15/6/15

H σοβαρή Ελλάδα

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Αμερικής  Ομπάμα μάς προέτρεψε από το Βερολίνο να είμαστε σοβαροί. Φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο στενά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Χώρα μας. Εκτιμώ, όμως, ότι αν γνώριζε τι συνέβη στο εσωτερικό της Χώρας την τελευταία εβδομάδα, θα ήταν ακόμα πιο επικριτικός μαζί μας.
Ξεκινώ από την προκλητική απόφαση της Προέδρου της Βουλής για το ποια τουαλέτα θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, ενώ οι συνεχείς προκλήσεις της σε σχεδόν καθημερινή βάση, δημιουργούν ιλαρό κλίμα στην πολιτική μας ζωή που δεν ταιριάζει με το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Βουλής, ούτε με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, που ακόμα δεν έχει κλείσει, τη στιγμή που η ανεργία στη Χώρα φτάνει κοντά στο 30% η Κυβέρνηση διοργανώνει με προκλητικότητα -σαν να μην έχει καμιά επίγνωση της πραγματικότητας- φιέστες για την ΕΡΤ ενώ έχει ήδη επαναπροσλάβει 6.500 δημοσίους υπαλλήλους.  Προφανώς, δεν σκέφτεται ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί εργατικό δυναμικό 2 ταχυτήτων, προκαλεί διχαστικά συναισθήματα στην κοινωνία και διαιωνίζει τα ίδια λάθη του παρελθόντος.
Η Κυβέρνηση δείχνει να κυβερνάει όχι μόνο σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά σαν να μην υπήρξε και χτες. Επαναφέρει όλες τις παθογένειες τους παρελθόντος χωρίς να τολμά καμιά ρήξη. Επανεπενδύει και πάλι στο πελατειακό Κράτος και ασκεί πολιτική μόνο χάριν εσωτερικού εντυπωσιασμού. Εγκλωβισμένη στην αριστερή ιδεοληψία της επενδύει στο εσωτερικό ακροατήριο με βασικό ιδεολόγημα: «εμείς οι καλοί, φτωχοί πλην τίμιοι, περήφανοι Έλληνες κάναμε τα πάντα για το λαό μας αλλά οι κακοί ξένοι δεν μας αφήνουν να αναγεννηθούμε».
Πορευόμαστε, λοιπόν, ασκώντας μια κοντόφθαλμη διαχείριση με ημερήσιο χρονικό ορίζοντα του «βλέποντας και κάνοντας»,  χωρίς καμιά μακροπρόθεσμη στρατηγική, χωρίς να θίγουμε τα κακώς κείμενα και αναγάγοντας σε ιδεολογία, ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας. Και ο καιρός περνάει και μεις συνεχίζουμε να συζητάμε, χωρίς να αποφασίζουμε.  Έτσι, ο τρόπος διακυβέρνησης  της Χώρας είναι αντιπροσωπευτικός μιας μικρής, φτωχής, εσωστρεφούς Ελλάδας, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει δυστυχώς, ότι ο κόσμος αλλάζει και μεις μένουμε ίδιοι και αυτό το αναγάγουμε σε άσκηση πολιτικής και προόδου!
Δυστυχώς, η κατάσταση επιβεβαιώνει αυτό που χρόνια πριν είχε επισημάνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ότι «ένας ιδιότυπος λαϊκισμός διατρέχει το σύνολο της πολιτικής ζωής και έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι η άσκηση πολιτικής μπορεί να γίνεται έτσι».
Δεν γίνεται όμως άλλο έτσι, γιατί εύκολες πολιτικές δεν υπάρχουν. Ειδικά σε τέτοιες συγκυρίες.
Επομένως, ή τολμούμε ή ας αναλάβουμε τις συνέπειες των λαθών μας, χωρίς να αναζητούμε αλλού την ευθύνη.

effiemavropoulou@hotmail.com

9 σχόλια:

