5/3/11

Το νομοσχέδιο του ...παραλόγου;


Το νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη προκάλεσε πάμπολλα ερωτηματικά στους κόλπους της δημοκρατικής κοινωνίας για τους σκοπούς που εξυπηρετεί

Από το 24ο φύλλο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ
Το υπουργείο δικαιοσύνης έχει θέσει προς διαβούλευση νομοσχέδιο, το οποίο αν ψηφιστεί θα ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας. Μόνο που ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, αποκλείονται από την ποινικοποίηση οι αρνητές της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Ανατολής, αφού απαιτείται αναγνώριση των εγκλημάτων γενοκτονίας με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.
Άρα, αν περάσει το νομοσχέδιο αυτό ως έχει, θα δικάζονται όσοι αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί και θα ...γίνονται βουλευτές και διάσημοι δημοσιογράφοι όσοι υβρίζουν τους νεκρούς του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Μήπως θα έπρεπε να πράξουν κάτι -και μάλιστα άμεσα- η ΠΟΕ και η Πόντιοι-Μικρασιάτες βουλευτές; Άλλωστε, ο υπουργός δικαιοσύνης, ο κ. Καστανίδης, είναι ποντιακής καταγωγής!
Το άρθρο, όπως παρατίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης:
"Άρθρο 4
1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 - 3.000) ευρώ.
2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου."
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου δικαιοσύνης: www.ministryofjustice.gr


Για το θέμα δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
"Ποινικοποίηση των ακραίων συμπεριφορών ρατσισμού, Της Φωτεινης Kαλλιρη:
"Σε νομοθετική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ποινικοποιώντας τις ακραίες συμπεριφορές εις βάρος μεταναστών. Με τις ρυθμίσεις που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Μαρτίου, θεσπίζεται ένα γενικό πλαίσιο για την αποτελεσματικότερη νομική προστασία των προσώπων αυτών, ενώ προβλέπονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 15.000 έως 150.000 ευρώ, και αναλογικές ποινές, που ξεκινούν από ένα και φθάνουν τα τρία έτη φυλάκισης. Eτσι, τιμωρούνται ως ποινικά αδικήματα ορισμένες πράξεις που διαπράττονται για λόγους ρατσισμού ή ξενοφοβίας, όπως:
. Η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, των γενεαλογικών καταβολών, της θρησκείας ή της εθνικής καταγωγής.
. Η διάδοση, με κάθε μέσο, γραπτού υλικού, εικόνων ή άλλων στοιχείων που εκφράζουν ρατσισμό.
. Η δημόσια υπεράσπιση, η άρνηση ή η χονδροειδής υποτίμηση της σοβαρότητας εγκλημάτων γενοκτονίας. Επίσης, η υποκίνηση, η εκ προθέσεως συμμετοχή ή η προτροπή στη διάπραξη τέτοιων ενεργειών συνεπάγονται κυρώσεις.
Από την άλλη, εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.
Θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισμού. Σύμφωνα με την απόφαση-πλαίσιο, που ενσωματώνεται στο ελληνικό Δίκαιο, τα νομικά πρόσωπα, οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές και θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρηματικές ποινές ή και πρόστιμα.
Επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Επίσης, εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων, αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ' αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας κ.λπ.).

Επίσης, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου που σχετίζεται με το θέμα:
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
e-mail:info@poe.org.gr
www.poe.gr
Θεσσαλονίκη, 4-3-2011
Αρ.Πρ.:3811
Προς: Μ.Μ.Ε

