17/1/16

Ο Π. Λαφαζάνης απαντά στον Γ. Στουρνάρα

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στις Σέρρες, απαντώντας σε ερωτήσεις, για τις δηλώσεις Στουρνάρα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο διοικητής της ΤτΕ «δεν αποδεικνύεται μόνο συκοφάντης και λασπολόγος αλλά και αυτοαποκαλύφθηκε ότι έπαιξε σε μια κρίσιμη φάση της πορείας της χώρας έναν απαράδεκτο "παρακρατικό" ρόλο, ως "παραεξουσία" σε βάρος του τόπου και των ομαλών, με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, εξελίξεων».


Ο Γ. Στουρνάρας πρέπει να απαντήσει από ποιους είχε τις πληροφορίες για κατάληψη του Νομισματοκοπείου, «με ποιους πρώην πρωθυπουργούς συνωμοτούσε, πέρα από κάθε αρμοδιότητά του, και τι έλεγαν μεταξύ τους», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, ενώ σημείωσε επίσης πως «θα πρέπει επίσης να μιλήσει άμεσα και να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, τον οποίο εμπλέκει ο Γ. Στουρνάρας».

«Ο Γ. Στουρνάρας δεν μπορεί, με τις πλάτες της κυβέρνησης, να επιχειρεί να γίνει "τιμητής" και να αυτοαναγορευθεί "σωτήρας" της χώρας», προσέθεσε ο κ. Λαφαζάνης, λέγοντας ότι ο διοικητής της ΤτΕ είναι υπόλογος και ένοχος μεγάλων σκανδάλων, όπως αυτά της ΑΤΕ, του ΤΤ και της εκχώρησης της Eurobank στη διεθνή κερδοσκοπία, τα οποία κόστισαν δεκάδες δισ. στο ελληνικό Δημόσιο και επιβάρυναν την οικονομική πορεία της χώρας», για τα οποία «πρέπει να λογοδοτήσει και θα λογοδοτήσει όσο και αν τον στηρίζουν τα μνημονιακά πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα».

 Για το ασφαλιστικό  ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας σε συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, τόνισε οτι,«το σημερινό πρωτοφανές σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο των ελεύθερων επαγγελματιών στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι κυβερνητικό μνημονιακό αντιασφαλιστικό έκτρωμα δεν θα περάσει. Θα σαρωθεί από τις γιγάντιες κοινωνικές κινητοποιήσεις των μισθωτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας»

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι «τόσο τα αντιασφαλιστικά, όσο και τα αντιαγροτικά μέτρα θα συντρίψουν την κυβέρνηση μέσα στην κοινωνία και θα οδηγηθούμε γρήγορα, ίσως τους πρώτους μήνες του 2016, σε ανατρεπτικές εξελίξεις».

 http://www.nooz.gr/greece/o-p-lafazanis-apanta-ston--g-stournara
  
Σκληρή ανακοίνωση Λαφαζάνη για τα περί ΕΥΠ και Νομισματοκοπείου
Επίθεση σε Τσίπρα και Στουρνάρα
Σκληρή ανακοίνωση Λαφαζάνη για τα περί ΕΥΠ και Νομισματοκοπείου


Την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει στην ΚΥΠ να φυλά το Νομισματοκοπείο το καλοκαίρι του 2015. «Με ΚΥΠ-ατζήδικα σενάρια επισπεύδουν το τέλος τους» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Όλη η ανακοίνωση του Π.Λαφαζάνη:

«Με αφετηρία τις βρομιές Γ.Στουρνάρα και με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Τσίπρα, σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού μαζί με τα δημοσιογραφικά 'παπαγαλάκια' τους, συνεχίζουν τις πρωτοφανείς συκοφαντίες για δήθεν κατάληψη του Νομισματοκοπείου, η οποία, τάχα, αποσκοπούσε να περάσει η χώρα στο εθνικό νόμισμα, μετατρέποντας μια πολιτική επιλογή σε αστεία 'αστυνομική' υπόθεση!

» Νέο επεισόδια στο άθλιο αυτό σίριαλ είναι οι Κυπα- τζήδικες ιστορίες με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας, στην κρίσιμη φάση, πριν να υπογράψει το νέο κατάπτυστο μνημόνιο, έδωσε εντολή, άκουσον-άκουσον, στην ΕΥΠ να φυλάξει το Νομισματοκοπείο από τους επίδοξους εισβολείς και καταληψίες του.

» Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση αντί να διαψεύσει αυτές τις τερατολογίες, τις συντηρεί και τις αναπαράγει με το 'ουδέν σχόλιο'.

» Τα ελεεινά και παράλογα αυτά σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί, είναι κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους.

» Τσίπρας και Στουρνάρας και μαζί τους όλη η μνημονιακή συμμαχία Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους. Τρέμουν το νέο ανερχόμενο λαϊκό ανατρεπτικό ρεύμα και τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει η εναντίωση στην 'φυλακή' της ευρωζώνης.

» Είναι προφανές ότι τα Κυπ-ατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.

» Όσα 'Νομισματοκοπεία' και ανακαλύψουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τα μεγάλα σκάνδαλα της ΑΤΕ, του ΤΤ, της Eurobank. Για τα μεγάλα σκάνδαλα, επίσης, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω των οποίων διασπαθίστηκαν πάρα πολλές δεκάδες δισ. δημοσίου χρήματος.

» Όσα 'Νομισματοκοπεία' και αν ανακατέψουν δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν το νέο ανερχόμενο αντιμνημονιακό λαϊκό ρεύμα που θα τους σαρώσει ούτε τη μεγάλη λαϊκή δυναμική που γιγαντώνεται για την απεμπλοκή της χώρας από το Γερμανικό 'νομισματικό Ράιχ'.»
 

7 σχόλια:

  1. Επειδή κάτι συνέβη και δεν γνωρίζω αν το σχόλιό μου απεστάλει, το ξαναστέλνω!

    Κατά την δήλωση του Compaňero (Συντρόφου) Λαφαζάνη: «Είναι προφανές ότι τα Κυπατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους»

    Έχω την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015, διαβάζω στην σελίδα Α11, με τίτλο «Το σχέδιο της Πλατφόρμας για τη δραχμή» ότι, «Στο ξενοδοχείο Athens Oscar ξετυλιχθηκε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και έξοδο από το ευρώ.
    Σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας ενώπιον περίπου 400 στελεχών , την παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή, ο βασικός εισηγητής Π. Λαφαζάνης ανέπτυξε το σχέδιό του για την «απαλλοτρίωση» των χρηματικών αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ύψους 22 δις. Ευρώ, τον αφοπλισμό του κεντρικού τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα και τη χρησιμοποίηση των δισεκατομμυρίων αυτών ως «γέφυρα» για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

    με υπότιτλο:

    Που κρύβουν τα ευρώ

    Τις απόψεις του κ. Λαφαζάνη υπερθεμάτισε εκείνο το βράδυ και ο καθηγητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ K. Λαπαβίτσας, ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί από συντρόφους του κόμματός του ότι»έκτισε την καριέρα του επάνω στη δραχμή». Είναι ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που ξετύλιξαν οι ομιλητές του λεγόμενου «Plan B» της Αριστερής Πλατφόρμας. Όχι μόνο γνώριζαν, όπως είπαν, ότι τα χρηματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι 22 δις. Ευρώ, αλλά ήξεραν και το ακριβές ποσό που ήταν κατανεμημένο …. κ.τ.λ. (δεν γράφω όλο το κείμενο, στο οποίο υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, υπάρχει αυτό στην εφημερίδα αν ανατρέξει κανείς στο «σώμα» του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015!).

    Το άρθρο της εφημερίδας τελειώνει ως εξής :

    Υπήρξαν τέλος και πιο σώφρονες υποδείξεις, όπως του Ζώη Πεπέ, μέλους της Αριστερής Πλατφόρμας, που είπε στους συντρόφους του ότι τα τραπεζιτικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος για να κυκλοφορήσουν (σε περίπτωση που «απαλλοτριωθούν»), θα πρέπει να έχουν την έγκριση της ΕΚΤ, Σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνονται αυτομάτως και θεωρούνται πλαστά ….

    Τώρα ποιός πιστεύει ……….. όσα ο «σύντροφος» Π. Λαφαζάνης δηλώνει σήμερα, αυτό είναι άλλο πράγμα και χρειάζεται πολύ συζήτηση για να το εμπεδώσουμε!!!


