα! Πλέον οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις ελευθερα φοβούμενοι τις αντιδράσεις των Ισλαμιστών στις ευρωπαϊκές χώρες! Έχει χαθεί πλήρως ο έλεγχος των "τζαμων" όπου οι εξτρεμιστικές διδαχές δίνουν και παίρνουν, έχουν δημιουργηθεί άβατα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα οποια κυβερνώνται με βάση τη Σαρία!

    Παρα το ότι είμαστε στο και 5, θα πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έστω και τώρα να ξεκαθαρίσουν πως η ευρωπαϊκή και κάθε εθνική νομοθεσία δεν είναι προς διαπραγμάτευση, να ξεκαθαρίσουν την χριστιανική ταυτότητα των ευρωπαϊκών κρατών και να τελειώνουν με το ζήτημα της σαρίας οριστικά και αμετάκλητα! Οποιος δεν θέλει μπορεί να φύγει και να γυρίσει από εκεί που ήρθε! Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε είναι θέμα χρόνου μέχρι και εμείς εδώ να γίνουμε ένα ωραιότατο χαλιφάτο χωρίς μάλιστα να έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιπλέον θα πρέπει να απελευθερωθεί η εκκλησια σε όλες τις χώρες και να αναλάβει να προσηλυτίσει όσο περισσοτερους μπορεί ώστε σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση στην οικονομική ζωής της χώρας, να ενταχθούν στην κοινωνία μας και να αποκτήσουν τον δικό μας τρόπο ζωής, ειδικά η επομενη γενιά! Βεβαίως τα μετρα για την αποτροπή της μετανάστευσης θα πρέπει να ενταθούν και ειδικά ο έλεγχος αυτών που μεταναστεύουν και φυσικά η απέλαση όλων των εξτρεμιστικών στοιχειων! Εδώ θα ήθελα να γράψω πως η αποτροπή της μετανάστευσης δεν έγκειται μονο στο λιμενικό και στη συνοριακή φυλακή, κυρίως έγκειται στους πολιτικούς, οι οποιοι θα πρέπει ξεκάθαρα να καταγγείλουν τις πρακτικές της Τουρκίας, η οποια είναι ίσως το μεγαλύτερο κράτος λαθρέμπορος, που στέλνει συνεχώς μετανάστες στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, αλλα θα πρέπει να αντιληφθεί επίσης η Ευρώπη, πως πρέπει να δράσει σαν ενιαίο σύνολο, πως τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα Αμερικανικα, πως όλες οι μέθοδοι για εκδημοκρατισμό των Ισλαμικών χωρων ήταν τρομερά αποτυχημένες και ηλίθιες, πως έχουν βλάψει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και πως θα πρέπει να υπάρξει παύση των εχθροπραξιών στην Μέση Ανατολή, στήριξη των κοσμικών καθεστώτων και ειδικά του Assad αλλα και της Αιγύπτου, τα οποια παρα το ότι απολυταρχικά φαινομενικά είναι τα καλύτερα για να εφαρμόσουν "εκδημοκρατικες" μεταρρυθμίσεις στη χωρα και να δημιουργήσουν εκείνες της δομές για πραγματικό εκδημοκρατισμό! Για παράδειγμα τα ησλαμοφασιστικα καθεστώτα πάτησαν πάνω στην mania των Ευρωπαίων για εκλογές, με αποτέλεσμα να ταυτίσουν τις εκλογές με τη δημοκρατία και έτσι να κυριαρχήσουν ενώ ουσιαστικά όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που χαρακτηρίζουν μη κοινωνία, όπως ο σεβασμός στις μειονότητες και η αίσθηση ασφαλειας σε όλους τους πολίτες είχε προωθηθεί από τα φαινομενικά απολυταρχικά καθεστώτα και ο Assad ειδικά προχωρούσε βήμα βήμα προς πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας. Αντίθετα η Τουρκια ακολουθεί τον ανάποδο δρόμο, όπου φαίνεται ο βαθύς φασισμός των Ισλαμικών καθεστώτων, τα οποια βασίζονται σε κατακρεουργημένες εκλογές, για να προωθήσουν την αισχρή ατζέντα τους! Τέλος, θα πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία και όχι η σύγκρουση με τη Ρωσία, μια τακτική, η οποια επιβλήθηκε από την Αμερική, στις ανίσχυρες και ηλίθιες ευρωπαϊκές ηγεσίες, μια σύγκρουση, που μονο συμφορές μπορεί να φέρει στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Xριστός ταϊσε όσους τον ακολούθησαν. Δηλαδή τα συσσίτια σε αλλόθρησκους δεν είναι με βάση τη διδασκαλία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οἱ ἰσλαμιστὲς δὲν ἀλλάζουν θρησκεία καὶ δὲν ἀφομοιώνονται.
    Ὁλόκληρος Ἀλέξανδρος τοὺς εἰσήγαγε στὸν πολιτισμὸ καὶ αὐτοι μετὰ ἀπὸ κάτι αἰῶνες υἱοθετήσανε τὸν ἰσλαμισμὸ διότι αὐτὸς τοὺς πάει.

