15/6/15

Η Ντι Βέλτ Επιστρατεύει Φαλμεράγιερ και Ναζιστικό Ρατσισμό Στον Πόλεμο Διασυρμού και Εξόντωσης των «Ψευδ-Ελλήνων»

Αμερικανικό σχόλιο για την ανάσταση φαντασμάτων
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού
Στην γερμανική ενδιάθετη κλίση στον ναζιστικό φυλετικό διαχωρισμό και στην διάτρητη θεωρία του μισέλληνα Φαλμεράγιερ προσφεύγει σήμερα αρθρογράφος της Βέλτ,εφημερίδας πού πρόσκειται στο κόμμα της κ. Μέρκελ, για να παρουσιάσει τους ΄Ελληνες σαν καταστροφείς της ευρωπαϊκής τάξης, σφετεριστές του ονόματος ΄Ελληνας, παρείσακτους στους κόλπους της Ευρώπης και… (Σταματά ένα βήμα πριν να προσθέσει: και άξιους εγκλεισμού σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.)

Το άρθρο, που αναξέει δυσάρεστες μνήμες και σε Αμερικανούς σχολιαστές -και που δεν είναι η αναμενόμενη ανταμοιβή για τους λυσσώδεις υπερασπιστές του γερμανικού ευρώ στην Ελλάδα- συνοδεύεται από πλήθος σχολίων Γερμανών αναγνωστών της εφημερίδας, που εγκρίνουν και επαυξάνουν την απογύμνωση του πλαστού DNA μας.

Σε τετρασέλιδο σχόλιο, που αφιερώνει στο εν λόγω γερμανικό πόνημα, το αμερικανικό οικονομικό δελτίο Ζήρο Χέτζ, γράφει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Με θέσεις που θυμίζουν δυσάρεστα την ευγονική θεωρία, η εφημερίδα που συνδέεται στενά με το κόμμα της Μέρκελ, εξαπολύει ένα ανθελληνικό υβρεολόγιο, λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει και άλλοτε καταστρέψει την ευρωπαϊκή τάξη» και αναζωπυρώνοντας τις ρατσιστικές θέσεις των Ναζί, αφού επικαλείται τη θεωρία που επινόησε ο Αυστριακός Φαλμεράγιερ τον 19ο Αιώνα, ότι οι ΄Ελληνες δεν είναι πραγματικά ΄Ελληνες.

Το άρθρο ανατρέχει και στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι στόλοι των μεγάλων δυνάμεων κατέστρεψαν τη τουρκική αρμάδα και διευκόλυναν τον ελληνικό πόλεμο της ανεξαρτησίας εναντίον του Σουλτάνου. Κατά τον αρθρογράφο της Βελτ τα κίνητρα των μεγάλων δυνάμεων δεν ήταν γεωστρατηγικά, όπως θα πίστευε κάθε σύγχρονος πολιτικός επιστήμονας, αλλά ευγενή και ρομαντικά. «Επειδή οι διαποτισμένοι με κλασσική παιδεία Ευρωπαίοι δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να εξακολουθήσουν να καταπιέζονται από τους Τούρκους.»

«Αλλά, εξηγεί ο αρθρογράφος στους Γερμανούς αναγνώστες του, οι ναύαρχοι των μεγάλων δυνάμεων βοήθησαν τους ΄Ελληνες για λάθος λόγο. Αφού οι ΄Ελληνες δεν ήταν ΄Ελληνες».

Πρόκειται για την ορολογία της φυλετικής καθαρότητας, τον δυϊσμό «κατωτερότητα - ανωτερότητα» και την πολιτιστική υπεροψία του Ευρωπαϊκού Βορρά κατά του Ευρωπαϊκού Νότου» -σημειώνει το αμερικανικό σχόλιο. Και συνεχίζει με άλλο απόσπασμα του άρθρου της Βέλτ:

«Η ιδέα ότι οι σύγχρονοι ΄Ελληνες είναι απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι ένα τουρκικής τήξης μίγμα Σλάβων, Βυζαντινών και Αλβανών, ήταν μια πίστη διαδεδομένη μεταξύ των σπουδασμένων Ευρωπαίων. ΄Ετσι οι αρχιτέκτονες της ΕΕ δεν μπορούσαν να διαφύγουν από αυτή την εντύπωση. Υπό αυτή την αντίληψη έφεραν την γλοιώδη Ελλάδα ( clammy= κολλώδη, σαν όστρακο) μέσα στο ευρωπαϊκό σκάφος το 1980. Οι συνέπειες προσφέρονται στον θαυμασμό κάθε μέρα»…