  1. Ήταν δεδομένο, ήδη από την προεκλογική περίοδο, ότι επειδή ακριβώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα συναντούσε σοβαρές δυσκολίες στο πεδίο της "διαπραγμάτευσης" και θα αναγκαζόταν να υποταχθεί - λιγότερο ή περισσότερο - στο Μνημόνιο, θα αναζητούσε εκτόνωση των αριστερών του ιδεοληψιών σε εσωτερικά ή άλλα κρίσιμα θέματα.
    Έτσι εξηγούνται για παράδειγμα, οι άνευ κυρώσεων συμπεριφορές της Χριστοδουλοπούλου, του Κατρούγκαλου και φυσικά, της Κωνσταντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mετα απο τις αποκαλυψεις ρουμελιωτη, (καλλιο αργα παρα ποτε), ειναι υβρις να μιλα καποιος σαν συνηγορος ενος σαπιου και δοσιλογου παρελθοντος. Ενος παρελθοντος που δολοφονησε πανω απο 10000 σμπατριωτες μας. Που κατεστρεψε την χωρα. Που εστειλε στην μεταναστευση την νεολαια της. Η κυρια κωνσταντοπουλου σας ενοχλησε κυρια μου? Τουλαχιστον αυτη εχει τα κοτσια να στεισει μια επιτροπη αληθειας για το χρεος. Και μονο αυτο την ανεβαζει στο πανθεο των ελληνων που τιμησαν τον ελληνισμο. Εσεις ερχοσαστε και μας λετε για την εριστικη συμπεριφορα. Αληθεια ποια πρεπει να ειναι η συμπεριφορα της οταν πρεπει να κινειται καθημερινα αναμεσα σε ερπετα που δηλητηριαζουν ακομη κλαι τον αερα που αναπνεουν?
    Παρτε τη σελιδα αυτη και διαβαστε τι εχουν κανει τα αδικημενα ερπετοειδη που κυβερνουσαν το 2011.
    Ειναι η επερωτηση παυλοπουλου που ζητουσε τα εγγραφα εκεινα με τα οποια αποδεικνυοταν, οτι σε συμφωνια με μερκελ, το τριο μπελκαντο, παπανδρεου, βενιζελος και παπακωνσταντινου, και παρα τις προειδοποιησεις του στρος καν, καθυστερουνα το psi, μεχρι να ξεφορτωσουν τα ελληνικα ομολογα οι γερμανικες και γαλλικες τραπεζες στα ασφαλιστικα μας ταμεια! Αφου εγινε το ξεφορτωμα, ακολουθησε το psi. Ετσι χαθηκαν τα λεφτα των ταμειων, τα οποια τωρα πρεπει να μεταφραστουν σε αντισοιχη μειωση των συνταξεων!
    Σταματηστε λοιπον να ενοχληστε με την κ κωνσταντοπουλου, και την σημερινη κυβερνηση.
    Ειναι η πρωτη φορα που η ελλαδα εχει φωνη, ασχετα με αστοχιες λογω απειριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι ομως χιλιοειπωμένο το ότι για να φτάσει η ανεργία στο 30 % όπως λέει το άρθρο, σε αυτό έβαλαν το χεράκι τους όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ώς τώρα, ακριβώς οι ίδιες κυβερνήσεις που ευθύνονται και για ότι στρεβλό υπάρχει σε αυτή τη χώρα για ότι "πηγαίνει" τη χώρα πίσω...αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, όπως επίσης γνωστό σε όλους είναι πλέον πως σήμερα η χώρα διαθέτει και τη μοναδική κυβέρνηση ως τώρα η οποία δεν σπέυδει να δηλώσει "ναι σε όλα" κι αυτό τι να κάνουμε τώρα; ενοχλεί πολλούς, εντός και εκτός της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι διασκεδαστικό να διαβάζεις άρθρα που κάνουν κριτική σε αυτόν το συρφετό που κυβερνάει (πχ. Τσίπρα του καταληψία Βαλαβάνη του "Δεν πληρώνω" κ.ο.κ) και από κάτω να διαβάζεις σχόλια που μονίμως κάνουν την υπόθεση ότι εφόσον κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ-ΝΔΙΤΗΣ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ και δεν συμμαζεύεται. Και το πιο αστείο όλων είναι πως δεν περνά καν από το μυαλό τους ότι δεν ανήκεις σε κάποιο πολιτικό χώρο, ότι είσαι απλά ένα σκεπτόμενο άτομο που βλέπεις και κρίνεις τα κακώς κείμενα απ' όπου και αν προέρχονται. Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Τι να πεις, μετά από 5 χρόνια κρίσεως μερικοί εξακολουθούν να είναι αφισοκολλητές κομμάτων και να κουνάνε σημαιάκια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Μπορεί να βγάλουν και καμία selfie σαν συναντήσουν όλος "τυχαίως" κατόπιν τηλεφώνου και κανά Μπαρουφάκη. Αυτά έχει η ζωή, όχι της Βουλής το ψώνιο, αλλά η κοινή που χαμογελά για όλους και όχι μόνο στα κομματόσκυλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το άνοιγμα της ΕΡΤ, την αύξηση της μετανάστευσης, το πεντοζάλη των αγορών, το σκίσιμο των Μνημονίων, και το μεγαλειώδες κούρεμα του Χρέους Ο Σύριζα απέδειξε περίτρανα ότι είναι μια σοβαρή κυβέρνηση.