    Ὅμως καὶ νὰ γινόταν αὐτὸ γιατὶ θὰ πρέπη ἐγώ σὰν Ἑλληνίδα νὰ χαλάσω τὴν φυλή μου;
    Διότι ἄν γίνουν χριστιανοὶ καὶ ἀφομοιωθοῦν θὰ γίνουν καὶ γάμοι.
    Δλδ θὰ αὐτοκτονίσουμε σὰν ἔθνος;

    Μπορεῖ γιὰ τὴν Ἐκκλησία νὰ μὴν ὑπάρχει Ἰουδαῖος ἤ Ἕλλην ἀλλὰ γιὰ πολλοὺς Ἕλληνες ἰσχύει τὸ ὅμαιμον ἐκτὸς ἀπὸ τὸ ὁμόθρησκον.

    Ὁ καθεὶς στὴν χώρα του καὶ.... ὁ καλὸς ὁ φράκτης κάνει τὸν καλὸ τὸν γείτονα.

    Τελικὰ ὅ,τι καὶ νὰ λέμε τὸ πρόβλημα θὰ λυθῆ μὲ αἱματοχυσία.
    Ἄς προσέχαμε.

    Υ.Γ ἔχω ἕναν χάρτη τοῦ Freedman,ποὺ δείχνη ὅτι τὸ 2050 ὅλη ἡ λεκάνη τῆς Μεσογείου συμπεριλαμβανομένης τῆς Ἑλλάδος (πλήν Βαλκανίων καὶ Ἰσραὴλ)θὰ εἶναι Ἰσλάμ.
    Τώρα γιατὶ μέσα στὴν κόκκινη αὐτὴ θάλασσα ΔΕΝ ἀνήκει τὸ Ἰσραήλ;
    Διότι ὅπως ὁ προφήτης τοὺς εἶπε νὰ μὴν ἐπιτίθενται στὸ Ἰσραὴλ τώρα,ἔτσι τοὺς εἶπε νὰ ἀφήσουν ἐκτὸς,τὸ χέρι ποὺ τοὺς συντηρεῖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι μόνο αυτό, ότι δηλαδή ο Ιησούς δεν τάιζε τους πάντες στην Ελληνιστική Παλαιστίνη αλλά μόνο όσους δέχονταν να τον ακολουθήσουν αλλά και οι μετέπειτα χριστιανοί ακολουθούσαν το αγαπάτε αλλήλους ΜΟΝΟ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ , αγαπούσαν δηλαδή στήριζε ο ένας τον άλλο οικονομικά ηθικά θρησκευτικά ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

    Γιατί πολύ απλά το αγαπάτε αλλήλους σήμαινε και σημαίνει ο ένας χριστιανός τον άλλο χριστιανό και μόνο.

    Άλλο αν μετέπειτα ξεχειλωσαν κάποιοι τα λόγια του Ιησού και άλλο βέβαια η τότε περιοχή της ανατολικής μεσογείου("ελλαδική" ελλάδα, μικρά ασία, πόντος, συρία παλαιστίνη) και άλλο τώρα.

    Τώρα χαλαρά αν ξαναρχόταν ο Ιησούς και έβλεπε και άκουγε τα αίσχη της ελληνόφωνης εκκλησίας θα είχαμε κλωτσοπατινάδες πολύ χειρότερες από αυτές που είχε ρίξει ξέρετε που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τὸ πρόβλημα πρέπει νὰ λυθῆ ὅπως ἀκριβῶς στὴν Ἰαπωνία.

    Νὰ ἀποκτήσουμε ἔντονο καὶ ἰσχυρὸ αἴσθημα αὐτοσυντηρήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ dexihalf & asepites

    >O Xριστός ταϊσε όσους τον ακολούθησαν. Δηλαδή τα συσσίτια σε αλλόθρησκους δεν είναι με βάση τη διδασκαλία του

    >Γιατί πολύ απλά το αγαπάτε αλλήλους σήμαινε και σημαίνει ο ένας χριστιανός τον άλλο χριστιανό και μόνο<

    Ομολογώ ότι δεν ήξερα την χρυσαυγίτικη εκδοχή του χριστιανισμού!

    @ Alexandros

    >Επιπλέον θα πρέπει να απελευθερωθεί η εκκλησια σε όλες τις χώρες<

    Σε ποια χώρα είναι δέσμια; Είναι αδύνατον η Ελλάδα των 10 εκατομμ. να απορροφήσει 3 εκατομμ. (το 30% του πληθυσμού της) λαθρομεταναστών και δη μουσουλμάνων. Άλλωστε αυτοί, δύσκολα ή καθόλου προσηλυτίζονται και είναι τελείως ξένοι προς τον δυτικό πολιτισμό. Το παιχνίδι έχει χαθεί εδώ και χρόνια τώρα και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχάς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η εκκλησια δέχεται πόλεμο σε όλα τα επίπεδα και είναι απολύτως δέσμια και πρέπει να λογοδοτεί για το παραμικρό!

