1/1/15

Βάρβαροι, τουρκοζώα, γελοιοποιούν τον Άγιο Βασίλη στο Μπόλου

Τη στιγμή που με απύθμενο θράσος ο πρόεδρος της ισλαμοφασιστικής γενοκτόνου και συμμάχου των τζιχαντιστών και της Αλ Κάιντα, Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί για ισλαμοφοβία την Ευρώπη, όπου ζουν εκατομμύρια Τούρκοι και απολαμβάνουν τη δημοκρατία και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βάρβαροι και απολίτιστοι Τούρκοι, μέλη του ισλαμοφασιστικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ), διοργάνωσαν δρώμενο στους δρόμους της πόλης Μπολού, στο οποίο γελοιοποιούσαν τον Άγιο Βασίλη.

Για όσους θεωρούν τους χαρακτηρισμούς μας υπερβολικούς, τους παραπέμπουμε στα χειροκροτήματα που πήραν οι γενίτσαροι που κυνηγούσαν τουν Άγιο Βασίλειο στους δρόμους της πόλης, καθώς και στα απίστευτα υβριστικά σχόλια δεκάδων αναγνωστών σε τουρκικές ιστοσελίδες που αναδημοσίυσαν το... γεγονός.
Το ρατσιστικό βάρβαρο σκοταδιστικό δρώμενο έγνε στον πιο κεντρικό δρόμο του Μπόλου, στη λεωφόρο İzzet Baysal, όπου ομάδα Γενιτσάρων, με τα παραδοσιακά ρούχα της οθωμανικής φρουράς, ρωτούσαν τον Άγιο Βασίλειο "τι ζητάς εδώ εσύ;"
Πιο πριν, ένα άτομο ντυμένος σουλτάνος, ρωτούσε τον βεζύρη: "Τι ζητάει αυτός εδώ";, ενοώντας τον Άγιο Βασίλειο που μοίραζε δώρα στον κόσμο.
Στη συνέχεια ο σουλτάνος έλεγε: "Πετάξτε τον από εδώ αυτόν έξω από την πόλη".
Μετά από αυτό ξεκινούσε το κυνηγητό του Αγίου Βασιλείου στους δρόμους της πόλης από τους γενιτσάρους, με τον κόσμο να τους χειροκροτεί!!!
Πριν... απολαύσετε τη βαρβαρότητα των τουρκοζώων στις φωτογραφίες που ακολουθούν, βαρβαρότητα που γίνεται τον 21ο αιώνα υπό το φως της μέρας και με χειροκροτήματα μιας βάρβαρης κοινωνίας που τρέφεται από το ρατσιστικό μίσος, σας καλούμε να αναλογιστείτε τι και πόσα τράβηξαν οι χριστιανοί τις προηγούμενες μαύρες δεκαετίες στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, όταν εφαρμοζόταν συστηματικά το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων...

kovalama.jpg
3.20141231144041.jpg
noel.jpg

27 σχόλια:

  1. Καλά χαλάρωσε και λίγο. Εδώ έχουμε δει τόσα και τόσα ως και ΑηΒασίλισσες με τα κωλομέρια έξω να χαριεντίζονται και ένα σωρό άλλα, αυτό σε έθιξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως υπάρχουν πολλοί χειρότεροι στην Δύση από τους εν λόγω Γενίτσαρους οι οποίοι έχουν εκτοπίσει μέσω της προπαγάνδας τους τον κεντρικό ρόλο που πρέπει να έχει τα Χριστούγεννα η γέννηση του Ιησού Χριστού και μας έχουν επιβάλλει ούτε λίγο ούτε πολύ να βλέπουμε φανταστικές ιστορίες και να ακούμε για ένα παχύσαρκο και κοιλιόδουλο ονόματι Santa Claus που προσβάλει με ότι κάνει τον πραγματικό Άγιο Βασίλειο, είτε τον Άγιο Νικόλαο κατ' άλλους....είναι ντροπή αυτό το αίσχος και είναι ντροπή που έρχονται Χριστούγεννα και τη μόνη αναφορά στην γέννηση του Κυρίου μας την βλέπουμε στις φάτνες που βάζει κάθε δήμος στην κεντρική του πλατεία...είναι ντροπή που τα Χριστούγεννα έχουν γίνει X-mas, παρδαλά φωτάκια, κόκα κολα και ότι άλλη βλακεία έχουν σκαρφιστεί αυτοί που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ουσία τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κάθε φορά που κάνουν κάτι οι Τούρκοι ψάχνουμε τα ισοδύναμα της Δύσης τότε καταλαβαίνω γιατί μας την "έκατσαν" κάτι 4-5 κλπ αιώνες... Εμείς οι... άμωμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπα ότι είμαστε άμωμοι...το σχόλιό σου είναι πάρα πολύ ειρωνικό αλλά αφού σε ικανοποιεί οκ. Σχολίασα σε καθαρά θρησκευτική βάση την είδηση....τώρα αν από αυτό που είπα εγώ, εσύ συνειδητοποίησες το λόγο που μας έκατσαν τόσους αιώνες τότε εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τα ίδια κριτήρια καλαισθησίας η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων είναι ζώα και βάρβαροι και δυστυχώς για την Ελλάδα το γνωρίζουν και οι ξένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάλι που δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου. Με ποια κριτήρια καλαισθησίας η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων είναι ζώα και βάρβαροι και δυστυχώς για την Ελλάδα το γνωρίζουν και οι ξένοι;

      Εμείς δείχνομε ανοχή στα ήθη κι έθιμα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (και όχι ντόπιων), τα οποία είναι όντως απαράδεκτα και σοκάρουν, όπως η αυτομαστίγωση, η οποία συνοδεύεται από ζωώδεις κραυγές. Αυτό θα έπρεπε όντως να απαγορευθεί από το ελληνικό κράτος και όμως δεν απαγορεύεται.

      Από πού κι ως πού χαρακτηρίζεις την συντριπτική πλειοψηφία των Νεοελλήνων (με κεφαλαίο Ν, διότι πρόκειται για έθνος) ζώα και βαρβάρους;

      Διαγραφή
    2. Οι νεοέλληνες είναι με μικρό διότι δεν αναφέρεται σε έθνος αλλά σε συμπεριφορές και ήθος ανθρώπων, υπάρχουν οι νεοέλληνες και υπάρχουν και οι Έλληνες και προφανώς δεν εννοώ τους χρυσαυγίτες ως Έλληνες. Την βαρβαρότητα των νεοελλήνων την εισπράττεις σε όποιον δημόσιο χώρο και αν βρεθείς. Από εικόνες σαν και αυτή και ακόμα χειρότερες στην Ελλάδα υπάρχουν και με το παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Ο Νεοέλληνας είναι άνθρωπος και όχι συμπεριφορά. Μπορείς να γράψεις νεοελληνική συμπεριφορά.

      >Την βαρβαρότητα των νεοελλήνων την εισπράττεις σε όποιον δημόσιο χώρο και αν βρεθείς. Από εικόνες σαν και αυτή και ακόμα χειρότερες στην Ελλάδα υπάρχουν και με το παραπάνω<

      Πού, για παράδειγμα;

      Διαγραφή
    4. Παντού, ένα παράδειγμα, τις φωτογραφίες των κρεμασμένων ή γενικότερα δολοφονημένων σκυλιών ή αυτών που αφού σκοτώνουν παράνομα και απάνθρωπα μικρά αγριογούρουνα στη συνέχεια βγάζουν και αναμνηστική φώτο ανδραγαθήματος φαντάζομαι κάπου θα έτυχε να τις δεις, συστημάτικα γίνεται. Δεν λέω νεοελληνική συμπεριφορά διότι υπάρχουν πάμπολλοι ωραίοι χαρακτήρες σε αυτόν τον τόπο, πραγματικοί Έλληνες, δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ο λαθροθήρας που σκοτώνει αγριογούρουνα, ή κάποιοι ανώμαλοι που αρέσκονται να βασανίζουν ζώα, με τα τουρκοζώα, που κυνηγούν τον αλλόθρησκο, ενώ απαιτούν σεβασμό για την δική τους πίστη. Έτυχε να δεις την φωτογραφία που έβγαλε νεαρός στρατιώτης και την έστειλε στους γονείς του να τον καμαρώσουν, κρατώντας υπό μάλης δύο κουρδικά κεφάλια; Ποιο δικό μας παιδί θα το έκανε αυτό; Θα χωρούσε κάτι τέτοιο στον δικό μας πολιτισμό;