Το αμερικανικό σχόλιο, για το πολλαπλά αποκαλυπτικό αυτό άρθρο, μιας σοβαρής ( όχι λαϊκίστικης σαν την Μπιλτ) εφημερίδας, προσθέτει ότι «η θεωρία του Φαλμεράγιερ ήταν πολύ δημοφιλής στη ναζιστική προπαγάνδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την γερμανική κατοχή της Ελλάδος οι αξιωματικοί ναζί με κλασσική παιδεία την χρησιμοποίησαν σαν δικαιολογία για να διαπράττουν πολυάριθμες βαρβαρότητες εναντίον του ελληνικού πληθυσμού.

«Ο δημοσιογράφος της Βέλτ γνωρίζει πολύ καλά –συνεχίζει ο Αμερικανός σχολιαστής- το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας και φαίνεται να απευθύνεται κατ’ ευθείαν στο ρατσιστικό Ντι Εν Εϊ των αναγνωστών του. Είναι ενδιαφέρον και τρομακτικό, αλλά όχι εκπληκτικό, να βλέπει κανείς τόσους πολλούς Γερμανούς με υψηλή εκπαίδευση, στη στήλη σχολιασμού του άρθρου, να εκφράζουν την υποστήριξή τους σ’ αυτή τη ρατσιστική θεωρία και να υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι ΄Ελληνες (Δωριείς και ΄Ιωνες) ήσαν υψηλοί, ξανθοί και γαλανομάτες και ότι οι σύγχρονοι ΄Ελληνες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς.

«Θα είναι –καταλήγει- μεγάλη ασφαλώς ανακούφιση γι’ αυτούς τους υποστηρικτές του κλωτσήστε την Ελλάδα έξω από τη Ευρώπη να έχουν κατασκευάσει ένα σύγχρονο αποδιοπομπαίο, επί της βάσει ιστορικά και επιστημονικά αστήρικτων θεωριών ρατσιστικής καθαρότητας .  
Αλλά οι θεωρίες δεν έχουν σημασία, αυτό που τις δικαιώνει είναι η θέση πως η Ελλάδα ήταν πάντοτε επιβλαβής για την Ευρώπη, ενώ η Γερμανία ήταν πάντοτε ωφέλιμη.»

12 σχόλια:

  1. και τι τους κόφτει τους απόγονους των σοβιετικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Στέλιο. Απλά δεν πρέπει να μασάμε από τέτοια για τους κάτωθι λόγους.1) Μελέτες γενετικής έχουν γίνει και έχουν αποφανθεί για την γενετική μας συνέχεια. 2) ο Φαλμεράυερ τι ήταν που τα έγραφε; μικροβιολόγος; ιστορικός ήταν και μάλιστα μισθοδοτούμενος. Άσε που από το κείμενο στο οποίο στηρίχθηκε " παρέλειψε" " την σφαγή των σλάβων της Πελοποννήσου. και 3) δεν είμαστε σκυλιά για να κοιτάν την ράτσα μας. Αν επιθυμούν ακροβασίες να πως μπορούμε και εμείς να απαντήσουμε και άστους να τρέχουν αυτοί για αναλύσεις αίματος. Επίσης μπορούμε να τους θυμίσουμε τον Φαλμεράυερ στα γεράματα του που έλεγε " οι θεωρίες μου ανατράπηκαν, η ζωή μου καταστράφηκε".
      όμως πρέπει να έχουμε κατανόηση για την Γερμανία που πίστεψε ότι είναι ανεξάρτητο κράτος και θα μπορούσε να αναλάβει ηγεμονική θέση στην Ευρώπη. Η προσγείωση είναι απότομη όταν μαθαίνεις ότι η μυστική υπηρεσία σου ανήκει αλλού και δεν θα σου επιτραπεί τίποτα παραπάνω από οικονομική ευημερία.