Θέμα: Θέση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για νομοσχέδιο ρατσισμού ξενοφοβίας – Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) με τα 392 σωματεία μέλη της, σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, λαμβάνει μέρος ως έχει δικαίωμα και υποχρέωση από το καταστατικό της, στη δημόσια συζήτηση και διαβούλευση εν όψει της κατάθεσης νομοσχεδίου στη Βουλή, που αφορά την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Η Π.Ο.Ε. με επιστολή της στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη (την οποία και επισυνάπτουμε) ζητά στο άρθρο 4, του προς ψήφιση νομοσχεδίου, παράγραφος 2 , να προστεθούν και οι Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων στις πρόνοιες του σχετικού άρθρου, που αφορούν τον ποινικό κολασμό όσων εγκωμιάζουν την Γενοκτόνα αυτή πράξη εναντίον των λαών μας ή με κάθε τρόπο την αρνούνται και την αμφισβητούν.
Η Π.Ο.Ε. θα ζητήσει την συνεργασία και των άλλων εθνικοτοπικών ομοσπονδιών και κοινοτήτων, με στόχο την διαφύλαξη της εθνικής μνήμης των αδίκως γενοκτονηθέντων προγόνων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Παρχαρίδης, Καθηγητής Ιατρικής

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Γεωργιάδης, Δημοσιογράφος ΕΤ3

22 σχόλια:

  1. Τής "ελληνοσύνης!" ανήμερα!
    Τότε νά ψηφισθεί αυτό τό Νομοσχέδιο!
    Νά κάνουμε τόν ενταφιασμό της!
    Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το νομοσχεδιο αφορα αυτουσιο
    το ολοκαυτωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια απορία εφόσον το νέο νομοσχέδιο ποινικοποιεί ,την προσβολή και καταστροφή εθνικών σύνβολων,την προσβολή της εθνικής καταγωγής καταγωγής,και με την προϋπόθεση ότι η γενοκτονία του ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ελληνικό κράτος ,συνεπάγεται ότι οποιος κατά της εκδήλωσης της 19 μαΐου αποκαλέσει τους τούρκους δολοφόνους, και καταστρέψει την τουρκικη σημαία διώκεται ποινικά βάση του νεοu νομοσχεδιου;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα Ελληνικά Ολοκαυτώματα θα μιλήσει κανείς επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ηλιας 11¨47 π.μ.

    Αντί να γράφεις ανοησίες, πήγαινε να διαβάσεις το νομοσχέδιο και τα σχόλια. Μερικά αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρατσισμός και ξενοφοβία.
    Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»
    «Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους.»...
    ...
    Άρθρο 3
    1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 - 5.000) ευρώ.
    … [Ε]
    - Αγαπητέ σύντροφε Χάρη, επί του παρόντος, δεν θα μακρυλογήσω. Υποβάλλω δύο μόνο ερωτήματα.
    1ο) «...ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία...»
    - Ποιός σας έδωσε εντολή να επιτρέψετε -ή να επιδιώξετε- την μετάβαση της χώρας μας σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία... γιατί ο λαός δεν ερωτήθηκε, δεν το θέλει και -ελπίζω- δεν θα το επιτρέψει.
    2ο) «...Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση...»
    - Ποιός σας έδωσε εντολή να ποινικοποιήσετε την εχθροπάθεια, η οποία είναι -κυριολεκτικά- εθνικό και συνταγματικό καθήκον κάθε Έλληνα ευσυνείδητου πολίτη. Άλλο σεβασμός στις προσωπικές ιδιαιτερότητες, που δεν αντίκεινται στα χρηστά μας ήθη ούτε κι’ επιβουλεύονται την ιστορική κληρονομιά μας κι’ άλλο το ιερό μας καθήκον για σθεναρή άμυνά μας εναντίον οιωνδήποτε εισβολέων, που επιδιώκουν να καταλύσουν -αμέσως ή εμμέσως- την εθνική μας δικαιοδοσία και κυριαρχία, μ’ ό,τι αυτές περιλαμβάνουν
    Υγ.: Αναμένω -ικανοποιητική- απάντηση (3.3.2011)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο Καστανίδη έρχεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα περνά τη σοβαρότερη πολιτική και οικονομική κρίση της νεώτερης ιστορίας της, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρότατη απειλή από τη λαθρομετανάστευση, θυμίζει αυτό που λέει ο λαός μας:
    Φαΐ ψωμί δεν είχαμε
    Χοντρές ψωλές γυρεύαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Κοπελιά κα Κοεν.(πρόεδρον των εν Ελλάδι πρακτορίσκων του Ισραήλ)
    5 Μαρτίου 2011 2:00 μ.μ.
    Η εχθροπάθεια σου εναντίον των Ελλήνων δεν έχει όρια.
    Δες εδώ τις λεπτομέρειες:

    http://www.youtube.com/watch?v=sP6pli721g8&feature=player_embedded




    Αρχέλαος & Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε 2:00 μ.μ.
    ενταξει το νομοσχεδιο δεν αφορα αυτουσιο το ολοκαυτωμα
    αφορα την απαγορευση να καταφερομαστε κατα των εβραιων...
    Ανοητος εισαι εσυ κιοι ομοιοι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδίκημα Ποινικό και τεράστιο, η άρνηση του δήθεν ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά ΟΧΙ και η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων!

