1/4/15

Bloomberg: «Είναι τρομακτικό να βλέπουμε την Ελλάδα να πηγαίνει προς την πρώην ΕΣΣΔ»

Clipboard
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Έντμουντ Φελπς σε συνέντευξη του στο Bloomberg, έδωσε το στίγμα της ανάλυσής του για την επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με την Ρωσία.

«Είναι τρομακτικό το ενδεχόμενο να δούμε την Ελλάδα να πηγαίνει προς την πρώην ΕΣΣΔ. Είναι ανησυχητικό να συμβεί αυτό, καθώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Πάντως, πριν καν φτάσουμε σε αυτό το σημείο πιστεύω πως οι Βρυξέλλες και η ΕΚΤ κάτι θα κάνουν με το ελληνικό χρέος – μια μερική διαγραφή, έστω».

Κατά τον Αμερικανό καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι πολύ πιο σοβαρά από μια διαγραφή χρέους ή, στην παρούσα φάση, από την περιορισμένη τροφοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ μέσω του ELA.

Edmund-Phelps
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Έντμουντ Φελπς

«Είναι φανερό πως χωρίς αυτό το τρικ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δίνει χρήματα στις ελληνικές τράπεζες, αυτές δεν θα άντεχαν. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει έλλειψη χρημάτων καθώς τα φορολογικά έσοδα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ενώ η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων».
Clipboard01

Ιδιαίτερα για το μισθολογικό κόστος και το επίπεδο συντάξεων στην Ελλάδα, ο κ. Φελπς αναφέρει: «Βρέθηκα πρόσφατα στην Αθήνα και διαπίστωσα πως οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι διπλάσιες από όσο μπορεί να αντέξει η αγορά και σίγουρα διπλάσιες από τις αντίστοιχες στην Ισπανία που είναι μια σαφώς πιο παραγωγική χώρα και έχει υψηλότερο επίπεδο μισθών. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ένας μεγάλος δημόσιος τομέας και ένας ιδιωτικός που δεν ξέρουμε πώς θα καταφέρει να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».

Γι” αυτό, σύμφωνα με την ανάλυσή του, ακόμη και αν η ΕΚΤ και οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέος καθιστώντας το βιώσιμο, και πάλι υπάρχει σαφές πλάνο για το πώς θα μπορέσει η ελληνική οικονομία στο άμεσο μέλλον. Για να καταλήξει: «Έχουν γίνει τόσα πολλά λάθος πράγματα στην περίπτωση της Ελλάδας που ακόμη και τώρα υπάρχουν αρκετά εργαλεία στην εργαλειοθήκη που θα βελτιώσουν την κατάσταση»

crashonline

6 σχόλια:

  1. Οταν ο αντρε παπ, μοιραζε τα αναπτυξιακα πακετα με την μορφη ΑΤΑ, και ανεξελεγκτων επιδοτησεων.
    Οταν το δημοσιο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ηταν υποθεση της καθε κυβερνητικης συμμοριας
    Οταν ο κρατικος μηχανισμος μετατρεποταν σε αθλιο κομματικο εργαλειο
    Οταν οι αρπαχτες απο τους εκαστοτε κυβερνητικους συμμοριτες ειχε γινει εθνικο σπορ, με απανωτα ολυμπιακα ρεκορ.
    Οι μηχανισμοι ελεγχου της ΕΕ που ηταν?
    Γιατι σιωπουσαν?
    Τι εκαναν οι φιλοι γερμανοι?
    Γιατι επρεπε να φτασουμε στην απολυτη αποβιομηχανιση, και στην αγροτικη και κτηνοτροφικη ερημωση για να μας φερουν τον λογαριασμο?
    Ο σχεδιασμος και η προθεση, σημερα, γινεται ολοφανερη.
    Η Ελλαδα ειχε στοχοποιηθει.
    Με εσωτερικους πρακτορες η χωρα οδηγηθηκε στο εκτελεστικο αποσπασμα.
    Σημερα η μεγαλη Ρωσια, ειναι για την χωρα μας μονοδρομος.
    Οι δυτικοι εχουν αποδειχτει διαχρονικοι φονιαδες της Ελλαδας.
    Δεν εχομε καμια δουλεια με αυτους. κανονικα αυτη η κυβερνηση πρεπει να προχωρησει σε επαφες με την Ρωσια, αποστασιοποιησης απο τους δυτικους (και ειδικα απο τους γερμανους).
    Μια συμφωνια ενος ρωσικου δανειου με αποπληρωμη με αγροτικα προιοντα, αρκει για να αλλαξει ριζικα τα πραγματα στη χωρα μας.
    Στην πραγματικοτητα, η ενταξη της χωρας μας στην σφαιρα των δυτικων δυναμεων, αρχισε με τον μαυροκορδατο και τα πρωτα αγγλοεβραικα δανεια υποταγης. Ειναι αποτελεσμα ενος βρωμικου πολεμου, με κορυφωση στην δολοφονια του Καποδιστρια.
    Ειναι καιρος να βγουμε απο αυτο το βρωμερο λημερι των φονιαδων, των δουλεμπορων και των αποκιοκρατων.
    Η Ρωσια ειναι εδω, δυνατη και καθαρη ανεξαρτητα απο το τι πλασαρουν οι δυτικοι πρετεντερηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι "ευρωπαϊκοί μηχανισμοί ελέγχου"; Αν επενέβαιναν, θα μιλούσαμε για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά κυριάρχου κράτους. Την ευθύνη για την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είχαν οι κυβερνήσεις που εμείς, ο κυρίαρχος λαός, ψήφισε. Αν εμείς θέλαμε να αυτοκτονήσομε, όπως και το κάναμε, η ΕΕ θα μάς έλεγε ΜΗ! Μα είσαι σοβαρός;

      Δεν μάς έφεραν κανέναν λογαριασμό. Απλώς χρεοκοπήσαμε, δεν μάς δάνειζαν από πουθενά πια κι ΕΜΕΙΣ ζητήσαμε την ενεργοποίηση του ΕΜΣ. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την διαστρέβλωση της αλήθειας.

