2/12/11

Eλλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν με διαμελισμό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ


Η ΝΑ Μεσόγειος, η Κύπρος και η Ελλάδα
Του Σάββα Καλεντερίδη
Την περίοδο που η Κωνσταντινούπολη, έδρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, διεξήγαγε έναν πολυετή φθοροποιό εσωτερικό πόλεμο στις ανατολικές της επαρχίες, με σκοπό την εξάλειψη του Μονοφυσιτισμού, μια νέα δύναμη έκανε την εμφάνισή της στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου.
Ήταν οι Άραβες, οι οποίοι, ενισχυμένοι από την ενοποιητική επίδραση του Ισλάμ και επωφελούμενοι από τον εσωτερικό πόλεμο του Βυζαντίου, τον 7ο αιώνα, κατέλαβαν σταδιακά τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου, για να προχωρήσουν στη συνέχεια στις ακτές της Βορείου Αφρικής. Ακολούθησε η κατάληψη της Κύπρου, της Ρόδου, της Κω και της Χίου, και αργότερα, τον 9ο αιώνα, η κατάληψη της Κρήτης και της Σικελίας.
Με άλλα λόγια, ενώ επί αιώνες και μέχρι τον 7ο αιώνα η Μεσόγειος ήταν μια ασφαλής θάλασσα, με καλά οργανωμένες πολιτείες όπου πρυτάνευε ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός υπό τον έλεγχο πρώτα της Ρωμαϊκής και μετά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, λόγω εσωτερικών αδυναμιών του Βυζαντίου, ειδικά η ΝΑ Μεσόγειος σταδιακά μετατράπηκε σε μια αραβική θάλασσα, όπου ίσχυαν οι κανόνες της νέας θρησκείας, το Ισλάμ. Η κατάσταση επιδεινώθηκε για το χριστιανικό κόσμο, με την εμφάνιση των Τούρκων στην Ανατολή, οι οποίοι, κατά παράδοσιν βάρβαροι και αγράμματοι, ενσωμάτωσαν εύκολα τη νέα θρησκεία.
Αυτή την πολύ αρνητική για τα συμφέροντα της Δύσης εξέλιξη υποτίθεται ότι επιχείρησαν να ανατρέψουν οι Σταυροφορίες, οι οποίες απλά επιτάχυναν την πτώση του Βυζαντίου, για να κυριαρχήσει το Χαλιφάτο στα όρια της πρώην Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, στον Εύξεινο Πόντο και τη ΝΑ Μεσόγειο.
Με την επανάσταση στην ελληνική χερσόνησο και την ίδρυση του ελληνικού κράτους, άρχισε ο χορός των εθνικών εξεγέρσεων, που οδήγησαν στη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την κατάργηση του Χαλιφάτου (1924) και τη δημιουργία των εθνικών κρατών στη Βαλκανική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.
Έτσι, σταδιακά η θάλασσα του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου άρχισαν να γίνονται πιο ασφαλείς για τα συμφέροντα της Δύσης, με τον ελληνικό παράγοντα να επανακάμπτει και να κυριαρχεί στην περιοχή στον τομέα του ελέγχου της εμπορικής ναυτιλίας, θέση που ενισχύθηκε μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με την είσοδο της 3ης χιλιετίας και του 21ου αιώνα, οι συσχετισμοί που είχαν παγιωθεί με την ίδρυση των εθνικών κρατών στη ΝΑ Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, που κρατούσαν υπό σχετικό «έλεγχο» το πολιτικό Ισλάμ, άρχισαν να ανατρέπονται, εξ αιτίας των αδιεξόδων που αντιμετώπιζαν τα κατά τόπους αυταρχικά καθεστώτα, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της διακίνησης της γνώσης, της πληροφορίας και των ιδεών.
Το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης κατάρρευσης όλου αυτού του «συστήματος» και της επανάκαμψης του πολιτικού Ισλάμ σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη για τα συμφέροντα της Δύσης περιοχής, ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για τη Δύση. Γι’ αυτό, η αλλαγή, που σημαίνει ανατροπή των παλιών καθεστώτων, έπρεπε να γίνει «συντεταγμένα».
Η αλλαγή ξεκίνησε πιλοτικά από την Τουρκία, όπου οι ΗΠΑ δρομολόγησαν την ανατροπή του κεμαλικού καθεστώτος -που δημιούργησε ο αγγλικός παράγοντας και στήριξαν οι ίδιοι επί μισό αιώνα- ενισχύοντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός μοντέλου ελεγχόμενης μετριοπαθούς ισλαμικής διακυβέρνησης, ένα μοντέλο που θα ακολουθούσαν και οι άλλες χώρες, μετά την ανατροπή των παλιών καθεστώτων.
