1/8/15

Το ΡΚΚ και ο Μπαρζανί κατηγορούν την Τουρκία για σφαγή αμάχων στο Όρος Κανδήλι - Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε έρευνα

Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μέτεδωσαν ότι διαπράχθηκε μία «σφαγή» χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις (φωτογραφία αρχείου).
Μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόσκεινται στο ΡΚΚ αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης Μεσούτ Μπαρζανί, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι η πολεμική της αεροπορία, στην 9η κατά σειρά επίθεσή της σε στόχους του ΡΚΚ στο έδαφος του Ιράκ, βομβάρδισαν το χωριό Zergelê, που βρίσκεται το Όρος Κανδήλι και από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 πολίτες.

H Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες για θάνατο αμάχων στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.
Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μέτεδωσαν ότι διαπράχθηκε μία «σφαγή» χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις.
«Μια έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και τα γεγονότα θα διαλευκανθούν πλήρως», διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα αεροπορικά πλήγματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στοχοθέτησαν διοικητικές βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Οι στόχοι που επιλέχθηκαν βρίσκονται σε περιοχές όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι δε διαμένουν άμαχοι, πρόσθεσε το υπουργείο. 
Ναυτεμπορική, Μιλλιέτ

3 σχόλια:

  1. Οι "δυτικοι" επιτρεπουν την σφαγη των μοναδικων ικανων αντιπαλων (εκτός του Συριακού στρατου) του ι.κ. Πιο καθαρη υποστηριξη απο την δυση στους τρομοκρατες του ι.κ. δεν θα μπορουσε να υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Κουρδοι του Ιρακ είναι επαναστάτες , οι Κουρδοι της Συριας σύμμαχοι ενω οι Κουρδοι της Τουρκιας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ αυτό και αν ειναι διεθνης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Τα καλά και συμφέροντα. Οπως και να εχουν τα πραγματα ο " πούντος " έχει φύγει για την Τουρκία και τώρα θα αρχίσει το ξήλωμα σιγά σιγά και αυτό που φοβούνται θα το πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εξελιξεις δεν φαινεται να ευνοούν το κουρδικό ζήτημα.Η Τουρκία πέτυχε τηναποδοχη απο τη Δύση βασική θεςη της περί τρομοκρατικού ΡΚΚ και ως φυσική συνέπεια σημερα χτυπά οχι μονο το ιρακινό αλλα και το συριακό κομμάτι των Κούρδων με την σιωπηρή αποδοχη της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.