1/1/16

Τουρκοζώα έκαναν δίκη και «καταδίκασαν» τον Αγιο Βασίλη - Άλλοι στη Σμύρνη καλούσαν τον κόσμο να μην γιορτάσει την Πρωτοχρονιά

Μισαλλόδοξη παράσταση στην επαρχία Μπολού
Φωτογραφία από την μισαλλόδοξη παράσταση: ο «Αγιος Βασίλης» μπροστά στον οθωμανό «δικαστή»
Στο στόχαστρο ομάδας Τούρκων εθνικιστών μεταμφιεσμένων σε «γενίτσαρους» βρέθηκε ένας δήθεν «Άγιος Βασίλης» στην δυτική Τουρκία ο οποίος στη συνέχεια «επέλεξε» να ασπαστεί το Ισλάμ.
Αφότου συνελήφθη από τα μέλη του επίλεκτου σώματος του πεζικού της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο «Άγιος» - τον οποίον υποδυόταν ένας από τους εθνικιστές -, βρέθηκε ενώπιον ενός καδή - δικαστή της οθωμανικής περιόδου - στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή του να αλλαξοπιστήσει.
Επρόκειτο για μια μισαλλόδοξη παράσταση η οποία διοργανώθηκε από στελέχη του εθνικιστικού και ισλαμικού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒP) στην επαρχία Μπολού, ενδεικτική της αποστροφής των εθνικιστών Τούρκων για τις εορταστικές εκδηλώσεις της περιόδου που σχετίζονται με τον χριστιανισμό.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άγιος Βασίλης έπεσε θύμα των μεσκαρεμένων «γενίτσαρων» του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας καθώς μια ανάλογη παράσταση έλαβε χώρα και πέρυσι στην όμορη χώρα. Μόνο που τότε ο άπιστος Άγιος δεν απολογήθηκε σε κάποιον δικαστή αλλά στον ίδιο τον «Σουλτάνο» ο οποίος τον εξοστράκισε από την επικράτειά του.

Πόρτα-πόρτα μοίρασαν προκήρυξη εναντίον της Πρωτοχρονιάς 
Στη Σμύρνη, ομάδα ισλαμιστών με σαρίκια και γενιάδες, μοίρασαν πόρτα-πόρτα προκήρυξη του ισλαμικού ιδρύματος ’Sıla Vakfı İzmir’, με την οποία καλούσαν τον κόσμο να μην γιορτάσει την Πρωτοχρονιά, επειδή είναι γιορτή χριστιανική, υπενθυμίζοντας στον κόσμο ότι οι χριστιανοί σκο΄τωνουν μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γάζα, την Τσετσενία και τη Συρία και ότι οι χριστιανοί δεν συνεορτάζουν ποτέ μια από τις γιορτές των μουσουλμάνων.
Πηγές: Βήμα, Μιλλιέτ

5 σχόλια:

  1. Ούτε ο ψευτοάγιος χοντροΒασίλης της Coca Cola, αλλά ούτε η κοσμική "γιορτή" της Πρωτοχρονιάς ανήκουν στην Ορθόδοξη Παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπου τα εχετε μπλεξει 'δασκαλε'.. μπορει να εχετε δικιο για τον 'χοντροΒασιλη με τα κοκκινα' αλλα πρεπει να ξερετε οτι υπαρχει ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , υπαρχει το εθιμο (απο τον τριτο ΜΧ αιωνα) της Βασιλοπιττας καθως και τα δωρα...
      Ο 'χοντροΒασιλης με τα κοκκινα' που λετε ειναι μια κοινη συνισταμενη ολων των Χριστιανων ανα τη Γη που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ αλλα εχουν τον Santa Nicklas , η τον απλο Santa , η ακομη τον 'μπαμπα χειμωνα' η τον μπαμπα Χριστουγεννα' κλπ κλπ που ολα αυτα ενσωματωθηκαν στην φιγουρα που εγινε αποδεκτη απο ολους και δεν βλεπω που ειναι το κακο αφου ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ εχει τις διαιτεροτητες του και γιορταζει (περα απο την γνωστη φιγουρα) τον Αγιο του η το εθιμο του ξεχωριστα, δεδομενου οτι μπορει ολοι να 'ενωνομαστε' στην κοινη φιγουρα αλλα ΟΛΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ σε αυτην την φιγουρα ανα χωρα...
      Σχετικως της πρωτοχρονιας ναι ειναι κοσμικη γιορτη αλλα βλεπετε ειναι ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ λογους..) που θελουν να την σταματησουν, επισης δεν καταλαβαινω την αποστροφη σας για τα κοσμικα ! και το καρναβαλι ειναι κοσμικο , και η πρωτομαγια και η γαλοπουλα και το Χριστουγενιατικο δενδρο , η μαγειριτσα , το αρνι το Πασχα κλπ κλπ αλλα ολα αυτα ομορφαινουν και γεμιζουν την ζωη του κοσμου που αλλοιως θα ηταν αφορητη.... δεν ειναι κακα τα κοσμικα αρκει να μην παραπεμπουν σε ακολασια και δαιμονισμο..
      Με τις καλυετερες ευχες μου για το νεο ετος.

      Διαγραφή
  2. Τι να πεις σκ α τα με ποδια!
    Οσο σκεφτομαι οτι εγω ανηκω σε μια "συμμαχια" που περιλαμβανει τους κακοποιους αμερικανους (δουλεμποριο, γενοκτονια, κατοχη ξενης γης), του φρενοβλαβεις γερμανους (νταχαου και τρεχα γυρευε, τους χασαπηδες τουρκους, τους αποικιοκρατες πειρατες αγγλους, ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!
    Τι θελομε εμεις με αυτα τα σκουληκια???
    Τι δουλεια εχω εγω μεσα σε αυτη την τρουμπα?
    Οξω κεραταδες.
    Δεν σας θελω ουτε ζωγραφιστους, παναθεμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τὶ νὰ πῶ;

    Ἐσεῖς οἱ δύο τὰ εἴπατε ὅλα.

    Καλὴ χρονιὰ σὲ ὅλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά στο στόμα σου ρε αντιπροοδευτικέ, ετσι όπως τα λες ειναι.Καλή χρονιά να'χεις και καλή χρονιά να χετε όλοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.