      Διαγραφή
    6. Ως παράδειγμα το ανέφερα, είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις. Για το άλλο που είπες η απάντησή μου είναι ότι χωράει στον δικό μας πολιτισμό αν δημιουργηθούν οι ανάλογες συνθήκες, υπάρχουν παλιές φωτογραφίες που δείχνουν κομμένα κεφάλια Ελλήνων κομμουνιστών να ποζάρουν με τους θύτες τους

      Διαγραφή
  6. Είναι ο Άγιος του εμπορίου, όχι έκφραση του χριστιανικού πολιτισμού. Βέβαια οι Τούρκοι ισλαμιστές εδώ προφανώς το αντιλαμβάνονται ως σύμβολο "κακής" δυτικής επιρροής, η οποία όμως έχει γίνει αποδεκτή προφανώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Εδώ βλέπουμε - ίσως - μια εσωτερική αντίφαση στην τουρκική κοινωνία, αν δεν πρόκειται για καθαρά σατυρικό δρώμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους είπες "τουρκόζωα".
    Με αυτό τον όρο προσβάλλεις τα ζώα.
    Οι τούρκοι βρίσκονται πολύ κάτω από τα ζώα.
    Γιατί γράφεις με κεφαλαία γράμματα τις λέξεις "τουρκία" και "τούρκος".
    Με κεφαλαία γράφονται μόνο οι λαοί που έχουν προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι τούρκοι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα άλλο εκτός από γενοκτονίες γι αυτό θα πρέπει να γράφονται με μικρά για να μην πω ότι θα πρέπει να μην κατονομάζονται καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι προλαλήσαντες εστιάστηκαν μάλλον στις εικόνες και δεν διάβασαν προσεκτικά το άρθρο που σχολιάζουν. Το επεισόδιο οργανώθηκε απο ένα ισλαμοφασιστικό κόμμα με προφανή σκοπό να εξακολουθήσει να ασκεί τρόμο στους χριστιανούς της Τουρκίας και να αποσπάσει ψήφους απο μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της που εκτρέφει αισθήματα άκρατου μίσους για οτι το χριστιανικό. Θυμηθείτε επισης τις πρόσφατες δολοφονιες μη ορθοδόξων χριστιανών κληρικών. Θυμηθείτε το κάψιμο ομοιώματος του Οικουμενικού Πατριαρχη απο αντίστοιχα κτήνη του κόμματος των γκρίζων λύκων......http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3630860.stm. Και μή ξεχνάτε οτι πριν την ελληνοτουρκική "φιλία" των ΓΑΠ κλπ, στους πανηγυρισμούς τους για το κάψιμο της Σμύρνης οι "φίλοι" μας παρήλαυναν πτώματα αγριοχοίρων για να ατιμάσουν τους νεκρούς μας του 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς όλους τους σχολιαστές
    Το δρώμενο αυτό, με τον τρόπο που έγινε και με τον τρόπο που το υποδέχτηκε η κοινωνία της πόλης αλλά και οι σχολιαστές στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δικαιολογεί τον τίτλο.
    Ο σουλτάνος είπε διώξτε από την πόλη τον Άγιο Βασίλη που μοιράζει δώρα, γιατί εδώ είναι μια πόλη που "λυτρώθηκε" από τους μουσουλμάνους, άρα δεν πρέπει να την βρωμίζουν οι άπιστοι.
    Επίσης, οι "εμπνευστές" του δρώμενου, ήθελαν να αποτρέψουν την κοινωνία να γιορτάζει την Πρωτοχρονιά, γιατί είναι μια ξένη γιορτή, μια γιορτή των απίστων.
    Το κυριότερο, το δρώμενο είναι η επιτομή αλλά και προοίμιο νέας νέας γενοκτονίας των χριστιανών.
    Τέτοιες λογικές αλλά και τέτοιες πρακτικές προετοιμάζουν τον κόσμο και την κοινωνία για να αρπάξουν τα γιαταγάνια και να σφάξουν απίστους, όπως έγινε την περίοδο της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
