17/7/15

ΥΠΕΞ σε Γεωργιάδη: Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση


«Ο χώρος της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή ανάρτηση στο twitter του 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραπέμποντας σε δημοσίευμα της "Καθημερινής", συμπέρανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναγνώρισε περιουσιακά δικαιώματα στους Τσάμηδες.
«Απίστευτη δήλωση του ΥΠΕΞ @Nikos Kotzias ενώπιον του Αλβανού ομολόγου του για τους Τσάμηδες. Έμμεση αναγνώριση!» έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης στο twitter.

«Απλή ανάγνωση» απάντησε ο κ. Κούτρας «των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών καθώς και στοιχειώδης γνώση της διάκρισης μεταξύ των νομίμων περιουσιακών δικαιωμάτων Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα σε σχέση με τους καταδικασθέντες για εγκλήματα πολέμου συνεργάτες του φασισμού και του ναζισμού, θα προστάτευαν τον κ. Γεωργιάδη από το ολίσθημα αυτό».

1 σχόλιο:

  1. Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Θα ήθελα να ξεκινήσω όχι από την Αλβανία, αλλά από τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα. Λέω πάντα δημόσια στη χώρα μου, ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιους συμπολίτες, οι οποίοι είναι άνθρωποι με κουλτούρα θέλησης και εργατικότητας, αποτελεσματικότητας, με διάθεση δυναμικής ανόδου. Νομίζω ότι είμαστε οι πιο τυχεροί σε όλη την Ευρώπη που έχουμε τέτοιους μετανάστες. Αυτοί οι μετανάστες με το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνησή μας στη Βουλή, και ιδιαίτερα τα παιδιά τους, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

    Στις τυπικότητες, λέγονται και τέτοιες ανοησίες. Εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου τυχερός.

    "Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν δύο ισχυρές γέφυρες φιλίας. Αυτές είναι οι Αλβανοί μετανάστες και βέβαια η μεγάλη παλαιά γηγενής ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Μαζί μ’ αυτές η διπλωματία και τα κοινά μας συμφέροντα οικοδομούν πάρα πολλές γέφυρες"

    Εξίσωση γηγενών Β. Ηπείρου, που εσχάτως κάποιοι αγράμματοι αποκαλούν "ομογενείς", με Αλβανούς λαθρομετανάστες, έστω και εκ των υστέρων "νομιμοποιημένων";

    "Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία"

    Εδώ μένει κανείς άφωνος από την κοτσάνα ενός ΥπΕξ. Ισχύει, δηλαδή, τι "πιστεύουμε", ή τι λένε οι διμερείς συνθήκες/συμφωνίες; Αν ισχύει το πρώτο, τότε γιατί δεν το "πιστεύουν" (sic) και οι Αλβανοί;

    "Όσον αφορά την άρση του συμφώνου της κατάσχεσης και τις περιουσίες, εμείς υποστηρίζουμε ότι κάθε Αλβανός πολίτης μπορεί να προσφύγει σε ελληνικό δικαστήριο και στηριζόμενος στο δίκαιο να διεκδικήσει τα αιτήματά του. Δεν επιθυμούμε υποθέσεις για ατομικά περιουσιακά δικαιώματα να καθίστανται σκοτεινά σημεία στις διακρατικές σχέσεις, ούτε να υπονομεύουν τη φιλία μας"

    Δεν ξέρω αν είναι αυτό το σημείο της των δηλώσεων, στις οποίες παραπέμπει ο κ. Κούτρας, αλλά αν είναι, εγώ θα είχα μία άλλη ερώτηση, τόσο για τον κ. Κοτζιά, όσο και για τον Αλβανό ομόλογό του: Με τις περιουσίες των Β/Ηπειρωτών, που έχει αρπάξει το αλβανικό κράτος, τι θα γίνει και σε ποιο δικαστήριο μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να βρουν το δίκιο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.