14/8/15

ΤΟ ΤΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Lafazanis, Varoufakis,Konstantopoulou
 Ανδρεας Ε. Γεωργιαδης,   Κοινωνιολόγος
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο Τσίπρας είχε παραιτηθεί την επόμενη ημέρα που επέστρεψε από τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας στον Ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη -αναφέροντας αναλυτικά τις παράλογες απαιτήσεις του Σόιμπλε που ζητούσε συνεχώς νέες παραχωρήσεις από την Ελλάδα- και είχε κάνει εκλογές, θα είχε πάρει ένα τρομερό ποσοστό όσο καμία άλλη κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας.

Θα είχε γίνει ο ήρωας, θα είχε τη δυνατότητα να χειρισθεί τους δανειστές, θα είχε δηλώσει χρεωκοπία, που ισχύει άλλωστε εδώ και πέντε χρόνια και θα είχε αρχίσει επιτέλους η τελευταία φάση της ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού.

Γιατί δεν το έκανε;
Τρεις είναι οι πιθανότητες:

1. Δεν είχε το πολιτικό ένστικτο που χρειάζεται ο πολιτικός για να αρπάξει την ευκαιρία που έρχεται μία μόνο φορά, η οποία θα τον εκτινάξει στην κορυφή και θα τον «χρίσει» πραγματικό ηγέτη.
2. Δεν είχε τα κότσια να αντιμετωπίσει την «καυτή πατάτα» που θα προέκυπτε μετά το θρίαμβο των εκλογών.
3. Είχαν ήδη προαποφασίσει μαζί με την παρεούλα του να τα ξεπουλήσουν όλα… για την καρέκλα.
Προτίμησε τον εύκολο δρόμο για τον ίδιο και τον δύσκολο για την Ελλάδα, υπακούοντας κι αυτός, όπως και και οι προηγούμενοι, πειθήνια στους δανειστές, όπως άλλωστε δήλωσε και ο μέντορας του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.
Θα πάμε για εκλογές, αφού όμως πρώτα έχει δεσμευθεί αυτή η κυβέρνηση για τη συμφωνία με μια μεγάλη πλειοψηφία από την Βουλή των Ελλήνων, με το κόμμα του διασπασμένο, με κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα να μην θέλει να κρατήσει την «καυτή πατάτα» και σαν αποτέλεσμα να έχουμε μια πολιτική ανωμαλία, εκτός των άλλων συμφορών που μας φόρτωσε η πολιτική του.

Κρίμα! Αλέξη έχασες και θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα.
Το μόνο που κατάφερες είναι να αυξήσεις τους λαθρομετανάστες κατά μισό εκατομμύριο σε μια ρημαγμένη Ελλάδα, να δώσεις ιθαγένεια σε μετανάστες ώστε να πάρεις μερικά ψηφαλάκια, να ρίξεις στην ανεργία ακόμα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, κλείνοντας δεκάδες χιλιαδες μικροεπιχειρήσεις, να διώξεις στο εξωτερικό μερικές ακόμη εκατοντάδες νέων μορφωμένων Ελλήνων, να παραλύσεις το κράτος που φαίνεται σαν να μην υπάρχει, σαν να μην λειτουργεί τίποτα και, όπως φαίνεται, να ξεπουλάς, ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα, στα κοράκια που καραδοκούν αψηφώντας για την δυστυχία των συμπατριωτών σου.

Μπράβο Αλέξη που μας ξεγέλασες, σε είχαμε υποστηρίξει αλλά με καμία δύναμη δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι υπήρχε στο πίσω μέρος της κεφαλής σου.
Πάντα όμως μας αρέσει να είμαστε αισιόδοξοι και να ψαχνόμαστε να βρούμε τα ίχνη μίας νέας ελπίδας.

Παρατηρώντας τα βέλη του συστημικού κατεστημένου μέσα από τα μεγάλα κανάλια, διαπιστώνουμε ότι στρέφονται με μανία ενάντια σε τρεις κυρίως παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου. Στο Βαρουφακη, την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη. Αυτό το τρίο επομένως φοβούνται και προσπαθούν να το εξοντώσουν, πριν ακόμα διαπιστώσει το ίδιο την δύναμή του και την αποδοχή του από τον Ελληνικό λαό αυτή την ώρα.
Αυτό το τρίο, εάν ενωθεί, θα κερδίσει τις εκλογές που έρχονται σύντομα. Αυτό το τρίο έχει τα εχέγγυα ότι θα μπορέσει να τα βάλει με την τρόικα, έχει τα κότσια να το κάνει και σε αυτή την προσπάθεια, θα έχει το λαό μαζί του. Αρκεί να ενωθεί.