    Καλός ήταν ο διαχωρισμός κράτους-θρησκείας, αλλα από ένα σημείο και μετά ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον της εκκλησιας, ώστε αυτή να εξαφανιστεί και μαζί να εξαφανιστεί και η χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης!

    Έπειτα από που προκύπτει το 3 εκατομμύρια?

    Κατά δεύτερον, δε χρειάζεται να προσηλυτιστούν όλοι, όσοι γίνεται, ωστόσο, όλοι πρέπει να πάνε στο σχολειό και όλοι να δουλέψουν, πρέπει να αποκτήσουν δεσμό με το κράτος, στο οποιο βρίσκονται και πρέπει τα εξτρεμιστικά στοιχεια να απελαύνονται άμεσα και να ενισχύονται, αυτοί που έχουν σκοπό να συνεργαστούν και να ενταχθούν στην κοινωνία!

    Δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να ξεχάσει ο άλλος από που ήρθε και στο κάτω κάτω δε σε ενδιαφέρει να το κάνει κιόλας! Όταν πήγαιναν οι Έλληνες στην Αμερική, πήγαιναν στην Αστόρια, οι Ιταλοί, στη little Italy, οι Κινέζοι στην China town, πλέον αυτές οι περιοχές μόνον το όνομα έχουν κρατήσει κυρίως εκτος ίσως από την China town, γιατί το κύμα μετανάστευσης έχει διατηρηθεί, τα ελληνικά και τα ιταλικά εστιατόρια έχουν πουληθεί στο νέο "μετανστευτικο" κύμα και οι Έλληνες και οι Ιταλοί, που έμεναν εκεί έχουν γίνει Αμερικανοι!

    Πρέπει αυτοί που έχουν έρθει εδώ και ειδικά οι οικογένειες, να αγαπήσουν την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό και οι ίδιοι να μην αλλάξουν δεν πειράζει, τα παιδιά τους θα είναι Έλληνες.

    Αλλα πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία και αυτό γίνεται μέσω του σχολειου, της εκκλησιας και της δουλειάς!!!!!!!! Όχι 3, 13 εκατομμύρια μπορείς να απορροφήσεις αν και το 3, ποιος το λέει? 1 με 1μιση μπορεί, αλλα μη μου το κανεις όπως το κάνουν στις μικρές πόλεις που όλες έχουν παραπάνω από 20000 από τις απογραφές σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ντόπιων. Αν ρωτήσεις κάποιον από τα Γιάννενα από την Τρίπολη, από την Καλαμάτα, από τις Σέρρες και πάει λέγοντας, με τις προσθέσεις, η χωρα έχει καμια 20aria εκατομμύρια κατοικους!

    Εκτος και αν αληθεύουν αυτά που λέει ο Ερντογάν ότι λέμε ψέματα στις απογραφές....

    Οι μεικτοί γάμοι εξασφαλίζουν και το ομόαιμον, που ανησυχούν μερικοί ότι μπορεί να χαθεί! Οι Τούρκοι δηλαδή έχουν το ομόαιμον και υπστηρίζουν όλοι τα νέο-οθωμανικά σχέδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Alexandros

    Ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας δεν εμποδίζει την δεύτερη να διαδίδει τον χριστιανισμό. Μην χρησιμοποιείς την λέξη "προσηλυτισμός", διότι αυτός είναι απαγορευμένος και από το σύνταγμα. Έχει άλλη ερμηνεία.

    Για το έργο που κάνει η Εκκλησία (με κεφαλαίο, διότι αναφέρομαι σε συγκεκριμένη) εξήγησα γιατί κάνει ζημιά τελικά. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, διότι δεν θέλω να φύγω από το θέμα και να μπω σε απεραντολογίες.

    Έχω γράψει κι άλλη φορά, ότι στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" 27/10/2007, η ΕΥΠ εκτιμούσε τον αριθμό των μεταναστών, "νομίμων" και παρανόμων, σε 2.5 εκατομμ. Όταν μετά από σχεδόν επτά χρόνια γράφω ότι είναι τρία εκατομμμ., μάλλον λίγα γράφω.

    Από τα υπόλοιπα που γράφεις, τι να πρωτοσχολιάσω;

    >ωστόσο, όλοι πρέπει να πάνε στο σχολειό και όλοι να δουλέψουν<

    Από την Αγγλία είναι εύκολο να λες "τι πρέπει", αλλά όποιος τα διαβάζει αυτά, καταλαβαίνει πόσο εκτός πραγματικότητος είσαι. Ένα παράδειγμα και τελείωσα: Οι Τσιγγάνοι πόσα χρόνια ζούνε στην Ελλάδα; Ένα μικρό μέρος προσαρμόστηκε στην κοινωνία. Οι υπόλοιποι γιατί εξακολουθούν να ζουν, όπως ζουν; Γιατί τους κυνηγάνε να στείλουν στο σχολείο τα παιδιά, να φύγουν από τους ελεεινούς καταυλισμούς κλπ; Από θεωρητικά ευχολόγια καλά πάμε, αλλά ας μην παραβλέπουμε την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ....ωστόσο, όλοι πρέπει να πάνε στο σχολειό και όλοι να δουλέψουν, πρέπει να αποκτήσουν δεσμό με το κράτος, στο οποιο βρίσκονται και....