    Τέτοιες λογικές αλλά και τέτοιες πρακτικές έκαναν την κοινωνία της Κωνσταντινούπολης να συμμετέχει λεηλατώντας και βιάζοντας στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
    Το να σχολιάζουμε σε τέτοιο άρθρο τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν και απαξιώνουν οι Δυτικοί τον Άγιο Βασίλειο, είναι εκτός λογικής και αποτελεί ύβρη στα θύματα της Γενοκτονίας.
    Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς, αποτελούν κραυγή αγωνίας, για να ξυπνήσουμε οι Ελληνες, γιατί η Τουρκία που ανέχεται τέτοια φαινόμενα -όταν δεν τα υποστηρίζει- είναι η Τουρκία που συνεχίζει τη γενοκτονία των χριστιανών, των γεζιντί και των Κούρδων, υποστηρίζοντας ανοικτά τους δολοφόνους του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
    Είναι η Τουρκία που μόλις προχθές έκανε την εθνοκάθαρση στους εκγλωβισμένους των κατεχομένων, είναι η Τουρκία που παραβιάζει βάρβαρα την κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία που διεκδικεί το μισό Αιγαίο και τη Θράκη.
    Λυπάμαι που αναγκάστηκα να κάνω αυτές τις διευκρινήσεις.
    Και λέω ότι λυπάμαι, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι ο αγώνας που κάνουμε χρόνια να ενημερώσουμε τους Έλληνες, δεν έχει αποτελέσματα.
    Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και σε ενόχλησε ο σχολιασμός, θα πρότεινα να λάβεις υπόψη τα εξής:
      1. Νομίζω ότι στην Τουρκία την πρωτοχρονιά με Άγιους Βασιλίδες, στολισμένα δέντρα κλπ δεν τη γιορτάζουν μόνο χριστιανοί αλλά και μεγάλο μέρος Τούρκων Μουσουλμάνων. Ως εκ τούτου το δρώμενο εξέφραζε, κατά κύριο λόγο, την αντιπαράθεση μεταξύ παραδοσιακών ισλαμιστών και εκσυγχρονιστών δυτικόφιλων και όχι μεταξύ μουσουλμάνων - χριστιανών.
      2. Τις γενοκτονίες και την επιθετική εξωτερική πολιτική που περιγράφεις δεν τις έκαναν (ούτε τις κάνουν) μόνο φανατικοί ισλαμιστές αλλά και δυτικόφιλοι "εκσυγχρονιστές" και "κοσμικοί". Και μάλιστα ενίοτε με την ανοχή, αν όχι με την υποστήριξη, δυτικών "πολιτισμένων" Δυνάμεων. Δεν είναι λοιπόν θέμα θρησκευτικής / πολιτισμικής αντιπαράθεσης αλλά ευρύτερων γεωπολιτικών συμφερόντων στα οποία δεν υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" Τούρκοι ανάλογα με τη θρησκευτική τους προσήλωση.
      3. Πολλοί Έλληνες, όχι αδίκως νομίζω, δεν θεωρούν τον εμπορικό Άγιο Βασίλη κομμάτι και σύμβολο της πολιτιστικής τους ταυτότητας το οποίο θα ένιωθαν την ανάγκη να υπερασπιστούν. Ειδικότερα όταν αυτό έχει διακωμωδηθεί τόσο πολύ από τη Δύση απ' όπου προέρχεται. Είναι κάπως υπερβολικό να ονομάζεις την επισήμανση αυτή ως ύβρι στη μνήμη των θυμάτων των γενοκτονιών. Ο εμπορικός Άγιος Βασίλης δεν ανήκει στην Ανατολική Ορθόδοξη παράδοση, στο κάτω κάτω, αλλά και εκεί εισαγόμενος είναι.
      Ευχαριστώ και Εύχομαι καλή χρονιά.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη δεν με ενόχλησε τίποτα.
      Απλά εξέφρασα την απογοήτευσή μου, γιατί κατά την άποψή μου τα σχόλια δέιχνουν - συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου σου σχολίου- ότι είμαστε ένα αποπροσανατολισμένο έθνος.
      Και πάλι καληνύχτα...