    Για όσους δεν το ξέρουν στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στην Ισπανία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και σε Αυστραλία και Καναδά η άρνηση του ολοκαυτώματος ή ο εγκωμιασμός του εθνικοσοσιαλισμού αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φυλακή άνθρωποι γιατί αρνήθηκαν ακόμη και τον αριθμό των "έξι εκατομμυρίων"!
    Ο διάσημος εγγλέζος ιστορικός (ειδικός στα γεγονότα του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου) Ντέϊβιντ Ίρβινγκ καταδικάστηκε στην Αυστρία σε τρία χρόνια φυλακή γιατί αμφισβήτησε τα ψέμματα των εβραίων σχετικά με γεγονότα της εποχής του Β'ΠΠ)
    Ένα ανάλογο κυνήγι μαγισσών σκέπτεται να εξαπολύσει η πολιτική και οικονομική χούντα στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν νόμο φωτογραφία, αφού εξαιρετικά τους ανησύχησε η άνοδος του «αντισημιτισμού» στην Ελλάδα και σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδος (Λος Άντζελες Τάϊμς) ανησυχητικό ήταν το φαινόμενο της εκλογής του Μανιάτη Νίκου Μιχαλολιάκου στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου! Ενδεικτικά παραθέτω το άρθρο 4 του υπό δημόσια διαβούλευση ξεκάθαρα αντισυνταγματικού κατάπτυστου νομοσχεδίου όπως αυτό παρατίθεται στην ιστοσελίδα του "υπουργείου" του ξευτιλισμένου Καστανίδη:


    "Άρθρο 4

    1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.

    2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή (προσέξτε!) ΔΙΕΘΝΟΥΣ δικαστηρίου."


    Ως γνωστόν οι γενοκτονίες του Ελληνισμού σε Πόντο, Μικρά Ασία Κύπρο και Αλβανία ΔΕΝ έχει αναγνωρισθεί ούτε από Ελληνικό, ούτε από διεθνές δικαστήριο... Άρα, δεν τιμωρείται η άρνησή της!
    Αντίθετα, τιμωρείται η άρνηση του δήθεν ολοκαυτώματος των εβραίων, (λες και μόνο αυτοί υπέφεραν και είχαν νεκρούς κατά τον Β'ΠΠ) αφού έχει αναγνωρισθεί από το νομικό έκτρωμα, που υπήρξε η δίκη της Νυρεμβέργης (υπό τις καθοδηγίες και ευλογίες βέβαια, των εβραίων της Αμερικής).

    Κοντολογίς κάποιος μπορεί και να αρνηθεί την ύπαρξη του Ίδιου του Θεού. Δεν τρέχει τίποτα! Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!
    Αν όμως αρνηθεί τα ψέμματα των εβραίων ο Καστανίδης τον στέλνει φυλακή!
    Στην Ολλανδία οι εβραίοι επεξεργάζονται νομοσχέδιο που αν κάποιος αρνηθεί τα ψέμματα τους, ο αστυνομικός να τους δίνει κλήση και πρόστιμο επι τόπου. Όπως θα έκανε σε κάποιο παραβάτη του οδικού κώδικα κυκλοφορίας.

    Έλεος ρε σεις εβραίοι!!!!!!
    Και μετά απορείτε και παραπονιέστε γιατί δεν σας αγαπάει ολόκληρη η Υφήλιος!
    Λες και είναι υποχρεωτικό δηλαδή.

