25/12/14

Ρωσία: «Καλύτερα να επιστραφούν τα χρήματα, παρά να πάρουμε τα Μιστράλ»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ράγκοζιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αργκουμέντι ι Φάκτε» αναφερόμενος στα δύο πλοία ‘Μιστράλ’ που  παραγγέλθηκαν στη Γαλλία, είπε ότι «είναι προτιμότερο να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε η Ρωσία στους Γάλλους» από την μη τήρηση της συμφωνίας.

«Αυτό που ενδέχεται να κάνουν οι Γάλλοι με τα πλοία στη συνέχεια, εάν αρνηθούν να μας τα παραδώσουν, όπως ο καθένας υποψιάζεται, ασφαλώς και δεν μας προβληματίζει», είπε. «Θέλουμε ή τα πλοία ή τα χρήματα, σκεφτόμαστε ότι το τελευταίο είναι προτιμότερο», είπε ο Ράγκοζιν. 

 Εξήγησε ότι «όταν το Ναυτικό είχε παραγγείλει τα πλοία (υπό τον υπουργό Άμυνας Ανατόλι Σερντούκοφ) ενδεχομένως να έλλειπαν ορισμένες δεξιότητες, για παράδειγμα, η τεχνογνωσία των μεγάλων μπλοκ. Ωστόσο, όταν η Ρωσία στις 16 Νοεμβρίου 2013 είχε τελειώσει το έργο στο πλαίσιο της σύμβασης με την Ινδία, για να παραδώσει το αεροπλανοφόρο ‘Vikramaditya’ για τον ναυτικό της Ινδίας, δείξαμε σε όλους, συμπεριλαμβανομένων ημών, ότι έχουμε μάθει διαδικασίες συναρμολόγησης των μεγάλων μπλοκ».

«Ως υπεύθυνος για την τεχνική πλευρά της υπόθεσης μπορώ να πω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε και χωρίς τα πλοία Μιστράλ, αλλά σίγουρα δεν θα συμφωνήσουμε στην μη επιστροφή των χρημάτων μας, που πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τελευταίο σεντ, συν τις κυρώσεις και τα πρόστιμα», είπε σύμφωνα με το Tass.
--
               
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πολλά ιστολόγια έχουν μπερδέψει το smolmy με το ελικοφόρο mistal.
      Δες εδώ:
      http://enimerosifylis.blogspot.gr/2014/12/mistral.html

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω πού είναι το μπέρδεμα. Το άρθρο που έδωσα δεν διευκρινίζει ότι το πλοίο «Smolny» (το σωστό είναι μάλλον «Smolmy») είναι ρωσσική φρεγάτα, που προφανώς είχε μεταφέρει τα πληρώματα, που θα εκπαιδεύονταν στα ναυπηγεία STX Les Chantiers de l'Atlantique της Δυτικής Γαλλίας.

      Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

      Διαγραφή
    4. "Smolny", ρωσική πόλη.
      Για τη παρεξήγηση, περιέργως το έγκυρο Βαλκανικό Παρατηρητήριο, δεν απέσυρε/ διόρθωσε την αρχική παραπλανητική ανάρτηση του. Παραλίγο να την πατήσω κ’ εγώ!

      Εδώ η ορθή είδηση:
      https://www.youtube.com/watch?v=lQnfvZjd1yI


      https://www.youtube.com/watch?v=lQnfvZjd1yI

      Διαγραφή
    5. Smolny", τελικά, το σωστό. Ίσως το Βαλκανικό Παρατηρητήριο θεωρεί δεδομένο -κακώς- ότι ο αναγνώστης θα καταλάβει ότι δεν μιλά για mistral.

      Κατατοπιστικά και τα βίντεο. Να είσαι καλά, Κριστιάν.

      Η Γαλλία βγαίνει τελικά χαμένη, όπως και η υπόλοιπη ΕΕ, που ακολουθεί τους αμερικανικούς τυχοδιωκτισμούς.

      Διαγραφή
    6. Δεν την "πάτησες" μόνον εσύ. Μόνον το roiters μετέφερε την είδηση σωστά, ενώ ακόμη και το ΑΠΕ έκανε το ίδιο λάθος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.