    Δηλαδὴ καὶ παραβίασαν τὰ σύνορά μου καὶ νὰ τοὺς δώσω ὅ,τι δὲν μπορῶ ἤ μὲ δυσκολία δίνω στοὺς συμπατριῶτες μου!!!!!!!Ἔλεος.
    Νὰ δῆς πόσοι θὰ μαζευτοῦν στὰ παράλια τῆς Μ.Ἀσίας τότε,ἄν ἐπικρατήσουν τέτοιες ἰδέες.

    Οἱ Ἕλληνες στὴν Ἀμερικὴ καὶ ἀλλοῦ πῆγαν νόμιμα καὶ ὄχι λάθρα.
    Ἔχω συγγενεῖς καὶ στὶς τρεῖς ἠπείρους δυστυχῶς.
    Κανένας δὲν ἀφομοιώθηκε.

    Τὸ ὅμαιμον ΔΕΝ ἐξασφαλίζεται μὲ μικτοὺς γάμους,καὶ τὸ DNA μεταδίδεται ἀπὸ πατέρα σὲ γυιὸ κ.ο.κ.καί τὸν πολιτισμὸ αὐτὸν τὸν ἔκανε τὸ Ἑλληνικὸ DNA.
    Ὄχι δὲν εἶμαι χρυσαυγίτισσα,καὶ σὲ προλαμβάνω γιὰ νὰ μὴ πῆς κάτι τέτοιο.
    Δὲν θὰ χαρίζουμε τὸν πατριωτισμὸ στὴν Χρυσὴ Αὐγή.

    Οἱ μικτοὶ γάμοι ἔχουν σὰν ἀποτέλεσμα χῶρες μὲ λαοὺς ἀχταρμᾶ καὶ τὰ ἀποτελέσματα τὰ βλέπουμε στὴν Ἀμερικὴ,ὅπου ὅλοι οἱ κάτοικοι εἶναι προϊόντα τέτοιων ἑνώσεων.
    Ὁ Ἡρόδοτος συμβούλευε νὰ παίρνης κορίτσι ἀπὸ τὴν γειτονιά σου.
    Ἄν τὸ καλοσκεφθῆς αὐτὸ εἶναι πολύ σοφό.

    Τὸ πόσοι εἶναι δὲν γνωρίζω ἀλλὰ νὰ εἶσθε σίγουροι ὅτι θὰ μείνουν πολὺ λίγοι....γιατὶ ἡ Ἑλλάδα σηκώνεται καὶ τρώει τὸν ξένο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκέφτηκαν άραγε οι Άγιοι Πατέρες, πριν ταχθούν υπέρ του "αντιρατσιστικού" νόμου, τι θα γίνει με τα ρατσιστικά κείμενα της εκκλησίας, όπως τα "Αναθέματα" της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατάρες κατά των Εβραίων της Μ. Πέμπτης και το υπέροχο κείμενο του Πατροκοσμά από την Δ' Διδαχή;