    Όπως πάντα φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο κ. Στουρνάρας κε Καρδιανέ ἀναφέρθηκε σέ σχέδιο Νομσματοκοπείου ΠΡΙΝ από τίς 5 Ιουλίου 2015, τό ὁποῖο θεώρησε πραξικοπηματικό, καί ἀνέφερε πῶς «ἀντιστάθηκε» ὡς ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ὁ ἴδιος, πῶς δηκαδή «συντόνισε» τόν κ. Παυλόπουλο καί ἄλλα στελέχη τῶν δημοσίων ἀρχῶν, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ γιά τήν κατάστρωση από τόν ἴδιο τόν κο Στουρνάρα, διεθνοῦς ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣἐτνός τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους. _ Ὄσα λέτε, ἀναφέρονται στήν θεωρητική ἤ ἔστω πρακτική δυνατότητα γιά ἐπιστροφή στήν δραχμή ΑΛΛΑ μέ νόμιμα μέσα και πάντως ὅπως ὁ ἴδιος λέτε, ἐλεέχθησαν στίς 17 Ιουλίου 2015, δηλαδή μετά τίς 5 Ιουλίου 2015. Ἄρα, οὐδόλως ἀπό μόνα τους πιστοποιοῦν ὅτι ὑπῆρχε σχέδιο εἰσβολῆς στό Νομισματοκοπεῖο πρό τῆς 5ης Ιουλίου 2015.
      _ Ἄλλωστε, καί πρό καί μετά τήν 5 Ιουλίου 2015,ἀν ὁ Πρωθυπουργός τῆς χώρας εἶχε κρίνει ὅτι πρέπει να΄χρησιμοποιθοῦν τά διαθέσιμα εὐρώ, τότε τό "πραξικόπημα τῆς δραχμῆς" κατά Στουρνάρα, θά ἦταν παντελῶς ἀνύπαρκτο.
      Μόνο ἕνας τραπεζίτης πού δέν ἔχει καμία σχέση μέ τόν Ἑλληνικό λαό θά διενοεῖτο νά χαρακτηρίςῃ ὡς πραξικόπημα μία ΝΟΜΙΜΗ ἐν τέλει δυνατότητα. Ἄλλο ἄν αὐτή θά ἦταν προσωρινά παράνομη σύμφωνα μέ τίς συνθῆκες μεταξύ τραπεζιτῶν καί κρατικῶν ἠγεσιῶν. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ καί ΔΗ, ἀπό τήν νόμιμη (τότε) Κυβέρνηση τῆς χώρας, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
      Μᾶλλον πραξικόπημα εἶναι ὅσα λέει ὅτι ἔκανε ὁ κ. Στοιυρνάρας, πού ἀναγνωρίζει ὅπως φαίνεται ἀπό τά λεγόεμνά του, μόνο τούς τραπεζίτες καί τά συμφέροντά τους ὡς νόμιμη κυβέρνηση. Καί μέ βάση αὐτή του τήν ἀντίληψη, βλέπει πραξικοπήματα, ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ τον Πρόεδρο τῆς Δηνοκρατίας, διατάζει δημόσεις ἀρχές καί τό κυριώτερο, δέν ἄκουσα νά εἶπε ὅτι ἐνημέρωσε τόν Πρωθυπουργό περί «πληροφοριῶν του» γιά «ἐπίθεση στό Νομισματοκοπεῖο». _Μάλιστα, εἶπε καί ὅτι ἐνημερώθηκε γιά τό δημοψήφισμα ἀπό τόν κ. Δραγασάκη πολλές ὧρες προτοῦ ὁ κ.Τσίπρας τό ἀνακοινώσει ( καί ἄρα πολύ προτοῦ ἐνημερωθῆ κάν ἡ κα Μέρκελ ἀπό τόν Τσίπρα!). ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ!

      Διαγραφή
  2. .....συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους»!

    Λέτε να είμαι άγριος;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ..... δυστυχής υπογράφων ως Ευμένης Καρδιανός, ποτέ μου δεν ανέφερα προσωπικές μου απόψεις τις οποίες κρατώ για τον εαυτό μου. Εγώ δεν λέω τίποτα! Μου αποδίδετε ιδιότητες πολιτικού τις οποίες αφ’ ενός απεχθάνομαι και αφ’ ετέρου δεν νομίζω ότι διαθέτω!