      Διαγραφή
    3. Σάββα, έχεις απόλυτο δίκιο. Τίποτε δεν κατάλαβαν οι σχολιαστές. Δεν είδαν μέσα από την ανάρτησή σου την μη ανοχή στην διαφορετικότητα των ισλαμοφασιστών, η οποία εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.
      Αυτοί, τα τουρκοζώα, νομίζουν ότι δικαιούνται να εμπαίζουν τον Αη-Βασίλη, ένα χριστιανικό έθιμο, αλλά αν εγώ ζωγραφίσω κανένα σκίτσο του Μωάμεθ, αλίμονό μου. Απαιτούν να σέβεσαι τα δικά τους, χωρίς να θεωρούν αντιστοίχως υποχρεωμένους εαυτούς να κάνουν το ίδιο για τα δικά σου. Αυτή είναι η νοοτροπία τους, η νοοτροπία ενός λαού, που ποτέ δεν παρήγαγε πολιτισμό, αλλά μόνον αρκέσθηκε να καταστρέφει τον πολιτισμό άλλων.

      Διαγραφή
    4. Σάββα, αν η απογοήτευση δεν είναι μορφή ενόχλησης, τότε το παίρνω πίσω για να μην παίζουμε με τις λέξεις. Δεν αρνούμαι το γεγονός ότι ο ισλαμικός φανατισμός χρησιμοποιείται ως μια από τις βασικές ιδεολογικές παραμέτρους για την ψυχολογική προετοιμασία της τουρκικής επιθετικότητας και καταπάτησης των μειονοτικών δικαιωμάτων. Όμως όποιος τρέφει αυταπάτες ότι η συμπεριφορά αυτή οφείλεται αποκλειστικά (ή κυρίως) στο θρησκευτικό φανατισμό και επομένως, αν στα πράγματα έρθουν οι "φιλοευρωπαϊκές εκσυγχρονιστικές" δυνάμεις, τα προβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας, αυτός κι αν είναι αποπροσανατολισμένος. Το ισλάμ είναι το μέσο που χρησιμοποιείται κατά περίπτωση, όχι ο αυτοσκοπός. Αυτό θέλω να πω, ότι ίσως στο ισλάμ δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή από όσο πρέπει, παραβλέποντας άλλους παράγοντες.
      Αυτά και καληνύχτα.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη
      άλλο να θεωρητικολογείς και άλλοι να έχεις ζήσει και να διαβάζεις καθημερινά μια χώρα σαν την Τουρκία.
      Η θεωρία ότι οι άλλοι φταίνε για την αγριότητα, τη βαρβαρότητα και τα εγκλήματα της Τουρκίας και των Τούρκων είναι εντελώς αστήρικτη και λάθος.
      Ξέρω την τουρκική κοινωνία, την έχω ζήσει από κοντά επί έξι χρόνια, έχω μελετήσει το τουρκικό κράτος και το τουρκικό ισλάμ.
      Αν δεν πιεστούν από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσουν τις γενοκτονίες που έκαναν, θα συνεχίσουν τα ίδια και τα ίδια.
      Αυτό κάνουν με τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους.
      Αυτό κάνουν και με το δρώμενο του Αη Βασίλη, το οποίο είναι προοίμιο γενοκτονίας.
      Δεν ενοχλούμε καθόλου από τις απόψεις των άλλων.
      Απογοητεύομαι από την αναποτελεσματικότητα του αγώνα που δίνουμε εδώ μέσα τόσα χρόνια.
      Το καληνύχτα που είπα, έχει την έννοια ότι όσοι έχουν τέτοιες απόψεις, όπως ορισμένοι σχολιαστές, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν τους επεκτατικούς τους σχεδιασμούς εις βάρος μας.
      Αν θεωρείς ότι κοιμάμαι κι εγώ σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και λες και σε μένα καληνύχτα, τι να πω.
      Πάντως, καλύτερα θα ήταν να με διαφωτίσεις, για να ξυπνήσω, όπως προσπαθώ να κάνω εγώ, χωρίς ειλικρινά να θέλω να προσβάλω κανέναν.