    "Ἡ κακία τῶν Ἑβραίων

    Καὶ τώρα μὴ δυνάμενοι οἱ Ἑβραῖοι νὰ τὸν μετασταυρώσουν τὸν Χριστόν, κάθε Μεγάλην Παρασκευὴν τὸν κάνουν ἀπὸ κερὶ καὶ τὸν σταυρώνουν, καὶ ὕστερα τὸν καίουν· ἢ παίρνουν ἕνα ἀρνὶ καὶ τὸ κτυποῦν μὲ τὰ μαχαίρια καὶ τὸ σταυρώνουν ἀντὶ τοῦ Χριστοῦ. Ἀκούετε κακίαν τῶν Ἑβραίων καὶ τοῦ διαβόλου; Καθὼς γεννηθῆ τὸ Ἑβραιόπαιδον, ἀντὶ νὰ τὸ μαθαίνουν νὰ προσκυνῇ τὸν Θεόν, οἱ Ἑβραῖοι, παρακινούμενοι ἀπὸ τὸν πατέρα των διάβολον, εὐθὺς ὁποὺ γεννηθῆ, τὸ μαθαίνουν νὰ βλασφημᾷ καὶ νὰ ἀναθεματίζῃ τὸν Χριστόν μας καὶ τὴν Παναγίαν μας· καὶ ἐξοδεύουν πενήντα, ἑκατὸν πουγγιὰ νὰ εὕρουν κανένα χριστιανόπουλο νὰ τὸ σφάξουν, νὰ πάρουν τὸ αἷμα του, καὶ μὲ ἐκεῖνο νὰ κοινωνοῦν. Ὁ διάβολος θέλει νὰ πίνωμεν τὸ αἷμα τῶν παιδιῶν, καὶ ὄχι ὁ Θεός. Ὁ Χριστὸς μᾶς παραγγέλει νὰ εὐχώμεθα ὅλον τὸν κόσμον. Ὁ Ἑβραῖος, ὅσον καὶ ἂν εἶνε φίλος σου, πήγαινε, καλημέρισέ τον, καὶ βάλε τὸ αὐτί σου νὰ ἀκούσῃς τί σοῦ λέγει. Ἐσὺ τὸν εὔχεσαι καὶ τὸν χαιρετᾶς καὶ ἐκεῖνος σὲ καταρᾶται καὶ σοῦ λέγει, κακὴ ἡμέρα σου, διότι ἡ καλὴ ἡμέρα εἶνε τοῦ Χριστοῦ, καὶ δὲν θέλει οὔτε νὰ τὴν ἀκούση οὔτε νὰ τὴν εἴπη ὁ Ἑβραῖος. Κοίταξε εἰς τὸ πρόσωπον ἕνα Ἑβραῖον ὅταν γελᾶ· τὰ δόντια του ἀσπρίζουν, τὸ πρόσωπόν του εἶνε ὡσὰν πανὶ ἀφωρισμένο, διότι ἔχει τὴν κατάραν ἀπὸ τὸν Θεόν, καὶ δὲν γελᾶ ἡ καρδία του. Ἔχει τὸν διάβολον μέσα του ὁποὺ δὲν τὸν ἀφήνει. Κοίταξε καὶ ἕνα χριστιανὸν εἰς τὸ πρόσωπον, ἂς εἶνε καὶ ἁμαρτωλός· λάμπει τὸ πρόσωπόν του, χύνει ἡ χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Σφάζει ὁ Ἑβραῖος ἕνα πρόβατον, καὶ τὸ μισὸ τὸ ἐμπροσθινὸν τὸ κρατεῖ διὰ λόγου του, καὶ τὸ πισινὸν τὸ μουντζώνει καὶ τὸ πωλεῖ εἰς τοὺς χριστιανοὺς διὰ νὰ τοὺς μαγαρίσῃ. Καὶ ἂν σοῦ δώση ὁ Ἑβραῖος κρασὶ ἢ ρακί, εἶνε ἀδύνατον νὰ μὴ τὸ μαγαρίση πρῶτον· καὶ ἂν δὲν προφθάση νὰ κατουρήση μέσα, θὰ πτύση. Ὅταν ἀποθάνη κανένας Ἑβραῖος, τὸν βάζουν μέσα εἰς ἕνα σκαφίδι μεγάλο καὶ τὸν πλένουν μὲ ρακί, καὶ τοῦ βγάνουν ὅλην του τὴν βρόμα, καὶ ἐκεῖνο τὸ ρακὶ τὸ φτιάνουν μὲ μυριστικά, καὶ τότε τὸ πωλοῦν εἰς τοὺς χριστιανοὺς εὐθηνότερον, διὰ νὰ τοὺς μαγαρίσουν. Πωλοῦν ψάρια εἰς τὴν πόλιν οἱ Ἑβραῖοι; Ἀνοίγουν τὸ στόμα τοῦ ὀψαρίου καὶ κατουροῦν μέσα, καὶ τότε τὸ πωλοῦν εἰς τοὺς χριστιανούς....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν το 1974 αλλάξαμε πολίτευμα και καταργήσαμε την μοναρχία, κατ' απαίτηση κάποιων ανεγκεφάλων, άλλαξαν το τροπάριο "Σώσον Κύριε..." και αντί να λέει "νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων ...", το μετέτρεψαν (πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά!) σε "νίκας τοις ευσεβέσι κατ' εναντίων" (μιλάμε για χοντρό κάλο στον εγκέφαλο, όχι παίξε-γέλασε).

    Πώς τώρα θα ανεχθούν κείμενα σαν το παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρός (Δόκιμους) Ναυτιλομένους, Πελαγοδρομούντες( "Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ' ευτελείας καί φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας)

    -Δύο μέτρα, δύο σταθμά -ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ-http://www.kathimerini.gr/780826/article/epikairothta/kosmos/apoyh-peri-tzixantistwn
    ..Τι ειρωνεία όμως: ο όρος «γενοκτονία» εισήχθη στο λεξιλόγιό μας ακριβώς εξαιτίας της γερμανικής μανίας να εξαλειφθούν Εβραίοι, Σλάβοι, άτομα με αναπηρίες κ.ά. Ο ίδιος ο Αδόλφος προσπαθούσε να πείσει τους στρατηγούς του στις 22 Αυγούστου του 1939 για το δίκαιο του πολέμου που θα ξεκινούσαν μία εβδομάδα μετά, με το (ρητορικό) ερώτημα: «Ποιος εξάλλου θυμάται σήμερα την εξόντωση των Αρμενίων;».

    -FANIA OZ-SALZBERGER* Χρειάζεται να σκαλίζουμε την Ιστορία;
    ..Οπως αναφέρει και ο Αριστοτέλης, το να είναι κανείς μετριοπαθής δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ συμμετρική
    .. Η διαχωριστική γραμμή στη σημερινή μάχη δεν είναι ανάμεσα στις τρεις θρησκείες ούτε μεταξύ των θρησκευόμενων και των μη θρησκευόμενων. Η διαχωριστική γραμμή -τώρα είναι η σειρά μου να δανειστώ μια φράση του πατέρα μου- βρίσκεται μεταξύ των φανατικών και των μετριοπαθών.
    Επειδή δεν θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, ή ακόμα και οι περισσότεροι Αραβες, θέλουν να τροφοδοτούνται με ψέματα και να ποτίζονται με μίσος.