    Ελπίζω να έγινε καταληπτό πως εγώ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΟΚ!


    Απεναντίας, αντέγραψα το κείμενο από το φύλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015 και δη μερικώς, επειδή δεν έχω την ευχέρεια να γράφω «τυφλό» (Δηλονότι όταν έμαθα γραφομηχανή ήμουν .... τεμπέλης και δεν έμαθα, έστω λίγο περιορισμένο τυφλό!) και με κουράζει να αντιγράφω ολόκληρη την εφημερίδα!


    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι:

    Όχι μόνο γνώριζαν, όπως είπαν, ότι τα χρηματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι 22 δις. Ευρώ, αλλά ήξεραν και το ακριβές ποσό που ήταν κατανεμημένο …. κ.τ.λ. (δεν γράφω όλο το κείμενο, στο οποίο υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, υπάρχει αυτό στην εφημερίδα αν ανατρέξει κανείς στο «σώμα» του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015!).

    Παρακάτω, γράφει:

    Εκείνο που αποκαλύφθηκε είναι ότι ένα τέτοιο σχέδιο ετοιμαζόταν με κάθε μυστικότητα , για ευνόητους λόγους, από το …. 2002, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια συνεργατών τους, έψαχναν σε τράπεζες ανά την Ελλάδα αν υπήρχε εναλλακτική λύση ή κάποιο σχέδιο σε περίπτωση που αναγκαστεί η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ, κ.τ.λ. και τα λοιπά….

    Έγραψα ότι «δεν γράφω όλο το κείμενο, στο οποίο υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, υπάρχει αυτό στην εφημερίδα αν ανατρέξει κανείς στο «σώμα» του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015»!

    Η δύο σελίδες Α11 και Α11 του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015, έχουν και άλλα πολλά ενημερωτικά στοιχεία, όχι απλά πολύ αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα…..

    Εάν είσθε Αθηναίος και βρεθείτε κοντά στα γραφεία του ΒΗΜΑΤΟΣ, που βρίσκεται στην γωνία της οδού Μιχαλακοπούλου με την οδό Παπαδιαμαντοπούλου, πηγαίνετε εκεί και διαβάστε στο «σώμα» της εφημερίδας εκείνης της ημέρας και τις δύο σελίδες. Θα εκπλαγείτε!!!

    ‘Αλλως τε υπάρχει και μαρτυρία του πρωθυπουργού «μας» κ. Τσίπρα, πως και αυτός έμαθε το σχέδιο και έβαλε την ΚΥΠ να φυλά τον Χολαργό …!

    Δεν νομίζω πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε αυτός ονομάζεται Πάκης κ.τ.λ. είτε ήταν ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Πικραμένος, ο διαθέτων πολλές περγαμηνές και έχων σώας τας φρένας και κρίση δικαίου ανδρός, είναι τόσο ευκολοεπηρέαστοι από τον οιονδήποτε Στουρνάρα ή άλλον οποιονδήποτε τυχόντα Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος!

    Εν ολίγοις, τα «ρεσάλτα» στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού και τα σχετικά τοιαύτα, ήσαν μάλλον ατυχή!

    Όσον αφορά το αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε Ελληνικής, - το τονίζω Ελληνικής - , κυβέρνησης να φροντίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Έθνους, με βρίσκετε απολύτως σύμφωνο.

    Μόνο ένας Ιωάννης Μεταξάς, ναι ο δήθεν «Γερμανόφιλος…» που είπε στις 28 Οκτωβρίου 1940 .. allors c’ et la guerre στον Ιταλό πρεσβευτή Εμμανουέλε Γκράτσι, που τον δολοφόνησαν οι Βρετανοί επειδή ζητούσε εχέγγυα για την σχεδιαζόμενη υπό του Τσώρτσιλ Βρετανική επέμβαση (όπως μάλλον και το Αλέξανδρο Παπάγο για την θέση του στο Κυπριακό), κατάφερε να ζητήσει και να επιτύχει της επιτυχή διαγραφή του τότε χρέους της Ελλάδος. Αλλά αυτός ήταν ο ικανότατος επιτελικός αξιωματικός με ευρυτάτη μόρφωση, ο ευπατρίδης Κεφαλλονίτης Ιωάννης Μεταξάς με τις σπουδαίες ικανότητες, δεν ήταν ούτε Σημίτης, ούτε Κωστάκης Καραμανλάκιας που άλλοι κυβερνούσαν αντ' αυτού (λέγεμε Ρουσόπουλος), ούτε Γιωργάκης γιόκας της κυρίας Μάργκαρετ!

