11/1/15

Νταβούτογλου: Να γίνει πορεία και για την ισλαμοφοβία

 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε την πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να δει ανάλογες αντιδράσεις και σε περιπτώσεις επιθέσεων "κατά τζαμιών" ή σε περιπτώσεις φαινομένων ισλαμοφοβίας.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επαίνεσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις χθεσινές του δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες "αυτοί οι φανατικοί δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία".

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διευκρίνισε ότι οι τρομοκράτες δεν μεγάλωσαν σε μουσουλμανικές χώρες, αλλά "στο Παρίσι" και ότι αυτό το περιβάλλον πρέπει να εξετασθεί.

Η παρουσία του τούρκου πρωθυπουργού στην πορεία προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί κατήγγειλαν τις παραβιάσεις της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία.

nooz

8 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνετε τώρα τί εἴδους γείτονες ἔχουμε καὶ κυρίως πῶς πρέπει νὰ ἀντιμετωπίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε καλός την μαιμου με το βλέμμα της αλεπους.
    Δε μας ανέλυσες όμως ακόμα πως εννοούσες στο βιβλίο σου ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη όπως και στην Κύπρο....

    Επίσης δε μας εξήγησες γιατί το Καστελόριζο το ονομάζεις νησί της Ανατ. Μεσογείου; Απο πότε το έκανες περτικαλί ζώνη (γιατί αυτό το γκρίζα κάπως μου κάθεται) . Σκέφτεσαι να το πάρεις δικό σου; Σου λείπει πρόσβαση στο Φ.Α. και αν (λέω αν απίθανο) κάποιος έχει τα κάκαλα να ''απαιτήσει'' την ΑΟΖ εσύ θα βρεθείς με την μπανάνα απο τα φοινικόδεντρα που είσαι επάνω ;

    Επίσης ...Γιατί η Ελληνορθόδοξη κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη απο το 1923 μέχρι σήμερα μειώθηκε σε αντίθεση με την Μουσουλμανικη στη Θράκη που αυξήθηκε ; Πως έγινε οι μεν μόνο πεθαίνουν οι δε μόνο γεννάνε ;

    Τέλος σε ένα τελευταίο ερώτημα . Είπες : «Αν η Ελλάδα υπογράψει μία συμφωνία με την Αίγυπτο, δεν θα την αποδεχθούμε αν πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή η συμφωνία δεν θα υπάρχει για εμάς».Και τι θα κάνεις ; Θερμό επεισόδιο; Θα μας κηρύξεις το πόλεμο; Θα πάρεις κανα δυο νησιά να έχεις να πορεύεσαι; Αλλά δεν φταις εσύ....είναι που έχουμε κάτι αιώνες να δουμε ως χώρα ηγέτη ...Βέβαια κάθε λαός έχει τους ''ηγέτες'' που του αξίζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα, θα μπορούσες να υποβάλλεις αμέτρητα ερωτήματα σ`αυτήν την ποντικομαμή, αλλά θα έχανες άδικα τον χρόνο σου. Το άτομο έχει παραφρονήσει και όσο κατέχει αυτό το πόστο θα είναι μια θανάσιμη απειλή όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά για όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Προσωπική μου άποψη εντελώς υποκειμενική δεν έχει παραφρονήσει καθόλου.
      Απλά είναι η τακτική των Τούρκων όσο πιο πολύ υπαναχωρείς τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται.
      Οσο λειτουργείς με τη λογική είμαι μικρός και δεν μπορώ ν αντιδράσω...τόσο θα σε νικούν κατα κράτος.
      Βέβαια πολλά θα μπορούσε κάποιος να πει εδώ ..
      Είμαστε οικονομικά προβληματικοί
      Δεν έχουμε όπλα
      Δεν έχουμε φίλους
      Δεν έχουμε συμμάχους
      Είμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση
      Να σου πω χιλιάδες απαντήσεις
      Η ουσία είναι μία όμως: Το όχι για να μπορεί κάποιος να το πει θα πρέπει ακόμα και στα γόνατα αν ειναι να μπορεί να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και αυτό θέλει κάκαλα.
      Αρα αυτός είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει η Τουρκία για τον εαυτό της...
      Εμείς μέχρι τώρα λέμε τι δεν μπορούμε να κάνουμε ...Δεν έχω ακούσει τι μπορούμε να κάνουμε . Μάλλον ψέμματα δεν έχω δει να κάνουμε . Γι αυτό καταλήγω στο : λαός που δεν μαθαίνει απο την ιστορία του , είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει . ΚΑι εμείς ως λαός έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν.

      Διαγραφή
    3. Χωρίς να διαφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες, επιμένω ότι το άτομο έχει παραφρονήσει, γιατί με όσα λέει και πράττει, φαίνεται ολοκάθαρα ότι επιθυμεί να αιματοκυλήσει τα Βαλκάνια και όχι μόνο.

      Διαγραφή
    4. [..]φαίνεται ολοκάθαρα ότι επιθυμεί να αιματοκυλήσει τα Βαλκάνια και όχι μόνο.[..]

      Αυτοί οι άνθρωποι πέρα απο την παραφροσύνη που δεν το πιστεύω απολυτα αλλά ακόμα και έτσι να ειναι , έχουν λόγο για να το θέλουν....και αυτός ο λόγος έχει υποκινητή, και ο υποκινητής έχει κέρδος ...Γιατί τίποτα δεν γινεται χωρίς κέρδος ....
      Νομίζω δλδ .

      Διαγραφή
    5. ''Κάθε πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση.''

      Sun Tzu

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.