    Και το συμπέρασμα που εξάγεται απ την όλη ιστορία.
    Η Αλήθεια δεν χρειάζεται νόμους για να επιβιώσει.
    Το Ψέμμα όμως, ναι χρειάζεται νόμους για την επιβίωση του!


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛOΚΑΥΤΩΜΑΤΑ θα γίνει καμιά ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ;

    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ : ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. /Αυτο το νομοσχεδιο αφορα αυτουσιο
    το ολοκαυτωμα...
    5 Μαρτίου 2011 11:47 π.μ./

    ποιο Ολοκαυτωμα;
    Των Ελληνων του Ποντου; Το Ολοκαυτωμα του Ελληνισμου της Μικρας Ασιας; Των Αρμενιων;
    Το Ολοκαυτωμα των εκατομυριων Ρωσσων Χριστιανων απ τους Μπολσεβικους εβραιους του Σταλιν; Το Ολοκαυτωμα 10 εκατομυριων Ουκρανων που επισης οι μπολσεβικοι τους εκτελεσαν με την μεθοδο της πεινας;
    Το διαχρονικο και συνεχουμενο Ολοκαυτωμα της Παλαιστινης;

    Για ποιο Ολοκαυτωμα μας μιλας φιλε μας Ηλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιός δεν θυμάται την λύσσα της γνωστής σιωνίστριας που απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι θα φωνάξει τον εισαγγελέα, επειδή κάποιος είπε την γνώμη του εδώ;
    Φίμωσαν τα έντυπα και τα οπτικοακουστικά ΜΜΕ, θέλουν να φιμώσουν και το διαδίκτυο, αλλά δεν θα τους περάσει.
    Ο Καστανίδης θα κάτσει στο σκαμνί μια μέρα και μήπως μετά το σκαμνί, πάρει την άγουσα για τόπο χλοερό, τόπο ...καταψύξεως...
    Εάν στηθούν 10 κρεμάλες, την μία την έχει εξασφαλίσει!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κρίμα κ.Καστανίδη (και κ.Σαχινίδη,κ Χρυσοχοϊδη, ) που ως ποντιακής καταγωγής Έλληνες (κι εγω Πόντιος είμαι) είσαστε μέλη της κατοχικής κυβέρνησης ΓΑΠ που αποθρασύνθηκε και οχι μόνο βγάζει τη χώρα στο σφυρί, αλλά θέλει να καλύψει ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΗΚΟΟΥ.

    ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ Ή ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙ " Ο ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ" , " Ο ΚΕΜΑΛ ΗΤΑΝ ΝΤΟΝΜΕΣ, ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ" ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥΣ; -ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΣΤΟΜΗΣΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΒΡΑΙΟΣ.

    ΑΛΛΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ ΣΕ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑ ΤΟΥΡΚ, Ο ΜΠΙΣΤΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ... ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ..

    ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΖΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.350.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β'ΠΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν καταφερθούμε κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, ως βαρβάρων, θα είναι ρατσισμός?
    Αν κατηγορήσουμε τους Γερμανούς εγκληματίες γιά τις σφαγές που διέπραξαν στην Ελλάδα την περίοδο 1940-1945 θά είναι ρατσισμός?
    Αν πούμε ότι η χώρα μας κινδυνεύει από τον εποικισμό της, από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες θα είναι ρατσισμός?
    Αν υπενθυμίσουμε πως ο Θεός έκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορα για την διαστροφή τους θα είναι ρατσισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ηλια 2:51 μ.μ.

    >ενταξει το νομοσχεδιο δεν αφορα αυτουσιο το ολοκαυτωμα
    αφορα την απαγορευση να καταφερομαστε κατα των εβραιων...<

    Αν κατάλαβα καλά, εσένα ο καημός σου είναι που δεν θα μπορείς να βρίζεις του Εβραίους. Δεν σε πειράζει που δεν θα μπορείς να διαμαρτύρεσαι για τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που έχουν πνίξει την χώρα μας και για τα οποία προφανέστατα γίνεται ο νόμος.

    Ο βλάκας είναι όντως ακτύπητος.