      Διαγραφή
    6. Ά ρε Σάββα.
      Πάλι ορθογραφικά λάθη υπάρχουν στο σχόλιό σου.
      Πάλι με κεφαλαία έγραψες τις λέξεις "τούρκος" και "τουρκία"

      Διαγραφή
    7. Δεν νομίζω ότι εγώ είπα κάπου ότι για τα εγκλήματα των Τούρκων φταίνε οι άλλοι, ούτε ότι το ισλάμ και ενδογενή χαρακτηριστικά της τουρκικής κοινωνίας είναι αμελητέα. Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω τη σημασία τους διεθνούς παράγοντα, από τον οποίο εσύ περιμένεις να πιέσει τους Τούρκους να αναγνωρίσουν τα εγκλήματά τους, κάτι που όπως βλέπεις δεν γίνεται. Το να τίθενται και άλλες παράμετροι στην ανάλυση δε σημαίνει ότι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ή ότι αμφισβητούμε τον τουρκικό επεκτατισμό, κάθε άλλο. Το "καληνύχτα" ήταν απάντηση στο δικό σου νομίζοντας ότι εννοείς ότι θέλεις να κλείσεις τη συζήτηση. Η ενημέρωση και η διαφώτιση της κοινωνίας είναι σημαντικό έργο, και αυτό φαίνεται μέσα από το ιστολόγιο αλλά συμπληρώνεται και με τα σχόλια και τη συζήτηση. Κανείς δεν τα ξέρει όλα, αλλά πιστεύω ότι όσοι παρακολουθούν και συμμετέχουν στη συζήτηση δύσκολα θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για αδιαφορία ή ύπνο βαθύ.

      Διαγραφή
    8. Γιάννη
      έγραψα:
      "όπως ορισμένοι σχολιαστές, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν τους επεκτατικούς τους σχεδιασμούς εις βάρος μας".
      Δυστυχώς θα επιμείνω.
      Το θέμα της ανάρτησης είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι αποτελεί προοίμιο εγκλημάτων εναντίον των χριστιανών.
      Αυτοί που σχεδίασαν και έκαναν το δρώμενο εναντίον του Αγίου Βασιλείου, ανήκουν στο κόμμα μέλη του οποίο έκαναν τις δολοφονίες των χριστιανών της Μαλάτειας, σε συνεργασία με το Γραφείο Ανορθοδόξου Πολέμου της 2ης Στρατιάς.
      Επίσης, μέλη του ίδίου κόμματος σκότωσαν τον ιερέα Σαντόρο στην Τραπεζούντα, όπως και τον Αρμένιο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ.
      Είναι οι Αλπερέν Οτζακλαρί, του κόμματος ΒΒΡ.
      Φυσικά δεν μπορεί να τα γνωρίζουν όλοι όλα.
      Όμως, όσοι δεν ξέρουν, περιμένουν να ακούσουν και ψάχουν να μάθουν.
      Όταν λοιπόν παρουσιάζονται στοιχεία, και κάποιοι συνεχίζουμε να μπλέκουμε κόκα κόλα και διεθνή παράγοντα σε ένα τέτοιο ξεκάθαρο γεγονός, να Γιάννη, μπορώ να μιλώ για ύπνο του δικαίου.
      Πού είναι η υπερβολή, πες μου να καταλάβω.