    -Αποψη: Περί ...«Τζιχαντιστών»
    Δρ. Ευάγγελος Βενέτης*
    Καταρχήν δεν πρόκειται για «Τζιχαντιστές» αλλά για Σουνίτες Μουτζαχεντίν-μαχητές υπέρ πίστεως-Ουαχαβίτες Ισλαμιστές. Αυτοί είναι οι σωστοί όροι που χαρακτηρίζουν τους δρώντες Σουνίτες μαχητές στο Ιράκ. Ο όρος «Τζιχαντιστής» είναι λάθος

    Οι αντιδράσεις στην Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η ποιότητα των σχολίων δείχνει καθαρά το πόσο πνευματικά άοπλοι και πόσο ηθικά ανάπηροι είναι όσοι κρύβονται τεχνηέντως πίσω απο βολικά σχήματα και αυτοί καλύπτουν ολάκερο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Nativist

    Δε θα απολογηθώ για το γεγονός ότι δουλεύω στην Αγγλία, όμως εκείνο που έχω να σου πω για άλλη μια φορά, είναι ότι είμαι στην Αγγλία μόλις 5 χρόνια μέχρι τα 27 στην Ελλάδα ήμουν και εκείνο που βλέπεις εσύ εκτός πραγματικότητας, θα μου επιτρέψεις να στο επιστρέψω, γιατί όλοι στην Ελλάδα βλέπετε τα πράγματα εντελώς και ολοκληρωτικά διαστρεβλωμένα, έχετε μετατρέψει το παράλογο σε λογικό και ζείτε σε ένα matrix! Αυτό στο υπογράφω, οπότε λοιπόν αυτό που βλέπεις εσύ ως μειονέκτημα, είναι πλεονέκτημα για μένα, γιατί γνωρίζω και πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα από μέσα, αλλά και γνωρίζω πως είναι να τα βλέπεις από έξω!

    Ανέφερες τους τσιγγάνους, πέρα από το ότι οι τσιγγάνοι είναι το ίδιο παντού, ακόμα και αν είναι από διαφορετικές φυλές και αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι κάθε κοινωνίας, πιστεύεις αλήθεια πως το ελληνικό κράτος έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο στους τσιγγάνους; Αλλά άστο αυτό, αυτοί που έρχονται μετανάστες δεν είναι τσιγγάνοι και δε χρειάζεται να τους κερδίσεις όλους, επίσης δεν είπα να προσφέρει η ελληνική κοινωνία αυτά που δεν προσφέρει στους Έλληνες, παρανόησες unknown, αυτό που λέω όμως είναι ότι τα σφάλματα τόσων χρόνων μας έχουν φέρει μπροστά σε μια πραγματικότητα, τα ομόαιμα, τα DNA και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θα μου επιτρέψεις να τα αμφισβητήσω εντελώς, αλλά σε άλλο κεφάλαιο και δεν αναφέρομαι μόνον σε εμάς, αλλά σε όλους τους λαούς, απλώς να σου θυμίσω πως ο Ελληνισμός υπήρξε το πρώτο δυτικό σύστημα παγκοσμιοποίησης και έφτασε από τη Βρετανία μέχρι την Ινδία. Αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις, έχω μια γειτόνισσα στην Ελλάδα, από τη Βουλγαρία, ζει και εργάζεται εδώ το παιδάκι της πηγαίνει σχολείο, παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της πόλης, πηγαίνει στο γήπεδο και παρακολουθεί μπάλα, έχει Έλληνες φίλους, η μάνα του προσπαθεί να του μάθει βουλγάρικα, όσο μπορεί, αλλά βέβαια το παιδάκι μεγαλώνει κανονικά ως ελληνόπουλο μη μιλώντας εντέλει βουλγάρικα ενώ και η μάνα ζει ευτυχισμένα, αποδεκτή στην κοινωνία και πηγαίνει και στην πατρίδα της να δει τους γονείς της, όπου ο πατέρας της είναι πρώην στρατιωτικός. Το παιδάκι όταν μεγαλώσει βλέπεις να γίνεται Βούλγαρος; Προχτές γνώρισα τυχαία στο δρόμο εδώ ένα ζευγάρι Έλληνες με τρία παιδάκια, ο πατέρας καθηγητής στο πανεπιστήμιο η μάνα στο σπίτι με τα παιδάκια, η μάνα με ένα παράπονο, δε γράφουν ελληνικά, μόνον αγγλικά παρά το ότι μιλάνε, ο πατέρας απαντάει δεν πειράζει τα αγγλικά είναι σημαντικά! Τα παιδάκια πόσο Έλληνες θα γίνουν;
    Τα παραδείγματα είναι άπειρα, δε σε πιστεύω ότι κανένας από τους συγγενείς σου δεν αφομοιώθηκε, αισθάνονται το ίδιο Αμερικάνοι και Αυστραλοί όσο και Έλληνες και αυτό είναι και το λογικό! Όταν μεγαλώνεις σε μια χώρα, που σου δείχνει ότι σε θέλει, σε στηρίζει και σε εκτιμά, της το ανταποδίδεις!