Μετά τη «δοκιμή» του μοντέλου επί μια δεκαετία στην Τουρκία, εμφανίστηκε το φαινόμενο της «Αραβικής Άνοιξης» πρώτα στη Βόρεια Αφρική και τώρα στη Μέση Ανατολή. Ανατράπηκαν τα καθεστώτα στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το «φαινόμενο» στη Συρία, όπου το Ιράν και η Ρωσία προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον Άσαντ και το καθεστώς του, η κάθε χώρα για τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα. Σε όλες τις προαναφερθείσες χώρες το -υποτίθεται- μετριοπαθές Ισλάμ αποτελεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη που υποστηρίζεται από την Τουρκία του Ερντογάν, ενώ στις πρόσφατες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Μαρόκο, το κόμμα των μετριοπαθών ισλαμιστών, που είχαν σαν σύμβολό την παραδοσιακή λάμπα πετρελαίου (το ΑΚΡ του Ερντογάν έχει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα), κατέλαβε την πρώτη θέση.
Αν παρατηρήσουμε μακροσκοπικά τα γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και τη ΝΑ Μεσόγειο, θα διαπιστώσουμε ότι την περίοδο αυτή λαμβάνουν χώρα κοσμογονικές αλλαγές. Το Ισλάμ επανακάμπτει -υποτίθεται με ελεγχόμενο τρόπο- σε μια ευρύτατη περιοχή της δικής μας γειτονιάς, με την Τουρκία να έχει ρόλο πρότυπου σε όλο αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Σε περίπτωση δε που ολοκληρωθεί αυτή η ιστορική φάση, η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου θα μετατραπεί σε μια ισλαμική λίμνη, με την Αίγυπτο να ελέγχει τη Διώρυγα του Σουέζ και τα βασικά λιμάνια της περιοχής «μετριοπαθείς» ισλαμικές κυβερνήσεις, υπό την επιρροή της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.
Σε όλη αυτή την ισλαμική λίμνη, τα μόνα μη μουσουλμανικά κράτη θα είναι η Ελλάδα και το Ισραήλ, με την Κύπρο διαμελισμένη και το κατεχόμενο τμήμα της ελεγχόμενο από τους βάρβαρους κατακτητές.
Υπό τις συνθήκες αυτές, με την παραδοχή ότι το όλο εγχείρημα είναι υπό την εποπτεία της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, και εν μέρει των Παρισίων και του Βερολίνου, αν «κλείσουμε» λίγο το φακό μας, θα διαπιστώσουμε ότι ο έλεγχος του ελληνικού χώρου, όπως αυτός ορίζεται από τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου και της Ελλάδος -όποτε αυτή οριστεί- από τις κυβερνήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά υπό το βάρος της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που είναι σε εξέλιξη και στα δυο κράτη.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με την Ελλάδα να διασύρεται διεθνώς και να περιθωριοποιείται και τους άθλιους πολιτικούς συνεπικουρούμενους από αριβίστες αξιωματικούς να οδηγούν κυριολεκτικά σε διάλυση τις ένδοξες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, είναι εξαιρετικά πιθανό ο ελληνικός χώρος το επόμενο διάστημα να κινδυνεύσει να ελεγχθεί στρατηγικά από την Τουρκία και το Ισραήλ, που παραμένουν οι κεντρικές στρατηγικές επιλογές της Ουάσιγκτον στην περιοχή.
Για όσους ενδιαφέρονται, ας εξετάσουν το διαμελισμό της Πολωνίας μετά από ταυτόχρονη επίθεση της Ρωσίας και της Γερμανίας, το 1939. Θα μπορέσουν να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα! Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση του ελληνικού χώρου ο διαμελισμός δεν θα είναι ακριβώς εδαφικός, αλλά θα έχει τη μορφή εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και επιρροής.
Εκτός κι αν...
 Η συνέχεια την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου
Δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή στην εφημερίδα Δημοκρατία

