7/1/16

Εξελίξεις για το πρότζεκτ εξόρυξης χαλκού και χρυσού στην Κύπρο! – Τέσσερις οι περιοχές

Η BMG Resources υπέγραψε γραπτή δέσμευση εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της στο πρότζεκτ για εξόρυξη χρυσού και χαλκού.
Πιο συγκεκριμένα, θα εκχωρήσει τις μετοχές της στην εταιρεία New Cyprus Copper Company που είναι εγγεγραμμένη στο Λονδίνο.
Του Φάνη Μακρίδη

Η New Cyprus θα αποκτήσει το 70% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας της BMG στην Κύπρο, που είναι Treasure Development Ltd (TDL) και στην οποία ανήκει το όλο πρότζεκτ.
Η εγγεγραμμένη στην αγγλική πρωτεύουσα εταιρεία θα αναλάβει το κόστος και την ευθύνη για το πρότζεκτ της κυπριακής TDL, που περιλαμβάνει τις δαπάνες έρευνας και τη διατήρηση των εγκαταστάσεων.
Η New Cyprus θα αναλάβει ένα διετές πρόγραμμα έρευνας όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.
Μόλις ολοκληρωθεί το διετές συμβόλαιο η BMG θα μεταφέρει στην New Cyprus ένα επιπλέον 20% των μετοχών της TDL (συνολικά 90%).
Η New Cyprus θα μπορεί να αποκτήσει και όλο το πακέτο των μετοχών της TDL (και το εναπομείναν 10%).
Η BMG Resources Limited είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Αυστραλία και εστιάζει στον εντοπισμό κοιτασμάτων χαλκού και χρυσού στην Κυπριακή Δημοκρατία (Treasure Project). 
Με την απόκτηση του πρότζεκτ για εξόρυξη χαλκού το 2013, έλαβε και το δικαίωμα για εξερεύνηση 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Θα κάνει έρευνες για χαλκό και χρυσό στο Μαυροβούνι, στα Βρέτσια, στην Καλαβασό και στα Καμπιά.
Σε ό,τι αφορά την εταιρεία TREASURE DEVELOPMENT LIMITED, έχει άμεση σχέση με την O.V.& S. SECRETARIAL LTD που έχει ως διευθυντές τον Σταύρο Μαυρομμάτη και την Βικτώρια Χριστοδουλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.