      Ως πότε θα ζούμε με παραμύθια του τύπου "η Ελλαδα ειχε στοχοποιηθει";

      Θα πάρομε δανεικά (πόσα, άραγε;) και θα τα αποπληρώσομε με αγροτικά προϊόντα; Πόσα εξάγομε και πόσα θέλει η Ρωσία; Ο πεινασμένος στον ύπνο του όλο καρβέλια βλέπει. Και με τα δανεικά που έχομε πάρει τι θα γίνει; Θα μάς τα χαρίσουν;

      Και το κυριότερο ερώτημα: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ; Διότι, δυστυχώς, βλέπω ότι μάς έγινε πια τρόπος ζωής, λες και μπορούμε να ζούμε με δανεικά εσαεί.

      Πόση αφέλεια πρέπει να δέρνει κανέναν, για να νομίζει ότι οι απ' εδώ είναι φονιάδες, ενώ οι απ' εκεί, το "ξανθόν γένος", άγιοι; Παλιά κουκουεδίστικη γλώσσα κι από τούς ίδιους τούς νεότερους κουκουέδες ξεπερασμένη.

      Σήμερα η "μεγάλη" (sic) Ρωσία έχει κι αυτή τα οικονομικά της προβλήματα. Κάνει περικοπές από δω κι από κει και κοιτάζει να τα φέρει βόλτα.

      Η Ρωσία δεν είναι άσυλο, φίλε. Για να σε δανείσει θα σού θέσει όρους σκληρούς, ίσως ακόμη σκληρότερους απ' ό,τι θέτουν οι άλλοι. Το πόσο "καθαρή" είναι και η Ρωσία, το διαβάζομε σ' ένα απόσπασμα συνεντεύξεως του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου, του ανθρώπου στο οποίο οφείλομε την όποια "πρόοδο" (ο Θεός να την κάνει) έχομε κάνει προς την ανεύρεση και εξόρυξη υδρογονανθράκων:

      «Το πετρέλαιο υπάρχει, απλώς δε θέλουν να το βγάλουν τώρα γιατί υπάρχουν συμφέροντα, έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία ως το 2015, πρέπει να ανανεώσουμε τη σύμβαση, να φέρουμε φυσικό αέριο με 11 ευρώ όταν στην αγορά υπάρχει με 3 ευρώ. Εμείς στην Κρήτη θα το βγάλουμε με 3 ευρώ και θα δώσουμε δουλειά σε 150.000 με 200.000 Έλληνες, γιατί να πάρουμε το ρωσικό;
      Συνεχώς παίζουμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία, είναι εσκεμμένη διότι υπάρχει η μίζα»
      (εδώ).

      Οι Οθωμανοί έφυγαν, αλλά ο ραγιαδισμός έμεινε. Αγγλόφιλοι, Γαλλόφιλοι, Ρωσσόφιλοι. Ξύπνα καημένε ραγιά! Άσε τι νοοτροπία του Καραγκιόζη, και σκέψου πώς θα σταθείς στα πόδια σου μοναχός σου, χωρίς δανεικά, διαφορετικά ούτε εσύ διαφέρεις τίποτε από τους άλλους, που ονομάζεις γερμανοτσολιάδες, ή δεν ξέρω πώς αλλιώς.

      Διαγραφή
    2. για την ακρίβεια Nativist οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επενέβησαν το 1989 με επιστολή του Ντελόρ, και όπως αναφέρεις η αντίδραση εδώ ήταν ένα " χμ... ύποπτο! γιατί την στέλνει πριν τις εκλογές;"

      Διαγραφή
    3. για την ακρίβεια Nativist οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επενέβησαν το 1989 με επιστολή του Ντελόρ, και όπως αναφέρεις η αντίδραση εδώ ήταν ένα " χμ... ύποπτο! γιατί την στέλνει πριν τις εκλογές;"

      Διαγραφή
  2. Η απαντηση ειναι απλη: 26% ανεργια...μπορει αυτη να διοχετευτει ακομη στην παραγωγη των ελειμματικων τροφιμων http://prntscr.com/6o96jx , φτανει να θελουν καποιοι να εργασθουν σε πραγματικα παραγωγικη εργασια...ομως οι περισσοτεροι προτιμουμε να δουλευουν σε πιτσαριες στο αμερικα κιαλλαχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαλλου,η εξορυξη των υδρογονανθρακων, ειναι νομιζω ,τρομακτικα ακριβη υποθεση,
    τουλαχιστον οσον αφορα τα βαθη εξορυξης του Αιγαιου...οποτε δυστυχως χρειαζομαστε καποια "πλουσια πετρελαϊκη αδερφη" και φαινεται οτι καμμια δεν ενδιαφερεται πια,αφου οι Ρωσοι μπηκαν δυναμικα στον χωρο της Αιγυπτου.Τωρα ακομη κιη τουρκια φαινεται να φλερταρει με τους ρωσικους υδρογονανθρακες, ισως γιατι απλα φοβαται την ρωσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.