16/10/15

Kυβερνάν εστί προβλέπειν

ΤΟΥ ΑΝΤΗ ΛΟΪΖΟΥ
Στην παραπάνω ρήση του μεγάλου αρχαίου Έλληνα προγόνου μας Αριστοτέλη, οι εν τη Κυπριακή Δημοκρατία κυβερνώντες βαθμολογούνται με ΜΗΔΕΝ. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι, από την ημέρα που ο Ερντογάν ερώτησε τον εις το ψευδοκράτος εγκάθετό του Μουσταφά Ακιντζί, εάν ακούνε τ' αφτιά του αυτά που λέει η γλώσσα του, και ο τελευταίος άλλαξε άρδην τις θέσεις του στο Κυπριακό, οι δικοί μας πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων και η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη το κατάλαβαν μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν ο Μ. Ακιντζί έβγαλε τη μάσκα και τοποθετήθηκε εφ' όλων των πτυχών του Κυπριακού.
Δηλαδή αυτοί οι κύριοι της Κυβέρνησης και των δύο μεγάλων κομμάτων δεν έχουν μελετήσει, αλλά ούτε και αντιληφθεί την τουρκική στρατηγική - πολιτική στο Κυπριακό διαχρονικά. Αυτό, φυσικά, δεν πρέπει να μας ξενίζει καθόλου, εάν πάρουμε σαν παράδειγμα τη λυσσαλέα υποστήριξη τής τότε και νυν ηγεσίας του ΔΗΣΥ στο σχέδιο Ανάν (αμφιβάλλω αν μελέτησαν έστω και ακροθιγώς μερικές σελίδες), το οποίο προέβλεπε τουρκικές εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, παραμονή εποίκων και την αποδοχή πέραν των 60 διμερών συμβάσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους. Με τις εν λόγω συμβάσεις η Τουρκία θα είχε λόγο σε όλα τα θέματα, ασφάλειας και άμυνας, έρευνας και διάσωσης, ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, οικονομίας, εγγυήσεων για την ασφάλεια των Τ/κ κ.ά.
Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και η ηγεσία του ΔΗΣΥ έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι εγγυήσεις είναι καταστροφικές, και όμως ουδείς εκ των προαναφερθέντων εκστόμισε ένα «ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ» για τις θέσεις του υπέρ της ψήφισης του σχεδίου Ανάν (σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα είχε εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα). Στην ίδια κατηγορία με τους προαναφερθέντες είναι και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία ελισσόμενη τοποθετείται αναλόγως των συμφερόντων της.
Εκπληκτικό είναι το ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ασκεί κριτική στην προαναφερθείσα απόφαση της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω κάποιες σκέψεις μου, σχετικά με την εν λόγω μεταστροφή της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ (όχι του κόσμου του), ότι δηλαδή όλα αυτά γίνονται ενόψει της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου για τις βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να μην απολέσει το κόμμα ψήφους και μειωθούν δραστικά τα ποσοστά του. Μετά δε την παρέλευση των εκλογών, Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ με τους κουλαούζους του ΑΚΕΛ θα επανέλθουν στην τουρκολαγνία και στη λυσσώδη υποστήριξη λύσης ΔΔΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.