      Διαγραφή
    9. Σάββα,
      Κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις σου για την Τουρκία και την εκεί πολιτική κατάσταση. Δε νομίζω ότι τα στοιχεία που δίνεις αναιρούν τις απόψεις που εκφράζω, ούτε αμφιβάλω ότι τα εγκλήματα κατά των χριστιανών θα συνεχιστούν. Εντούτοις, θα σε ρωτήσω λοιπόν 2-3 πράγματα τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν και άλλους:
      1. Τον Άγιο Βασίλη (αυτόν της Κόκα Κόλα, του εμπορίου με τα δώρα κλπ) ποιοι τον γιορτάζουν στην Τουρκία; Μόνο οι (εναπομείναντες) Χριστιανοί ή και Τούρκοι Μουσουλμάνοι που μιμούνται τους δυτικούς; (για να καταλάβουμε αν το δρώμενο στρέφεται ΜΟΝΟ εναντίον των χριστιανών)
      2. Ο διεθνής παράγοντας (και συγκεκριμένα ΗΠΑ και άλλοι δυτικοί) είναι αμέτοχος και ασήμαντος τόσο στα εγκλήματα όσο και στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά και άλλων ισλαμιστών στην περιοχή;
      Τώρα, το διεθνή παράγοντα τον αναφέρουμε για την πολιτική (και τα εγκλήματα) της Τουρκίας γενικά, όχι για το συγκεκριμένο ξεκάθαρο γεγονός. Όσο για τον Άγιο Βασίλη, η φιγούρα είναι από διαφήμιση της Κόκα-Κόλα, και δεν ανήκει στην Ανατολική Ορθόδοξη παράδοση, όπως τα θύματα των εγκλημάτων, τι να κάνουμε; Τόσο κακό είναι που το ανέφεραν κάποιοι;
      Αφού με ρωτάς, υπερβολή είναι να λες ότι όποιος παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική γωνία της είδησης διαπράττει ύβρι στα θύματα της γενοκτονίας. Υπερβολή είναι να λες ότι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου όσοι διαβάζουν το ιστολόγιο και μπαίνουν σε διάλογο μαζί σου, χωρίς να αμφισβητούν βέβαια την τουρκική επιθετικότητα ή επεκτατισμό, αλλά επειδή θέτουν και άλλες παραμέτρους στο πρόβλημα.

      Διαγραφή
  10. Καποιανού του δείχνανε ένα δάσος κι εκείνος κοίταγε το δάχτυλο. Κάποιοι Ρωμιοί λένε ο τούρκος είναι πρώτα τούρκος και μετά δεξιός αριστερός κι όλα τ´αλλα. Εδώ δεν κάνουμε φιλοσοφία ούτε τα βαθύτερα αίτια, τό αποτέλεσμα ψάχνουμε. Θα μας ξεσκίσουν στην πρώτη ευκαιρία, το είδαμε το 1974 στήν Κύπρο.