13 σχόλια:

  1. Όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να συμβούν,αλλά υπάρχει και ο παράγοντας Ρωσία που μόλις τώρα άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του.Κατά τη γνώμη μου τα σχέδια θα αντραπούν με πολύ βίαιο τρόπο.

    Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω,η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ετοιμάζεται για διαμελισμό αλλά για μεγάλο πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή,και οι ετοιμασίες που πρέπει να γίνουν αφορούν όλα τα επίπεδα.

    Η Ελλάδα θα επιβιώσει,οι μεγάλοι έχουν τώρα την καυτή πατάτα στα χέρια τους.

    Η γνώμη μου είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.

    Δεν είναι δικός μας πόλεμος αυτός που έρχεται.

    Ελπίζω να έχουμε καταφέρει μέχρι τότε να αποκτήσουμε Ελληνική Κυβέρνηση,απο υποκατάστημα που είμαστε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα, αν θέλουμε να σωθούμε ας ακούσουμε την βούληση του Θεού και όχι των δήθεν προστάτιδων δυνάμεων. Αυτή είναι η μοναδική "δημοκρατία ιδεών". Η κοσμική άθεη λογική της σύγχυσης, των θεωριών ισχύος (...) θα επιφέρει καταστραπετικά αποτελέσματα.

    Πάνω στις ταραχές περιμένουμε μαζική εισβολή. Άκουσε το σε παρακαλούμε τουλάχιστον 20 φορές κάνε το σταυρό σου να σε φωτίσει να συνδράμεις όπου μπορείς.

    Καλή λευθεριά

    http://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo


    *Περιμένουμε σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα θα επιδεινωθούν για τα ελληνικά συμφέροντα μετά από την πιθανολογούμενη διάλυση της Ευρωζώνης (τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή) και την αναπόφευκτη οικονομική και πολιτική υποβάθμιση της Ελλάδος εντός ΕΕ.
    Την πρόσφατη ανάλυση του STRATFOR, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγική απομόνωση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, την θεωρώ ρεαλιστική. Όσον αφορά μια πιθανή στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ εκτιμώ ότι θα πρέπει να γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα, καθόσον θα μπούμε σε ένα δύσβατο μονοπάτι με πολλούς κινδύνους. Πρέπει να εξεταστούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη ή ζημιές για τη χώρα μας. Όμως εκτός της καταφανώς ανίκανης πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας, είμαστε και θεσμικά απροετοίμαστοι για μια τέτοια συνεργασία, καθόσον δεν διαθέτουμε το κατάλληλο θεσμικό όργανο χάραξης μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής.
    Μήπως στο βάθος του στρατηγικού αδιεξόδου και πέραν της σημερινής «νόθας» στρατηγικής της αποτροπής του εξ ανατολών κινδύνου εμφανιστεί ως συμφέρουσα ή μας επιβληθεί εκ των πραγμάτων (λόγω αδυναμίας) μια νέα «ελκυστική» στρατηγική του κατευνασμού της, με την παραχώρηση ορισμένων τετραγωνικών χιλιομέτρων επιφανείας θαλάσσης ή με την ακόμη «ρεαλιστικότερη» συνεκμετάλλευση ελληνικών θαλασσίων περιοχών;