    Αν δεν θέλουν να το καταλάβουν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές/τοκογλύφοι δικό τους πρόβλημα.
    Εχει δεί ο Ομπάμα, ή ο κάθε κύριος Ομπάμα, τις δημοσκοπήσεις της Εφημερίδας τον Συντακτών?
    Η Σοβαρότητα της Ελληνικές κυβέρνησης τρέχει από τα μπατζάκια της κατευθείαν στις τουαλέτες της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω μαντάμ ότι πρέπει να κάνετε μία σοβαρή παρέμβαση στον φίλο σας τον Ομπάμα, να στείλει μία ταξιαρχία κομάντος να τακτοποιήσει το θέμα με τις τουαλέτες στην Βουλή.

    Σωστά επισημαίνεται ότι θέμα προηγείται λόγω σοβαρότητος, ακόμη και από το μη βιώσιμο χρέος της χώρας που πιθανώτατα να μην μας το φόρτωναν οι εταίροι, αν ήξεραν τι επρόκειτο να γίνει με τις τουαλέτες της Βουλής.

    Αναδείξτε και άλλο το θέμα, δια το καλόν του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην έχουμε αυταπάτες ,στον γκρεμό μας οδηγούν μεθοδικά οι Ολιγάρχες - που θέλουν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους σε πληθωριστικές δραχμές- ,η παρασιτική Αριστερή ελίτ, και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί να επικεντρωνομαστε στα επιχειρήματα κάθε αρθρογράφου,εστιάζουμε στο πρόσωπο του και στα κίνητρα του.
    Ανακαλύπτουμε σκοπιμότητα σε κάθε άποψη,διότι ετσι είναι πολυ εύκολη η αχρηστευση και των άρθρων και του συντάκτη.
    Διαφορετικά και λόγω της ενδειας των δικών μας αντεπιχειρηματων,κάθε φορα,θα αχρηστευονταν οι δικές μας,κενές,γνώμες.
    Θα έπρεπε όμως να σκεφτόμαστε πρωτίστως,ότι σε χώρους διαλόγου,όπως το ιστολόγιο αυτο,η σύνθεση απόψεων-ακομη και των αντιθετων ή κυρίως αυτών-είναι το ζητούμενο.
    Αντί λοιπόν να δια-λεγομαστε, χαρακτηρίζουμε κολλωντας ταμπέλες.
    Πόσο Ελληνες είμαστε τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To αρθρο είναι παραπλανητικό και επικεντρώνεται σε ενα σημείο σε ότι αφορά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.
    Ερχεται δε σε μία στιγμή, που ο κ.Ρουμελιώτης στην ειδική επιτροπή της Βουλής για την αλήθεια του ελληνικού χρέους και σε σχέση με την δημοσιογραφία.
    Η τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ είναι καθαρή και ξάστερη και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν οι λέξεις ...περί προτροπής σοβαρότητας.
    Η τοποθετήση του αμερικανού προέδρου:
    1.
    US president sends clear warning to Athens to compromise with creditors over debt deal, while also calling for flexibility from the international community.
    2.
    Obama urges Greeks to make 'tough political choices' to resolve debt crisis.
    3.
    The Greeks, he added, would have to “make some tough political choices that will be good for the long term”.
    -------------
    Υπο την σκέπη αυτών των προτάσεων η αποσπασματική αναφορά αποκτά άλλη σημασία.................
    http://www.theguardian.com/world/2015/jun/08/obama-urges-greeks-to-make-tough-political-choices-to-resolve-debt-crisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.