Με μόνη την ανακοίνωση του νέου σχήματος θα εκτιναχθεί στη συνείδηση του λαού, θα πάνε μαζί του εκτός από αυτούς που διαφώνησαν ανοικτά και πολλοί που κατάπιαν το πικρό ποτήρι του «ΝΑΙ» στη Βουλή, που θα επανακάμψουν και θα εγκαταλείψουν τον Αλέξη και τους άλλους.

Έχει έρθει η σειρά την Ελληνικής Τρόικας. Ας τό τολμήσει !


 ,   Κοινωνιολόγος
 http://ithesis.gr/politikh/to-trio-pou-tha-mporouse-na-nikisi-tin-troika/

7 σχόλια:

  1. κ.Γεωργιαδη ξεχασες και την Ραχηλ. Καντο λοιπον κουαρτετο να δεσει το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ἤ:
    ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ (καμία σχέση ὁ ὑπότιτλος τοῦ σχολίου, μέ τό γνωστό ὡραῖο τραγούδι τοῦ Λουδοβίκου τῶν Ἀνωγείων) :

    Ἁποτελεῖ κοινῶς γνωστό γεγονός παντοῦ στόν πάλαι ποτέ πολιτσμένο κόσμο, ὅτι μεταξύ τῶν μεθόδων χειραγωγήσεως ( MANIPULATION), πού χρησιμοποιοῦνται γιά προώθηση πωλήσεων, ἀλλά καί γιά κάμψη τῶν ἠθιικῶν ἤ ψυχολογικῶν ἤ καί πολτικῶν ἀντιστάσεων, εἶναι καί τοῦτο:
    _Α) ΑΦΙΝΕΙ Ο ΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΣΕΝΑ (πρόσωπο, ἤ κοινωνία, ἤ λαό, ἤ ἔθνος), ΝΑ ΝΙΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΗΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΩΡΑ, ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ.
    _Β) ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΗ ΑΥΤΟ, ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ, ΜΙΑ ΑΝΕΣΗ, ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ' ΟΨΗ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
    Γ) ΑΛΛΑ ΑΠΌ ΠΟΙΟΝ νομίζει ὅτι ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ'ΟΨΗ;(καί ἐδῶ βρίσκεται τό κουμπί τῆς χειραγωγήσεως αὐτῆς) ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, εἴτε ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ εἴτε δίδοντάς του τήν ἐντύπωση ὅτι αὐτό πού λέγει εἶναι γι' αὐτόν πολύ σημαντικό.
    _Δ) ΤΟΤΕ, Ο ΧΕΙΡΑΓΩΓΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ Ο ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΣ , ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ἤ ὅ,τι ἄλλο....
    Τέτοια πράγματα, εἶναι γνωστό στήν ἐγκληματολογία, διότι τά κάνουν ἀπό παλαιά οἱ προαγωγοί, κοινῶς "νταβατζῆδες". Σήμερα, δυστυχῶς, τά κάνουν καί ἄλλοι....
    ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΗΘΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κοινωνιολόγος είναι και ολίγον αφελής πλέον του άσχετος, όταν προσάπτει στον Τσίπρα την ευθύνη για 500.000 λαθρομετανάστες του ταξιδιωτικού πρακτορείου ΤΟΥΡΚΙΑ TOURS για τους 6 μήνες όταν ο αριθμός είναι της τάξεως των 60.000. Νάχαμε να λέγαμε.

    Όσον αφορά την αναπόφευκτη παρουσία ενός κόμματος που θα έχει κεντρικό σύνθημα την έξοδο από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, αυτό φαίνεται ότι θα έχει σαν πυρήνα τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτούς, γιατί η πολιτική αντίθεση με τους μαφιόζους της ΕΕ δεν περιορίζεται μόνο στην Αριστερά.

    Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει πιστωθεί πολιτικά το αδιαμφισβήτητο ξεβράκωμα που έκανε στο Δ΄ Ράιχ και τους υποτακτικούς του, βάζοντας την βάση της αμφισβήτησης του Ευρωπαικού (δηλ. Γερμανικού) δρόμου για την χώρα.