      Διαγραφή
  2. Η ωφέλιμη Γερμανία πρόσφερε τεχνολογία αλλά και θαλάμους αερίων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι οι απόψεις αυτές είναι ευρέως διαδεδομένες στην ελληνική αριστερά αλλα και στη νεοφιλελεύθερη δεξιά με τη δεύτερη βεβαια σιωπηλά να παραδέχεται την "αλήθεια" αυτών των ισχυρισμών. Οι Αριστεροί είναι πολύ πιο λαλίστατοι, τον κύριο Φίλη θα πρέπει να ρωτήστε αλλα και παρα πολλά στελέχη του Σύρριζα για το τι πιστευου για την καταγωγή των Ελλήνων. Είμαστε τα πάντα εκτος από Έλληνες, έτσι λένε. Οι Σλάβοι, οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι, οι Άραβες, όλοι αυτοί μας επηρέασαν και έτσι γίναμε μια μίξη, οι Έλληνες δεν επηρέασαν κανέναν από τους παραπάνω, οι οποιοι έμειναν καθαρότατοι με μας το miasma στην Ελλάδα! Μην απορείτε λοιπόν που τα λένε οι Γερμανοί, μην απορείτε που τα λένε οι βορειοευρωπαίοι ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ξανθοί γαλανομάτηδες, αυτά λένε και μέσα στην Ελλάδα Έλληνες! Εμενα μου το είπε μια μέρα ένας Λεττονός? Μα εσύ μου λέει είσαι μελαχρινός, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ξανθοί, γαλανομάτηδες....Τι να του πεις τώρα, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν καστανός και ήταν από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του γιατί η μεγάλη πλειοψηφία ήταν μελαχρινοί, βεβαια πολλοί αριστεροί αλλα και νεοφιλελεύθεροι δεξιοί λένε πως ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας οποτε...Αυτή είναι η νέα μόδα, οι Έλληνες ξεναγοί να λένε σε τουρίστες στη Θεσσαλονίκη πως η Μακεδονία δεν είναι εδώ αλλα λίγο παραπάνω.

    Εκεί που θέλω να καταλήξω βεβαια δεν είναι η γενετική καθαρότητα, το οποιο παίζει να είναι το πιο κακόγουστο αστείο στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλα πως σημασία έχει αν θέλουμε να είμαστε Έλληνες! Ο Ελληνισμός είναι μια ιδέα, όπως είναι όλα στη ζωή μας, όπως κάθε ταυτότητα, δεν την κληρονομούμε αλλα την επιλέγουμε! Αν δεν την θέλουμε εμείς θα βρεθούν άλλοι που θα θέλουν να την κληρονομήσουν και ας μην έχουν καμια σχέση γενετικά η αλλιώς με τους προγόνους μας! Θέλουμε να είμαστε η όχι είναι το θέμα! Ούτε το που είμαστε έχει σημασία ούτε αν είμαστε απευθείας απόγονοι του Σωκράτη!

    "Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
    κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα"

    Έτσι έγραφε ο Παλαμάς για τον Ελληνισμό, αλλα βεβαια αυτός ήταν ένας κακός εθνικιστής χρυσαυγίτης, δεν ήξερε να γκαρσί για τον άπατρι και ποταπό νεοφιλελευθερισμό η κομμουνισμό, για αυτό άλλωστε τον αποκεφάλισαν το άγαλμα του στο πανεπιστήμιο οι γνωστικοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Λεττονό να τον ρωτήσεις αν τους είδε από κοντά.Αν τους είδε μήπως έχει και το κινητό τους να τους μιλήσουμε; ( το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τους άλλους αμφισβητίες)