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.
    Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως ενδιαφέρουν και αυτά Ιστορικά, πως χτίστηκαν οι Ισλαμιστικοί θύλακες στα Βαλκάνια και στη Ευρώπη:

    WW2 1941-1945 Hitler Grand Mufti Nazi Islam 02
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ctUJb69cxoc

    Hitler, The Mufti Of Jerusalem And Modern Islamo Nazism
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d51poygEXYU

    Και Ίσως βαραίνουν και αυτά στην Πλάστιγγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δὲν εἶμαι τὀσο σίγουρος γιὰ τὸ ἐλεγχόμενο μετριοπαθὲς Ἰσλάμ. Οἱ μεγάλες ἡγεμονικὲς δυνάμεις δὲν εἶναι πανίσχυρες.
    Τὰ σχέδιά τους δὲν θὰ τοὺς βγοῦν καλά. Δὲν εἶναι ὅλοι οἱ ἕλληνες ἄχρηστοι, ἅπλὼς οἱ ἄχρηστοι ὑπέκλεψαν τὴν ἐξουσία, ἐλλείψει χρημάτων πρὸς ἐξαγορὰ συνειδήσεων οἱ ἄχρηστοι θὰ φύγουν κακὴν κακῶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομάδα νέων εφοριακών,
    οι προφητείες του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ έχουν την αξία τους και πρέπει να τις συναξιολογούμε.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να αναλύουμε τα τεκταινόμενα και να κάνουμε εκτιμήσεις και προβλέψεις.
    Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους γεωπολιτική συνείδηση, όπως επιβάλλει η γεωπολιτική θέση της χώρας.
    Αυτό θα μας επιρέψει να υπερασπιστούμε τον ελληνικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη
    η Ελλάδα έχει στηρίξςι πολλά και επί τρεις δεαετίες στην Ευρώπη.
    Είναι πολύ δύσκολο να γίνει η αναδιάταξη του γεωπολιτικού μας επαναπροσανατολισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Καρατζιδη
    >Τα πράγματα θα επιδεινωθούν για τα ελληνικά συμφέροντα μετά από την πιθανολογούμενη διάλυση της Ευρωζώνης<

    Η ευρωζωνη δεν θα διαλυθει γιατι εχει το 30% των παγκοσμιων εκκρεμπτητων σε δανεια με εγγυηση ομολογων κλπ.Αν γινει αυτο τοτε ξεσπα παγοσμιος οικονομικος πολεμος και οχι μονο και οι γνωριζοντες δεν επιθυμουν γρηγορες μεταβασεις στο επομενο status γιατι ειναι και απροβλεπτο γεματο εντροπια και χαος.Και η αναλυση προσφατα του μεγαθηριου Σιτυ Γκρουπ αυτο πρεσβευει,και αυτοι...γνωριζουν τι λενε και τι γραφουν.Η ευρωζωνη θα κοπει απο καλο πριονι στα δυο με διαφορετικα γκαζια το καθε κομματι και θα ακολουθησει ευρωομολογο.
    ΥΓ
    Και αυτο που μας πονεσε=μαλλον ο ευελπις συνεχιζει τις σπουδες του γιατι ειναι αναντικαταστατος σαν Ελληνας Στρατιωτικος και αναγκαια παρουσια στο μελλον για την υπαρξη της χωρας. Να ξερεις κ.Καρατζιδη οτι παλι γινανε ψυχραιμες παρεμβασεις εκει που επρεπε και ...καποιος κατανοησε οτι πρεπει να επιδειξει ψυχραιμια διαφορετικα.....
    >Σε γραμμή Αβραμόπουλου κινήθηκε η ομιλία του ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή,στην απάντηση που έδωσε για το θέμα του Εύελπι. Οι δυο τους έχουν ταυτόσημες απόψεςι για το θέμα και αν πρέπει να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη θα σας πούμε ότι η διαδιικασία της έρευνας θα “τραβήξει” όσο γίνεται περισσότερο για να υπάρξει χρόνος.
    Γιατί το πέρασμα του χρόνου φέρνει εκτόνωση.
    Και οι δύο χαρακτηρίζουν το περιστατικό ιδιαίτερα σοβαρό,αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με τις υπερβολές που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν,ότι δήθεν κινδυνεύει η Δημοκρατία και άλλα σχετικά.
    Συνεπώς το πιθανότερο είναι ότι την αποπομπή ο Εύελπις τη γλιτώνει,μόνο με την αφαίρεση της αρχηγίας και 20 μέρες φυλακής.
    Να είστε βέβαιοι πάντως ότι στον Κυριακάτικο Τύπο θα υπάρξει δεύτερος γύρος ρεπορτάζ για το θέμα,που όμως δεν αναμένεται να αλλάξουν τις απόψεις Αβραμόπουλου-Ραγκούση.Για τον άλλο αναπληρωτή τον Γιώργο Γεωργίου δεν τίθεται θέμα,ότι συμφωνεί με τη λογική αυτή. Ο ΥΦΕΘΑ Κώστας Σπηλιόπουλος,είχε μείνει …εκτός κλίματος αλλά τον επανέφερε ο Αβραμόπουλος.
    http://www.onalert.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει ένα κενό στις συλλογιστικές, που από μόνες τους, ή ακόμα και μετά από ένα επιλεκτικό συνδυασμό εκ των επί μέρους προσεγγίσεων, δεν προσφέρονται για πληρότητα σύνθεσης μιας ιστορικής απεικόνισης στις σχέσεις των εξελίξεων των γεγονότων, ΧΩΡΙΣ το διαπεραστικό του παρεμβατικού της αραχνοειδούς μυτρό-τριχας, ΚΑΙ για τις εξέλιξης των μελλούμενων!