    Κύριε Σωκράτη Αλεξανδρινέ, την πατήσαμε!

    Μαζί μας και όλοι οι υποτιθέμενοι .... εξαγριωμένοι Έλληνες ψηφοφόροι που υπέγραψαν την καταστροφή τους ψηφίζοντας, χωρίς να μετρήσουν τα «δεδομένα» τους σημερινούς που προσπαθούν να εδραιωθούν παντού και να γίνουν καθεστώς, όπως στην Βόρειο Κορέα ή όπως την Βενεζουέλα (χώρα πάμπλουτη!).

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός


    Υ.Γ. Σύμφωνα με τα νέα ήθη και έθιμα, άκουσα ότι ο εκάστοτε Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος λογοδοτεί κατ’ ευθείαν στον κ. Ντράγκι Διοικητή της ΕΚΤ, και όχι στους Έλληνες πολιτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Οι δύο σελίδες Α10 και Α11 του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2015, έχουν και άλλα πολλά στοιχεία, όχι απλά πολύ αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντα…..

    Εάν είσθε Αθηναίος και βρεθείτε κοντά στα γραφεία του ΒΗΜΑΤΟΣ, που βρίσκεται στην γωνία της οδού Μιχαλακοπούλου με την οδό Παπαδιαμαντοπούλου Κτηριο ΔΟΛ, πηγαίνετε εκεί και διαβάστε στο «σώμα» στην εφημερίδα εκείνης της ημέρας και τις δύο σελίδες. Θα εκπλαγείτε!!!


    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστῶ πολύ κε Καρδιανέ. Νόμιζα ὅτι συμμερίζεσθε ὅσα ἀναφέρατε. ΣΥΜΦΩΝΩ περί Μεταξᾶ, ἀλλά νομίζω ὅτι μᾶλλον ἡ δολοφονία του, ἀπό Βρετανό τάχα ἀξιωματικό, ὀφείλεται εἴτε στό ὅτι ΕΠΑΥΣΕ νά πληρώνῃ ἡ Ἑλλάδα τό Ἀγγλικό δάνειο λίγο χρόνο πρό τοῦ πολέμου, ὁπότε ἦταν ἐκδίκηση ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, εἴτε, τό καί πιθανώτερο, διότι εἶχε ἐνημερωθῆ κάπως γιά τίς προθέσεις τῆς Ἰταλικῆς Κυβερνήσεως νά κάνει ἐκεχερεία καί σκεπτόταν τήν ἐκεχερεία καί τήν μετέπειτα εἴτε ἀπεμπλοκή τῆς Ἑλλάδος εἰ δυνατόν ἀπό τόν πόλεμο, εἴτε τουλάχιστον τήν καλλίτερη στρατιωτική ἐνίσχυσή της ἀπό τήν Ἀγγλία σέ περίπτωση συνεχίσεως τοῦ πολέμου. Πράγματα πού ἡ Ἀγγλία οὔτε νά διανοηθῆ δέν ἤθελε, καί ο βασιλεύς "μας" τούς τά διαβίβασε...ὕστερα, θά ἦταν ὁ Κορυζῆς, ὁ ΧΡΥΣΟΣ τῆς Ἐθνικῆς (τότε) Τραπέζης γιά τήν Μέση Ἀνατολή...(πότε ἐπέστρεψε στ'ἀλήθεια; ἤ μήπως ἐν ὅλῳ ἤ ἐν μέρει "συμψηφίσθηκε"μέ χρέος μας γιά ὅπλα γιά τόν ἐμφύλιο;) ....
      Καί περί περί Παπάγου, συμφωνῶ.
      Δέν εἶμαι Ἀθηναῖος καί δοξάζω τόν Θεό γι'αὐτό.
      Τώρα γιά τόν Τσίπρα καί γιά τό ὑποτιθέμενο ("ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ" ἤ "ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ") Ντοῦ τῆς Ἀριστερᾶς πτέρυγάς του στό Νομισματοκοπεῖο, στό ὁποῖο Ντοῦ καί αὐτός άντέστη γενναίως, μέ τήν δεξιά βεβαίως πτέρυγά του καί μετά τοῦ Στουρνάρα, ὁ Θεός κι ἡ ψυχή τους, ὅλων τους! (Ποία τοῦ βίου τρυφή παραμένει λύπης ἀμέτοχος; Ποία δόξα ἔστηκεν ἐπί γῆς ἀμετάθετος; ...).