      Διαγραφή
  4. Ιδού στρατηγέ μου η Γερμανική Ευρώπη των "λαών", που χρειάζεται εδώ και τώρα μία συμφωνία υποταγής με την Ελλάδα, δια την παραμονή της εντός, έναντι κάθε κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μά καί τό κόμπλεξ κάποιων γερμανῶν ἤ «γερμανῶν» (βλ. Φαλμεράϋερ καί λοιποί) κατά τῶν Ἑλλήνων, πρέπει νά ἔχῃ καί τά ὅριά του! _ Καί ἐπειδή λένε άνοησίες, ἰδού μερικές σκέψεις γιά ὅποιον ἐνδιαφέρεται γιά τήν ἀληθεια τοῦ ποιοί εἶναι εὐρωπαῖοι καί ποίοι εἶναι ἀπό τοῦρκοι ἕως ὅ,τι ἄλλο.
    (Τοῦτο, ὄχι ὡς θεωρία καθαρῶν φυλῶν, ἀλλά ὡς γλωσσικές καί ἰδιοσυγκρασιακές διαφοροποιήσεις ἐθνῶν πού βεβαίως πηγαίνοντας πρός τά πίσω ἤ πρός τό μἐλλον συνιστῶνται ἀπό ἀναμίξεις σέ ἕναν βαθμό καί σχετική «καθαρότητα» κατά τά λοιπά, καί΄τέτοια καθαρότητα, βέβαια, σέ βάθος π.χ. μιᾶς μέ δύο ἤ ἐξαιρετικά τό πολύ τρεῖς χιλιετίες):
    Κατ' ἀρχήν, ἡ θεωρία περί «ἰνδογερμανικῶν» γλωσσῶν εἶναι ρατσισμός καί συγκάλυψη ἀληθειῶν, προκειμένου νά κατοχυρωθῆ ἡ ἀνωτερότητα μιᾶς γερμανικῆς φυλῆς - ἡ ἀναφορά στούς ἰνδούς ἔγινε γιά νά ἀναχθοῦν τά γερμανικά στά σανσκριτικά καί νά στοιχειοθετηθεῖ ἡ ἀρχαιότητα τῆς γερμανικῆς γλώσσας καί μόνον (σύν, τάση νά ἀντικαταστήσουν οἱ γερμανοί τούς ἄγγλους στήν Ἰνδία, κατά τόν 19ο αἰῶνα, ὅταν διατυπώθηκαν οἹ θεωρίες περί ἰνδογερμανικῆς πρωτογλώσσας).
    Καί λέμε ὅτι δέν ὑπάρχουν ἰνδογερμανικές γλῶσσες, ὄχι μέ τήν ἔννοια ὅτι δέν ὑπάρχει μία κοινή ἀρχαία γλῶσσα, μέ κοινές "ρίζες" λέξεων σέ διάφορες πλέον γλῶσσες, ἀλλά μέ τήν ἔννοια ὅτι αὐτή ἡ πρωτο-γλῶσσα κυρίως ὡς ἱστορικό γεγονός ἀλλά καί ὡς πρότυπο λογικότητας-αἰσθητικῆς τῆς γλὠσσας (γιά τά σημαίνοντα μιλῶ), ἡ ὁποία ἐδέχεται νά ὑπάρχῃ σέ ἕνα βαθμό στό λεγόμενο συλλογικό ὑποσυνείδητο τοῦ ἀνθρώπου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ-ΜΕΣΑΝΟΑΤΟΛΙΚΗ (ἀπό ὅπου προέξυψαν πρῶτες οἱ πέριξ τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου γλῶσσες).
    Βλ. καί http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/05/blog-post_42.html, περί τοῦ ὅτι «την Ε.Ε. δεν την κυβερνούν σήμερα Ευρωπαίοι», καί ἀκροθιγῶς, περί τοῦ ὅτι, ἄρα, οἱ σημερινοί Deutsche (κατά τόν βαθμό πού δέν κατάγονται ἀπό τούς ἀρχαίους γερμανούς τούς ὁποίους οἱ Deutsche - ἤτοι οἱ Τεύτονες, καί έν γένει οἱ Ὀστρο-Γότθοι, σχετικῶς ἀγνώστου γεωγραφικῆς καί δυσαπόδεικτης πλέον φυλετικῆς προελεύσεως - ἐνσωμάτωσαν ἀφοῦ τούς ὑπέταξαν καί άναμίχθηκαν μαζί τους) εἶναι πολύ λιγώτερο εὐρωπαῖοι ἀπό τούς σημερινούς Ἕλληνες καί Ἰταλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Modern scholars and scientists have supported the notion that there is a dominant racial connection to the ancient Greeks. Luigi Luca Cavalli-Sforza, Paolo Menozzi, and Alberto Piazza, have found ....."evidence of a genetic connection between the ancient and modern Greeks. Recent genetic analyses of Greek populations have provided strong evidence supporting the existence of overwhelmingly significant levels of continuity between ancient Greeks and modern Greeks (low admixture attributed to genetic isolation due to physical barriers such as hills and mountains)".