    Και αυτό δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημασια εχει,τι θα κανει το 62%, των Ελληνων πολιτων;.
    Αν το εριξε στον υπνο,τοτε η Ελλαδα,απλα θα υπαρχει σαν Ιστορια.
    Αλλα οχι σαν κρατος!.
    Θα αποδειχθει αυτο,απο το τι θα κανει το 62% των ανθρωπων,που δεν τσιμπησαν,το δολωμα,ουτε και το καλαμι των απατεωνων πολιτικων μας.
    Αν καταλαβουμε επιτελους.Οτι οι πολιτικες διοικησεις-κυβερνησεις μας!.
    Απλα μετατραπηκαν σε συμμοριες,κακοποιων.
    Και αναλογα φαιρονται,και κινουνται,περαν των οριων της προδοσιας!
    Εκει ειναι το προβλημα μας.
    Οσο κινδυνευε η χωρα μας, απο τον κομμουνισμο το 67.
    Αλλο τοσο κινδυνευει και τωρα απο τα υποτιθεμενα χρεη.
    Χειραγωγηση υπαρχει παντα,του λαου!.
    Απο τους απατεωνες ομως.
    Αυτο θα πει τεχνη,να κανεις τον ανθρωπο ζωον,να τον πηδας, και να κυβερνας!!!.
    Αν αυτη οι του 62%!!,που φαινεται,το αντιληφθηκαν.
    Πραξουν το αυτονοητο.
    Και στηριξουμε αντιμνημονιακα, οποιους,ειναι διατεθιμενους,να εργαστουν για την Ελλαδα,και τους Ελληνες.
    Το συστημα το ιδιο,μας δειχνει τον δρομο.
    Οχι αλλους θα θαδες βλακες,αβουλους σκερβελεδες πρακτορες.
    ΝΑΙ στη τριαδα Βαρουφακης Ζωη Λαφαζανης,και οσοι πιστοι προσερχονται.
    Ποσο χειροτερα θα ηταν δηλαδη.
    Ετσι και αλλιως,πανε να μας ξεπαστρεψουν,οι εφιαλτες,του ολοι σε ενα.
    Γιατι λοιπον οχι αλλαγη,και μαλιστα,με τον εχθρο του εχθρου μας.
    Οσπου να γινει η επιθυμια μας πραξη,δημοκρατια προοδο ευημερια.
    Ο τολμων Νικα.
    Ιδωμεν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι τρεις οι πιθανοτητες, αλλα τεσσερις. Η τεταρτη, ειναι η πιθανοτητα ο τσιπρας να ειναι ανθρωπος του βαθεως εγκληματικου συστηματος, που μας εχει παγιδευσει και μας καταστρεφει.
    Τα λεφτα ειναι πολλα.
    Τα συμφεροντα τεραστια.
    Ειναι δυνατον, ολοι αυτοι που εχουν σχεδιασει την υποδουλωση μας, σε ενα τερατωδες χρεος, να αφησου την επιχειρηση να κινδυνευει απο μια ανεπιθυμητη πολιτικη αλλαγη?
    Οχι βεβαια.
    Δυο πραγματα πρεπει να εχουν υπο απολυτο ελεγχο. Τα ΜΜΕ, και το πολιτικο συστημα.
    Πρωτα τα ΜΜΕ.
    Με αυτη την συλλογιστικη, δεν υπαρχουν πολιτικοι καθαροι.
    Ακομη και το ανταρτικο της τροικας του συριζα, μου μυριζει φολα.
    Το εργο παιζεται κουραστικα μονοτονα.
    Ηρωοποιειται εκ του ασφαλους ο ανθρωπος της συμμοριας (βαθυ συστημα)
    Εκλεγεται ανετα μετα απο μια αριστοτεχνικη αρνητικη διαφημιση.
    Και ξαναστελνει το ποπολο στη μαντρα της συμμοριας.
    Ο τσιπρας ειναι το πλεον αποκαλυπτικο παραδειγμα.
    Στην περιπτωση του, ειχε δρομολογηθει η παραδοση της χωρας με δημοψηφισμα!!!!
    Αρα ας μην κουραζομαστε.
    Ολα ειναι υπο ελεγχο. Ο,τι γινεται, ειναι καλα σχεδιασμενο με βαθυ οριζοντα.
    Καληνυχτα ραγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρον το κείμενο, αν και έρχεται σε αντίθεση η χρήση του όρου "λαθρομετανάστες" με την υποστήριξη της ρήξης με την ΕΕ. Κάτι δεν πάει καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.