12/1/16

«Φωτιές» στα Σκόπια από την επίσκεψη Ahmeti και τα σενάρια για το όνομα

(Φωτ.: Αθήνα, 08/01/2016. Συνάντηση του Έλληνα υπουργου Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον ηγέτη του συγκυβερνόντος στα Σκόπια αλβανικού κόμματος DUI, Ali Ahmeti)

Φωτιές έχει ανάψει στα Σκόπια η επίσκεψη στην Αθήνα και οι συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο ηγέτης του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Ali Ahmeti, και οι πληροφορίες ότι μεθοδεύεται συμφωνία για λύση του θέματος της ονομασίας είτε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές είτε με την υπογραφή των αρχηγών όλων των κομμάτων, ώστε να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος
Ο κ. Ahmeti δήλωσε ότι συζήτησε το θέμα της ονομασίας στην Αθήνα και ότι διαπίστωσε καλή διάθεση στην ελληνική πλευρά, ενώ πριν αναχωρήσει από τα Σκόπια, το κόμμα του είχε χαρακτηρίσει την περίοδο της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης ως την πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει αυστηρώς κομματική την επίσκεψη του Ali Ahmeti στην Αθήνα για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι δεν μπορεί ο κάθε κυβερνητικός εταίρος να διαπραγματεύεται το θέμα της ονομασίας.


Για τη συνέχεια Liberal 

2 σχόλια:

  1. για ποια ονομασια ; αυτο εχει τελειωσει. Στην χειροτερη περιπτωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    στην καλυτερη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιὰ νὰ τελειώση πρέπει νὰ τὸ δεχθῆ ἡ Ἑλλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.