    Δε χρειάζεται να τους κερδίσεις όλους, όσοι και αν είναι, χρειάζεται να κερδίσεις τους περισσότερους, επικεντρώσου σε αυτούς που είναι έτοιμοι, δώσε μια καλύτερη ζωή, δώσε δουλειά και αίσθημα ασφάλειας σε αυτούς που έχουν έρθει με τις οικογένειες τους, ξεφορτώσου τους εξτρεμιστές και ένταξέ τους στην κοινωνία. Η ΕΥΠ αντί να μετράει, αμφιβάλλω αν ξέρουν καλή πρόσθεση, καλά θα κάνει να κάνει καμιά δουλειά και να βρει τους εξτρεμιστές, που πάνε και μπαίνουν στα δίκτυα του ISIS! Ποιος τους έστειλε από εδώ το έμαθαν ή περιμένουν εντολές από τον Σουλτάνο να πάνε να πιάσουν κανέναν ταλαίπωρο Κούρδο στην Αθήνα;

    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο τρομακτικά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και δεν είναι το οικονομικό, είναι η ανεργία και η ασφάλεια, αυτά πρέπει να λύσει το κράτος και πρέπει να τα παράσχει σε όλους, όταν γίνει αυτό θα λύσει και το οικονομικό και το μεταναστευτικό! Αλλά μήπως δε θέλει; Εκείνο είναι το ερώτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Nativist
    Εγώ δεν πιστεύω στη θρησκεία, δεν ασχολούμαι με τη θρησκεία, τη θεωρώ σκοταδισμό, αναγνωρίζω όμως την ανάγκη των ανθρώπων να έχουν κάποια θρησκεία, να πιστεύουν και να ελπίζουν κάπου σε κάποια υπερφυσική δύναμη και εύχομαι πράγματι να υπάρχει. Αναγνωρίζω όμως πως η θρησκεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και για αυτό πρέπει να στηριχθεί και πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να κάνει το έργο που πρέπει να κάνει, δηλαδή να προσηλυτίσει, καθόλου παράνομο για την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, όσους περισσότερους μπορεί, όχι παράνομα και με σκιώδεις μεθόδους, αν το θέλουν και πίστεψε με πολλοί θα το θέλουν. Από αυτά τα 50 εκατομμύρια μετανάστες που έχουν περάσει παράνομα μέσα από τα σύνορά μας γνώρισα κι άλλον έναν τις προάλλες. Ιρανός, δούλευε πορτιέρης στην Αθήνα, δεν είχε χαρτιά και ήρθε στον αδερφό του στην Αγγλία, χρόνια εδώ αυτός, παντρεμένος. Στην Ελλάδα έγινε Χριστιανός, εδώ δουλεύει σε μια εκκλησία! Την Αθήνα τη λατρεύει, έχει επίσης πολλούς Έλληνες φίλους, όποτε του μιλάω για Ελλάδα ανοίγει η καρδιά του, αντίθετα με μερικούς Έλληνες...
    Εγώ πιστεύω μόνον στον Ελληνισμό σε τίποτα άλλο, μόνον στο ελληνικό έθνος, για να κρατήσεις και τους Έλληνες στο ελληνικό έθνος και για να θέλουν και άλλοι να ασπαστούν τον Ελληνισμό, θα πρέπει να τους δώσεις μια μεγαλύτερη ιδέα, όπως είναι το αμερικανικό όνειρο, έτσι θα πρέπει να φτιάξουμε και το ελληνικό, με έναν Ελληνισμό ανοιχτό να δεχτεί στις τάξεις του και καινούριους Έλληνες, όχι μόνον αυτούς που είχαν το προνόμιο να γεννηθούν Έλληνες αλλά και αυτούς που θα θέλουν να γεννήσουν Έλληνες!

