14/9/14

Αποκεφάλισε Βρετανό όμηρο το Ισλαμικό Κράτος

Μαχητές της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία, κυκλοφόρησαν το Σάββατο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο αποκεφαλισμός του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Το βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής» αρχίζει με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να ομιλεί για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του Ι.Κ..
«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του.
Ο άγνωστος στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά μια πορτοκαλί φόρμα, μεταδίδει το Reuters.
Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ο αποκεφαλισμός του γονατισμένου άνδρα.
Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο κ. Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.