    Και τούτο διότι από την όλη ιστορία λείπει αυτό το βασικό κολλητικό στοιχείο του καταλυτικού παράγοντα, και για την εξήγηση του μαστιγίου, ως και δολοφονιών, για τον έλεγχο του συμβατικού μέτρου συναλλαγής στις σχέσεις τόσο μεταξύ των ανθρώπων και των κοινωνιών, όσο και των κρατών, από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά και αιτιών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που είναι βασική αιτία ΚΑΙ για την Ιερά εξέταση στην Ισπανία, όπως και πρότερα, εν μέρη, στην Αγγλία, που όμως για να μη το γυροφέρνουν χωρίς μια σταθερά ΔΗΛΟ, τύπου μη εξαγορασμένης Κρήτης ή Κύπρου, διέλυσαν την υπό εξελληνισμό Οθωμανική Αυτοκρατορίακαι πλήρωσε το τίμημαη υποθηκευμένη Λευτεριά της Ελλάδας,

    Ούτως ή άλλως τα πάντα έχουν ειπωθεί και είναι ΚΑΙ καταγεγραμμένα, από κει και πέρα εξαρτάτε από το ποιοτικό των αισθητηρίων της διαίσθησης εντοπισμού ενός πονήματος και όσφρησης της οσμής της μελέτης, τούτο επαφίεται στον κάθε ένα!

    Είναι όπως με το πρωτογενέςάπειρο του τυχαίου τις κινητικότητας των σωματιδίων στο κενό, πριν την έκρηξη τους κατά τη συμπίεση του συνωστισμού τους σε περιορισμένο χρονο-χώρο!*
    Δεν υπάρχει προ-νόηση στο αέναο της κινητικότητας, ΟΛΑ είναι τυχαία!*
    Άλλο τώρα το αν εκ των υστέρων, ο άνθρωπος για να κατανοήσει καταγράφοντας και μελετώντας θέλει και προσπαθεί να εξηγήσει τα φαινόμενα! στο μέτρο της δυνατότητας της θεωρίας και των εμπειριών των γνώσεών του.*
    * Δημόκριτος

    Άντε όμως να αλλαξοπιστήσει ο σφηνωμένος? που είναι αυθεντία στο παπαγαλισμό του αποκρυφισμού του ΜΑΣΑΙΑ!