    Υ.Γ Είμαστε γενετικό μείγμα ούτως ή άλλως ακόμα και αν είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλή του ίδιου, άλλωστε πριν τους Δωριείς ήταν οι Αχαιοί και πριν οι Πελασγοί και ήταν και οι Ίωνες και οι Αιολείς και μετά ήρθαν οι Πέρσες, οι Ρωμαίοι, οι Γαλάτες και συνορεύαμε με Ετρούσκους, με Αιγύπτιους και με εκατοντάδες λαούς και πολλοί από αυτούς έγιναν Έλληνες στα Βασίλεια των επιγόνων και στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, και πολλοί Έλληνες έγιναν Τούρκοι, Ισπανοί, Ρώσοι, Ιταλοί, Αμερικάνοι, Βούλγαροι, το DNA μας δεν είναι το βιολογικό DNA, αλλά ο πολιτισμός μας, οι παραδόσεις μας, η γλώσσα μας, η θρησκεία μας, δείτε μόνον την ομοιότητα της Αθηνάς και της Παναγίας, όπου κάθε τόπος έχει τη δική του! Έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, και ο μοναδικός τρόπος είναι η αφομοίωση και είναι εφικτός, αρκεί να προσπαθήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολο το νομοσχέδιο ειναι ενα τερατούργημα .Απορώ πως το δεχόμαστε και το διαπραγματεύομαστε κιόλας!Οσο αφορά τα σισίτια ,δεν ξέρω ποιούς τάιζε ο Χριστός και ποιούς άφηνε νηστικούς ,ξέρω όμως οτι η κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τους δικούς της κινδύνους,τους οποίους εν καιρώ ειρήνης έχουμε όλο το χρόνο να τούςδιαπιστώσουμε ,να τους μελετήσουμε και να λάβουμε τα μέτρα μας . Ελληνισμός κατ'εμέ , ειναι όλη αυτή η πνευματική έκρηξη που έγινε κάποια στιγμή στον τόπο μας και τα αποτελέσματα αυτής.Δεν μπορούμε να τον φυλακίσουμε μέσα στα όρια της βιολογίας ,γιατι Έλληνας ουτε γεννιέσαι ,ουτε γίνεσαι επειδή απλά μιλάς ελληνικά,όπως προσπαθούν να μας πείσουν .Ελληνας θυλάζεσαι.Η παιδεία μας ποτέ δεν ηταν ελληνική για να εξακολουθεί να δημιουργεί Έλληνες με αντίστοιχα επιτεύγματα.Κτίστηκε με βάσεις φιλελληνικές αλλά οχι ελληνικές(Ρωμανός),απο την ιδρυση του κράτους μας.Τωρα βέβαια δεν υπάρχουν ουτε αυτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Alexandros

    ”γιατί όλοι στην Ελλάδα βλέπετε τα πράγματα εντελώς και ολοκληρωτικά διαστρεβλωμένα, έχετε μετατρέψει το παράλογο σε λογικό και ζείτε σε ένα matrix!”

    Βλέπεις πόσο δίκιο έχω; Όλοι εμείς στην Ελλάδα κάνομε λάθος και μόνον εσύ από την Αγγλία βλέπεις το σωστό. Χαριτωμένο.. :)

    ”πιστεύεις αλήθεια πως το ελληνικό κράτος έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο στους τσιγγάνους;”

    Ναι, απολύτως. Ξέρεις εσύ κάτι που να μην έκανε;

    Παρακάτω συνεχίζεις μάλλον προς unknown, τα δε του επομένου σχολίου, μάλλον αποτελούν επανάληψη των όσων έγραψες παραπάνω.

    Να επισημάνω ότι εγώ πουθενά δεν έγραψα για DNA και παρόμοιες αρλούμπες. Μέσα στην πολυλογία σου, μπέρδεψες και τους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαριτωμένο δεν ξέρω αν είναι, πάντως είναι η πικρή αλήθεια και δεν είμαι μόνον εγώ που τα βλέπει έτσι....

    Εννοείται δεν αναφερόμουν σε σένα όσον αφορά το DNA

    Εδώ δεν έχει κάνει το κράτος τίποτα απολύτως για τους ντόπιους, για τους τσιγγάνους θα κάνει? Εδώ παλεύουν να φτιάξουν ένα κτηματολόγιο και μηχανογράφηση 30 χρονια τώρα, λες και ανακαλύπτουν τα computer τώρα! Που κι αυτό να κάνανε ταυτόχρονα έπρεπε να έχουν τελειώσει!

    Κική Ελληνισμός δεν είναι μια έκρηξη, είναι μια κοσμοθεωρία, η οποια ξεκινάει περίπου το 1000-1500 προ χριστού και είναι ζωντανή και προχωράει και εξελίσσεται και εμπλουτίζεται και φυλακίζεται και πολεμιέται και σκλαβώνεται, αλλα επιβιώνει και εμείς είμαστε οι κοινωνοί και οι φυλακες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Alexandros

    > δεν είμαι μόνον εγώ που τα βλέπει έτσι<

    Εγώ βλέπω εσένα, πάντως, που χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, σαν πεπλανημένους, ενώ εσύ βλέπεις το φως το αληθινόν από την Αγγλία, όπως τον Ορφέα (σωστά θυμούμαι τ' όνομα;) στο matrix. :))
    Παρεμπιπτόντως, δεν σού ζήτησα να απολογηθείς που ζεις στην Αγγλία, προς Θεού! Απλώς, μία επισήμανση έκανα.

    > για τους τσιγγάνους θα κάνει?<

    Ερωτώ και πάλι: Τι θα μπορούσε να είχε κάνει και δεν το έκανε; Ή ξέρεις, ή δεν ξέρεις. Τελεία και παύλα. Σωστά για το κτηματολόγιο, αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει με τους Τσιγγάνους, οι οποίοι εσχάτως εμφανίζουν και μεγάλη ροπή στο βαρύ έγκλημα, έχοντας τακιμιάσει με του Αλβανούς. Έτσι έχουν γίνει ακόμη πιο προβληματικοί απ' ό,τι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.