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ κ. Σωκράτη Αλεξανδρινέ,

    Λόγω της αποστάσεως με την Αθήνα, δεν είμαι σε θέση για να έχω άμεση σχετική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

    Έχω δύο φίλους εκ των οποίων ο ένας, εάν ήθελε που δεν θα το κάνει, θα μπορούσε να με πληροφορήσει μάλλον με ακρίβεια καθ’ όσον πρέπει να είναι πολύ ενήμερος, ο δεύτερος έχει φιλικές σχέσεις με αρκετούς εκ των πρώην και νυν πολιτευόμενων και αυτός αν μου έλεγε πέντε πράγματα, τότε θα γνώριζα περισσότερα για όσα πράγματι συμβαίνουν.

    ‘Όμως, δεν θα μου επιτρεπόταν να τα κοινολογήσω διότι όπως αντιλαμβάνεσθε θα τα μάθαινα υπό εχεμύθεια!

    Περιορίζομαι λοιπόν σε όσα διαβάζω, - πάντοτε με επιφύλαξη -, είτε σε εφημερίδες, είτε σε διάφορα άλλα έντυπα, βιβλία ή στο παρόν Ιστολόγιο του Συνταγματάρχη κ. Σάββα Καλεντερίδη και των Συνεργατών του των οποίων την άποψη εκτιμώ, καθώς και όσων Φίλων μας σχολιάζουν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει τεκμηριωμένα στοιχεία για όσα ανόητα σχεδίαζε ο σύντροφος Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα.

    Συνεπώς, είναι εξοργιστικό να βγαίνει και να μας θεωρεί, - το λιγότερο αφελείς -, λέγοντας ότι όλα είναι τερατολογίες, ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα και όλα όσα τώρα ισχυρίζεται, διότι ΤΟ ΒΗΜΑ τον διαψεύδει με τεκμηριωμένα στοιχεία.

    Όσον αφορά τον Ι. Μεταξά, για τον άκρως ύποπτο θάνατό του, μπορείτε να διαβάσετε στα βιβλία του David Irving «Οι Πόλεμοι του Χίτλερ» τον συσχετισμό των στοιχείων από την σορό του με αυτά του Βασιλέα της Βουλγαρίας ο οποίος δολοφονήθηκε με δηλητήριο, που ήσαν όπως φαίνεται όμοια με αυτά της σορού του Μεταξά.

    Οι Γερμανοί, κατά τον David Irving, αμέσως μετά την κατάληψη της Ελλάδος, ενήργησαν την εκταφή της σορού του Ιωάννη Μεταξά και διενήργησαν λεπτομερή νεκροψία της.

    Δεν νομίζω ότι 0 θάνατός του ὀφείλεται, στό ὅτι ΕΠΑΥΣΕ νά πληρώνῃ ἡ Ἑλλάδα τό Ἀγγλικό δάνειο λίγο χρόνο πρό τοῦ πολέμου, ὁπότε ἦταν ἐκδίκηση ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. Εδώ η άρνησή του να επιτρέψει τα «παιχνιδάκια» του Τσώρτσιλ που θα γινόντουσαν από ανεπαρκέστατες Βρετανικές δυνάμεις οι οποίες θα προκαλούσαν την άμεση Γερμανική επίθεση, ήταν πραγματική αιτία του θανάτου του.

    Άλλως τε οι Άγγλοι έμειναν έκπληκτοι, όταν αργότερα ο Κορυζής, δίχως να ζητήσει έστω κάποια μικρά ανταλλάγματα για την σρατιωτική επέμβασή τους και την βεβαία Γερμανική αντίδραση, δέχθηκε τα πάντα!

    Θαυμάζω την συγγραφή των σχολίων Σας με τόνους, πνεύματα και περισπωμένες!

    Ελπίζω να έχετε κάποιο λογισμικό που βάζει αυτόματα όλα αυτά. Διαφορετικά το κείμενό Σας θα πρέπει να είναι ένα κέντημα!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.