    ________________________________

    Το ν/σ στρέφεται κατά της ... "εχθροπάθειας". Τι θα πει αυτό, ρε παιδιά; Υπάρχει τέτοια λέξη στα ελληνικά;

    Ποινικοποιεί την ξενοφοβία. Από πότε οι φοβίες (αγοραφοβία, κλειστοφοβία κλπ) μπορούν να ποινικοποιηθούν;

    Από κει και μόνο καταλαβαίνει κανείς με τι σόι σοβαρούς ανθρώπους έχει να κάνει. Λύκειο έχουν τελειώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 3:37 μ.μ.
    Κοιτα φιλε το ολοκαυτωμα αφορα μονο τους εβραιους...εννοειται.
    Τα λοιπα ειναι απλα δεν θυμαμαι...
    δεν μου τοπε κανεις...δεν τοδα στην τηλεοραση...ναι;;;
    Αλλα αν εχουμε αμφιβολια να ρωτησουμε τον καστανιδη...κατι θα ξερει παραπανω...ως ερμηνευτικο του νομου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό είναι! Πολυπολιτισμική Ελλάδα με το ζόρι. Γειά σου ρε γίγαντα Καστανίδη. Όταν σιγά - σιγά στην Ευρώπη βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο (Γερμανία, Αγγλία, και έπεται η συνέχεια) και αναγγέλλουν δημόσια ότι το πολυπολιτισμικό πείραμα απέτυχε... Όταν ο Σαρκοζί διώχνει τούς Ρουμάνους Ρομά... Εδώ όμως το σχέδιο πρέπει να προχωρήσει. Έτσι γίγαντα; Και τι θα πεις στους Πόντιους ψηφοφόρους σου; "It's not personal, I follow orders". Αυτό θα πεις; Τράβα και πες το αν έχεις τ' άντερα.

    Και στον Άγιο Παντελεήμονα τι θα κάνεις; Θα μπουζουριάσεις όλους τούς κατοίκους; Θα ζούνε στο πετσί τους τα "αγαθά" τής πολυπολιτισμικότητας και θα τούς βουλώνεις και το στόμα από πάνω; Κούνια που σε κούναγε φουκαρά! Αμ το άλλο με τούς πστηδες; Θα καταργήσεις και τη δεύτερη δημοφιλέστερη νεοελληνική βρισιά; Έ, αν έχεις τα κότσια, τράβα σε κανά Καραϊσκάκη ή κανά ΟΑΚΑ ή καμμιά Τούμπα να το επιβάλεις. Ζαβλάκα, έ ζαβλάκα (ή κάτι παρόμοιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σημειολογικο... βαλανε τον καστανιδη να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια. ενα ανθρωπακισυμπλεγματικο αρριβιστικο με το μηλιχιο υπουλο λογο κενου κενοτατου προσκυνημενου προσπαθει να φερει πισω κι απ τον βολταιρο το δικαιωμα της έλευθερης αποψης ο πραγματικος σκοταδιστης και με παπικη βουλα νεοκοπος ιεροεξεταστης θα στελνει στη πυρα την ελευθερη γνωμη..μεσαιωνας και υπασπιστης του νεολουδοβικου τζωρτζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε ανιστορητε οπορτουνιστα αρριβιστα τροτσκιστη καρεκλακια οι νομοι αυτοι φτιαχτηκαν για τους λαους που προκαλεσαν το Β.Π.Π κι οχι για τους Ελληνες που ειχανε κατ αναλογια τα περισσοτερα θυματα καμμενες πολεις και χωρια.Η μηχανιστικη μεταφορα νομων δειχνει ποσο υποτακτικος και γλιτσα εισαι και απο το ελλαδα ανηκει στους ελληνες που στο διαλο ανηκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλήθεια, θα ήθελα να δώ πώς θα δικαιολογηθεί.
    Αυτοί οι άνθρωποι, το έχουν τάμα να κάνουν μισές δουλειές μονίμως και μάλιστα σε βαθμό που... βγάζει μάτι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και ο Καστανίδης στη λίστα με τους νεοταξίτες ΓΑΠ,Ντόρα,Συριζα,Διαμαντοπούλου και όλο το "παιδαγωγικό"συνάφι της,ελιαμεπ,ΜΜΕ κ.αλ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.