    Τα άλλα είναι φιλοσοφικές λεπτομέρειες της ματαιοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι άραβες έγιναν μουσουλμάνοι γιατί δεν μπορούσαν να δεχτούν τον χριστιανισμό. Ήθελαν πολλές γυναίκες, δικαιολογία για βία και σκλάβους. Στην αρχή οι άραβες δημιούργησαν πολυάριθμες αιρέσεις και κατέληξαν στο ισλάμ. Για αυτό πολλοί πατέρες τις εκκλησίας είναι άραβες, αυτοί αγωνίστηκαν κατά των αιρέσεων των συμπατριωτών τους.

    Η Ελλάδα δεν θα διαμελιστεί αλλά θα μεγαλώσει, μέσω της βορείου ηπείρου. Η Ελλάδα δεν μεγάλωσε ποτέ εξαιτίας των μακροχρόνιων σχεδιασμών του κράτους αλλά μόνο από την αυθόρμητη βούληση του λαού(π.χ. Μακεδονικός αγώνας). Εδώ και 200 χρόνια οι πολιτικοί δεν θέλουν Ελλάδα πέρα από την Λάρισα και δεν κινούνται ποτέ χωρίς εντολές από το εξωτερικό.
    Η Ελλάδα δεν μεγαλώνει αργά, σταθερά και μελετημένα, μεγαλώνει απότομα αυθόρμητα και ξαφνικά κάνοντας «ΜΠΑΜ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι καλοστημένο απο τους δυνατούς της υφηλίου,προκαλώντας στην χώρα οικονομική δυσανεξία άρα δεχόμαστε σαν συμμάχους τους προαιώνιους εχθρούς οι οποίοι τα //τσούγκρισαν //με τον άλλο εχθρό μας την Τουρκία η οποία έχει ταχθεί να πατρονάρει του ισλαμιστές.Την Κύπρο εν τω μεταξύ την έχουν καταλάβει χωρίς να ρίξουν τουφεκιά απαγορεύοντας στην Ελλάδα αφ ενός να πλησιάσουν τα πολεμικά της πλοία στην Κύπρο αφ ετέρου να ανακυρήξει την ΑΟΖ της όπως έχουν κάνει όλα τα κυρίαρχα κράτη.Το Ισραήλ μας παροτρύνει τάχα για να την ανακυρήξουμε αλλά οι ΗΠΑ το απαγορεύουν αυστηρώς και δια ροπάλου προφανώς διότι θέλουν να μοιράσουν την πετρελαιοφόρα περιοχή,πότε θα γίνει αυτό; Σε ένα με δύο χρόνια που το στρατευμά μας θα έχει το σημερινό επίπεδο του Βουλγάρικου στρατού τότε θα παρακαλούμε τις ΗΠΑ να κρατήσουν τους Τούρκους για να μην χάθεί κανένα νησί και χάσουν οι πολιτικοίτην καρέκλα τους.
    Δεν είναι τυχαίο που ο Ρόντος μιλάει για αποστρατιωτικοποίηση της Ελλάδας και ανάπτυξη ενος ισχυρού Τουρκικού στρατού.
    Αλήθεια παλαιότερα η συνεργασία του Ελληνικού λόμπυ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης ήταν στενή παρά τις διαφορές τώρα ούτε που ακούμε κάτι απο αυτούς.
    Με την βοήθεια των Δυτικών εχθρών μας και των Ελλήνων πολιτικών η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν τόσο μόνη ποτέ δεν κινδυνευε η επιβίωσή της τόσο πολύ.
    Φυσικά η Ν Τάξη θα προσπαθήσει χωρίς να ανοίξει μύτη να τα καταφέρει,θα μπορέσει;
    Θα εξαρτηθεί απο την Ρωσία και την Κίνα ή μόνο απο την Ρωσία θα φανεί γρήγορα.
