18/11/14

Υψηλός πυρετός στην Άγκυρα - Μεγάλη σημαία ύψωσαν οι Κούρδοι στο Ντιγιαρμπακίρ

Ένταση στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν
Σε ορισμένα κτίρια του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και συλλόγων που πρόσκεινται στο κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο σήμερα αναρτήθηκαν σημαίες του Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να προκληθεί η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Μετά από σχετική έκκληση της αστυνομίας, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, κατέβασαν  τη σημαία του αυτόνομου Κουρδιστάν από τα γραφεία του κόμματος.
Στη συνέχεια η αστυνομία επενέβη και υπέστειλε μεγάλη σημαία που είχε αναρτηθεί στο Σύλλογο του Κινήματος Νεολαίας του Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να αναρτηθούν στη θέση της έξι άλλες σημαίες.
Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα μέλη του Κινήματος Νεολαίας του Κουρδιστάν να κατεβάσουν τις σημαίες.
Το μέλος του Κινήματος Νεολαίας του Κουρδιστάν Sidar Parezvan, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε:
"Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δικαιώματα των Κούρδων. Η σημαία είναι το σύμβολο κάθε έθνους.
Γι' αυτό αναρτάμε και υπερασπιζόμαστε τη σημαία του Κουρδιστάν. Χθες ήλθαν δυο αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομίας και μας είπαν ότι δέχονται μεγάλες πιέσεις οι ίδιοι και ότι πρέπει να κατεβεί η σημαία. Εμείς τους κοινοποιήσαμε την απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Δεν θα κατεβάσουμε τη σημαία μας. Εκείνοι μας είπαν "ξανασκεφτείτε το". Σήμερα το πρωί τέσσερις αστυνομικοί ήλθαν στο κτίριο, ενώ δεν ήταν κανένας, ανέβηκαν στη στέγη, έκοψαν τα σχοινιά και πέταξαν τη σημαία μας καταγής.  Οι αστυνομικοί που περίμεναν κάτω στο δρόμο, πήραν τη σημαία και έφυγαν. Αυτό από μόνο του είναι ένα αδίκημα, μια παραβίαση του συλλόγου μας. Εμείς κρεμάσαμε από τα παράθυρα του συλλόγου έξι σημαίες, στη θέση εκείνης που κατέβασαν οι αστυνομικοί. Σε καμία ππερίπτωσηδεν σκεφτόμαστε να κατεβάσουμε τη σημαία του Κουρδιστάν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.