    Προσέξτε τὴν λέξι overwhelmingly,μολονότι κάνει λάθος ὥς πρὸς τὸ γιατὶ δὲν ἀναμειχθήκαμε μὲ ὅποιον κατακτητὴ ἦρθε ἐδῶ καὶ ὁ λόγος δὲν ἦταν γεωγραφικὸς.
    Ἁπλούστατα δὲν πᾶς μὲ τὸν ἐχθρὸ,στοὺς βιασμοὺς ἐφονεύετο ἡ κόρη ἤ ἡ ἀδελφὴ καὶ ἰσχυε μέχρι πρότεινος τὸ "παπούτσι ἀπὸ τὸν τόποσου,κι ἄς εἶναι καὶ μπαλωμένο".

    Δυστυχῶς γι᾿αὐτοὺς ,ἄλλα γράφει ὁ μεγαλύτερος γενετιστὴς τοῦ 20ου αἰῶνα,Cavalli-Sforza.
    Τὰ ἴδια καὶ πιὸ ἀναλυτικὰ γράφει ὁ Τριανταφυλλίδης,γενετιστής στὸ ΑΠΘ,ὁ ὁποῖος καὶ βρίσκει ἀδιατάραχτη συνέχεια ἀκόμη καὶ ἀπὸ τὴν παλαιολιθικὴ ἐποχή.
    Μόνο τὸ 0,05% δὲν εἶναι καθαροὶ Ἕλληνες καὶ ἐπειδὴ αὐτὸ τὸ γνωρίζουν μᾶς πλημμύρησαν μὲ ὅτι scum βγάζει ἡ Ἀφροασία.
    Πρέπει λοιπὸν νὰ προσέχουμε νὰ μείνουμε αὐτοὶ ποὺ εἴμαστε,ὄχι γιατὶ εἴμαστε οἱ καλλίτεροι(κάθε ἄλλο)ἀλλὰ γιατὶ εἴμαστε αὐτοὶ ποὺ εἴμαστε καὶ ἔτσι μᾶς ἀρέσει.
    Ἄλλωστε καὶ μόνο τὰ ἐλαττώμα τα δείχνουν τὴν συνέχεια.
    Γι᾿αὐτὸ λέω πώς δὲν εἴμαστε καὶ οἱ καλλίτεροι.

    Ἔχω ὅμως μιὰ ἀπορία.
    Γιατὶ ἐνδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιὰ τοὺς Ἕλληνες ἄν εἶναι κατεὐθείαν ἀπόγονοι τοῦ Ἀλεξάνδρου,ἤ Λεωνίδα, καὶ ὄχι ἄν εἶναι κατευθείαν ἀπόγονος π.χ ὁ Ἐρντογάν τοῦ Μωάμεθ,ἤ ὁ Μπερλουσκόνι τοῦ Καίσαρα;

    Γιατὶ γνωρίζουν τὴν ἀλήθεια καὶ τοὺς ἐνοχλεῖ,ὑποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μόνο οι Έλληνες άφησαν ανεξιτηλο σημάδι στον κόσμ. Τον ισχυρό χτυπάς.

      Διαγραφή
  7. Ας μετρήσουν οι Γερμανοί Αγγλίες Γαλλίες Βέλγια Ολλανδίες κλπ κλπ τι Αφροασιατικό έχουν μέσα τους και μετά ας ξαναέρθουν να το συζητήσουμε. Δεν είναι ψόγος να είσαι Αφροασιάτης, κάθε άλλο, όμως μη μας πουλάν και Ευρωπαιοσύνη οι Γερμανοί, που έχουν χάσει τη μπάλλα με τους Τούρκους εκεί. Σε κάθε περίπτωση η επίκληση τέτοιων ζητημάτων δείχνει πόσο ρυπαρή φυλλάδα είναι η Βελτ. Προσπαθούσα να την συγκρίνω με κάποια αντίστοιχη Ελληνική αλλά δεν βρήκα ισάξιά της.
    ΥΓ Το 1984 εργαζόμενος σε τουριστική επιχείρηση συνομιλούσα με εγγλέζους που μου έλεγαν ότι δεν είναι πλέον η Βρεττανία λευκό έθνος. ΟΕΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά το Εβραικό Ολοκαύτωμα , σειρά έχει απο ότι φαίνεται το .....Ελληνικό, απο τους ίδιους , δλδ τους γερμανούς.
    Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι αυτή η αρθρογραφία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.