    Ρωσία έν μεγάλο ερωτηματικό εαν θα αντέξει έναντι της νέας τάξης για να σταθεί η ίδια όρθια και να βοηθήσει τις Ορθόδοξες χώρες,θα προλάβει να εκσυγχρονίσει την οικονομία της και το στρατευμά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ρωσσια σιγα σιγα φαινεται να ξεκαθαριζει που το παει.Οι Πουτιν κλπ ειναι η συνεχεια των Αντροπωφ(αρχηγος KGP) ,του Μπρεζνιεφ,του Κορμπατσωφ.Δεν εχει αλλαξει τιποτα στην αυτοκρατορικη της δομη αλλοτε με καλυψη "κομμουνισμου" και τωρα παλι με κρατικοκαπιταλιστικο προσωπειο.Καλα κανει και ασχολειται με το παρων και το μελλον της θελοντας να ελεγξει την Ευρασια ,μπαζοντας μεσα και ορθοδοξιες,βατοπεδια κλπ ετσι για εργαλεια.προκειται για "βαθυ" κρατος ,βαθυ κοκκινο.
    Η Κινα απο την αλλη μερια ειναι μια απο τα ιδια και φαινεται και χειροτερα,βαθυ...κιτρινο.Η μαφια κυριαρχει μεχρι το σημειο να προκαλει ατυχηματα σε αρκετα απο τα 10αδες χιλιαδες ορυχεια ανθρακα με 10αδες νεκρους για να εισπραξουν οι εταιρειες τις ασφαλειες και ψιχουλα οι συγγενεις.
    Πιστευω οτι αυτοι που εχουνε στα χερια τους τις παγκοσμιες ισορροπιες πρωτιστα αυτες τις δυο χωρες παρακολουθανε και επεμβαινουν και μετα την ...γλυκυτατη Γερμανια ...μας.
    Καλυτερα να μη σκεφτει καποιος την επομενη ημερα παγκοσμια απο μια θεωρητικα παγκοσμια δικτατορια απο τους δυο πρωτους και...δευτερευοντως απο την ...δικια μας γλυκητατη Γερμανια.Εφιαλτης.Δεν θα ξαναξημερωσει για κανενα και η Γη θα ειναι ενα τεραστιο κατεργο.
    ΥΓ
    Ισως καποιος βλεπει μια αλλαγη μου εναντι της Κινας.Γνωριζω μερικα που δεν γνωριζα καποτε και δεν δισταζω να το παραδεχτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά που ακούτε-βλέπετε-αναλύετε δεν είναι τίποτε άλλο από το ''εικονικό πολυβολείο'', το πραγματικό πολυβολείο είναι πολύ κρυμμένο για να το δείτε-δούμε. Υπάρχει τεράστια εμπειρία σε αυτούς που εξουσιάζουν, ξέρουν πολύ καλά.....Άρα αντί να ψάχνουμε το εικονικό καλλίτερα είναι να σχεδιάσουμε εμείς που θέλουμε(;) να δώσουμε τη μάχη. Και μάχη μέσα στο σύστημά τους είναι από χέρι χαμένη....
    Αγαπητέ Σάββα, να μου επιτρέψεις μία διόρθωση- διευκρίνηση στα ενδιαφέροντα γραφόμενά σου: Δεν υπήρξε Βυζάντιο Σάββα, ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία υπήρξε, η λέξη Βυζάντιο ''ανακαλύφθηκε'' 90 χρόνια μετά την άλωση από γερμανό ερευνητή προκειμένου να ταξινομήσει την ιστορία και πέρνοντας αφορμή από την αποικία του βύζαντα το μεγαρέως που είχε ως γνωστό αποικίσει την περιοχή. Γι αυτό και η ονομασία Ρωμηός, που γνωρίζουμε. Η περιοχή λοιπόν που καλύπτει το αρχαίο βυζάντιο δεν έχει καμμία σχέση ιστορικά-πολιτισμικά με την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εν ολίγοις οι ...Βυζαντινοί σε καμμιά περίπτωση δεν γνώριζαν ότι ονομάζονται ..Βυζαντινοί.
    ευχαριστώ για το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.