    Γελιοποιώντας τον Άγιο Βασίλη ετοιμάζεις ψυχολογικά τόν όχλο να διαλύση τούς χριστιανούς δοθείσης ευκαιρίας. Έτσι έγινε κάμποσα χρόνια πρίν το 1922 και πρίν τα σεπτεμβριανά του 1955. Ετσι κι αλλιώς το κράτος πού δημιουργεί ατυχήματα τύπου Σουσουρλούκ μία μικρή ωργανομένη μειοψηφία και μία σιωπηρή πλειοψηφία χρειάζεται γιά νά κάνη την δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό είναι να μην τραγικοποιούμε τόσο πολύ τα πράγματα.....Είναι ένα απλό καθημερινό άρθρο που ο κάθε ένας μπορεί να το δεί από πολλές οπτικές γωνίες είναι....δεν γράφει κάπου ότι πρέπει τα θέματα να τα βλέπουμε μόνο με βάση τις γενοκτονίες που διαπράχθησαν και τις οποίες ούτε αρνούμε αλλά ούτε και το ότι τα μηνύματα που η Τουρκική ηγεσία στέλνει στο λαό με τέτοια έθιμα είναι πράγματι μηνύματα μίσους και αποτελούν κινητήρια δύναμη για νέες διώξεις και πιθανώς γενοκτονίες στο μέλλον....
    Δεν είναι όμως καλό να λέμε έτσι εύκολα ότι ο χ ή ψ διαπράττει ύβρη προς τους νεκρούς επειδή δεν είδε το θέμα από αυτή την οπτική των πραγμάτων αλλά από την οπτική των εξεφτελισμών και γελοιοποιήσεων που υφίσταται ο Άγιος. Και με βάση αυτή και μόνο την οπτική έγινε και η όποια αντιπαραβολή με την Δύση και με τα συγκεκριμένα κέντρα που προσβάλλουν εξίσου τον Άγιο.... Ίσως ένας πιο καθοδηγητικός να το πώ τίτλος να βοηθούσε πιθανώς και καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ
    Βλέπω στίς φωτογραφίες, ὑπό τό πρῖσμα ὅσων σχολιασμῶν προηγήθηκαν, τέσσερεις ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ:
    Α) Τόν φερόμενο ὡς Ἅγιο Βασίλιειο τῆς Κόκα-Κόλα ἤ Ἄγιο Νικόλαο τῆς Γερμανο-Φραγκο-Νορμανδικῆς καί Ἀγγλοσαξωνικῆς παραδόσεως, πού ὅμως στά μάτια τῶν τούρκων ἀντιπροσωπεύει τούς χριστιανούς και δή ἐμᾶς, ὡς..."δυτικιούς"(!!!),
    Β-Γ) Τόν Σουλτάνο καί τόν Βεζύρη του, πού στά μάτια τῶν τούρκων θυμίζουν τό "ἔνδοξο" ὀθωμανικό παρελθόν τους και μέλλον τους, και
    Δ) τόν Γενίτσαρο-Χατζηαβάτη-τοῦρκο, πού κυνηγᾶ καί διώχνει τόν χριστιανό " Ἅγιο Βασίλειο" ἀπό τήν γῆ τοῦ "Ἀλλάχ", γιά χάρη τοῦ ὁποίου "Ἀλλάχ" κάθε τοῦρκος πρέπει να εἶναι ἕτοιμος νά καθαρίσει τήν γῆ, κυνηγώντας καί σφάζοντας χριστιανούς (καί τούς ἑβραίους στό τέλος, πού θα κρύβονται πίσω ἀπό δένδρα... καημένες ἐληές!).
    Ὅλα αὐτά ὅσο καί ἄν μοιάζουν θεωρητικῶς γελοῖα, δέν παύουν νά εἶναι πρακτικῶς ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Διότι, στίς γενοκτονίες, οἱ λογικοί σχεδιάζουν μέ δόλο, ἀλλά οἱ παράφρονες καί οἱ ἀφιονισμένοι σφάζουν.
    Το περιστατικό εἶναι λοιπόν σχεδιασμένο ἀπό τήν τουρκική ΜΙΤ, μέ κεντρική γενική ὁδηγία Ἐρντογκάν καί Νταβούτογλου.
    ["Δένει", ἴσως, μέ τήν πρόσφατη και δυσεξήγητη περιφρόνηση σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος καί τῶν ἐλικοπτέρων μας ἀπό τίς Ἰταλικές ἀρχές, στήν περίπτωση τῆς βοήθειας στό φλεγόμενο Νόρμαν Ατλάντικ – μήν καί φανῆ στά ΜΜΕ ὅτι "οἱ Ἕλληνες κάνουν καλό". Κάτι λοιπόν θά ξέρη ἡ Μέρκελ γιά τόν λόγο τῆς παράδοξης και περιφρονητικῆς στάσεως τῶν Ἰταλικῶν ἀρχῶν ...που δεν τό ξέρει ὁ Τσίπρας, ....ἀλλά ἴσως τό ξέρει ὁ Ἐρντογκάν, ...πού τάχα "δέν τόν πᾶνε" οἱ Γερμανοί ].
    - ( Εἶναι καί άργά, ἡ φαντασία ἴσως ὁργιάζει, πού τό εὔχομαι. Καλό ξημέρωμα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.