10/8/14

Ο χάρτης των επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και οι επιφυλάξεις Ομπάμα

Ο χάρτης που δημοσίευσε η Washington Post δείχνει το σχέδιο των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ ,αλλά και τις πτήσεις ρίψης βοήθειας στους κυνηγημένους από τους τζιχαντιστές. Είναι αρκετά αυτά για τη σωτηρία τους και την συντριβή των εξαγριωμένων ισλαμιστών;

Ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο διεύρυνσης των στόχων των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ για την απώθηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέλη της ιρακινής ηγεσίας θα βρουν τρόπο να συνεργασθούν μεταξύ τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν έκανε περισσότερα για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Λιβύης, απαισιοδοξία για τις προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, ανησυχία για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και απογοήτευση για τη στάση της Κίνας. Όλα …μαύρα δηλαδή.

Στη συνέντευξή του ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να ενισχύσουν τη δράση τους για να βοηθήσουν το Ιράκ να απωθήσει την επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που επιδιώκει την ίδρυση δικού του κράτους σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.
“Δεν πρόκειται να τούς επιτρέψουμε να ιδρύσουν χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ…αλλά αυτό θα το κάνουμε υπό την προϋπόθεση ότι θα ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους επί του πεδίου που είναι ικανοί να καλύψουν το κενό”, προειδοποίησε.

OnAlert

2 σχόλια:

  1. Καλά κρασιά εν ολίγοις.

    Απλώθηκε ο τραχανάς, τώρα άρχισε να βρέχει και τρεχάτε Αμερικάνοι να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα.

    Κάποτε δεν έπρεπε να τελειώνει και το παραμύθι του ενός νομίσματος, της μιάς υπερδύναμης, και του "περιορισμού" του πληθυσμού της γής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη στιγμή που ο Μπαρζανί εξέφρασε την επιθυμία ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν, για έναν παράξενο λόγο οι Ισλαμοφασίστες κινήθηκαν εναντίον των Κούρδων και μάλιστα τους εξέθεσαν. Είχα γράψει παλαιότερα πως απαραίτητη προϋπόθεση για την κουρδική ανεξαρτησία θα ήταν η ενότητα μεταξύ των Κούρδων, ελλείψει της ενότητας οι Πεσμεργκά φαίνεται πως υστέρησαν έναντι των Ισλαμοφασιστών, οι οποίοι ξεκάθαρα δρουν υπό τις οδηγίες της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ουάσιγκτον. Καμία ρήξη δεν έχει επέλθει μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας όσο κρατάει η διαμάχη στο Ιράκ και τη Συρία και οι Αμερικάνοι έστρεψαν τους Ισλαμοφασίστες εναντίον των Κούρδων, γιατί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν και με έξοδο στη θάλασσα, θα τους άλλαζε τα σχέδια ολοκληρωτικά. Δυστυχώς οι Κούρδοι πόνταραν στο λάθος άλογο όπως είχε επιτυχώς προβλεφθεί, δηλαδή την Τουρκία και αυτό γιατί η Τουρκία ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε θα δεχθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν, οπότε ακόμα και αν κερδίσει τον πόλεμο η Τουρκία, οι Κούρδοι δεν θα κερδίσουν τίποτα απολύτως, αντίθετα ήταν προφανές πως δεν είχαν να χάσουν τίποτα αν συμμαχούσαν με την άλλη πλευρά του πολέμου. Αλλά αυτά εν τέλει δε μας αφορούν, είναι κουρδικές επιλογές, αυτοί καθορίζουν την πορεία του έθνους τους.
    Εμείς ωστόσο μένουμε στήλη άλατος μπροστά στα τρομακτικά εγκλήματα, που διαπράττονται από τους Ισλαμοφασίστες και όχι μόνο η πολιτεία, που ίσως κρατάει κάποια ουδέτερη στάση έχοντας; κάποιο σχέδιο, αλλά και η εκκλησία, η οποία δεν ακούγεται πουθενά ή ελάχιστα! Αυτό σημαίνει πλέον πως η Ευρώπη τόσο η Δυτική όσο και η Ανατολική έχουν αποχριστιανοποιηθεί, κάτι που σημαίνει πως το ισλαμικό σχέδιο αναπόφευκτα θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Είναι θέμα χρόνου ο πόλεμος να έρθει μέσα στα σπίτια μας και όσο και αν κάποιοι είναι πρόθυμοι να παραδοθούν, σε όλες τις χώρες θα βρεθούν και αυτοί που θα πολεμήσουν. Τι μορφή θα έχει αυτός ο πόλεμος είναι δύσκολο να το ξέρουμε ακριβώς και μπορεί να φαντάζουν όλα αυτά κάπως υπερβολικά, αλλά αν επικρατήσει το ακραίο Ισλάμ, το οποίο εκπροσωπείται από τους πρίγκηπες των Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας αλλά και της δημοκρατικοφανούς Τουρκίας, και μάλιστα αποκτήσει και σταθερή υπόσταση ως κράτος παρίας, τότε είναι βέβαιο, πως οι Δυτικές κοινωνίες θα τροφοδοτηθούν με Ισλαμιστές "Τζιχαντιστές", οι οποίοι άλλωστε είναι και δυτικοτραφείς ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.